nikahta bulunma lütfunda bulunmayan kayınpeder kayınvalideye nasıl davranılır?

kimbilirkim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
88
0
36
Kahramanmaraş
selam herkese... çok karışık kafam çoook... nişanlımla ben ayrı şehirlerdeyiz ve benm memleketimde nikahımız olacak düğünümüze daha var ama tayin için nikah yapıcaz. Çok sevgili ilgisiz ve buz dolabı kayınvalidemle kayınpederim nikaha gelmeyecekler. insan oğlunun hayatında 1 kez olacak bi anda yanında olmak istemez mi ya?? benm ailem bana sorup duruyor gelecekler mi diye gerildim bu srulardan da artık. en kötüsü de nişanlımın nikahtan sonra beraber onun ailesinin yanında da 2-3 gün gitme isteği ( benm nikahıma gelmeyen insanların ayağına gitmek zoruma gidiyor. ne yapmalıyım bilmiyorum. zaten görev yerlermz uzak özlem doluyuz şmdi o 1 haftalık iznimizin 3-4 gününü de nişanlımla ayrı geçirmek istemiyorum

gelmemeleri onların ayıbı.. demek soğuk resmi duruşlu insanlar..sizde onlara karşı bu tavrı takınırsınız olur biter..
burda bir sürü dert okuyoruz kayınvalide va kayınpederden muzdarip..onlar size uzak durucaklarsa bu durumlara göre şanslı bile sayabilirsiniz kendinizi...
sakın nişanlınıza öfkenizi kusmayın..

arada 12 saatlik falan bir mesafe var. kayınpederim izin alamıyormuş kayınvalidem de biraz rahatsızmış tek yola gelemezmiş. yanına gelecek birini de bulamıyo mu inanmıyorum içten içe öfkeleniyorum nişanlımı da üzmek istemiyorum bu konuyla

cnm kes,nlikle gitme açıkça söyle müstakbel eşine kendimi geçtim oğullarını kaide alıp da nikahına gelmeyen insanların yanına gidemem düğün olmadan de

bence düğünden önce zaten gelselerde gitme ağırlığın olsun şimdiden her dediğine he deme benden söylemesi çok pişman olursun

yarım saatlik yemin töreni için kaç saatlik yolu gelmşlerdi ailecek... bu sene 2-3 kez izin almş kaynpederm sıkıntı oluyomuş falan filan.. can sıkıcı ya az önce aradım bayadır konuşmamştk öyle soğuk konştm ki sesimn gerginliğini kendm hissettm

nişanlımın benimle gel demesinin amacı ayrı kalmayalım zaten uzun süre daha ayrı kalcaz. benm de gitmek için tek ve yalnız sebebim onun yanında olmak olabilir. ama nişanlım bişey mi var neden gelmek istemiyosun falan diye soruyo annem pek istemiyo dicem artık..

nikaha katılsalarmış iyi olurdu ama yapacak birşey yok sanırım.her anne-baba düşünceli olamıyor maalesef ya da bizim çok önem verdiğimiz bir durum onlar için sıradan olabiliyor.siz en azından uzak şehirlerdesiniz.birde aynı yerde yaşayıp da çocuğunun nikahına misafir gibi gelip gidenler var bu daha kötü değil mi? tavrınızı koyun ve hissetmelerini sağlayın.ya nişanlınızla gitmeyin ya da giderseniz bile üzüldüğünüzü belirtin.yoksa bu durum hep içinizde kalacak ve zamanla öfkeye dönüşecek.

