Neredeyse anneligimi sorgulayacagim..

Hic merak etme dogsun kucaagina al once babalar gibi benimser sonra aslan kesilirsin etrafına kimse agzini acamaz.
Bizde de ananem tutturmustu tuzlayacagiz su bu diye. Bir oldu 2 oldu sonunda hepsini uzaklastirdim evden. Nerdesin diyene fikirlerimiz uyusmuyor beni huzursuz ediyorsunuz bundann sonra gorusmeyelim dedim. 2 hafta dayandilar sonra sen ne dersenn o dediler.

tobe tobe. boyle konulari okudukca kaynanaya degil sizon gibi annelere kiziyorum. hanfendi siz kendinize bi guvensenize once. cocuk benim benim kararim desenize. o oyle dedi korkuyorum ne demek ya. sizin soz hakkinizin tek gecerli durum oldugunu nasil anlatamazsiniz. anlamazsa da kendi bilecegi is. siz anneliginizi ne munasebetle sorgularsiniz. hele ki bosanirsanz bem bakarim sozune ay Allah korusun diye cevap verilir mi. bi hop deyin ya. benim cocugum benim kararim diyin.

Herkes kendi cocugunu dusunsun, herkes kendi cocuguna baksin deyin. Hatta tutun kocanizi goturun yanina oturtur, al bu senin olsun deyin. Doyamadiysan bir tane daha dogur onu buyut deyin.
Benim kizimin oglumun namusunu sorgulamak sana dusmez, biz anne baba olarak kendi dogrularimizla buyutucez diyin.
Nasil cesaret bulup da boyle konusuyorlar hayret dogrusu. Benim kv gaf yapti bir kac kez de burnundan getirdim kadincagizin (kendi anne babami da gerektigibda haslarim cocuklar konusunda)

aynı evde yaşamıyorsunuz değil mi? kapıyı kapatın dışarda kalsın. ayrıca eşiniz arkanızda ise susup oturmayın. bi doğum sonrası cinnetine bakar.
Ayni evde yaşamıyoruz. Zamanında karşılıklı oturmayı denedik o zaman bile büyük sorunlar yaşadık. Ama ayni sokakta sayılırız. O cinneti ben otomatik geçireceğim sanırım. Ama kendisi üzerime exstra bi cinnet geçirecek gibi duruyor. Ciddi ciddi bunu düşünüyorum yani gerçekten.

Torununu emzirmeye kalkan kayınvalide vakası 2 geliyor galiba. Rahatsız bu insanlar yahu. Resmen cehalet. Size sabır diliyorum, eşinizle konuşun benim psikolojim bunu kaldırmaz lütfen aradaki sınırı sen çiz diye.
Eşime böyle zamanlarda sürekli söylüyorum. O çocuk bize benzeyecek kimseye değil onlar anca konuşur diyor. Sonradan değişmesinden korkmuyor değilim. Teşekkürler.

Hemen kvdenin olduğu şehirden kaçınnn
Doğumu orda yapma
Var mi öyle kolay bi yöntem. Keşke mümkün olsa. O gideceği yere bizim için de yer bakıyor ben yaşlandım koy yerleri güzel oralara gideceğim sizi de alacağım diyor. Ne mümkün yani kaçmak :)

Beni tercih etsin yarısı bence de olacak zaten. O apayrı bi konu çok üzülüyorum düşündükçe. Ben her istediği olan şımarık bi çocuk yetiştirmek istemiyorUm ona anlattığımızda da her istediği olmayacak diye karşı çıkıyor. E şımarıp hep isterse napcaz diyoruz hep alırım ben de diyor. Çocuğuma acıyorum şimdiden.. muhtemelen benim vermediğim ne varsa çocuğa kendi alacak hep verecek. Çocuk belki de o çocuk aklıyla daha çok sevecek onu. İstediğine ulaşmış olur

Ben genelde o nasıl gülerek konduruyorsa ayni şekilde gülerek veriyorum cevabını. Bir gözüm eşimde oluyor o da doğruluyor beni. Ama herseye bi cevabı var umarsınız ki. O da haklı tabi çocuk onun her turlu konuşur..
Boşanma konusunda ben alırım dediğinde de şaka yapıyor sanıp gülmüştüm. Ciddi olduğunu anladığımda “siz kayınbabamla kaç defa ayirmissiniz evleri boşanacak dereceye gelmişsiniz. Kimse gelip senden alabildi mi çocuklarını ? Acaba cesaret edebilirler miydi?” Demiştim. Tabi burda daha çok eşimin tutumlarını yazdım o çok önemli oldugu icin yansıtmak adına. Ama ben de tamamen susup dinlemiyorum yani. Teşekkürler..

