hmm kutlamanın belli bir mehil müddeti var mı acabaNe alaka? Esas olan nikahtır. Düğün sadece bir kutlama organizasyonu. Etikle hiçbir alakası yok.
hmm kutlamanın belli bir mehil müddeti var mı acaba6-7 ay sonra olan bir kutlama gibi düşünürsek düğünü, o açıdan mantklı esasında.
hayır yaşamıyorum. sanırım soru şeklimi değiştirmem gerekiyorHayatını topluma göre mi yaşıyorsun?
Konuyu düzgünce anlattığın,kendini güzel ifade ettiğin sürece kimse burda seni yadırgamaz merak etme :)hayır yaşamıyorum. sanırım soru şeklimi değiştirmem gerekiyor
hatta soru şeklimi değil de direkt konu içeriğini '' nikah yapmadan yaşayacağım'' olarak değiştirsem buraya neler yazılacağını tahmin ediyorsunuzdur, işte bahse konu toplum burada gün yüzüne çıkıyor, beni bu soruyu sormaya yönelten de o toplum. Tellioğlu biz- Seferoğlu toplum değil yani, toplum malesef içimizde.
İyi de siz nikah yapmadan değil nikah yapıp düğün yapmadan yaşamaktan bahsediyorsunuz. Kim ne diyebilir buna yahu?hayır yaşamıyorum. sanırım soru şeklimi değiştirmem gerekiyor
hatta soru şeklimi değil de direkt konu içeriğini '' nikah yapmadan yaşayacağım'' olarak değiştirsem buraya neler yazılacağını tahmin ediyorsunuzdur, işte bahse konu toplum burada da gayet gün yüzüne çıkıyor, beni bu soruyu sormaya yönelten de o toplum. ama sadece soruyu sormaya yönelten, bildiğimi okumaya engel olan değil. Tellioğlu biz- Seferoğlu toplum değil yani, toplum malesef içimizde. Nihat Doğan açıklamaları gibi oldu anlatmak istediğimi anlatamadım sanırım ama sağlık olsun :
Toplumu boşver konuşmak isteyen sen ne yaparsan yap konuşacak bir şey bulur. Düğün senin için çok önemliyse yap tabi. Bu arada aynı evde kalmak senin için daha mantıklıysa kal. Ama senin içine sinmeyen bir durum var ki konu açtın bununla ilgili.
Ben 2 yıllık sevgililiğimin 1,5 yılını aynı evde geçirdikten sonra ani bir kararla evlendim. Nikah yaptık sadece gelen epey kişi oldu. Çoğu arkadaşım bir düğün kadar takı takıldı dedi. Ben o hesapları bilmediğimden sözlerine inandım. Düğündeki maksat takıysa yaptığın masrafa değer mi diye hesap yap. Yok ben düğünü kendim için istiyorum seviyorum böyle şeyleri diyorsan içinde kalmasın.
İyi de siz nikah yapmadan değil nikah yapıp düğün yapmadan yaşamaktan bahsediyorsunuz. Kim ne diyebilir buna yahu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?