Nisan Ayı Hamişleri

Canım benim sağlık da önemli ama onun bile hayırlısını ister insan. Sapasağlam doğup da ana-babayı perişan eden çocuktan bol ne var? Ya da mis gibi çocuklarını telef eden anne babadan... Senin yavrun da, sonuç ne olursa olsun, senin gibi yürekli bir annesi olduğu için çok şanslı bir çocuk olacak. Küçük kızınızın o minik ayaklarını öpmek geldi içimden. Allah gönlünüze göre versin.
Annem der, Kadınlar zayıftır ama anneler çok güçlüdür. Dualarımız seninle.

allah razi olsun canim... annen cok guzel demis. ben bile kendimden beklemedigim davranislar sergiliyorum hepsi o icimdeki melegin sayesinde :) mevlam neyler neylerse guzel eyler :) 4 aycik kaldi onu gormeye senin yerine o minicik ayaklarindan operim insallah :)

merhaba kızlar uzun zamandır yazmıyorum. arada neler yazdıgınıza bakıyorum.bılgılenıyorum.ben de bebegımın hareketlerını hıssetmeye basladım artık.cok guzel bır duygu.ınsallah hepımızın yavruları sag salım dogar hayırlı evlatlar olurlar.hepımızın allah yardımcısı olsun..

selam güzeller
nihayet evimdeyim. anynemlerin evi bile rahat gelmiyor insan evlenince evi gibisi olmuyormuş. birde eşim süpriz yapmış yatagın üstüunü küçük not kagıtlarıyla doldurmuş. çok hoşuma gitti. ay istanbul cehennem gibi sırılsıklam oldum. öf öf bu bayram kilolaları börekler baklavalar yaktı beni. çok şükür benim şimdilik agrım yok. etnograf geçmiş olsun bende tetonoz aşısından sonra 3 gün kolumu hareket ettiremedim. hiç bişeyi kaldıramadımdı agrı olmadı ama çok acıdı. 10 eylülde 2.yi olcam. yarın kontorlum var benimde. umarım herşey yolundadır. saglıklı günler....

Ay kızlar, canım Cok sıkkın,
Kayinvalidemler ziyarete geldiler ve kayınvalidem şimdiden cocuk olunca burda kalmanın yolunu yapmaya calisio. Ay yoruluosun ben yapayım Dio ama daha yattığı yatağı kaldıramıyor; yani fazla is kotarabilen biri değil. Yani sonuçta is yapmak isteyen supurur, siler, tuvaletleri fln temizler bu sen bana sole ben yapayım Dio ama ortadaki ısı yapmio. BI de cocuk dogunca ben bakcam; baban memlekete donsun ben kalayım gibinseyler soluor. Ben cevaben gerek yok, ben cocuğuma bakarım diorm ama resmen aklına koymuş gibi. Esimi de gucendirmek istemiyorum ama onların evde olması hem ekstra is yükü oluyor bana hem de islerimden geri kaliyorumm

sibelciğim teşekkür ederim valla daha bugün rahatladı kolum. ikincisi daha da etkili oluyormuş

ayyy çok zor bir durum yahu şimdilik mış gibi yap. sonra bolca dua edelim işi Allah a havale edelim... hemencecik birşeyler oluverir ve sen hiç kötü gelin konumuna düşmeden iş hallolur

Günaydın kızlarrrrr nasılsınız bakalım? Ben aynı işte iş - ev arası mekik dokuyorum. İş yerimde de nazar değmesin müdürüm birden melek oldu inşallah uzun sürer:) Yarın 26. haftaya giriyorum nasipse. Kasılmalarım başladı artık gece yatmaktada zorlanıyorum. Sağ olsun eşim elinden geldiğince yardımcı oluyor.

günaydın ...

nasıl kasılma ki? uykundan mı uyandırıyor doğum sancısı gibi mi?

