Neyin doğru neyin yanlış bilemiyorum şu günlerde, düşüncenizi benimle paylaşır mısınız ?

gulsen88

bekle beni kızım.. :-)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
451
42
118
İstanbul
Merhabalar, ben bir anneyim .

27 yaşımdayım . 1,5 yaşında da bir kızım var. Çalışan bir kadınım ama şuanda ağlamamak için kendimi çok zor tutuyorum. Boğazım düğüm düğüm....

Kızımı 10. ayına girdiğinde anneannesine bırakıp işe başladım. Evde çünkü çok bunalmıştım, çalışmaya alışkınım çalışmayı da çok seviyorum . Güzel bir şirkette mesleğim üzerine iyi bir iş bulunca başlama kararı almıştım. 8 aydır da çalışıyorum .

Kızıma ilk iki ay annem daha sonra da kayınvalidem bakmaya başladı, şuan hala da o bakıyor. Bizde kalıyor kayınvalidem haftaiçi. Haftasonu da çorluda yazlıkları var oraya gidiyor.

Ben kayınvalideyle yaşamanın zorlukları kolaylıkları konularını bir kenara bırakacağım, bir çok şeye uyum sağlayabilirim. Fakat kızlar, özellikle anneler.... ne olur bana bir yol gösterin . kızım 3-4 günden beri ben işe gideceğim zaman uyanıyor . Kesinlikle tekrar uyumamak için direniyor.... ben gözünün önünden ayrılacağım diye öyle bir içten ağlıyor ki, resmen gözleriyle yalvarıyor gitme diye. İşe gittiğim için üzülüyor ve kendisini kötü hissediyor bu çok açık .

Ben bugün çok sevdiğim işimi, aldığım maaşımı, geleceğim iyi noktaları hepsini bir kenara bırakıp işten ayrılmayı düşünüyorum . Nasıl bir karar vermeliyim bilemiyorum .

Terazinin bir kefesinde mesleğim, kariyerim, çocuğumun maddi olarak geleceğini hazırlamak, çok rahat yaşamak gibi artılar var.

Bir kefesinde canımdan çok sevdiğim kızımı istediğim gibi yetiştirmek, bakımını istediğim gibi yapmak, yemek düzenlerini uyku düzenlerini kontrolüm altında tutmak gibi artılar var…..

Ne yapmalıyım, ne yapmalıyım…. İşimden de ayrılmak istemiyorum, çocuğumu da bırakmak istemiyorum .

Hem onun için hem kendim için doğru kararı vermem lazım . Bu konuda vereceğim karar da tüm hayatımı etkileyecek derecede önemli bir karar.

İşe devam etmeli miyim ? Kızımla evde mi olmalıyım ? Buradan ayrılmayı aklımın ucundan bile geçirmemiştim bugüne kadar, fakat şimdi düşününce buradaki hiç kimseyi yüzüstü bırakmak istemiyorum yalnız bırakmak istemiyorum . Özellikle beni kalpten sevdiklerini hissettiğim yöneticilerimizi ve destek ekibimizi

Çok kararsız hissediyorum.

Kızın 5-6 yaşına gelince okula başlayacak sen Ozaman işe geri dönebilecek misin?

Her çocuk annesini yanında ister ve herannede çocuğunu eniyi okullarda okutmak, kurslara göndermek, özel ders aldırmak, kaliteli Kıyafetler giydirmek ister.

Seni bu listenin içine "kendine" istediklerini saymadım bile.

İşten çıkarsan bunları yapabilecek misin?

En azindan 4 yasina kdr calismamayi tercih edebilirsiniz ..ondan snrada o krese baslar is saatlerinizde cok ayri kalmamis olursunuz..

