Nisan Ayı Hamişleri

sağol canım.eşimin annesiyle konuşmasını geçtim,bana hak bile vermiyo.annem hiç bilerek yapar mı diyo.ben de dediğin gibi cahilliğine vermeye çalışıyorum işte,kendimi avutuyorum.

kızlar biz de 23. haftadayız.ama kilosu 443gr. dedi doktor.bana az gibi geldi.internette yazılanlara göre.sizce nasıl? sizin bebişler kaç haftalıkken kaç gr? paylaşır mısınız?

Günaydın canım ben 22+2 iken gitmiştim dr a 567 gr demişti. Ama bana zaten 16. haftada bebeğiniz iri olacak demişti. Bebişlerin kilosu değişir o yüzden kafaya takma. Bi de anne ve babanın yapısınada bağlıymıış.

Banada bebisimin kilosuyla ilgili hic birsey soylediler yaaa sadece hersey normal dediler bende unuttum sormayi 18.09 daki randevumda soruyum yaa bende fazla kilo almadim ins benim yuzumden zayif kalmaz kuzum

biraz once 15 dakikalik kontrolumuzden geldik tansiyon normal kalp atisini duyduk hareket ediyordu icerde kipir kipir:) ben sorularimi sordum ebede bana bilimsel aciklamalarini yapti ...vucudumuzdaki olusan odem elimiz ve ayaklarimiz gobegimizden dolayi kalbimize uzak kaldigi icin kanimizi iyi pompalamadigindan kaynaklaniyormus ayaklari havaya dikip dinlendirmeliymisiz ben bunu hep yapiyordum zaten.... bacak agrilarim ve kramplarim normalmis magnezyum alabilirmiyim diye sordum alabilirsin dedi ben demesem demeyecekti :)....sonra ultrason bilgilerimiz eline ulasmis biraz onun aciklamasini yapti kesin bi bilgi degil down sendrom olacagi ultrasonda gorunenler yaniltici olabilir kesin sonucu amniyosentez verir falan filan iste bugunu de bitirdik uc hafta sonra ultrason randevumuz var allahim herseyin hayirlisini versin hem bana hemde butun bebek tasiyanlara insallah...

ayyy canım vaalla lıştırmıştım kendimi kız diye şimdi tekrar erkek olacağına adapte etmek kendimi zor olucak eşim kız olmasını çok istiyordu en çok ona üzüldüm ama allahın takdiri..

kızlar biz de 23. haftadayız.ama kilosu 443gr. dedi doktor.bana az gibi geldi.internette yazılanlara göre.sizce nasıl? sizin bebişler kaç haftalıkken kaç gr? paylaşır mısınız?

kilo boy daha çok ırsı oldugundan kişiden kişye degişir galiba once boya gidiyorlar sonra kiloya galıba. bakıyorum 35 haftalarda daha bebek 2 kilo boy baya uzun oluyor. allah pek bir agırlık olmasın sıkıntı vermesin diye ne guzel planlamış. şuanda 27 cm boy nerdeyse yarısı kilo ancak yarım kilo ortalamasını 3kg olarak alasak şuanda 1 bucuk olmalı dimi ama son ay daha cok kılo alıyorlar. haftasına gore normalse doktoruna güven sorun olsa soyler az cok seni ve eşini görüp bunların bebek minyon olur diyip bir sorun görmemiştir içini ferah tut. saglıkla kavuşasın bebegine. artık sute yogurda balıga başlamalıymış bu haftalardan sonra kemik oluşumu için kalsıyum falan önemliymiş. yoksa bizi somururlermiş.

bizde bugun ayrıntılı ultoroson yaptırdık. cd olarak vermediler ama bol bol ultoroson foto verdiler tüm organları burun deliklerine kadar cektiler yanı . herbir taraftan ölçtuler sıkıntılı bır durum görünmedi çok şükür. yüzde 70 dogruluk payı vardır yazıyordu kayıtta. allahın izniyle saglıkla kavuşuruz bebecıklerimize. yalnız 2 gunde 66 gram artmışız. 566 olmuşuz. makınede makıneya degişmiyorsa. iiyi geceler...

merhaba kızlar

iştah durumlarınız nasıl?

ben günde iki öğün yiyorum ve geri kalan zamanlarda sadece su ve meyve tüketiyorum. daha fazla yemek isterdim ama neden bilmiyorum yiyemiyorum. aslında çok kilo almaktan ve sonra verememekten endişe ediyorum. ama öyle blumik ya da anoreksik falan da değilim... Allah korusun da yani açlık hissi gelince yiyorum neticede, pek hapur hupur olmasada...

neyse işte acaba bu endişem mi iştahımı sınırlıyor bebeğime haksızlık mı ediyorum bilmiyorum. her muayenede hep sat a göre önde çıkıyor boyu kilosu ve diğer gelişim ölçüleri ama bugün tüm gün bunu düşündüm

ay maşallah diyelim nazar değmesin :)

artik tartilmaktan korkuyorum yarmagul gibi bisey oldum hamile degilkende gobegim hep onden giderdi simdi ikimetre onden gidiyor istahimda haddinden fazla acik...neyseki abur cubur yiyemiyorum .. azicik aciksam sanki yillardir acmisim gibi oluyor hemen midem bulaniyor.. su ana kadar sanirim aldigim kilo 8 olmustur gecen hafta 7 kilo aldigim kesindi...

