Nişan atıldı, eşyalar hakkında yardım edin...

Oradaki hatan hemen herşeyi vermen olmuş ..eşyaların faturası kimin adına kesildi ?nişanlının adına mı ?

sağol canım inşallah. senin nasıl oldu senmi attın nişanı
evet canım ben attım ailesi yüzünden attım bende baya oldu benim nişan atalı ama onun yüzünden çok da borç ödedim yüzünü bile görmek istemediğimden hiçbirşey talep etmedim en iyisini yaptığımı düşüniyorum o ve ailesi için yaptığım hiçbirşeye değmedi daha fazla yüz göz olmak da istemedim.

evet mobilyalar onun üzerineydi. mutfak eşyalarını benim üzerime aldık onları ben ödeyeceğim
Benzeri benim başıma geldi hatta borcun tamamı benim kredi kartımdaydı ,karşı taraf ödemeyi reddetti ,hepsini ödedim ve eşyaları da vermedi .üzgünüm ki mahkeme de fatura onun adına diye ona verdi eşyaları .
Anlaşmaya çalışmaktan başka çare görünmüyor maalesef .

CNım
ödedin parayı versin alsın mobilyaları konuş bence ne diye verenin ona

o eşyaları aldım ben ödeyeceğim.
O zaman sorun yok. Senedi sizin uzerinize olan esyalar sizde, onun uzerine olanlar onda. Senedi onun uzerine olan esyalarda maddi olarak yardimci olmus olabilirsiniz,bunlari geri veremez ki. 7200 liraya aldigi esyalari en iyi ihtimal 3000e satar ki bu da kalan borcun tamamini karsilamiyor farkindaysaniz. O da zararda siz de zarardasiniz,herkes kendi zararini sineye ceker yoluna gider. Olayi uzatmayin kurtulmussunuz bitmis gitmis. İnsallah bundan sonra mutlu olursunuz.

başından bu durumu düşünüp her şeyi vermeseydiniz keşke mutfak eşyalarını vermediyseniz kendiniz için ayırın mobilya ödemeleri içinde konuşun derim sonuçta siz ona yardımcı olmak için ödeme yaptınız burda kimin nişan attığı önemli değil siz üstünüze düşmediği halde yardım etmişsiniz eğer ödeme sıkıntısı da olursa verdiğiniz miktar kadar olan eşyayı alın ona bırakmayın yine de

Aynı benim yaptıgım hataları yapmışsın
Ben de senin gibi döndüm gittim ,altınları herşeyi verdim hatta ben bir de kredi çekip vermiştim

ne bileyim böyle olacağını. huzurumuz olsun gerisi hiç önemli değil dedim herşeye tamam dedim ailesi yıktı herşeyi üzerimize üstünede huzur vermediler evlenince daha beter olacaktık çünkü.

Kurtulduğuna şükret otur bence
Nişanı atma sebebin ailesiymiş demek oluyo ki o aile ödediğin paranı hakkın olarak görmez ve vermez, verdirmez. O yüzden boşa kendini yorma. O kadar düşünceli bi aile olsa eşyalar bile alışmışken ayrılığa sebep olacak şeyler yapmazdı.

Eski konularına baktım da kurtuldum diye sevin. Zararı da başının gözünün sadakası olsun diyorum..
Ayrıca beğenerek aldığın bir eşya varsa sen al her şeyi neden bırakıyorsun?

ne bileyim böyle olacağını. huzurumuz olsun gerisi hiç önemli değil dedim herşeye tamam dedim ailesi yıktı herşeyi üzerimize üstünede huzur vermediler evlenince daha beter olacaktık çünkü.
O süreci bilirim ,inanılmaz sancılı ve zor bir dönem ..aileler bu konuda ne diyor ?ailesi belki anlaşmaktan yana olur ..

vallahi arkadaşlar siz de çok eli açıkmışsınız , bence konu sahibi haklı, 'aman kurtulduğuma sevineyim , her şeyi karşı tarafa vereyim mantığı ' bence çok yanlış, sonuçta para da kolay kazanılmıyor,karşıdaki maddi manevi seni çökertmiş , niye istemeyelim ki? Yalnız konu sahibi hatan şu olmuş, keşke altınını falan vermeden eşya olayını çözseydin, baktın ödeme yapılmıyor, bir kaç bileziği vermezdin. Zaten bizim gelenek göreneklerimizdeki mehir mantığının özü budur, nişan atıldıysa altınlar kızda kalır, boşanma varsa kadının mehiri kadında kalır. Amaç kadının mağdur olmamasıdır.

Satıp parayı paylaşmayı teklif et yada karşılığında başka eşyalardan seç kendine.. halı beyaz eşya gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…