nereden başlasam ki bu evlilik sürer mi bir yardım bayanlar

herhalde 100 yaşında falansınız ermiş görmüş geçirmiş herşeyi çok iyi biliyor tabii şimdiye kadar hiç bir konuda da hata yapmamışsınız ağır oldu belki ama öyle bir tazla yazmışsınız ki yazıyı herhalde hiç hatasız bir insansınız diyorum

evlenmeden önce elbette pek çok şey konuşulur peki eşinden dayak yiyen bir insanı ele alalım evlenmeden önce acaba eşi ona demşmiydi bak çok kızdırırsan döverim diye.
evlenmeden bana söylenen neydi" hayatım ailem asla bize karışmayacak seni hep el üstünde tutacağım falan filan..." kaç kişinin eşi evlenmeden önce evlendikten sonra ona yapacağı yanlış kötü şeyleri sıralamış pardon.
ya ben buraya kadın kadına iki laf edeyim içimi dökeyim diye girdim ama maşallah bazı arkadaşlar saldırmayı çok seviyor direk size değil lafım yanlış anlamayın

sayfalarca yazı okudum herkes ee evlenmeden önce bilmiyormuydun ee niye evlendin ee boşan o zaman o kadar mı kolay bu kararı vermek sevdik evlendik ite kaka da olsa 5 yıldır bir hayat paylaşıyoruz bitsin hadi baştan alalım çok mu basit geliyor size.karşı tarafın zamanını çalmaya gelince pardon da o da benim ne olduğumu ne istediğimi bilerek evlendi benimle ben mi koştum peşinden. hem bakın şimdi şu topluma boşananlara kadın mı zarar da erkek mi. ayrılır üç gün sonra yenisini bulur evlenir unuturlar. kadın ne olur dul damgası yer. ee artık ellenmiştir bakire de değildir bir daha hiç evlenmemiş biri ile evlenemez. iki üç çocuklu babası yaşında adamlardan evlenme teklifi alır. ben bunları kendim için yazmıyorum yanlış anlamayın toplumu anlatıyorum

AY VALLA BAYANLAR BUNALTTINIZ İYİCE BENİ NERDEN DERDİMİ AÇTIM BİLMEM Kİ

Canım doğru diyosun toplumda boşanan kadına farklı bakış açısı var böyle gelmiş böyle gidiyo. Ama sende biraz bile bile lades demişsin. Senin için hayırlısı ne ise o olsun.

çok doğru.. katılıyorum... ınsan ne hayallerle evlenıyor.. evlenınce hersey degısebılıyor da... bızım bıle bır gunumuz bır gunu tutmuyor? kim söyleyebilir ki ben 5 yıl oncekı benle aynıyım dıye? eskıden sevdıgımız seyı sevmıyoruz ıcabında ya da sevmedığımız bırseyı sevıyoruz suanda? yanlış mıyım?

senin kakan o kadar karışık ki her yorumun arkasından başta şikayet ettiğin şeyleri savunmaya geçiyorsun
sorunu netleştir önce.
sorunun tam olarak ne.

ailenin görgüsüzlüğü mü (boşanma nedeni olmamalı içiçe yaşamıyormuşsunuz bir araya geldiğizde kendi isteklerini dile getirirsin. bizi beğenmiyor derlerse desinler çünkü zaten beğenmiyorsun. kıyamet kopmaz senin yaptığın gibi onlar da senin hakkında kendi aralarında konuşurlar o kadar. gayet normal.

