Nıkaha 2 ay var, nısanlım ve aılesi :(

Ablası ve esı de devlette memur, bızım nıkahımız yuzunden ıstanbula geleceklerı ıcın cok harcamaları olacakmış kıyafetlerınde nısanlım destek olacakmış o yüzden.

Gelmesinler istemez deseydin

Bir de nikah dîyorsun Çırağan da değilse iki ay sonra kış günü ne gîyilir zaten ya takım ya elbise her yerde indirim var 50 tl ye bile neler var neler

Bunu bile alamıyorsa gelmesin eşin bilezik parası da verir o da sana takar herkese de anlatır

20.000 lira nedir yahu? Maksimum 2000 liraya yol masrafı cartı curtu halledilir. Nişanlın yalan söylüyor elindeki son paraları evlenmeden önce ailesinin üzerine geçiriyor bence. O kadar parası varsa eşyanızı alsın ev peşinatı yapsın. Benim evlenmeden önce birikimim vardı eşim ailene ver onu evlenmeden önce istersen onların hakkı dedi. Ben yine vermedim bizim de ihtiyacımız olur diye. Sonuçta artık bir aile olunuyor önümüze bakmamız lazım. Sakın bu konunun üstünü kapatma

Ev alsın araba alsın ne bileyim çatı aksın 20000 versin yine olur da sırf onlar akrabalara gösteriş yapsın diye 20000 vermek

Bir de 30 yaş üstü insanlar ailelerden tek kuruş almayın yani ne gereği var annen de yapmasın bir şey

Ama bu yirmi bin i kuruş kuruş açıklasınlar etmez yani

Kendilerine de bîrikim yapacaklar galiba ya da altın alacaklar geline taktık şunları diyecekler

Her neyse de bu adam ne iş yapıyor onu da vallahi merak ettim oğlum var o mesleğe yönlendireyim

Iste sadece kuafor dııl de yol paraları, annesı babası ablası ve ablasının cocukları ıcın kıyafet alınacakmış, geleceklerın yol parası konaklama ve hazırlanmaları ıcın dedı.
ya madem o kadar zenginler geleceklerin konaklamasını falan karşılıyorlar, neden hiçbir şeye yardım etmiyorlarmış o zaman? size yardım edecek durumları yoksa, konaklama kuaför kıyafet gibi fuzuli masraflara da gerek yok demektir, herkes kendi karşılasın, gösteriş yapma çabalarını bir kenara bıraksınlar
nişanlınızın gözünü açmanız lazım, annesi ne derse inanıyor, siz ve anneniz gibi fedakar insanları da bulmuş sırtını dayıyor
benim eşimin ailesi de aynı sizinkilerdendi. bak mesela bir örnek vereyim, kayınvalidem bana hediye bir atlet almıştı 5tl lik, evden giderken bir baktım eşime fısır fısır birşeyler söylüyor, benim duyacağımı tahmin etmiyor diyor ki oğlum 50 tl borcum var atletçiye param yok sen ver eşim de ne atleti olduğunu da bilmiyor tabi saf saf çıkarttı verdi parayı. buna benzer bir sürü olay yaşadık, ben bunların hepsini kavga çıkartmadan eşimin gözüne soka soka annesinin niyetini anlamasını sağladım. kayınvalidem adımı kurnaz takmış ekmek kapısını kapattım ya inan şimdi benden kıymetlisi yok, çekinirler benden hepsi. bir ata sözü vardır da söyleyemem deve diken mevzusu
he ama baktın nişanlın görmüyor anlamıyor, o zaman yol vermekten başka çaren yok. evlenince gözüne daha çok batacak bunlar. bizim hiçbir zaman 20000 lira gibi büyük bir para söz konusu olmadı , 50tl 100 tl için boşanabilirdim ben eşim ayılmasaydı

Çok sinir bozucu bir durum ya ben okurken sinirlendim. Bence sen de benim ve annemin parası bitti bundan sonra her şey sende de. Bu adam böyle alışmış yani böyle de gider gibi. Ailesinde sorun ya eşiniz iyi niyetiyle yapıyor olabilir ama aile sorun. Düşünmeleri lazım oğlumuz evleniyor kız tarafına çok yüklendik ayıp oldu biz daha çok ne yapabiliriz demeli.

Benim babaannem de amcam evlenirken gelinine durumumuz yok her şeyi birlikte yapın demişti, evlilik sürecindeyken de oğluna kendisine araba aldırıp borca soktu. Kız tarafının da desteğiyle ev kurulduktan her şey bittikten iki ay sonra babaannem bütün evinin eşyalarını yenileyip geliniyle yarışa girmişti. Çok bencilce ve sinir bozucu. Bazen insanlar böyle bencil oluyor işte.

