Nişan atıldı, eşyalar hakkında yardım edin...

ben hiç art niyetli düşünmedim ya öyle olursa böyle olursa ilerde diye. kız başıma yeterince sorumluluk üstlendim fedakarlık yaptım ama yaranamadım. insanlık bende kalsın dedim arkamdan söylenmesinler çirkeflik yapılmasın diye bir çöp dahi bırakmadım. ailesi huzur vermedi cocuk gibi zaten onlar ne derse onu yapıyor hiç yaptıklarım için kimseden aferin almadım en çok ona yanıyorum. niye ayrı ev tuttum diye bu hale geldik. son gün çirkeflik yapıp evimize gelmiş ablaları anneme babama bağırıp çağırmışlar niye bize uymadı gelip alt katımıza oturmadı çünkü herşeyimize karışacaklardı bigün huzur vermediler.

O süreci bilirim ,inanılmaz sancılı ve zor bir dönem ..aileler bu konuda ne diyor ?ailesi belki anlaşmaktan yana olur ..

ailesi düğün bayram ediyor merak etme ne var ne yok kendilerine geri geldi ya. anne baba ortada yok zaten bi gelip ne oluyo bile demediler. herşeyi bilen ablaları geldi

Siz iyi bir insan olarak yapmış olmanız gerekeni yapmışsınız. Bende evimde onların aldığı bir tel toka bile kalsın istemezdim. Siz etik olanı yaptınız onda herkes hemfikir. Fakat bu çocuk zaten ailesine karşı durabilseydi nişan atma gibi bir durum söz konusu olmazdı. Ailesinin dolduruşuna gelip eşyalar para konusunda da bu şekilde davranabilir. Evet sizde para ödediniz sizinde hakkınız var ama herşey hakla olmuyor malesef.İşte o yüzden ilk mesajımda verirse verir vermezse sormayın bile yazdım. Muhatap olmanın anlamı yok başımın gözümün sadakası olsun der geçerim.İyi ki bitmiş diye bir kez daha sevinirim üstelik. Para tabii ki kolay kazanılmıyor ama bunun eli açıklıkla, bonkörlükle alakası yok. O aile ile daha fazla muhattap olmanın anlamı yok sadece bunu dile getiriyor insanlar.

Hep ayni cumleleri kuruyorsunuz ama aslında olayları ifade etmiyorsunuz.
Mobilyalar geri almiyor, ben halledecegim demis. Ve siz onlarda kalacağına karar vermissiniz. Bunun sebebi ne? Ikiniz ortak odemissiniz. Adam satabilirse kalan senetlerin bir kısmını öder, yine zarara girer. Yok eşyaları kullanacaksa, kalan ayları zaten kendi ödeyecek, daha fazla zarara girer. Sizin verdiklerinizi odemesini beklemek cok mantıksız olur.
Ayrıca mutfak eşyalarını biraktiniz mi tam anlayamadım? Tencere tabak takimini, yatak örtüsü, nevresim vs neden birakasiniz? Onlar sizin zaten. Ya satın, ya saklayın.
Küçük hesaplar bunlar

E bu kadar dert ediyorsanız açıkça söyleyin, ödediğim miktarı istiyorum diye. Cevap verenlere niye atarlanıyorsunuz anlamadım ki.

Önceki konularını bilmiyorum ama bence hakkı neyse alsın ya niye bıraksın ki.. Sanki herşeyi bıraksa, başımın gözümün sadakası olsa dese arkasından vay be ne asıl kızmıs mı diyecekler. Ayrıca giden para hiç uğraşmassa canını yakacak bu kadar param gitti diye.
Bende nişan attım canım. hatta geçmişlerde konum da vardır para mevzusuyla ilgili. Ama biz eşya falan değil, fotoğrafçı tutmuş 500 tl kapora vermiştim gitti. Düğün salonu parasını 1000 tl babamlar vermişti gitti.

Karşı taraf zarara girmiyor ,her türlü karda kalıyor çünkü konu sahibi yarısını Ödemiş ve adam onları satsa bile mutlaka yarısından daha fazla bir miktara satar ve kendisinin cebinden birşey çıkmamış olur .ayrıca bu tipler ne yapıp ne edip aldığı yere iadesini bile yaptırabilir.asıl karşı tarafın küçük hesap ,yapmadıkları çirkeflik kalmamış .