Hiç canını sıkma, kocamı güzendiricem falan diye de düşünme. Konuşup söylemediğin zaman her şey daha karmaşık hale geliyor. Eğer doğumdan hemen sonra yanında kalacak kimse yoksa, biraz kalması iyi olur. Eğer yanında kalmasını istediğin biri varsa onu çağır o gelsin, istemediklerin otomatikman dışarda kalır. Eğer aklında öyle biri yoksa yardım teklifini geri çevirme, kendi iş yapmıyorsa sen söyle şunu yap bunu yap diye. Daha doğumda ne yaşayacağını bilmeden kimseyi gücendirme. Ya ihtiyacın olursa yardıma?
Eşine de açıkça söyle. Kaç yıllık evlisiniz bimiyorum ama böyle şeyleri konuşmak yıllar geçtikçe kolaylaşıyor. Eşin seni tanıyor ve iyi niyetine daha çok inanıyor. Annesinin yaşlı olduğunu ve seni yorduğunu söyle. Annenin iyi niyetli olduğunu biliyorum ama babanı yalnız bırakmasına gerek yok, de. Bir de annenin doğundan sonra yaşayacağı şeyleri anlatan kitapları eşinle beraber okuyun. Oralarda eve yardıma gelenlerin bebekle değil evin işiyle ilgilenmesi gerektiği ve anne babanın bebekle zaman geçirmeleri gerektiği anlatılıyor. Kayınvalidene de dersin, sen kendi çocuklarına bakmısşın annecim, şimdi de ben hevesleniyorum kendim bakmaya. Sen git babamla ikinci bahar yaşa dersin:)
Daha da olmazsa işi deliliğe vur hahah:)) Kocana "zaten psikolojim bozuk beni zorlama adam!!" de:))

kızlar Allah izin verirse benim de annem gelcek doğuma.Allah başımdan eksik etmesin.Şimdiye kadar ne zaman taşınsam,ihtiyacım olsa hep yanımda oldu.ama bayramda kayınvalidem ben de geleyim doğuma dedi.ben hiç istemiyorum gelmesini.çünkü benim kayınvalidem de gelince hiç iş yapmaz.bir de o kadar çok konuşur ve her şeye karışır ki.Tatillerde sabretmeye çalışıyorum ama lohusayken katlanamam gibi geliyo.hep kendi istediği olsun istiyo.ve her şeye o kadar çok müdahale ediyo ki.annem gelcek dediğim halde gelmek istedi.bi kaç ay önce bi arkadaşım doğum yaptı.eşi söylemiş annesine gelme diye.zaten hassas bi dönemde,canını sıkacak şeyler söyleme falan demiş.ama benim eşim annesine asla böyle söyleyemez.beni ezdirir yani.ama doğuma yakın annem gelcek,s,z,n gelip yorulmanıza gerek yok dicem.ne yapayım.Allah korusun o dönem zaten zor bi dönem,psikolojim bozulur,daha kötü şeyler olur diye korkuyorum.

Doğum sancısı nasıl oluyor bilmiyorum ama Karnım birden gerilmeye başlıyo gerçi internette okudum normalmiş doğum sancılarına hazırlık yazıyor.

hımm bende de ara ara bişeyler oluyor ama ben bebek toplanıyor o daracık yerde ondan kasılıyorum sanmıştım.

ay canım ya zor bir durum... ben fishbiscuit in tavsiyesine aynen katılıyorum... ilk torun falansa "doğuma buyurun gelin ama annem bana bakmaya geliyor bir de sizin yorulmanıza gerek yok" diyebilirsin...

Ya Aslinda kayinvaldemi olduğu gibi kabul ettim. Ama Eger şimdiden direnmezsem cocuk dogunca çıkmaz bizden. Ben yardıma ihtiyac duyarken ona hizmet etmem gerekio. Yatağını bile ben kaldırıyorum. Su an bana hicbi yardımı olmadgi gb BI De is yükü oluo. Üstelik haftaya kadar kalcaklarmis. Benm ders çalısmam lazım ama bu işlerle uğraşırken tezim için de vakit bulamıyorum (

Bnm annem de seninki gb; cam siler halı yıkar geldi mi sofra bile toplamam. Kuzenlerim de gelcek yani başka kimseye ihtiyacım yok. Sevsinler ama coreklenmesin eve baskaları. Benim kayınvalide BI de kocam evdeyken iyicene rol yapio. Utu yapmam lazım diorum ;kocam yokken ay ben beceremem ki Dio, esim varken bırak ben yapayım... Daha da sinirlleniorm. Yani sinsi biraz düşünsene kocama desem inanmaz :)

