- 10 Ağustos 2009
- 26.197
- 18.339
- 823
- Konu Sahibi Queen of the North
-
Zaten ülkemizde doğuda kızın kimle evleneceği belli bu tip insanlar akraba evliliğinin büyük savunucusu
Zaten ülkemizde doğuda kızın kimle evleneceği belli bu tip insanlar akraba evliliğinin büyük savunucusu
ema, neden etik olmasın ki ? Evet tasnif edilmeyebilir bazı insanlar tarafından bende olmasa daha iyi olur diyenlerdenim ama etik olmayan bir durum yok ortada.
Yapmayın, akraba evliliğine karşı olun ama akraba evliliğini kötülemeyin, buna hakkınız yok.
Siz kızını için uygulayabilirsiniz bunu, çünkü kendi görüşünüzle büyütüyorsunuz; ama akraba evliliği yapıp çok mutlu olanlara saygısızlık olur bu denilenler.
akraba evliligine karşı degilim.ama üzülürüm çocuk engelli dogarsa.ona yazık olur.
Akraba evliliğine karşı değilim, kardeş çocukları kardeş gibidir ama kardeş değildir, çocukların özürlü olması sadece akraba evliliğine bağlı değildir..
Ema dilerim bu düşüncelerinden imtihan olmazsın canım..
gerçekten şaşkınlık içinde okuyorum bazı yorumları
ki bu yorumları yapanlar, genelde yorumlarını beğendiğim, aynı paralel düşüncelerde olduğum arkadaşlarım
ancak gerçekten şaşkınım
akraba (sözlük anlamı:kan ya da evlilik yoluyla birbirine bağlı olan kimseler, yakın, hısım. oluşma yönünden aynı kaynağa dayanan şeyler. biri, diğerinin sonucu olan şeyler.) evliliğine karşı olmamak,
hem de bu devirde
bilemedim, kaldım böyle
benim için akraba akrabadır
3 soydan kuzenlerimizle bile "kuzi" diye konuşuruz, senelerce birbirimizi görmesek de bizim için "bilmemneteyzenin kızı, bilmemneamcanın oğlu" dur onlar.
ben gerçekten anlayamıyorum.
belki bende var bir sorun
akraba evliliğinin mantığını biri açıklayabilir mi madem öyle bana?
Aslına bakarsan bizim savunduğumuz şey eylemin kendisi değildi minnakodunum
İş etik olmamasına, ensest olmasına geldi. Herkes bizim gibi bakmıyor ki hayata, bizim midemizi bulandıran olay en yakın arkadaşımıza normal geliyor.
Bu şekilde yaşayalım demiyoruz ama farklı düşüncede olanlara saygı duyalım, doğu batı ayrımına getirmeyelim olayı. O ayrıma gelene kadar alamancılarda ne adetler var
Akraba evliliğine karşı değilim, kardeş çocukları kardeş gibidir ama kardeş değildir, çocukların özürlü olması sadece akraba evliliğine bağlı değildir..
Ema dilerim bu düşüncelerinden imtihan olmazsın canım..
delirüzgarım severim seni umarım akraba evliliğe empati ile yaklaşanlar günün birinde imtihan olmaz
Akraba evliliği sadece doğuya özgü değil.Egenin birçok köyünde eski tarihlerde daha sık şimdilerde ise neredeyse yok olmaya yüz tutmuş bir evlilik şekli. Ama benim hem anne hem de baba tarafımda 7 kuşak akrabalar kardeşten sayılır. Ema arkadaşımıza bu kadar korkunç gelmesini ben çok iyi anlıyorum netice itibari ile benim canımdan çok sevdiğim kız kardeşimin kendi evladım gibi sevdiğim kızını kardeş gibi büyüttüğümüz oğlumla evlendirmeyi düşünmek bana da çok itici geliyor çünkü. Bu demek değildir ki başkalarının yaptıklarına karşıyım. Olmaması gerekir,iğrenç... Bu onların yaşam tarzı,onların seçimi ama biz kardeş gibi büyürüz. Yani bizde teyze/amca/hala/dayı çocuğuyla evlenmek kendi öz kardeşinle evlenmekle aynı kefede tutulur.Zaten çok sık görüşüldüğü için de çocuklarda bu bakış açısıyla büyür.Netice itibari ile gelenek ve görenekler fark gösteriyor. Akraba evliliği hala çok temize çekilmiş bir durum değil. Akılda bir sürü soru işareti bırakıyor genetik hastalıklar dolayısı ile ama hiçbir sorunu olmayan evlatlara sahip çok evlilik gördüm bende.
