nikaha 3 gün kala nikah iptal edildi

Zaten ülkemizde doğuda kızın kimle evleneceği belli bu tip insanlar akraba evliliğinin büyük savunucusu

Akraba evliliğine karşı değilim, kardeş çocukları kardeş gibidir ama kardeş değildir, çocukların özürlü olması sadece akraba evliliğine bağlı değildir..

Ema dilerim bu düşüncelerinden imtihan olmazsın canım..

Zaten ülkemizde doğuda kızın kimle evleneceği belli bu tip insanlar akraba evliliğinin büyük savunucusu

Doğuya nasıl bağladığınız bu olayı ya

KK da laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor. Delirüzgarıma katılmadan edemeyeceğim; inş sınanmazsınız

Çok şaşkınım, Allah kuzeninin yardımcısı olsun.. Nasıl bir aile bağı nasıl bir anlayış şaşkınlık verici..

Kız mahvolmuştur ya...

A be adam!! MAdem nikah masasında hayır diyecektin işler bu noktaya neden getirirsin kiii

Akraba evliliği falan zaten sorunlu işler, onay almaz, istenmez falan falan ama sen madem istemeyecektin nie bu raddeye geldi olayyy!!!!

Son düzenleme:
Akraba evliliği sadece doğuya özgü değil.Egenin birçok köyünde eski tarihlerde daha sık şimdilerde ise neredeyse yok olmaya yüz tutmuş bir evlilik şekli. Ama benim hem anne hem de baba tarafımda 7 kuşak akrabalar kardeşten sayılır. Ema arkadaşımıza bu kadar korkunç gelmesini ben çok iyi anlıyorum netice itibari ile benim canımdan çok sevdiğim kız kardeşimin kendi evladım gibi sevdiğim kızını kardeş gibi büyüttüğümüz oğlumla evlendirmeyi düşünmek bana da çok itici geliyor çünkü. Bu demek değildir ki başkalarının yaptıklarına karşıyım. Olmaması gerekir,iğrenç... Bu onların yaşam tarzı,onların seçimi ama biz kardeş gibi büyürüz. Yani bizde teyze/amca/hala/dayı çocuğuyla evlenmek kendi öz kardeşinle evlenmekle aynı kefede tutulur.Zaten çok sık görüşüldüğü için de çocuklarda bu bakış açısıyla büyür.Netice itibari ile gelenek ve görenekler fark gösteriyor. Akraba evliliği hala çok temize çekilmiş bir durum değil. Akılda bir sürü soru işareti bırakıyor genetik hastalıklar dolayısı ile ama hiçbir sorunu olmayan evlatlara sahip çok evlilik gördüm bende.

ema, neden etik olmasın ki ? Evet tasnif edilmeyebilir bazı insanlar tarafından bende olmasa daha iyi olur diyenlerdenim ama etik olmayan bir durum yok ortada.

akraba evliligine karşı degilim.ama üzülürüm çocuk engelli dogarsa.ona yazık olur.

gerçekten şaşkınlık içinde okuyorum bazı yorumları
ki bu yorumları yapanlar, genelde yorumlarını beğendiğim, aynı paralel düşüncelerde olduğum arkadaşlarım

ancak gerçekten şaşkınım

akraba (sözlük anlamı:kan ya da evlilik yoluyla birbirine bağlı olan kimseler, yakın, hısım. oluşma yönünden aynı kaynağa dayanan şeyler. biri, diğerinin sonucu olan şeyler.) evliliğine karşı olmamak,
hem de bu devirde

bilemedim, kaldım böyle

benim için akraba akrabadır
3 soydan kuzenlerimizle bile "kuzi" diye konuşuruz, senelerce birbirimizi görmesek de bizim için "bilmemneteyzenin kızı, bilmemneamcanın oğlu" dur onlar.

ben gerçekten anlayamıyorum.
belki bende var bir sorun

akraba evliliğinin mantığını biri açıklayabilir mi madem öyle bana?

Aslına bakarsan bizim savunduğumuz şey eylemin kendisi değildi minnakodunum

İş etik olmamasına, ensest olmasına geldi. Herkes bizim gibi bakmıyor ki hayata, bizim midemizi bulandıran olay en yakın arkadaşımıza normal geliyor.