Zaten o böyle yaptığı zamanlar insan isTer istemez el ayak cekiyor. Çok ziyaret etmiyor. Tabi o kendinde hata aramıyor. “Naptim da size gelmiyonuz” diyor. Biz de anca konu bi daha açıldığında yanlışını söylüyoruz. Hatta bazen eşim baya baya geriliyor kalk eve gidelim diyor. Umarım pes eder..

Herkesin bi cildirma donemi varmış ya. Ya herro ya merro hesabı. Umarım onu yaşamama gerek kalmadan herkes çizgisini bilir. Tek duam bu. Hakikaten çok zor durumlar bunlar. Teşekkürler
Ben ikisine susuyorsam üçüncüsünde tebessümle cevabını veriyorum. Mesela küfürlü sevmek konusunda ben kızımın çocuklarını hep öyle sevdim hiç de bisey olmadı diyor. Ben de diyorum ki senin kızın burdan çıkıp sizin mahallenin insanlarına gidiyor çünkü onlara gelin gitti diyorum. Orda çocuk kufur edince gülüyorlar bizde yadırgarlar çünkü normal değil diyorum. E biz de çocuğu uyarırız orda söylemez canim diyor. Yani çocuğun pis seyler ogrenmemesini sağlamak daha kolayken sanki zorundaymış gibi ille konuşacakmış çocuğa pis pis. Minicik çoçuğa sanki başka yerde söyleme deyince söylemeyeceğinin garantisi varmış gibi uyarmak daha kolayına geliyor. Hoş benim insanlarımın yanında çocuk küfürlü konuşsa onu ne Acıtır ki. Güler gurur bile duyar. Ama insanlar sanki benim evimde konuşuluyormuş eşim çocuğun yanında bunları bana söylüyormuş da çocuk öğreniyormuş gibi düşünür oysa ki. İste bunlar hep bencillikten..

Zaten zamanında öyle psikoloji durumu atlatmış allah yardım etsin. Bunca zaman bu yüzden idare ettim. Ama ne zaman hamile kaldım ileriyi düşündükçe ve bu konunun nasıl hassas olduğunun farkına vardıkça kendim ve çocuğum adına altta kalmamamaya başladım. Çünkü birinin ki bozuk diye digerinin de bozulmasına gerek yok
Zaten o bana hakliymiscasina ben onu doğurmasam sen onun çocuğunu dogurabilirmiydin diye sordu gözlerini açarak. Ben de karnımı tutup “ben karışamam anne sonuçta sadece tasiyicisiyim annesi değilim biseyi değilim” demiştim. Anlamıştı ama gülmüştü. Sanırım yanlış insana yanlış imada bulunmuşum fazla ciddiye aldı.
Mesafe her zaman iyi dediğin gibi. Hiç inanamiyorum ama insallah benim de ileride öyle olur. Tavsiyelerin icin sağol :)
Susmayın

