nikahta bulunma lütfunda bulunmayan kayınpeder kayınvalideye nasıl davranılır?

benimde nikahimda yoktular , cünkü akabinde dügün vardi , bizimkilerde uzaktaydi yani bi nikah icin cagirma geregi görmedim kimse küsmedi de.
cünkü dügün olunca nikah ancak resmi prosedür olarak görülür.
bence kayinvalidenelr de bu nedenden ötürü gelmemislerdir, yani kafaya takilacak dert edilecek bir mevzu degil kanimca.

nasıl aıleler var sasırıyorum .
boyle bır gun de anne baba hastalık gıbı bır engel de
yok ıse ,nasıl gelmezler ,nasıl evlatlarının yanın da olmazlar .
sız de kendı aılenıze karsı mahcup olcaksız ,ıster ıstemez hem esınızın
hem sızın boynunuz bukulecek .
madem mesafelı olmayı tercıh edıyorlar,sız de mesafelı olursunuz .
boyle bır gun de yanım da olmayan bır aılenın ayagına gıdıp de
el opmeye flan da gıtmem .mesafe oyle degıl boyle konur

zaten bu etraf yüzünden çoğu sorunlarda çıkıyor. etrafa ne ki. soran olursa çok istediler ama gelemediler. hastalık vs. de. kimseye ayrıntı anlatma. iyimişsiniz gibi göster.millet yüze güler arkadan aaa bak bak der.
gelmezlerse gelmesinler. ilerde gelmesinler diye oturup dua edersin valla. senden önce kendi oğulları dert etsin. sonuçta senin ailen yanında olacak nişanlın çöpsüz üzüm gibi kalacak. böyle şeylerle o güzel gününü harap etme.
yeri geldiğinde söylersin gelmeyişlerine üzüldüğünü, alındığını. Belki cidden izin alamıyordur. Bize iş diye geliyor ama işinden de olabilir belki. İyi yönden bak. Kendini üzme boş yere.

Bu arada el öpmemeye gitmemezlik etme. Büyüklük sende kalsın. Sonuçta adettendir. Sen büyüklüğünü göster, bırak onlar utansın.Sonra nikaha gelmemeleri göze batmaz senin el öpmemen göze batar.
Ama şuda var. Sonuçta sadece nikahlanıyorsunuz. Benim bildiğim düğün olur ondan sonra el öpmeye gidilir. Hiç gidesin yoksa eğer ailem düğünden önce gitmeme iyi gözle bakmıyorlar de.

hepinize çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için... biçoğunuz haklısınız hiç mi hiç kafaya takılacak bir durum değil aslında. nişanlımın bi başına kalacak olması ve ailemn de hissedeceklerini düşününce ister istemez canım sıklıyor. elimden geldiğince o zamanı güzel geçirmeye çalşcam ama. zaten kaç aydır görüşemedik nişanlımla , keyfimize bakıcaz. son 2 gün falan da o gider ailesinin yanına evli değiliz bişi deiliz gitmekle ykümlü olduğumu sanmıyorum. ztn bi kaç ay önce gittim kaldım da onlarda bi kaynımın düğünü vardı yanlarında bulundum. bu sefer hiç de gerek yok zaten zaman kısıtlı.. nikah formalite 5 dkkalık bişi ama yarım saatlik yemin töreni için hepsi nası toplanıp gelmişti onu düşündükçe iyi niyetm törpüleniyo neyse bu hissettklerimi içimde tutucam aileme karşı da ılımlı konşcam arayı sıcak tutmaya çalşcam Allah yardmcım olsun... çok ilgi çok müdehale daha büyük bi sorun ama şunu da anladım ki bu kadar kayıtsız insanlarla uğraşmak da ayrı bi drtmiş

bizim düğünümüze daha 7-8 ay var ama... düğünden önce hem ailemi 2. kez ziyaret etmiş olsalar hem de bu özel günde yanımızda bulunmş olsalar çok daha uygun olurdu sanki. çöpsüz üzüm gibi bırakacaklar çocuklarını. gerçi benm ailem benden çok onu sahiplenr yabancılık hissettirmez ama ne diyeyim bize de böylesi nasipmiş.insan gelin olduğunu hissetmek istiyor. arayıp sorsalar die bekliyor. onların ailelerine yeni birini dahil etmenin heyecanı hevesi içinde görmek istiyor. bakıyorum ki öyle değil ama geleceklerine yatırım yapıyolar. bugün beni ciddiye almayanları yarın ben hiç ciddiye almam. saygıdan ödün vermem ama hiçbir samimiyet de beklemesnler benden...