Kızlar bebklerin gelişimi 7. Aya kadar standartmis. Ondan sonra bebekten bebeğe farklılaşma başlıyor. Risk içermediği müddetçe bunları kafanıza takmayın. Bnm doktorum Eger ayına göre küçük çıkarsa anne yemedi ondan olmadı demiyoruz; sebep bu olamaz bebeğin başka bir problemi vardır
Kayınvalide konusunda; onların anneleri melek; biz yanlış anlıyoruz hep, onlara böle gelio. Benim kayınvalidem esimin yanında o kadar farklı davranıyor ki inanamazsınız; onun yanında önündeki yemeği yemeye çekiniyor; gel gor ki esim yokken hiçbir çekincesi yok; evde yapabilcegi BI is de olsa gidip öğle uykusuna yatar; esim kapıyı çaldığı gb mutfağa giriyor bu reklamları da bzmkiler afiyetle yior valla. Kendimi kötü hissediyorum böle diyince ama gercekten BI anda varmadım bu ka iya; kayınvalidemi kaç yıldır tanıyorum ve şimdi şimdi iyice anliyorum

Kizla bende kilolu hamile kaldm, saglikla dogum yapalım da kgyu Cok düşünmüyorum ben; BI sekilde veririrz İns. Ama benim çatlaklar krem surmeme ragmen şimdiden biraz biraz başladı ve buna n yazımın care yok
Bu arada Revindelcim pipiliye Cok sevindim :)

benimde iştahım fena açıldı. her dakka yiyorum nerdeyse. meyvele geçişitirmeye çalışıyorum. geçiştimek denirse oturuşa 1kilo üzüm. yiyorum valla. yada kocak tabak karpuz. porsiyon olayı yok bende:) bayramda tatlıla börekler çikolatalar yedim. annemde tartı yoktu. doktor neyaptın diycek kızcak dıyodum ama neyse 3 kilo almışım. doktor ideal dedi. şimdiye kadar 5 6 kilo aldım şimdi ay başına 2 3 kilodan 10 kilo alsam çok olmaz herhalde. 5 kilo dogumla gıtse. 5 kilo emzirirken gitse. kalan 5 ve onceden alınan 4 kiloyla 10 kiloyuda bebegin peşinde veririm artık. inşallah çok çabucak veririz kiloları. benim karnım çok çıktı. çok şeker oldum. başka bir yerim yok gibi. lierac kulanıyorum çok düzenli olmasada 1 kutu bitirdim. daha çatlak görmedim. sanırım çok çatlıyam çok büyor karnım.

ben de şimdiye kadar 7 kilo aldım.iştahım başından beri iyiydi maşallah.ama bebişim çok tombik değil.doktorum her şeyin normal olduğunu söylüyo.ama sizinkilerle karşılaştırınca en küçük benimki.yani çok yemekle bebeğin büyümesinin alakası yok.mankenleri düşünsenize Ebru Şallı falan.ne kadar az kilo aldılar.ama bebekleri de gayet sağlıklı doğdu.önemli olan çok kalorili şeyler değil,gerekli şeyler yemek.mesela süt,ceviz,balık,sebze,meyve daha çok tüketmek iyi.zaten ben çok sıkı kahvaltı yaptığımda cevizi,sütü canım istemiyo.ama hafif beslenince ara öğünlerde bunları tüketmek daha rahat oluyo.

günaydın kızlar bir aydır annemin yanındayım hiçbir iş yaptırmadı sürekli yedim yattım 6 kilo almışım bebişim 19+0 da 374 gr.dedi dr. 19+6 da kendi dr.umunn ultrasonunda 325 gr çıktı çok önemli değildir heralde o kadr fark:) ama çok kilo aldım bi anda

ama kızlar ben daha ilk 4 ay kusarken verdiğim 5 kiloyu geri alamadım ... bebek gelişiyordur inşallah ama ya ben sonra ne olucam vücudum çok yıpranmaz umarım.

çok şükür ben de hep sağlıklı atıştırmalıklar yiyorum... abur cubur nadiren canım patates cipsi çekiyor (şuanda elimde )

bence sizin kilolarınız da öyle çok değil başından beri 7 kilo falan gayet normal.

çatlaklara gelince hamile kaldığımı öğrendiğimden beri yağlanıyorum. henüz birşeyler yok ama kaşıntı hissi arttı sanki...

ay maşallah :) kilo almak çok keyifli bir his değil biliyorum.

bence her alet farklı tahmini değerler verebilir bu çok normal. hiiiç kafana tama.

ama tavsiyem fazla hareketsiz kalmaman. hem şişlik oluşuyor hem de normal doğum düşünüyorsan bu seçeneğin gerçekleşmesini riske etmiş oluyorsun.

Günaydın hanımlar bende 6 kilo aldım tam Doktor normal dedi gerçide her ay 1,5 kilo alırsan gayet rahat bitirirsin hamileliği dedi. Revindell bende kız bekliyordum açıkçası ekşi yemekten falan öyle tahmin ediyordum. Dr cinsiyeti erkek deyince şaşırmıştım. Ama alışıyorsun çabuk oğluş demeye:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…