nikaha 3 gün kala nikah iptal edildi

Kim ne derse desin abi veya abla gözüyle gördüğün kişiyle evlenmek şehvet duygusu beslemek hoş değil akrabalığı öldürür baktım uzak akraba kızımın tel. Almış konuşuyorlar aldım elime tel bir daha kızımı arama dedim babasına söylerim dedim benim kızım sana mı kaldı?çok sinirlendim !bunun önünü hemen kesmek gerek!

Siz Almancı kültürüyle yetiştiğiniz icin ülkelerarası istihdam kaçışı için normal geliyor. Herkes dayıoğlunu abisi gibi görmüyor. Kuzenleri tehdit unsuru gibi görmek, ensest ilişki tespitinde bulunmak cok yanlış. Hele hele tümevarımınız KK gibi cok kullanıcılı bir platform icin kötü bir öngörü....

Son düzenleme:
ikinci dereceden ya da üçüncü dereceden akrabalıklarda belki olabilirde, amca,teyze, hala dayı çocukları arasında olunca gerçekten çok sevimsiz bi durum oluyo, ilerde doğacak çocuklar içinde büyük risk zaten, bu da işin tıbbi ve toplumsal boyutu

Yapmayın, akraba evliliğine karşı olun ama akraba evliliğini kötülemeyin, buna hakkınız yok.

Siz kızını için uygulayabilirsiniz bunu, çünkü kendi görüşünüzle büyütüyorsunuz; ama akraba evliliği yapıp çok mutlu olanlara saygısızlık olur bu denilenler.

ben engellerim sen ne istersen onu yap,akraba evliliği oranı yüksek ülkemizde erkek işin kolayına kaçıyor neden tanımadığı kızlara parasını yedirsin ki uğraşsın ki hemen akraba kızına sulansın işi kolaya çevirsin

ÇOCUĞUN SAKAT DOĞMA ihtimali tıbbı olarak açıklandı ama hala insanlar bunu öne sürüyor.

Eğer karı kocanın, iki taraftanda gelen irsi bir hastalığı yoksa bu ihtimal yok..

Bunun içinde artık nikahtan önce testler yapılıyor.

Ne diyor reklam; bilinçlenelim. :)

Tuhaf bir düşünce ve uslup ..

hiçbi şeyin kanıtlandığı falan yok, sağlık personeli olmasam yicem bu dediğini, bu olasılığı tamamen ortadan kaldırmak için gen haritası çıkarman lazım

para yedirme olarak görmemek lazım durumu, aileler çocuğu o meyille yetiştirmemeli, bende amcamın oğluyla 15 sene görüşmedim babalarımız küstü çünkü, yıllar sonra bir araya geldiğimizde yabancılık hissetmedik ama o gözlede bakmadık birbirimize, çünkü yetişme tarzımız kuzenler kardeştir mantığıydı

Akraka aşkı batsın evlendiler ama 2. çocuk sakat zihnen o dediğiniz tahlillerde yapıldı!

hiçbi şeyin kanıtlandığı falan yok, sağlık personeli olmasam yicem bu dediğini, bu olasılığı tamamen ortadan kaldırmak için gen haritası çıkarman lazım

Yemeyin :) , bilimsel açıklamalar yapıldı, o kadar uzağa gitmeye gerek yok, gen haritası kadar uzak değil yakın riskli hastalıkları öğrenmek.

Ayrıca istatisliklerde akraba evliliklerinden doğan sakat çocukların çok azaldığını öğreniyoruz..

Akraka aşkı batsın evlendiler ama 2. çocuk sakat zihnen o dediğiniz tahlillerde yapıldı!

Bunu söylemek etik mi bilmiyorum, komşumun özeline giriyorum ama zerre akrabalıkları yok; ama iki çocuğu var ikiside bedensel ve zihinsel engelli..