haklısın canım iyi niyetten maraz doğuyor. sen samimi ve sorun çıkarmayan taraf oldukça karşı taraf seni cepte görüp umursamaz tavırlar içine giriyor

bak ne de güzel hemen anladın dediğimi anlamışsın inciltmemek için açıkça söylemedim ama gerçekten çok pişman olursun açıkça söyle düğünden önce evlensekde gelmek istemiyorum de çünkü ailenin üstüne atarsan buda ileride problem olur

Son düzenleme:
canım ben olsam gitmezdim ki bu durumun aynısını yaşadım ve gitmedim. benim nikahımada gelmediler eşimin ailesi yorulamayız sırf nikah diye dediler ve birde nikahtan sonra eşini al gel dediler. ve eşimin ailesi o kadar kötü ki eşim niye gelmiyorsunuz deyince masrafa ne gerek var o kız diye yap nikahı bir daha da düğün yapma dedi babası. buraya getir babasının evine gönderme falan dedi düşün artık. eşimde bir azarladı babasını sen kimsin ya ben sizi büyüksünüz diye çağırdım sen bana nasıl ahkam kesersin nasıl ne yapacağımı söylersin dedi. bizim nikah benim çalıştığım ilde oldu çünkü izin alamadım ve eşimle aylardır görüşememiş özlem duyuyorduk annemlerin bile gelmemesi için o deli insan ailemi aramışs sizde gitmeyeceksiniz demiş annemlere yıkarım o salonu başlarına demiş düşün yani ailemde ağzımızın tadı kaçmasın diye bana arkadaşlarınızla daha iyi olur diyor ve gelemediler onların yüzünden. bizim nişan herşey sorunlu geçmişti ve nikahta öyle oldu. hep sorunluydu bizimkiler am inan sorunlu olşmasalarda benim kişiliğim gereği benim için zahmeti göze alamayan insanın ayağına gitmem ailesi bile olsa mutlu gün sonuçta nikah

sana tek diyeceğim belki aranızda sorun yok ailesiyle iyisin sadece nikaha gelmiyorlar diyelim ama yinede evlerine gitme düğün öncesi onlara o fırsatı verme. eşinede tatlı dille canım bir sürü düğün işi şu bu var sen ailene git bende onları yaparım de tatlı tatlı söyle ya da bereber zaman geçirelim benimle kal falan de. ama sakın gime. iki otobüs yolculuğunu zmana kaybı görüp tek bırakıyorlar bence seni düğnde görsünler ne diye ayaklarına gideceksin. inan değmiyor bazen iyilik insnlara.

benimde kayınvalidem gelmemişti 15 gün sonra dügün var diye .. ama ben üzülmedim.. benim için onun gelip gelmemesi önemli değildi benim annem ve tüm ailem yanımdaydı çünkü.. ama ne yaptıysa kendi evladına yaptı eşim çok üzülmüştü..hala annesine lafı gelince alttan alttan iliştirir lafı :)

Bazı aileler için nikah çok da mühim değil. Bunu kafanıza takmayın bence. 12 saatlik mesafe az değil.
Düğüne gelmeselerdi evet kırgınlığınızı anlardım ama.. sonradan düğün yapılacakmış gelmemelerini anlayışla karşılayın..
Bu dönemlerde herkes bir şeylere kırılır, sizin de kırgınlığınız bu olmuş.. Allah daha büyük sorunlar yaşatmasın...
Mutluluklar dilerim...

arkadasım sen elalemı takma kafana. nısanlını da yalnız bırakma nıkah gunu sıkı sıkı elınden tut derim lâkin düğünden öncede onların elini öpmeye falan gıtme.
1 hafta ıznınız varsa 3-4 gun beraber takılın nısanlınla sonra o gıtsın aılesının yanına. onlar nasıl davranıosa sende oyle davran. resmıyetten zarar gelmez. vıcık vıcık olmanın alemı yok. ben 2.5 senelık evlıyım. en son kurban bayramında gıttım annemlere. dun aksam yemek yerken esım dıo ya sen ne zamandır gıtmedın annenlere farkındamısın dedı, hııı en son kurbanda gıttık dedım. masallah ne hayırlı evlatsın dıo (aynı sehırdeyız) yanı ınsanın kendı aılesıyle bıle arasında saygıyı korumak ıcın bellı bı mesafeyi koruması lazım. sende 2 haftada 1 arayıp hatırlarını sorarsın. o an ki ruh haline gore kısa da kesebılırsın gorusmeyı :))) maksat aramıyor denmesın