Ben alırım deyince eşim ağzını açamadan sana veren mi var derim

Neden çok cici gelin modunda olup içinize atıyorsunuz
Cici gelin modunda değilim. Zamanında yaşadığımız sorunlar da yalaka bi insan olmadığım içindi zaten. Ona o zaman “sen kayınbabamla kaç defa ayrılmışsın niye kimse gelip senden alamadı çocuklarını? Cesaret edemezler dimi” demiştim. Cevap verememişti. Ama tabi yine dediğim dedik.
Onlara tek diyeceğiniz şey "Bu çocuğun annesi benim hickimse nasıl yetiştirdigime karışmayacak,herkes yerini ve haddini bilecek bu kadar"
Genelde söylediğimiz ama anlaşılmayan şey
Allah ondan razı olsun zaten. Umarım ilerde değişmez.
Normalde çok güzel lf yarısına girerim. Ama hamileyken bulantılarımdan halsizliğimden eşimle bile tartışasım gelmiyor o böyle konuşmaya başladığında cevap verdikçe canim sıkılacak sonu ağlamaya gidecek diye kapansın istiyorum. Kısa ve söylediklerini savunmayan cevaplarım tabi ki oluyor. Çok da yaşlı değil bakma elli yaşlarında. Ama iste klasik duygu somurusu.
Ya bunu ciddi mi yaziyorsunuz. Sizin hayatiniz o kadar kolay mi. Kv rahatsiz mi etti. Sehir degistir. Olmaz olmaz yurtdisina kacsin hatta.
Herhalde durumun kötülüğüne dair bi tepki vermiş. Yoksa mümkün değil tabii de kimse icin herseyini alıp kaçabilmek.
Bu ne ya. Bir şey diyim mi lohusa kafası başka oluyor bana bu kadın seni çok üzer gibi geldi. Önlemini şimdiden al. Eşinle konuş her şeyi
Her fırsatta konuşuyorum. Gerildiğimi de anlıyor. Sürekli ev yansa oturup izleyeceksin stres yapmayacaksın diyor. Allahtan bilinçli bir insan.
Sizde böyle bir eş varken korkularınız yersiz.
Valla o onun annesi ben kimseye güvenemiyorum sunu yaşamam demiyoRum ileride. Korkularım var doğal olarak ama insallah değişmez eşim daha da iyi bir hale gelir çünkü tam bir aile olacağız artık..

eşinle açık açık konuş, yanında istemediğini. doğumdan sonra öyle her gün çıkıp gelmesin.

Merak etme şimdiden değişmeyen annesinin karşısında olan biri evladını kucağına aldığında kimselere vermek istemiyor. Eşim ailesine çok düşkün .Oda hep destekçi oldu bana.Annemler bakıyor Melek ne var he de geç demedi.Kizima baktıkları halde demedi.Rahat ol ve lütfen bu büyülü zamanın tadını çıkar .Içinden yavrun için nasıl bi anne çıkacak şaşıracaksın. Sadece ufak bi tavsiye olarak şunu diyebilirim kendi yaşantıma alakalı olarak.Yardim istememelisin .Seninki maşallah çifte kavrulmuş çünkü .Sahiplenmesine sebep olacak bir koz verme yeter.
Sağlıkla kollarına al bebeğini,huzurla aşkla büyüt inşallah.Arada gelişmeleri yaz ama merak ederiz

Var mi öyle kolay bi yöntem. Keşke mümkün olsa. O gideceği yere bizim için de yer bakıyor ben yaşlandım koy yerleri güzel oralara gideceğim sizi de alacağım diyor. Ne mümkün yani kaçmak :)
Anladığım kadarıyla eşiniz tek çocuk da değil
Ama tek erkek çocuk olabilir
Kv ler genelde erkek çocuklarından ayrılmıyorlar
Sizinki en dişlilerinden anlaşılan
Ama hiç normal değil psikolojik yardım şart kvye

Tebessümle ince ayara gerek yok. Ben öyle düşünmüyorum ve bu çocuk benimse benim dediğim olacak bu konuyu kapatın diyeceksiniz bence yeterli olur. Siz onun yanlışına göre dogruyu anlatip bu saatten sonra anlamasını kabullenmesi bir de uygulamasını bekliyorsunuz yorulmayın. Anlatmayın kesin net az cevap verin. Çok ileri giderse gostermem kimseye de vermem diyeceksiniz. Oğlu olmasa dogmazmis. Asıl ben olmasam dogmazdi diyecektiniz. Ben de iyi bakamam mi dediğinde hayır en iyi annesi bakar diyecektiniz. Kadın sizinle kedi fare oyunu oynuyor. Neden bu stresli hormonlu halinizle çekiyorsunuz. Eğer yapabiliyorsanizhiç ama hiç takmayın yapamıyorsanız kendinizi uzeceginize kesin sözünü kapattirin konuyu gitsin. Bir de ben anlamıyorum hani söylüyorum ama anlamıyor deniliyor ya hayır aslında anlıyor ama işine gelmiyor takmıyor umursamıyor kirilacaginizi da biliyor. E siz niye düşünüyorsunuz. Kalkın dövün diyen yok tabi sade sert kesin ve noktalı cümle kurun. Kendinizi uzmeyin.