Yani bunlar hep örnekler ema.

illa ki sakat olması için akraba olmaları şart değil ama çogunluk o şekilde ortaya çıkıyo bunu bile bile akraba evlilikleri hala devam etmekte ne acı

insanlar 7 nesil öteden hastalıklı gen barındırabilir Türkiyede zaten sağlıklı bi soy ağacı ya da doğum ölüm kaydı tutulmadığı için dedenin dedesi neden öldü bilemezsin, annen şeker hastasıdır babanda parkinson vardır vs, sen bunları bildiğin için sadece bunlar için doktorları uyarabilirsin, anne karnındaki bebek için tüm olasılıkları değerlendirecek bi teknoloji zaten yok, istatistikleri banada yollasanıza kullanıyım iş yerinde

ay kıza çok üzüldüm ya ,allah yardımcısı olsun

akrabalarımdan amca çocukları evlendi 5 yıl önce şimdi gayette mutlular 1 çocukları var, herşey gayet normal gözüküyor
yorumlarımızı genelleme yapmadan yazmalıyız ,bence konunun akrabalık la alakası yok soysuz erkek soysuzdur işte

bende akraba evlılıgıne karsıyım....
Dınımız musaade edıyor,ona dıyecegım yok...
Ama mumkunse tercıh edılmemelı dıye dusunuyorum.
Bızım gocmenlerde akrabaya bakılmaz,7 kat akraba olsa genede kız alıp verılmez,kan bagı var dıye...neyse...

Ama cevremde bıkac akraba evlılıgı yapan var.
Bır aıle 2 ogluna da amca kızlarını almıs,cocukları gayet saglıklı...
Yıne esımın hala oglu esımın amca kızını almıs ve 2 cocugu var onların da ,ve saglıklılar.

Ama yıne esımın bır arkadası var
esı bızım oralı
kendısı de ıste esım taraflı
ama ılk cocukları özurlu...beynınde sorun var
ama normal dogup 40 gunlukken havale gecırdı....

Yanı dıyecegım o kı hersey nasıp,akrabadan olmaz 7 kat elden olur...

Bunu bız bılemeyız,sadece Yaradan bılır...

Ben ne istersem yaparım zaten keza sizde öyle. Ama bu zihniyetle yetiştirdiğimiz çocuklar bedensel engelli değil ama ahlak engelli olacaklar.

Selametle.

Arşivim yok bu konuda yclozl.. Bilimsel dergilerden, makalelerden okuduklarımı aktardım; ama siz ben sağlık sektöründeyim daha fazla bilgi sahibiyim diyorsanız saygı duyarım.

Akraba evliliği çok yakınsa bu ihtimal var; ama kesin değil, artık tıp bu konuda çok ilerledi diyorum bende ısrarla.
Akraba evliliği olmayıp yine böyle riskler yaşayanlar var.

Öncelerde kan uyuşmazlığından dahi sakat doğan çocukları akraba evliliğinden değerlendiriyorlardı.

İstatislikler eskisi gibi değil.

Oldukça hazin bir hikaye gerçekten üzüldüm, her an her yerde karşımıza çıkabilecek durumlar.

Akraba evliliği konuşulmuş, ister birlikte büyü, ister birlikte büyüme akrabayla hele de birinci derece akrabayla yatağa girmek bana etik gelmiyordan öte ensest gibi geliyor.

İlişkiye girdiğim erkeğin (hadi kocam diyelim) babasının dayım, amcam, annesinin halam, teyzem olduğunu bilmek akıllara zarar ya. Teyze anne yarısı derler, keza amca'da baba yarısı. Annemle yada babamla aynı kanı taşıyan kardeşlerinin çocuğuyla yatıyorum bu gerçekten benim tüylerimi diken diken ediyor, şöyle bir hayal ettimde tecavüze uğramış gibi hissettim kendimi.

Tabiki akraba evliği yapanlar bu tip evliliklere sıcak bakıyor ki, içine sinmişki evlenmiş kimsenin diyecek birşeyi olmaz, ancak bu da benim düşüncem. Ben nasıl akraba evliliği yapanı yargılayamazsam, akraba evliliği yapan da bu düşüncelerimden ötürü beni yargılayamaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…