evet daha şimdiden öfkeye dönüşmeye başladı zaten..benm ailem o kadar anlayışlı ki , annesi rahatsız uzun yola gelemiyo diye isteme ve nişanımızı bir gelmelerinde yaptık bunu kabul ettiler anlayış içinde. ama onların yaptığına bakıyorum bunu aileme yapılan bi saygısızlık olarak görüyorum kendimi geçtim artık. zaten düğünümüz olsun da mesafe neymiş görecekler. ben o kadar iyi niyetle çıkmştım yola oysa ki benden anne baba dememi bekleyen insanlar oğlunun nikahına bu kadar önem veriyor. anlayış ve aile bağı farklılığı işte ama kabullenmem zaman alacak. tek korkum bu süreçte nişanlımla aramda bu sbepten sıkıntı çıkması

sizi çok iyi anlıyorum,gerçekten..bende benzer şeyler yaşadım hatta daha ağırlarını..şimdi 6 yıllık evliyim hatta k.validem bizdeydi daha yeni döndü memleketine..şimdi en iyi,en sevdiği gelini oldum ama yapılanları unuttum mu asla! aklıma geliyor bazen ve çok zülüyorum.ben o zaman 22 yaşındaydım ve herşeye tepkisiz kalmıştım..yaşımın verdiği bir acemilik vardı.o yüzden içinizde biriktirmeyin dedim,yoksa bu öfkeyi kontrol edebilmek zor oluyor.

haklarını şu noktada yiyemem hiçbişeyimize müdahele etmezler. kayınpederim yapılması gereken ne varsa yapacak bir adam ama hiç mi düşünmez insan,ben arayıp sormadıım nikahına dahi gitmediğim bu gelinin ilerde evine gideceğim torunumu seveceğim belki Allah korusun hastalanacağım bana bakacak diye. insan heveslenmez mi ilk gelinim die anlayamıyorum...(( siz tepksiz kalabilmişsnz ben de öyle olmak istiyorum ama yüzümden ve ses tonumdan kırgınığımı mutlaka ele veririm ben

bizimkiler evimize de geldiler,torunlarını da bir güzel sevdiler hatta ikizlerimden birinin adı k.pederimin adı olsun diyede uğraştılar ama ben artık yermiyim bunları,tabii ki hayır:))
zaman geçitikçe yara kabuk bağlar ya aynen öyle oldu benimkisi..şu andaki yaşımda ve aklımda olsaydım o kadar tepkisiz kalmazdım.

peki nişanlımla bu konuyu nası konuşmalıyım ?? o ailesinin pürüzünün farkında aklamaya çalşmıyor ama ben napim koskoca adamlara bu yaştan sonra akıl veremem ki diyo. bana da öyleler 2 hafta ben aramasam arayıp da neyin var demezler diyo.

hiç kafana takma sonuçta düğün değil bide uzakta oturuyolarmış belki gerçekten izni yoktur kayınpederinin niye bu kadar kafana taktın ki

ben aslında takmıyorum kafaya ama ailemin ve etraftakilerin sürekli geleceklermi gelirler heralde biri bari gelir gibi konşmaları sinirimi bozuyo ( yoksa özlemiş değilim meraklıları hiç değilim...nişanlım gelnce de sürekli ona sorulacak aaa neden gelemdiler falan onun da canı sıkılacak bu duruma

Aynı konudan muzdaripiz canım üzülme sakın! Bende çok üzüldüm benim de eşimin ailesi biraz garip bir aile... Herkes bizim gibi düşünse zaten sıkıntılar olmaz. Benim de nikahıma gelmediler gelmedikleri gibi 16 aylık evliyim bir kez telafi etmediler ağızlarıyla gelicez deyip geçiştiriyorlar yok yaşlıyız falan filan insan baya bir kırılıyor nikahıma gelmeyişleri içimde o kadar kötü bir yara ki... Akrabalara eşe dosta açıklama yapmak zorunda kaldım hesap vermek zorunda kaldım. Geçen telefonda konuşuyorlardı hep gelecekler ama olmuyor nedense ::(

bilmiyorum ama nikah ufak bi tören olmayacakmı
12 saatte az değil.
bence gelemiyor olmamalrına bu kadar problem etmeyin ve gidin ellerini öpün bunda birşey yok.

sana karşı tutumları filan nasıl?

yani sence istemedikleri için mi gelmiyorlar yoksa sahiden geçerli nedenleri mi var? (yani açıkçası insan oğlunun nikabına da izin alamazsa neye alır onu da bilemiyorum ya)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…