kocanın kabalığımı (şikayet ediyorsun ama yorumlara kızıyorsun değişmeyecek bir yapıda ise ve çekilmez hal aldıysa boşanırsın. çocuk yok. ekonomik bağlılık yok. ama beni seviyor her şeyi unutuyorum diyorsun o zaman sorun ne daha doğrusu zorun ne. adamı nasıl değiştirebilirm mi demek istiyorsun acaba. )

hiç bir ortak yanımız olmaması mı ( bu nasıl bir sevgi birbirinizin nesini seviyorsunuz bunu biraz açmak lazım. fiziksel çekim de yok. ortak zevkler huylar beklentiler yok.kaba erkek seviyorsun belki de bidaha düşün)

cinsel soğukluk mu (bunun için bişey diyemem ama bu konuda özellikle çözüm arayışı içinde değilsiniz nedense. ikinizde çok şikayetçi değil gibisiniz. kaldı ki ilk zamanlar haftada bir bile normal değil. yeni evli çiftler için. günde bir iki falan olmalıydı)

senin kilo takıntın mı (en çok bunu kafaya takmış gibisin. hırs yapmışsın. bunu halledince herşey düzelecek sanıyorsun. )

birbirinden farklı sorunlar ve konular harmanlayıp ortaya koyduğun için sen de istediğin cevabı alamadığını sanıyorsun.
herkes konuşuyor çözüm yok diyorsun
çözüm önerisi çok var bence neden görmek istemiyorsun.
ne duymak istiyorsun ki

bende tam bu tarz seyler yazacaktim arkadasa hislerime tercuman oldun derler ya

evlilik zor bir kurum ama ortada bence büyük bir sorun yok sadece zamanın getirdiği yorgunluk dilerim düzelirsiniz

şu forumda kurallar kısmında bayan kelimesinin kullanılmaması yer alsa ne güzel olacak....

Son cümlem çok genel bir cümle. Sizinle çok alakası olmayan bir cümleydi. Sizin durumunuz sonradan ortaya çıkan bir durum.

Bu yüzden tabiiki ölçüp biçmek bu kadar kolay değil.Hangimiz evlendikten sonra herşeyi ilk gördükleriyle birebir karşılaştırabilir ki ?

Tabiiki yanılmalarımız oluyor ve tabiiki pişmanlıklarımız..

Çok zor yaşam tarzlarının farklılıkları ve bunu yaşamaya mecbur edilmek..
İşte bu noktada ''burnu havada'' tabirini istedikleri kadar size yağıştırsınlar siz ısrarla size ters olanı yapmayın.
BU ZAMANA KADAR yaptıysanız bile artık LÜTFEN YAPMAYIN.

Ayrı bir tabak getirmek ya da yerde oturamayınca bir sandalye getirip orada oturmak kimseyi burnu havada yapmaz.
Onlar bunu öğrenmek zorundalar.

Olmuyor, bana zor geliyor demelisiniz.Boşverin açıklama yapmayın.

Eşinizin kabalığı ve sizi zaman zaman anlamamasına gelince sizi asıl yoran, bu saydığınız olumsuzlukları size anlattıran sadece bu durum aslında.

Belki bu şuanki haliniz bile eşinizel geçen 3-5 iyi günle yeniden geriye atılır, zaman zaman çıkar ortaya tekrar.

Biraz uzattım ama kısacası eğer geröekten mutsuzsanız düşünün yeniden.
Ama eşinizle mutlu olabilme ihtimali varsa kendinizde ve hayatınızda başı değişiklikler yaparak yeniden deneyin ve eşinizle uzun bir konuşma yapıp kararlar alın.

bir şey duymaktan çok sorunlarımı paylaşmaktı amacım ama anlatamadım herhal. birde başka bakış açıları görmek istemiştim yazdığın herşeye cevap veremeyeceğim sağol yine de cinsellik konusunda da o kadar uğraşıyorum ki anlatsam gülersiniz halime...

