Nisan Ayı Hamişleri

Kızlar günaydın bugün kendimi hiç iyi hissetmiyorum nedense üstümde bi ağırlık var. Tersimden kalktım galiba çok sinirliyim:)

Yine birşeyler sorucam size:) Bebişlere kundak yapmayı düşünüyor musunuz?:44: Islak mendil olarak ne almayı düşünüyorsunuz en önemlisi kıyafetlerini sabun tozuyla mı yıkayacaksınız? Dalin'in sıvı deterjanı çıkmış almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım baya:S

Kundak yapmayı düşünüyorum: How to swaddle a baby | video | BabyCenter
Islak mendil kullanmayı pek düşünmüyorum onun yerine kaynatılmış ve soğutulmuş su ve pamuk kullanıcam. Dışarda lazım olur diye çantaya atmak için bir tane seçmek lazım aslında. Onu da bitkisel özlü bişeyler bulmak lazım.
Ben neredeyse son iki yıldır Dalan-Roxy toz sabun kullanıyorum. Hem fiyatı uygun, hem kokusu harika hem de bitkisel yağlardan yapılmış. Bir kere hacı şakir granül sabun aldım ama granül olduğu için daha zor eriyor, pek memnun kalmadım. Dalan-Roxy Migroslarda satılıyor. Açıkçası artık deterjan kullanamıyorum. Kokusu genzimi yakıyor.

Hiç korkma, görümcemin iki çocuğu da hiç hareket etmemişler ve dolayısıyla ters gelmişler. Şimdi biri 13 biri 9 iki tane kuduruk çocuğu var.

Güzelim ilk baslarda hareketleri Cok istikrarlı olmuo, korma. Yurt dısında mısın bilmiorm ama yurt içindeysen git saglık ocağına rica et kalp atışlarını dinle için rahatlar.

Benim ablam Dalan'da çalışıyor. Dalan ürünlerinden nefret eder oldum

Ben yapmayı hiç istemiyorum. Kayınvalidemde takmış ben yaparım diyo sinirlerim zıplıyo son günlerde:S

Kundak yapmayı düşünmüyorum. Islak mendil olarak da baslarda uni baby'nin ynidogan ıslak mendili var hicbi katkı maddesi yok; üstünde de ıslak pamuk yazio, o derece yani. Ama miktar olarak diğer ıslak mendillerin yarısı kadar olmasına rağmen fiyat olarak iki katı. Sonra primaninkini fln almayı dusunuyorum.
Deterjan konusunu pek düşünmedim ama sıvı olan daha mantıklı gibi. Ama kesinlikle yumusatici kullanmayı düşünmüyorum

canım sakın kundak yapma eskiden kıyafet yokmuş mecbur kundaklıyorlarmış, şimdi herşey var kalça çıkıklığından kilo kaybına kadar birçok sorun yaşayabiliyor.. hem seni sarsalar rahat edebilirmisin? yapmayın kuzucuklara yazık..

ıslak mendile gelince nivea kullanmayı düşünüyorum..

detarjana gelince annem hacışakir toz sabun dışında kullanma dedi..
hatta kalıpsabun rendele öyle kullan dedi..

benim kaynanamda öyle gıcıklığına gelicem sarıcam sımsıkı diyor.. bulursan yaparsın diyorum kızıyor.. eski kafalar işte..

Ahhhh ahhh revindell sinir küpü oldum patladım patlayacağım artık valla. Dün akşam oturuyoruz eşimle ne güzel yemek yedik öyle bir geçer zamankiyi izlicez telefon çaldı kayınpederim eşimi arıyo napıyosun falan filan eşimin dayısının eşi çocukları gelini varmışta İkea'ya gezmeye gitmişler. Eşimi işte sanıyomuş kayınpederim neyse teli kapattı. Aradan 5 dk geçti kayınvalidem arıyo eeee müsaitseniz size gelmek istiyolar diyo. Neyse gelsinler dedik. Saat 9 da geldiler zaten işten gelmişim uykusuzum yorgunum kimseyi çekecek halim yok. Bi de aptal bi kuzeni var 1 yaşında oğlu var her konuda bilmiş yok organik al yok onu yap bunu yap sinir etti beni. Konu dönüp dolaşıp bebeğe geliyo kayınvalidem tutturdu kundak 40 ı çıkana kadar diye. Ben o zaman mümkünse 40 ı çıkınca göüşelim dedim. Benim annem gelecek 20 gün falan ancak kalabilir. Annem varkende hergün o da mı gelecek ya artık sinir krizi geçirmek üzereyim. Görümcemle aramızla yapılan ayrımlar onları bizden üstte tutmaları artık bıktırdı beni iyice. Birşey konuş gider 2 dk sonra başkasından duyarsın. Gelmiş oğluna oram ağrıyo buram ağrıyo diye naz yapıyo. Yok ayağı bayağı şişmiş falan ayağını bi görseniz şişlik falan yok. Eşimde anne gayet normal dedi ayağın. Offfffffffffffffffffffffff offffffffffffffffffffffffffff çok sıkıldım inanın ya aynı mahallede oturmaktan çocuğuma başka bakacak kimsenin olmayışından onlarla hergün yüz göz olmaya mecbur kalacağımdan