Ayrıl diyemem, haksızlık olur. Ama ertele bencede.

Öncelikle ev sizin mi? Eşinizin mi? Kira mı?

Ne iş yapıyor? Ne kadar geliri var? Siz çalışıyormusunuz? Ailelerin maddi durumu nedir?

Nişanlınızla oturup konuşun. Aileler hiçbişey almasın yapmasın 20.000 şer bin ortaya koysun. Senle biz yapalım de.

yorumları okumadım da aile hem destek vermiyor hem de gidip annesine 20 bin tl para veriyor bütün hata nişanlında böyle iş mi olur? bende 4 aylık evliyim ailesi bizede yardımcı olmadılar ama eşimde gidip destek vermedi herkes kendine ancak yetiyor. nişanlın zaten az biraz anlayışlı olsa sizin neler yaptığını görür size destek çıkar kendisi için bir şeyler yapar.

Ev benım aılemın evi. Orda oturacagız. Kendı bır sırkette bırım yonetıcısı ben de uluslararası bır sırkette en üst yonetıcıyım. Gelırlerımız ıyı ama önüne krediye kıraya ve kendı araba kredısıne gıdenden sonra elınde sadece gecınecek kadar kalıyor.

Düğüne hazırlık dönemlerinde ya herşeyi ailelerin ya da herşeyi gelin ve damadın yapması taraftarıyım. Aksi halde bir tarafın sömürüldüğünü düşünüyorum.

Burada uyanık olan taraf damadın ailesi olmuş. Çok şaşırdım. Yazık annenize. Ne emeklerle kazandığı paraları kızının mutlu olacağını düşündüğü için gözünü kırpmadan harcıyor. Ama karşı taraf zaten yapan var diye keyfine düşmüş. Acı olan şeyde buna bir yastığa başkoymayı düşündüğünüz adam çanak tutuyor.

Lütfen kendinizi bu kadar ezdirmeyin. Değerinizi kıymetinizi bilin.

Reactions: anu
Bir de şunu söyleyeyim bulmusum evlenelim deme. Bak 34 yaşındayım. Az önce eşim evi terketti bosaniyoruz. 2 sene önce boşanmış olsaydım çoktan hayatım rayına oturmuş olacaktı. Sakin arkadaşım yaşım geçiyor diye yanlış bir evlilik yapma. İnan çok yanarsin.
Hatasını gordugun an sorgula gözün kapalı devam etme sakin diyorum sana.

Hem ailenin evinde oturacak hem masraf yapmıyor
Hem borçları biraz da olsan kapatmaya yarayacak 20 bin saç kıyafet diye anasına veriyor
Ohooo bunlar sizi yemeye gelmiş
Bulmuşlar saf kızı iyi aileyi
Ben olsam evlenmem

bunlar sizi iyi kulaniyor hangi erkek kiz tarafin evinde oturu benimli yapmaz mesela. sizi iyi sf bulmuslar sizde uyanin artik

Hem ailenin evinde oturacak hem masraf yapmıyor
Hem borçları biraz da olsan kapatmaya yarayacak 20 bin saç kıyafet diye anasına veriyor
Ohooo bunlar sizi yemeye gelmiş
Bulmuşlar saf kızı iyi aileyi
Ben olsam evlenmem
aynen oyle bende olsam evlenmem

Sadece kendimizi kaldırıyoruz ve yaraliyoruz. Unutulmuyor zaten olanlar, insan yara bere içinde devam ediyor mutsuz oluyor. Dünyaya 1 kere geleceğiz niye cekiyoruz bunları. İnsan önce kendine değer vermeli.

Kusura bakma ama 20000 tl yılbaşı primi olan adamın maaşı da iyidir. O sizi uyutuyor. O ailesine destek verecek, düğün derneyi bedavaya getirecek. Ben olsam evlenmezdim. Şimdiden böyle bir yalan...

Ben olsam ayrılırdım.

Aşıksınız ve görmüyorsunuz. Daha doğrusu sevdiğiniz adama kondurmak istemiyorsunuz. Ona yakıştıramıyorsunuz.

Ama sorun ailesi değil. Nişanlınız. Sorumluluk alacak olgunlukta değil.

Emin olun evlenince daha çok sorun yaşarsınız.

Ya mesajı görmeseydiniz?

Güven olmadan evlilik olmaz. Siz bu adama nasıl güvenebilirsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…