Belki bu şuanki haliniz bile eşinizel geçen 3-5 iyi günle yeniden geriye atılır, zaman zaman çıkar ortaya tekrar.bu cümlen özetliyo herşeyi zaten ...

canım ne diyeceğimi gerçekten bilemedim..inş eşin hatasını anlar...insanın en çok zoruna gidende sevdiği insanın azından dökülen kırıcı kelimeler oluyo..yanlış anlama aklına kötü şeyler getirmeni istemem ama.sadece bi ihtimal ..acaba eşinin hayatında başkasımı var ne bileyim bi erkek için ayda bir yada iki ayda bir olması zor bi ihtimal...üstelik seni çekici bulmaması.. kafa karıştırıcı..

topiğin tamamını okuyamadım henüz ama ben şunu öğrendim.
taviz tavizi doğurur.

eşim beni aldatmaz diyen kadın mutlak aldatılrı diye bir söz var o yüzden o kelimeyi kullanmayacağım ama öyle bir insan havası çizmiyor yoğun olarakta işte zevk alamıyoruz karşılıklı bir srun çok çözüm aradım herşeyi denedim ama olmuyo. neden diye konuştuğumuzda kullandı bu kelimeyi bir kaç kez seni çekici bulmuyorum dedi. bilmiyoru ki...

topiğin tamamını okuyamadım henüz ama ben şunu öğrendim.
taviz tavizi doğurur.

zaten bu evlilikteki en büyük hatam bu oldu. ailesi kırılmasın dedi her isteklerini kabul ettim içime attım daha çok istediler olan bana oldu. eşime durmadan tavizler verdim eee bu hale geldik işte...daha biraz önce yine başladı bayramda ailesine gideceğiz ya etek al yanına niye çünkü annesi öyle istiyor hayır desem kavga çıkarsam ne oluyo sadece can sıkıntısı bir sürü laf. "sen işe başlayınca değiştin önceden böyle değilin..." gibi

evlilikte aile çok önemli ben buna hep inanırım..uyum kesinlikle gerekli..
we bunu örneklerini yaşayan çok insan tanıyorum olumlu yada olumsuz..
kimisi ben sewiyorum ailesiyle mi ewlenicem der..ewet aynen ailesiyle de ewlenirsiniz..
eşim we benim ailemi örnek wereyim.. eşimin ailesi köyde yaşıyor ben de ailemle 7 yaşıma kadar köyde yaşamış we köy kültüründen kopmamış biriyim..herşekilde uyum sağlayabilen bir insanım( ama bizimkiler kaşık yalamaz onu belirteyim :) şunu anlatmak istiyorum.. hem ben eşime, hem aileler birbirine karşı uyumlu.. her ne kadar benim ailem merkezde yaşasa, we maddi yönden çok üstün olsa da, hep uyumludurlar.. ee aileler uyum içinde, biz de her ne kadar aramızda eğitim farkı olsa da bir şekilde dengede tutmaya çalışıyoruz..
şimdi siz aileyi değiştremezsiniz, bana göre baktığımda aranızdaki en büyük problem ortak noktaların olmaması, kaba saba yaklaşımlar we cinsellik..! eşine sordun mu hiç bunun adı ewlilik mi diye? cewabını çok merak ediyorum..kesinlikle karşılıklı tartışmaya meyil wermeden konuşmnzı lazım.. konuşmanız gereken aile değil, sizsiniz!

merhaba, öncelikle büyük bir aşkla başlayan bir ilişkinin bu kadar yara almasına üzüldüm ama bu yaralar bence tedavi edilir,diye düşünüyorum:) eşinizle ve ailesiyle sorunlarınız olabilir tavizde vermiş olabilirsiniz vede neden böyle yaptım diye pişmanlıkta duyuyorsunuz belki...benim fikrim geçmişi boş vermeniz,eşinizle oturup konuşun,(ne kadar anlamıyor desenizde)konuşmaya yanaşmıyorsa o zaman mektup yazın,içinizden ne geliyorsa yazın bence sevgi varsa denemeye değer...mesela işten gelince güzel bir sofra kurun rejim yapıyormuşsunuz biliyorum ama azda olsa eşinize eşlik edin...neden hep ben fedakarlık yapıyorum diyeceksiniz ama erkekler duygusuz sonuçta bizim kadar ince ruhlu değiller vede en önemlisi yuvayı gerçekten dişi kuş yapıyor:) kısacası sil baştan yeniden deneyin,umutsuzlukları mutsuzlukları kırgınlıkları bir kenara bırakın...filmde de ne diyorlardı;sevgi emekti,emek olmadan hiç bir şey olmuyor maalesef,inşallah bundan sonra çok mutlu olursunuz ve evliliğiniz bir bebekle taçlanır:)

bence insan biraz önünü görür ben neden kıyafetimi onların isteği doğrultusunda giyinecekmişim bunları konuşmadınız mı?