K.bakmayin ama cok soz hakki vermissiniz bu kadina nedir bu konusmalar yahu kocaniz nerde nasil susturamiyo esinizi hatali buldum bi anne bu kadar sapitamaz eger evladi dur derse

Bi lohusa cinnetine bakar valla hadi ordan çok git evimden der kovarsınız bahane olur görüşmemeye

Guzelce verin cevabini. Herkese hak ettigi lafi usturubuyla soylemek lazim bence. Ben soylemistim hic pisman degilim.

Benim kaynana da dediğim dedik çaldığım düdük. Kadın ben koynumda uyutacam, siz bi daha yapın çok bekletmeden, yok beşik alacam bilmem ne bi ton şey dedi. Bunları geçtim geçende ağzından kaçırdı doğunca şekerli su verecem sarılık olmasın diye dedi. Ben de eşim de olmaz öyle şey dedik, sütüm olmazsa emziremezsem mama veririm gerekirse, şekerli su daha 1 günlük bebeğe olmaz dedim acayip bozuldu. Şimdi de ben yokken kıyafetler aldı kafasına göre de sabun tozu almış ben istemiyorum yani, dedim ben götüreyim ykayım güneşte kurutayım, ohhoo güneşe çıkarmam dışarıdan toz gelir de bilmem ne dedi vermedi kıyafetleri. Ben de seslenmedim bekliyorum, kendim alacağım ayrı deterjan. Eve getirirse de bi daha yıkayacam gerekirse.
Kadın değişmeyecek maalesef. Ben de bazen bunalıyorum ama elimden başka bi şey gelmez. Kendi memleketime gitsek istiyorum ama onun için de en az 6 yıl kalmamız lazım burda.

• Benim ilk tecrübem henüz. Neyle karşılaşacağımı hangi durumda ne yapmam gerektiğini buradaki tecrübelerden feyz alabilirim diye paylaşıyorum. Bana kızmanız da bi tuhaf. Siz direk ağzınıza gelerek tepki verirsiniz ben tebessümle lafımı öyle bi kondururum ki o anlar. Benim korkum dediğim gibi burda bi olay görmüştüm kayınvalidesi yüzünden kadın çocuğunu kucağına bile almak istemiyordu. İnsanlardan fikir aldım bende. Sizin fikirleriniz icin de teşekkürler..
    Ya resmen görsen kendi çocuğuymuş da bana emanet etmek zorundaymış gibi korkarak tereddütle söyle yapın böyle yapmayın diyor. Sanki kendi zamanında annelik kursuna gitti veya anne olarak doğdu. Ben de artİk içime atmayacağım. En azından eşim gerilimin tozu arttıkça daha da önünü kesmeye başlar. Bu defa kimse konuşamaz.
    Esiniz gerçekten çok anlayışlıymış. Çok şanslısınız. Ben de su an gidişat öyle gözüküyor ama ilerisi için korkmuyor değilim. İnsanların böyle dönemlerde zaten gelgitleri sorunları sıkıntıları oluyor. Bi de kv sorunsalı bi yerinde dursa Keske insanın kendi derdi yetmezmiş gibi. Ama hoş benim kayınvalide afedersiniz yatak odama bile karışıyor. Eşimi gördüğü yerde karina ilişme diye tembihliyor. Kendi hamileliği boyunca yasaklamış Esine. Benim dusuk riskim Yok biseym yok benim de hamileliğim boyunca ve çocuk olduktan sonra da kendi gibi iliski yasamamı istemiyor resmen. Karılık kocalık bitecek yanı çocuk oldu diye. Hey allahım isim çok zor. Yanımda da iki kere eşime dürtükleme karıyı diye takıldı şakayla karışık. İnan’ın yerin dibine girdim. Gelişmeleri yazacağım teşekkürler..

Eşim kucuk çocuk ve oğlan. Kv kızından hep yakınır. Çok az överek severek konuştuğunu duymuşumdur. Oğlum başka der her zaman. E böyle olunca kizininkine “napayim onun çocuğunu elin d*lü o oğlumun ki benim asıl öz torunum” dediğine bile şahit oldum. Nelerle karşılaşacağım ben de bilmiyorum
    Zaten artık o nasıl ki hakkı olmadığı halde hakkı varmış gibi üstüne basa basa konuşuyor, bende tebessümle anlatmayacağım. Kendi evlatları söz konusu olup Aslan kesilen insan bana niye dalağın kabardı demesin. Herkesin ki annelik herkesin ki fedakarlık o halde.