1 buçuk 3 yaş arası bu sık sık oluyor canım, emin ol kızın da alışacak. Arkandan akşam için sipariş verecek hatta,telefondan günü nasıl geçmişse sana dedikodusunu yapacak :) Kızım 32 aylık ve yeni yeni toparladık biz. Ama çok ağladım,çok suçluluk hissettim.Şimdi senin yazını okuyunca da kesinlikle işe ara ver diyesim geliyor ama ben kendi yapmadığım şeyi sana tavsiye edemiyorum

Bende çalışan biriydim oğlum 10 aylık evde çok daralıyorum yakında işe başlamayı düşünüyodum yazını okuyana kadar... Bende bilemedim kıyamadım kızına oda küçük işten ücretsiz izin alma durumun var mı ben 2 buçuk yaşına gelince başlayacam mesela ama çalış bence ben asla çalışmam diyodum ama öyle olmuyomuş şu on ay içinde ne fırsatlar kaçırdım tahmin bile edemezsin kariyerim açısından ama kısmet

kendımı bıldım bılelı calısan bı annenın kızıyım
cok zorluk cektım
babanemın halamın teyzemın elınde buyudum

bende cocugum ılk okula gıdene kadar calısmayı dusunmuyorum...
hos benım tuzum kuru evde oturdugum yerdede calısabılırım
ıse gıtmek zorunda olan annelere allah yardım etsın cok zor bı durum

1,5 sene sonra krese baslasa ve ya 1 sene sonra da olabilir. O zaman calisamaz misiniz? Benim de bebegim var ne yazik ki cok duygusalim, insallah ilerde pisman olamam

büyük konuşmak istemiyorum.
ancak ben çalışırdım diye düşünüyorum.

belki şimdi çocuğunuz anlamıyor ama bir 5 yıl sonra "Terazinin bir kefesinde mesleğim, kariyerim, çocuğumun maddi olarak geleceğini hazırlamak, çok rahat yaşamak gibi artılar var." bu kefe daha ağır gelecek. hem onun için hem sizin için.

Biraz sakin ol

Çocuklar çabucak büyüyor ama iş bulunmuyor

Benimki 25 aylıktan beri kreşe gidiyor

4,5 yaşında iken iş görüşmesine gittim kuşa geçeyim kreşe gidiyor anneanne babaanne bakmıyor biz seni beğenmiştik ama erkek adayı aldık dediler gerekçe çocuğum varmış hasta vs olurmuş

Çocuk büyüyünce gider artıyor ama ara vermiş kişinin iş bulması zorlaşıyor

Kızın belki mevsim geçişi hasta olacaktır o nedenle mızmızlığı vardır ta da babaannenin bir sebeple tahammülü düşmüştür ona tepkide olabilir

Mümkünse ya ev işine yardımcı al ev kalabalık olsun babaannenin yaşı büyük ya da eğitim durumu az ise de günde birkaç saat bile olur oyun ablası ayarla çıcuk gelişimi öğrencisi

Madem işini bırakacak maddi sürümün var evdeki ortamı az daha eğlenceli kıl kızın için eve gidince de sadece kızın ile ilgilenen

Yemek yapma bulaşık çamaşır dokunma işler kızının uyumasını bekler ama kızın senin işlerini bekleyemez hatta o yaşta elinin yıkanmasını bile bekleyemez onları da onunla yapacaksın

bence maddi durumunuz yerindeyse 3-4 yaşına kadar çalışma derim şahsen ben öyle düşünüyorum bir çocuğun hele ki bu yaşlarda bir tek anneye ihtiyacı var unutma çocuk senin aynan olacak onu sen eğitmelisin maddi artılar olur zamanla ama kaybedilen yaşlar geri gelmez

cocuguyla vakıt gecırmeye bayılan bırı olarak 4.5 senedır calısıyorum
bu soru ısaretlerıyle
ve hala gıt gel yasıyorum
esınızın maası ne kadar?

Bence su yaslar kızınızın en güzel yasları. İyi bi gelecek hayaliniz çok güzel ama ben yerinizde olsam 3 4 sene çalısmazdım sonra yine ise baslarsınız. Hem bu sırada kızınızda okula baslamıs olur. Her zaman çalısabilirsiniz ama kızınız her zaman bu yaşlarda olmayacak.

benim oğlum hep erken uyanırdı, küçükten alışmıştı beni geçirmeye, o yüzden ayrılamama problemini çok yaşamadım.

ama çalışan anne olmak duygusal olarak zor haklısınız.

siz yine de zor dönemleri atlatmışsınız aslında.
2 yaşında kreşe başladı oğlum, birlikte gidiyoruz, birlikte dönüyoruz, şu an keyfinden çok memnun. 2 yaş kreş için erken olduğu söylense de ben oğlumu sanırım bu kış evde tutamazmışım. çok sevdi okulu, arkadaşlarını.

tabi bizi hala özlüyor, haftasonları ne kadar keyifli oluşundan anlaşılıyor bu. biz de babası ve ben onunla ilgileniyoruz çokça.