Iyi de taksitler bitmemis ki. Konu sahibi kalan taksitlere de ortak olmayacak. Senetler adamin ustune. Yani illa para hesabi yapilacaksa, tum taksitler bitene kadar yari yariya ortak odemeye devam edecekler, sonra satip parasini bolecekler ama bana kalirsa mantiksiz.
Konu sahibi zararini istiyor da, nişanlısı kimden istesin? Adam da zararda. Evlilikten donmusler, ikisinin de sadakamiz olsun diye bakmasi lazim

Konu sahibi yarısını ödedim diyor ..geriye yarısı kalmış oluyor .nişanlısı ya yarısını ödeyip mala konacak yada satıp parasını kapatacak ve cebinden beş kuruş çıkmayacak .eger yanlıs anlamışsam konu sahibi düzeltsin lütfen
haklı bir şekilde paylaşılmalı tüm sorumluluklar

Ya karşılıklı konuşup kim ne ödemişse ya eşya ya para olarak konuşun helalleşin ev bile yerleşmiş bu kadarcık konuşulup anlaşılabilir bence

F filmgibi katılıyorum adam bencede daha zararda magaza almaz başıma geldi bir değişi satışa çıkarınca bile çok düşük bir para ediyor isterse hiç kullanmamış olun almak isteyenler artık bu 2.el bu fiyata gider mağazak alırdık diyorlar bedava istiyorlar resmen yada çok düşük rakam teklif ediyorlar 3000 bine bile satamaz adam onu.

Canım halen taksit mi ödüyorsun. Ödemenin kalanını onun yapması koşuluyla bırak gitsin. Zaten alsan nerde saklıycan eşyaları. Satsan ha diyince satılmaz.

toplam 13 taksit oldu 6 taksitini beraber ödedik 1.250 ödüyorduk her ay. yarısını ben yarısını o verdi . eşyalar onda kalacak koyacak yer arıyormuş yani ben taksiti ödediğimle kaldım
Konu sahibi şimdiye kadar olanların yarısını ödemiş eğer doğru anladıysam. İlk 6 taksidi paylaşmışlar, yani daha ödenecek 7 taksit adama kalıyor bu durumda. 4 bin kadın ödemişse, adam 12 bin ödemiş olacak taksitlerin sonunda

Son düzenleme:

evet çok doğru anlamışssın canım. o eşya sahibi olacak alsada kendine bişey almış oluyor ama bende katkı verdim diyorum. yarısını benim ödediğimle almış olacak çok basit

Canım halen taksit mi ödüyorsun. Ödemenin kalanını onun yapması koşuluyla bırak gitsin. Zaten alsan nerde saklıycan eşyaları. Satsan ha diyince satılmaz.

senet onunun üzerine ilk 6 taksiti beraber ödedik geriye 6 taksit kaldı eşyaları o alacak geri kalanını kendi öder. ama bende ödemiş oluyorum bu durumda. zaten insan olan geriye verir ben hiçbişeylerini bırakmadım evimde hepsini verdim. istesem bende yapardım elimde tutardım

Ya karşılıklı konuşup kim ne ödemişse ya eşya ya para olarak konuşun helalleşin ev bile yerleşmiş bu kadarcık konuşulup anlaşılabilir bence
Karşındaki insan çirkef ise hiç yanaşmıyorlar .aynısını yaşadım ,fatura benim üzerime diyerek kenara çekiliyorlar

Karısık anlatmıssınız
Taksitleri odeyip bütün eşyayı satın kalan parayı ikiye bölün
İki tarafta zarar etti sonuçta maddi manevi
Ama hukukta bunun yeri vardı şuan tam hatırlamıyorum bir araştırın

Canım sen neden yüzük takı vs yolladın ki. En azından onlar isteyene kadar bekletseydin. İstediklerinde de derdin herkes masrafı bölüşsün kimse mağdur olmasın. O sayede hesap kitap yapılırdı. Şu şartlarda çok zor artık muhataplık da kalmamıştır. Yani mobilyaları ben isterim demek çok saçma olur. Ben olsam başımın gözümün sadakası olsun derim. Hakkın varsa Allah yedirmez zaten sen hiç merak etme

Hanimefendi sizin nasil bir matematiginiz var anlayamıyorum. Ilk 6 taksidi ortaklasa odemissiniz. Sizin cebinizden toplam 3750 tl çıkmış. Kalan 6 taksit daha var ve siz artik taksitlere yardim etmeyeceksiniz. Adamin cebinden 7500 tl artı birlikte ödediğiniz kısım 3750 tl çıkacak. Sizin zarariniz 3750, onun zarari 11250 tl. 3 katı yani. Kim zararda tartismayalim isterseniz. Tabii ki esyalar adamda kalacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…