K.bakmayin ama cok soz hakki vermissiniz bu kadina nedir bu konusmalar yahu kocaniz nerde nasil susturamiyo esinizi hatali buldum bi anne bu kadar sapitamaz eger evladi dur derse
    Cahil zamanıma denk Geldi iste. Saygı çerçevesi içinde hep cevabını verdim ama bu konuda da gereğinden fazla saygı gösterdim sanırım. Bundan sonra daha dikkat edeceğim kendim ve bebeğimin sağlığı için.
    Bi lohusa cinnetine bakar valla hadi ordan çok git evimden der kovarsınız bahane olur görüşmemeye
    Bunun olmasına gerek kalmaz umarım. Çünkü bana o ailede aman lohusa aman hassas cinnet geçirtti kaynanası kıza diyecek kimse Yok. En fazla böyle kvyi bulmuşda öpüp başına koymuyor derler. Çünkü beni hamileyken dovmuyor is yaptırmıyor diye. Onlarda öyle olduğundan şükretmem lazim hani. Ama elimde olmadan da yaşatırlarsa o cinneti bana Rabbim yardımcım olsun. Bana en kötü hayati zehir eder ve buna eşim izin vermiş olur. O zaman da hiç göremez o çok sevdiği torununu. Hayalini kurduğu boşanma olayı gerçekleşmiş fakat torununu alamamış olur o ayrı..

Guzelce verin cevabini. Herkese hak ettigi lafi usturubuyla soylemek lazim bence. Ben soylemistim hic pisman degilim.
    Buradaki yorumlardan da anladığım gibi artık kendimi üzmeyeceğim. Üzeni üzeceğim. Teşekkürler.
    Çok severler kafalarına göre davranmayı. Bana da diyor kimse kusura bakmasın bebek görmeye gelenlere ben sorarım diyor. Cenabet veya adet gelen varsa çıkacakmış dışarı. Bakar misin olaya. Aralarında benim tanıdıklarımda olacak. O sırada gelir herhalde cinnet. Allah kolaylık versin sana da ..

Yani burda okudukça şaşıyorum böyle şeylere
Daha nişanlıyken kp yok torunum olaun onu yüzmeye göndericem kv ben pnunla gezicem heryerde salak salak planlar yapıyolardı " doğmamış çocuğa don biçiyosunuz ancak ben biçerim benden habersiz biçilenide keserim" demiştim vallada keserim

Alışveriş yapmış negüzel ama beden senide çağırmamış? 1 tane bişey olsa hediye der giydiririm ama böyle göstermiycek kafasına göre alıcak deterjanına bile karışan insanın aldıklarını giydirmem,

Analık bir bünyeye yüklensin panter kesilirsiniz merak etmeyin. Bir tekmesini hissedin karnınızın içinde büyümesini algılayın daha 2 ay erken hisler için. Kendinize de haksızlık yapmayın bebeğinizin anası kv falan değil o babannesi

Üfff ne zor bir kayınvalideniz var, Allah sabır versin. Küsmesin, aramız bozulmasın vs. diye düşünüp sakın onun dediklerini yapmayın. Herkes yerini bilmeli. O babaanne olacak, anne değil ve bir anne bebeği için her zaman en iyisini ister ve yapar elinden geldiğince. Altta kalmayın, hayır ben böyle olmasını istemiyorum, okudum araştırdım ve böyle yetiştirmeye karar verdim diyin. O size yardım etsin, çocuğa siz bakarsınız. Lohusalık durumunda bebeğe bakmalarından çok ev işi, yemek yapmaları önemli. Zaten anne bebeğine bakıyor. Ayrıca ne o öyle yok kapının önünden ayrılmamış kızı, okumaya başka yere gidemezmiş falan. Biz gittik de ne oldu? Gayet de ailemin yaptığım her şeyden haberi vardı. Lütfen ama lütfen sessiz kalmayın. Bebeğinizin en çok size ihtiyacı var. Canı yansa bile anne kokusunu, kalbini ve sesini duyunca rahatlıyorlar. Bebeğinizin size ihtiyacı var, lütfen ileride onu kendinizden mahrum bırakmayın.

Lohusa cinneti yaşamayın elbette demek istediğim onu bahane ederek uzaklaştırındı. Ne demek isterlerse desinler o ailedekiler siz yavrunuza ve eşinize bakın. Sağlıkla kucaklayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…