kızlar ben sizin gibi olaylara karamsar bakmıyorum kayınvalidemde kaynaklı bidurum tabi ki sizinkileri bilemem benimkinin bi zararrını görmedim çok istiyorsa gelsin annemle beraber kalır hem birbirlerine arkadaş olurlar ben böyle düşünüyorum tabi ki çok karışan kaynannalar hariç şimdi kaynannalarada hep kabahat yüklemelim geleyim dese biz istemiyoruz gelmesede bak hiç ilgilenmedi olurlar onlarada yazık bence fazla acımız olmayalım eşlerimiizide üzmeyelim

gerçekten zorlu bir durum... aslında var ya eşinle arana fitne sokmuş gibi olmayayım ama madem bir de tez yazmakla uğraşıyorsun, bu durum tamamen eşinin ince düşünce gösterememesinden kaynaklanıyor o diyebilmeli ki anacığım benim hanım sizi çok daha iyi ağırlamak ister ama bir taraftan tezle uğraşıyor bir taraftan hamilelik siz en iyisi doğumdan sonra gelin torununuzu görün sonra sık sık yine gelirsiniz ... falan

ay ne bileyim ben. bir de sanırım yanında çok da huzurlu hissetmediğin insanların yardımı da şurda dursun gibi bir durum oluyor değil mi?

Kızlar ben İzmir'den Ankara'ya gelin geldim geçen yıl temmuz ayında. Burada hiç kimsem yok. Daha evliliğimizin 4. ayında boşanma noktasına gelmiştik. Eşimle hiç bir problemimiz yokken ailesinin bazı davranışları yüzünden git gide kopuyorduk. Daha evliliğimin 10. gününde kayınpederim ben stajdayken eve benden habersiz girip balkona çamaşır asmak için demir yaptırmış. Allah razı olsun ama ben yeni evliydim sonuçta ortada iç çamaşırım vs olabilirdi bunu öğrendiğimde sinir küpü oldum resmen. Ben doğma büyüme İzmirliyim yetişme tarzım ailem yemek kültürüm bile onlardan farklıydı. Ama eşim dünya tatlısı biridir. Herşeyime yardımcı olur beni üzmemek için elinden geleni yapar.Saf gibi burda yalnız olduğum için evi ailesine yakın tutmak istedim. Amma asrın hatasını yaptım yani. Bür sürü olay yaşandı aramızda bi gün içimde kalan söyleyemediğim herşeyi pat diye söyleyiverdim eşimin yanında hatta eşim söylememi istedi çünkü söylemediğim için sürekli eşimle didişiyorduk. Sonra ne mi oldu pek birşey değişmedi ama rahatladım yani:) Şimdi birşeye yorum yapıyorlar diyelim arkasından karışmak gibi olmasında diyorlar Görümcemde bize yakın oturuyor kayınvalidemle bi yere giderler hiç haber vermezler çağırmazlardı beni dönüşte kayınvalidem sadece sigara içmek için arar napıyosun diye sorar sonrada çağırmak zorunda kalırdım. Hep ayrım yaparlardı aramızda ( hala da yapıyor gerçi de :) Ama eşim artık bazı şeyi gördükten sonra hak veriyor bana. Eşimin iş yerindeki mesaisi kalktığı için 3-4 ay kiramızı onlar vermek zorunda kaldı. İnanın vermeseler daha iyiydi yani. Yaptıkları herşeyi övünerek elalemin yanında söylediler eşim bile buna şahit oldu resmen ezildi herkesin yanında. Neyse ki 5 aydır çalışıyorum kimseye muhtaç olmadan yaşıyoruz. İş yerinde bir sürü kötü şey yaşadım ama işten çıksam daha beterini yaşayacağımı bildiğim için işime devam ediyorum. Anlatsam roman olur resmen:)

Valla duşunun ki kaç kere yatak odamızın kapısını dinlerken yakaladım; öyle bir kayınvalidem var. Herse karışır üstelik mesela kendi bisi demez ama esimi ve kayınpederimi arkadan doldurur. Bunlara rağmen ben gelsinler isterim ama hamileliğe BI de kimseye hizmet edemem bıkac gün kalın gidin. Üstelik dedgm gb kayınpederim gitsin o burda kalsın istio ama hem yapmio hem yapmak istemio; üstelik yaparsa kendi bildigi gibi yapıp yaptığımı da bozuo. Yoksa BI sıkıntım yok ya neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…