Bu şekilde yaşayalım demiyoruz ama farklı düşüncede olanlara saygı duyalım, doğu batı ayrımına getirmeyelim olayı. O ayrıma gelene kadar alamancılarda ne adetler var

yok yok benim için kesinlikle olay ne doğu-batı olayı, ne kültür göstergesi, ne de başka bişeydir
bu ailelerin çocuklarını yetiştirme şekli ile alakalıdır

eğer "akrabalık" kavramını çocuğa küçük yaştan itibaren "doğru" olarak yerleştirebilirsen
20 sene görmediği bilmemkaç kuşaktan kuzeni bile onun için kuzendir
aksi takdirde
öz amca-dayı-teyze-hala çocuğu onlar için potansiyel eş olabilirler

demek istediğim tam olarak buydu güzelruhlum

Canım akraba evliliği bana teklif edildiğinde kabul etmedim ,ama edenlerede kötü olmuş demedim insanlar birbirlerini severse hiçbir sakınca yok yeter ki kendi istekleri ile olsun ayrıca bir çok yerde akrabalık ilişkileride çok sıkı fıkı ,samimi olmuyor ,biz mesela aynı yataklarda yatardık tatil olmasını dört gözle beklerdik ki kuzenler birlikte vakit geçirelim diye , bizi büyütene kadar siz kardeşsiniz dediler taki evlilik çağına kadar sonra bir baktık yakıştırmalar tabi kimse kabul etmedi :))

delirüzgarım severim seni umarım akraba evliliğe empati ile yaklaşanlar günün birinde imtihan olmaz

delirüzgarım severim seni umarım akraba evliliğe empati ile yaklaşanlar günün birinde imtihan olmaz

Ema akraba evliliği teklif edilen bir insanım daha öncede yazdım şuan 7 kat yabancı ilede sözlüyüm canım :))

Bu arada bende seni severim :))

Son düzenleme:
Canim Hayirlisi neyese o olmus, cok zor bir durum kendini biran önce toparlamaya bak Insallah Rabbim sana hayirli kismetler nasip eder.

Son düzenleme:

durum tespiti yapayım bulunduğum yerde herkes birbiriyle akraba yüzler birbirine benziyor acayipte çirkinler tepki alacağım biliyorum!

yok artık bir de parasının bir kısmını gerimi istedi okadar şeyden sonra bu nasıl bir yüssüzlük.Masraf etmiş bilmem ne dönmeseydi arkadaşım mecbur edicek evleniyor.Kuzenin bence vermemeli o parayı.Ayrıca kardeşleride tam bomba sen hala benm kuzenimsin herşeye rahmen demeler filan ondan önce kuzeni değil miydi de okadar çekti zavallım.Böyle akrabadan insana ancak zarar gelir görüşmeseler bence daha iyi. Hatta benim başıma gelse Allah korusun tek ben değil çevremdekileride görüştürmem terbiyesizlik hadsizlik kelimelerinin sözlükteli anlamını değiştirir bu tipler ya...
Not: Kardeşim avukat diyor ki tazminat davası açıp yüklü bir para bile alabilir gıcıklığına maksat burnu sürtsün diye bir de para mı ödeyecek. O nikah masasında hayır derdim lafı onun sonu olur diye de ekledi.

durum tespiti yapayım bulunduğum yerde herkes birbiriyle akraba yüzler birbirine benziyor acayipte çirkinler tepki alacağım biliyorum!

ne alaka ya? büyük kızımı doğururken gözümle görmesem,bizden değil diyeceğim neredeyse...sülalelerimizde kimseye benzemiyor...söylemesi ayıp,çokta güzeldir benim kızım

değil akraba aynı kökenden bile değiliz....

Son düzenleme:

Eminimki çok üzülüyorsundur.Ama ben diyorumki Allah ın sevgili kuluymuşsunki ucundan dönme şansın olmuş.Ya düğüne kadar yüzüne gülüp içten pazarlıklarla evlenince seni hep ezselerdi bir de öyle düşün.Bence otur bir güzel dualarını et.İçini ferah tut belkide çok daha süper bir evlilik bekliyor ilerde seni.Akrabalardan bahsediyoruz yani seneler sonra bile haberdar oluncak kişiler.Bırak ilerde mutluluğunla mutsuz olsunlar sende buna uğraş.Tabiki sabah uyanıp unuttum demezsin ama evlendikten sonra çekilen acılar çok daha beter oluyor.

Beyfendiye bak şimdi olmasa nikah masasında hayır dermiş.
Madem böyle bi düşüncen vardı neden devam ettin?
Ev kurulmuş eşyalar alınmış. Bi çok şey hazırdır muhtemelen.
İşin içine kin girdiğinde kolay unutur. Bundan sonra erkeklere nasıl inanır nasıl hayal kurar?!
7 sene dile kolay.
Neyse ki ömrünü o zerre kadar değeri olmayan insana vermedi.
Allah sabrını versin, yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…