Etrafında bir sürü ise giden anne var evet duygusal davranıyorsunuz ama işin içinde gelecek var ve kendininde geleceği öyle düşünme çalış çocuğunun bu huyu zamanla geçer

ben 10 sene calışma hayatına kızımın doğumuyla ara verdım....şimdi 2 yasında bugun krese basladı...bende yakında ıse baslayacagım...ama şartlarım çok ıyı olsaydı sanırım 4 yasına kadar calışmazdım yada en azından 3
eger olanaklarınız ıyıse 3.5 yasına kadar sız bakın...zaten cok seyı kaçırmıssınız barı diğer ilklerini yakalayın
ama maddı durum elvermıyorsa ve işinizin şartları çok ıyıse ( ara verdıkten sonra malesef eskısı gbı olmuyor) bırakmayın derım

Bir de hani burda ve çevrede kreşe gitsin okula başlasın o zaman çalışırsın diyorlar ama özel sektördesin

Bizim şehirde kreş 9-5 okulların da özelleri 8-5 devlet okulları yarım gün o zaman kim nasıl bakacak

Birinci sınıfta dersleri ödevleri sonra sosyal etkinliği derken çalışmak daha zorlaşıyor zira kopuyorsunuz

Iş dışındaki tüm zamanı kuzunuza ayırıp biraz daha deneyin diyorum yine

Çalışan bir anneyim, bebeğim 7 aylık ve ben 5 aylık iken bırakmaya başladım, neden? çünkü borcumuz var , neden ? çünkü ona daha iyi bir gelecek için? neden? vs vs. benim 5 aylıkken bile uyanıyordu gideceğimi anlıyordu, geleceğim zaman bile uyuyor ise uyanıp kapıya bakıyormuş 5 dk geç kalsam mızmızlanıyormuş. her sabah evden çıkıp kv me bırakıyoruz şimdi işi eğlenceli hale getiriyoruz gülüyor bırakırken ama o kapı kapandığında içim cız ediyor, evet her aradığımda bugün anne dedi bugün baba dedi bugün dişi çıktı gibi laflar duyuyorum, kv demi kıskanıyorum ilkleri o görüyor diye ,ama yapacak birşey yok mecburiyet böyle birşey, kim isetemez ki bebeği ile her anını yaşasın, bende çalışma manyağıyım ve evde asla olamam diyordum ama bebek olunca işler değişiyor, bunların dışında 24 saat evde olup çocuğuma zaman ayıramamaktansa , kendimi hapsolmuş gibi hissetmektense,tüm sıkıntımı ona yansıtmaktansa, çocuğumla 2 saatte olsa kaliteli , eğlenceli , özlemle geçireceğim zamanı tercih ediyorum, unutma herşey onlar için zaten , maddiyatda , maneviyatta, ha eğer ben çalışmazsamda mutlu olurum,parayada ihtiyacım yok ,herşeyi eşim tek başınada karşılayabilir, ben zamanımın her anını bebeğime ayırabilirim diyorsan işten ayrılabilirsin,ama çalışamzsam mutsuz olurum ve herşeye yansır diyorsan çalışmaya devam etmelisin. Belki şöyle bir şey yapabilirsin ,eğer iş yerindeki kişiler ile çok iyi isen işe 8-9 da değilde daha geç başlayabilirsin en azından şu dönem geçene kadar,sonrasında düzene girecektir zaten.

inanın tüm mesajları okurken gözümden akan yaşlara engel olamadım. Hepinizin mesajlarını kelimesi kelimesine noktası virgülüne okudum, soru soranlara ayrıca da cevap vereceğim. Düşüncelerinizi içtenlikle paylaştığınız için çok teşekkür ederim, hepsini okuduktan sonra sanıyorum bir süre daha işe devam edip kızımın da bundan en az etkilenmesi için farklı çözümler bulmaya çalışma düşüncem daha ağır basıyor şuan için....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…