büyük konuşmak istemiyorum ama ben çalışmayı düşünmüyorum.
bir daha evladım 1.5 yaşında olamayacak telefonda kayınvalidemden ay anne dedi ay yürüdü laflarını duymak istemiyorum.
Yinede siz bilirsiniz : )
Kızın 5-6 yaşına gelince okula başlayacak sen Ozaman işe geri dönebilecek misin?
Her çocuk annesini yanında ister ve herannede çocuğunu eniyi okullarda okutmak, kurslara göndermek, özel ders aldırmak, kaliteli Kıyafetler giydirmek ister.
Seni bu listenin içine "kendine" istediklerini saymadım bile.
İşten çıkarsan bunları yapabilecek misin?
En azindan 4 yasina kdr calismamayi tercih edebilirsiniz ..ondan snrada o krese baslar is saatlerinizde cok ayri kalmamis olursunuz..
1 buçuk 3 yaş arası bu sık sık oluyor canım, emin ol kızın da alışacak. Arkandan akşam için sipariş verecek hatta,telefondan günü nasıl geçmişse sana dedikodusunu yapacak :) Kızım 32 aylık ve yeni yeni toparladık biz. Ama çok ağladım,çok suçluluk hissettim.Şimdi senin yazını okuyunca da kesinlikle işe ara ver diyesim geliyor ama ben kendi yapmadığım şeyi sana tavsiye edemiyorum
Bende çalışan biriydim oğlum 10 aylık evde çok daralıyorum yakında işe başlamayı düşünüyodum yazını okuyana kadar... Bende bilemedim kıyamadım kızına oda küçük işten ücretsiz izin alma durumun var mı ben 2 buçuk yaşına gelince başlayacam mesela ama çalış bence ben asla çalışmam diyodum ama öyle olmuyomuş şu on ay içinde ne fırsatlar kaçırdım tahmin bile edemezsin kariyerim açısından ama kısmet
kendımı bıldım bılelı calısan bı annenın kızıyım
cok zorluk cektım
babanemın halamın teyzemın elınde buyudum
bende cocugum ılk okula gıdene kadar calısmayı dusunmuyorum...
hos benım tuzum kuru evde oturdugum yerdede calısabılırım
ıse gıtmek zorunda olan annelere allah yardım etsın cok zor bı durum
1,5 sene sonra krese baslasa ve ya 1 sene sonra da olabilir. O zaman calisamaz misiniz? Benim de bebegim var ne yazik ki cok duygusalim, insallah ilerde pisman olamam
büyük konuşmak istemiyorum.
ancak ben çalışırdım diye düşünüyorum.
belki şimdi çocuğunuz anlamıyor ama bir 5 yıl sonra "Terazinin bir kefesinde mesleğim, kariyerim, çocuğumun maddi olarak geleceğini hazırlamak, çok rahat yaşamak gibi artılar var." bu kefe daha ağır gelecek. hem onun için hem sizin için.
Canım seni çok ama çok iyi anlıyorum,diğer anneler gibi. Ben daha yeni atlattım yani işi bırakmayı daha düne kadar ben de düşünüyordum. 1 buçuk yaşındayken döndüm ben. Sen mesela kızın 10 aylıkken işe dönmüşsün,bu konuyu ozaman açsaydın kesinlikle işi boşver yazardım ama zor kısımları atlatmışsın. Senin şimdi yapman gereken, kızınla çok iyi kaliteli vakit geçirmen.Bıkmadan usanmadan işe gittiğini güzelce ona anlatman,akşam yapacaklarınız için onu heveslendirmen.Hafta sonları oyun gruplarına da götürebilirsin. Şuan sen evde bile olsan ona yeterli gelmeyecek çünkü sosyalleşmek isteyeceği yaşlar geldi. Bizim son zamanlarda pazartesi günlerinde sorun vardı, 2 gün bizimle olup pzt.kalktığında bizi görmeyince o gün çok hırçın oluyordu. Onun çözümünü de pazar gecesi uyurken "Kızım yarın biz işe gideceğiz anneanne senin yanına gelecek" diye başlayan cümlelerde buldum,büyük birisiymiş gibi anlattım. Kalktığında bizim işte olacağımızı bilerek uyudu yani.Ama ikna ederek anlatman önemli. Bir de sık sık iş yerine gelsin biriyle,senin nereye gittiğini bilsin.:'( :'( inanın çok duygusal hissediyorum şuan, o günler gelecek mi gerçekten... ya da asıl sorum o günler geldiğinde bebeklikte annesiyle yeterince vakit geçirememesinin eksikliğini duyacak mı içinde... Duymaz dimi.