durum tespiti yapayım bulunduğum yerde herkes birbiriyle akraba yüzler birbirine benziyor acayipte çirkinler tepki alacağım biliyorum!
birbirinden farklı şehirlerde büyüdüler ve bir kaç sene sonra aynı ile yerleştikten sonra bir araya geldiler ve asla birbirlerine kuzen gözüyle bakmadılar her ne kadar anneleri kardeş olsada onlar birbirine yabancıydı ve aralarında duygusal bir yakınlaşma oldu her ne kadar aile büyükleri onaylamasada onlar istediği için söz yapıldı aile arasında tam 7 yıl evvel....
7 yıl zarfında erkek tarafı ne düğünden ne nişandan bahsetmedi..erkeğin askerlik ve iş problemi vardı kız onu sabırla bekledi askerde ailesinden göremediği yardımı kuzenınden ve aynı zamanda sözlüsü olan kişiden gördü askerden geldi işini kurdu şartlar olgunlastı ama hala düğünün ne zaman yapılacagını konusmadılar sonradan kızın kayınvalidesi öz yeğeni olan gelinini istememeye bşladı bunuda içten içten belli ediyodu aslında kızda bunun farkına varmaya baslamıstı ama ''kendımi kabul ettiricem'' gibi bir hataya düştü...zaman gecıyo ortada hala bir şey yok..erkek ailesini karşısına alıp ben seviyorum ve kabul ettim desede aslında oda kabul etmemiş sonradan öğrendik..ailesinin istememesine rağmen evlenmeye kesin karar verdiler nikah günü alındı ev tutuldu eşyalar alındı çeyizler düzüldü ayrıca kızı iştende cıkardı evlendıkten sonra calısmasını istemedi herşey görünürde güzel gidiyo gibiydi erkeğin ailesi isteksizde olsa onlar mutluydu yada öyle olduklarını zannedıyorlardı..
ta ki bayramdan önceki günlerde cıkan ''pahalı gelinlik'' krizine kadar ...sanki hersey pamuk ipliği ile baglıymıs gibi ufak kıvılcımla alev aldı ve 2 tarafta 7 yılın birikmişliği birbirine kustu ağızdan cıkan lafları kulaklar duymadı telafisi olmayan sözler söylendi ve en son noktayıda erkeğin ben sana şimdi evet desem bile nikah masasında hayır diyecektım demesi oldu....
herkeste şok etkisi yarattı bu söz ve erkek tarafı olarak kızın ailesini arayıp ne bir özür ne bir orta yolu bulma calısması gelmedı aksıne kıza kayınpederi ne kadar gurursuzsun oğlumun peşini bırak demesi iyice ipleri kopardı velhasıl ayın 4 ünde olacak olan düğün iptal edildi....görümcelernde payı cok büyük tabi zengin koca bul sen kendıne diyen 2 görümce....
2 gün gectıkten sonra esyalarınızı toplayın evı boşalıcaz dendi ama onlar tarafından ''hediye'' edilen esyaları bırakmak şartıyla..
güle oynaya serdiğimz çeyizleri ağlaya ağlaya topladık ve böylece kapandı gitti....
2 side 2 teyzemın cocukları ve erkek kuzenım ve teyzemın ailesiyle hiç bir aile bireyimiz görüşmüyo su anda kız kuzenımde uzman desteği almaya basladı ve kendını toplamaya calısıyor....
bunları neden anlattım kendımce cıkardıgım bir kaç ders oldu sizlerle paylaşmak istedim
akraba evliliği dünyada en olmayacak şey(istisnalar olabılr) ailelerden birinin istememesi durumunda o beraberliği sürdürmenin sonucu büyük mutsuzluk,ve asla bu kadar uzun süre söz-nişan-flört dönemi olmamalı ...ve kimlere değer vermemiz gerektiğini 3 kez düşünmek gerek....
okudugunz için cok teşekkür ederim sadece paylaşmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?