Ya iyi de düğün olmamış onden nikah yapılıyor bunda büyütecek ne var ki.benim de nikah düğünden once olmuştu farklı sehirdeydik ailem 15 saat uzaktaydi gelmeyin dedim sonuçta büyük bir nikah töreni yapmadık

gelmemeleri kendi sorunları bırak eşin düşünsün neden gelmiyorlar diye sen mutluluguna bak anın keyfini yaşa...kayınvaliden ve kayınpederine davranıslarına gelince farklı bir role bürünmene gerek yok kimbilirkim nasıl bir kişiyse o şekilde davranmalı ..sonucta onlar eşinin annesi babası hayatının hep bir yerınde olacak olan ınsanlar

Dışarıdan bakıldığında her ikisinin de haklı mazeretleri var. Gelemeyeceklerini söylemişler zaten ama siz yine de hazırlık yapıp beklentiye girmişsiniz. Beklentiler boş çıkınca da hayal kırıklığı olmuş.

12 saat orta yaşı geçmiş insanlar için uzun bir süre. Biraz onlara hak verin. Düğün olacakmış zaten. Nikaha gelmemeleri aslında o kadar büyütülecek bir şey değil. Ağlayıp o güzelim gününüzü, en mutlu anlarınızı zehir etmişsiniz kendinize.

El öpmeye gidip gitmemek size kalmış. Büyüğümdür deyip gider ellerini öpersiniz, onlar utansınlar yaptıklarına. Gitmezseniz de çok üstünüze gelemezler. Ama kesinlikle içinizde öfke biriktirip tavır almayın. Daha yeni başlıyor maceranız. Yola böyle çıkarsanız bu yolculuğun sonu gelmez

Bende aynı fikirdeyim sonuçta tayin için yapılan oda nikahı o kadar da önemli değil. Siz imza atıyorsunuz ayrı evlere gidiyorsunuz normal nişanlılığınıza devam ediyorsunuz.Tayin çıkıncada düğün için gün alacaksınız ve ne zaman olacağı muhtemelen belli de değil. Duyduğum oda nikahı yapan çiftlerin çoğu başbaşa gidip imza atıp dönüyor.Sırf bunun için 12 saatlik yoldan gelmelerini ben kendi adıma söyleyim istemezdim hatta kendi anne babamı bile götürmezdim. Tayin için yapılan bir prosedur. Lakin evli olmaya karar verilmiş bir durum olsaydı ve sadece normal nikah yapıp evlenecek olsaydınız kesinlikle haklısınız öyle önemli bir günde nasıl gelmezler derdim.

kayınbabanınn görevi ney canımm belkii gerçekten alamıyor izinn hemm boşver ne güzelkendii ailenn yanında olacak

nişanlız polis anladığım kadarıylaa canımm

canım evet sadece nikah ama hayatımızda 1 kez yaşayacağmz özel bir an. yarım saat sürecek yemin töreni için kaç saat yolu ailecek gelmişlerdi ama buna teşrif etmiyolar. ayrıca prosedür olarak da görmüyorum ben onun soyadını alacğm ve resmi olarak da olsa evliliğe attğmz bi adım. önemli benim için. zaten belediye salonunda atıcaz imzamızı öyle gidip de kendimz yapmcz ki. ben onlar gelemeycek diye kendi yaşamak istedğm şeyleri neden engelleyeyim ki??? güzel kıyafetimi giyinip saçımı yaptırıp ailelermz yanımızda hatıra bikaç resimle o anı hoş hatırlamak isterdm şahsen. ha şimdi de ben gayet rahat ve keyifli olcam kendi ailem de sevdğm kişi de yanımda onların olmaması ailemn onun ailesine bakış açısına ve nişanlımın içinin buruk kalmasına sebep olacak sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…