Biraz sakin ol
Çocuklar çabucak büyüyor ama iş bulunmuyor
Benimki 25 aylıktan beri kreşe gidiyor
4,5 yaşında iken iş görüşmesine gittim kuşa geçeyim kreşe gidiyor anneanne babaanne bakmıyor biz seni beğenmiştik ama erkek adayı aldık dediler gerekçe çocuğum varmış hasta vs olurmuş
Çocuk büyüyünce gider artıyor ama ara vermiş kişinin iş bulması zorlaşıyor
Kızın belki mevsim geçişi hasta olacaktır o nedenle mızmızlığı vardır ta da babaannenin bir sebeple tahammülü düşmüştür ona tepkide olabilir
Mümkünse ya ev işine yardımcı al ev kalabalık olsun babaannenin yaşı büyük ya da eğitim durumu az ise de günde birkaç saat bile olur oyun ablası ayarla çıcuk gelişimi öğrencisi
Madem işini bırakacak maddi sürümün var evdeki ortamı az daha eğlenceli kıl kızın için eve gidince de sadece kızın ile ilgilenen
Yemek yapma bulaşık çamaşır dokunma işler kızının uyumasını bekler ama kızın senin işlerini bekleyemez hatta o yaşta elinin yıkanmasını bile bekleyemez onları da onunla yapacaksın
canım senin durumun fakrlı şöyle ki,ücretsiz izin aldın ve memursun..özel sektörde olsan belki sen de evde oturamayacaktın ilerisini düşünerek..sonra döneceğin iş olmayacaktı çünkü.:)Canım Kıyamam sana ben...
Ben 2 sene ücretsiz izin aldım gerçekten çocuğunun her anına şahit olmak gibisi yok, ama söyle ki biz şu an şarktayız ve giderimiz batıya göre daha düşük ama maaş farkı var eşimin,bir de bizim borcumuz falan yok, tabir-i caizse tuzum kuru, o yüzden ne desem bilemedim romantik düşünüp bırak kız işi desem yarın maddi sıkıntıların olsa gene sen sıkıntı çekeceksin bu seferde çocuğuma istediğim imkanları veremiyorum diye üzüleceksin
Merhaba yorumlarınızı ilgiyle okurum nerde görsem benimde bazı konularda yardım istediğimde sizden faydalanmışlığım var fakat şu kırmızıyla işaretlediğim yeri anlayamadım affınıza sığınarak açıklama istiyorum sizden. Teşekkür ederim.Biraz sakin ol
Çocuklar çabucak büyüyor ama iş bulunmuyor
Benimki 25 aylıktan beri kreşe gidiyor
4,5 yaşında iken iş görüşmesine gittim kuşa geçeyim kreşe gidiyor anneanne babaanne bakmıyor biz seni beğenmiştik ama erkek adayı aldık dediler gerekçe çocuğum varmış hasta vs olurmuş
Çocuk büyüyünce gider artıyor ama ara vermiş kişinin iş bulması zorlaşıyor
Kızın belki mevsim geçişi hasta olacaktır o nedenle mızmızlığı vardır ta da babaannenin bir sebeple tahammülü düşmüştür ona tepkide olabilir
Mümkünse ya ev işine yardımcı al ev kalabalık olsun babaannenin yaşı büyük ya da eğitim durumu az ise de günde birkaç saat bile olur oyun ablası ayarla çıcuk gelişimi öğrencisi
Madem işini bırakacak maddi sürümün var evdeki ortamı az daha eğlenceli kıl kızın için eve gidince de sadece kızın ile ilgilenen
Yemek yapma bulaşık çamaşır dokunma işler kızının uyumasını bekler ama kızın senin işlerini bekleyemez hatta o yaşta elinin yıkanmasını bile bekleyemez onları da onunla yapacaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?