merak ettim nişanlıkık evresinde neler konuşuldu ? yada konuşulmadı ? köyde yakınları olan adam ,ilerde hanımına etek yada şalvar giyinmeni isteye bilecek ,bunu önceden konuşmak gerek, konuşulacak ,çok konu var , neden konuşulmuyor , evlendikten sonra boyun eğiliyor ,sanırım kolaya kaçış olduğu için ?! aslında bilinç yok o esnada ,evlilik ile alakalı bakın mobilya yada başka alışveriş maddi konulara gelince binbir türlü marka sayılıyor ama manevi açıdan bizi üzecek şeylerden konuşulmuyor en büyük eksiklik bu

elbette konuşuldu bunlar. iki lafının biri ben ailemi sana karıştırmayacağım. seni ezdirmeyeceğimdi. ama iş farklı gelişiyor. annesi nişanda etek giyecek deyince zorladı beni resmen ama tabii hayatım annem yaşlı kırmayalım gibi cümlelerle. ya bu erkekler hep böyle yepmam dedikleri şeyleri yapıyolar çoook güzel kılıflar da buluyolar. ağzları laf yapmaya görsün. ayrıca benimde köyde akrabalarım var benim ailemde köyden çıkmış evlenip şehre yerleşmiş mesele bu değil. annemde köye gidince bazen şalvar giyer. mesele birşeylere zorlanmak. etek giyeceksin ne demek ya.

seni çok açık ve samimi buluyorum.
anladığım kadarıyla sınıra gelmişsin sen. çizgiyi geçip geçmemekte karar veremiyorsun.
madem sınırdasın son bir oyun oyna. tutarsa ne ala. tutmazsa kaybedecek bişeyin yok ya sen kendi yoluna gidersin yada eşin zaten evliliğinizi bu haliyle kabullenmiş, herşeye eyvallah demiş.. gene aynı tas aynı hamam devam edersiniz.
oyun dediğim şu ; tamamen başka biri gibi çık karşısına. içinde kalan seni hasta eden o şeyler var ya hepsini ortaya çıkar. aslında sen o zaman kendin olacaksın ama kocana başka biri gibi görüneceksin.
mesela
istediğin tarzda giyin artık.
yere sofra kurma.
ne bileyim memlekete gittiğinizde direk açık ve kesin herşeyin istediğin gibi olmasını sağla. olmazsa şikayet et. memnun olmadığını göster. herkesi şaşırt. inan sandığın gibi kötü olmazsın.
kendin ol artık ya.
adam da bi şaşırsın. belki gerçek seni çekici bulur
daha rahat ol rahat yaşa kasma kendini.
sana verilen role fazla girmişsin.

rouges arkadaşa katılıyorum, ben de seni açık ve samimi buldum. ilk olarak söylemek istediğim aynı kaptan yemek yemekten iğrenmenin bence normal bişey olduğu. ben de olsam iğrenirdim. ikinci olarak kayınvalidenle kayınbabanın kız isteme esnasında ettikleri laflar korkunç gerçekten. üçüncüsü eşin seni sözleriyle incitiyor ve ya bunun farkında değil ya da tam bir duygusuz. sonra eşin sorunları çözme konusunda iletişime açık görünmüyor. iletişim engeli çıkarıyor. ya eşin kendini iletişime açacak ya da aynı şekilde yuvarlanıp gideceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…