canım valla seni çok iyi anlıyorum.. bende kaynanamla aynı binadayım ama evler felan ayrı yani hamile kaldım çalışırken bakacak kimsem yok annem istanbulda zaten "ben bakamam yaşım yemiş" dedi kaynanam. işten ayrıldım kreşlere bakıcılara bırakmak istemedim.. eltimin kızı oldu onlar bir arada yaşıyorlar nasıl bakıyor valla hem evin işini yapıyor hem bebeğede bakıyor.. bide utanmadan geçen ay kız demişlerdi bizim bebeğe eşime diyor ki "ikiz olsa iyi olurdu" ayyyy bir taneyi bulmuşta beğenmiyor.. bu ay erkek dediler kesinleşti ya kaynanam bir sevindi bir sevindi erkek diye sülale genişlicekmiş soyumuz yürücekmiş.. nasıl evlat ayırıyorlar işte.. eşimede diyorum sakın kendi istediğimiz gibi büyütücez biz bu bebeği sanıyorlarsa yanılıyorlar.. ben karnım burnumda bütün evimin işini temizliğimi yemeğimi kendim yapıyorum.. üzerimde hakları yok.. kınama bile gelmedi benim kaynanam felan ordan gıcık oluyorum zaten.. doğumdan sonra benimde annem kalıcak yanımda valla kaynanam ota boka karışmaya kalkarsa bozarım bir güzel yok öyle kundak felan bizimkiler bide hurafelere inanırlar yok çocuğun yüzünü ört nazar değer, aynaya baktırma şeytan dürter, regl olan bir kadına öptürme sivilce olur felan hiç gelemem...

ya kızlar bide şu emzirme konusunda ne düşünüyorsunuz mesela ben şu an misafirlikteyim bir kadın var göğüsleri meydanda çocuk emziriyor .. ben mecburmuyum senin memelerini görmeye tiksiniyorum yani.. ben ols am geçerim başka bir odaya orda emziririm 30 tane kadın çoluk çocuk içinde emzirmem yani.. yada evde sütümü sağıp biberonda veririm..

bebek yüz örtüsü hakkında okuduğum haber;

Kahramanmaraş'ta yüzüne örtülen tülbentin ağzına girmesi sonucu nefessiz kalan bebek tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bahçelievler Mahallesi'nde oturan anneannesi Elif Doğan'ın yanına bırakılan 6 aylık Nisa bebeğin üzerine, sinekten korumak için tülbent örtülmüş, tülbentin boğazına girmesi sonucu nefessiz kalmıştı. Nisa bebek, 112 sağlık ekiplerinin yaptığı suni tenefüsle hayata döndürülmüştü. Nisa Askara, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

ben 2.kez anne olacaklardanım.oğlumda ıslak mendil kullanmadım içinde kanserojen maddeler bulunduğundan dolayı sadece unı baby aldım dışarıda kullanmak için.evde kaynatılmış su-pamuk ile temizledim.kundak hiç yapmadım hareket özgürlüğü neden kısıtlansın ki anne karnında yeterince alan darlığından kısıtlanıyor.buarada k.valideleri çok fazla takmayın anne olan sizsiniz dediklerine evet deyip bildiğinizi yapın şimdiden bunları düşünürseniz üstüne loğusalıkta eklenince bunalıma girersiniz

Hoşgeldinnnnnnnnn

Doğru diyosun bende lohusalıkta moralimi bozarlar sütüm kesilir diye falan korkuyorum. Bende uni baby'nin baya iyi olduğunu duymuştum. Onu alıcam nasipse.
Revindell emzirme konusuna gelincede kesinlikle ulu orta emzirmeye karşıyım. Hatta eşime dedim ben emzirirken kimse olmasın yanımda diye.

Canım ben de Cok agresifimdr ama hamilelik iyice tahammülsüz yaptı beni. Normalde son noktaya kadar anlayışla karşılarım ama doldum mu doluyorum. Kayınvalidem resmen burda kalmak istiyor. Orda da diyomus baskalarından duyuorum cocuk olunca bencaliscakmisim o cocuğa Bakcakmis. Kendi cocuklarını bile ortaokuldan itibaren yatılı okula verm BI insan bu kadın. Ve geldiginde cocuğa ben bakicam, yok iste çalışırken ewde biri olması lazim gb seyler söyledi. Ben açıkça cocuğuma kendim bakicam; çalısmayı düşünmüyorum dememe rağmen aynı davranışları sergiledi. Hergun baban memlekete donsun ben kalayım dedi ama kalsa da BI ise eli degdigi yok. Tüm gün devrilip yatıyor. Üstelik herseye karışır, ben he der gecerim ama gider kendi değiştirir en sonunda kafasına göre. Bisi demiorm normald ama cocuk konusunda aynısını yaparsa bidaha bana sormadan böyle yapmayın dicem. Size de tahsiyi saygıyla sınırınızı kesin bir sekilde cizmeniz

valla canım sınırı cizmek lazım haklısın en şu ana kadar gayet güzel korudum sınırımı ama işi bıraktığimdan beri sanki kaynanam üzerimde tekrar otorite kurmaya çalışıyormuş gibi geliyor.. buda can sıkıyor haliyle.. Allah sonumuzu hayır etsin..

bu arada dün gece saat 03.00 te bizim burda tavuk alma diyorlar kına gecesinden sonra gençler toplanıyor ellerinde darbukalar defler felan maniler söyleyerek kız evinin önünde oynuyorlar.. ayyy tamam ama hafta içi be mübarek insanlar gece 03.00 te kızlar arabaları konvoy yapmışlar deli gibi kornalara basarak mahalleyi turluyorlar bide havaya ateş ediyorlar silahlarla nasıl sıçradım yataktan , annemde çocuk odasında yatıyordu cam açık bide ev giriş kat kadının aklı çıkmış korkudan.. yetmedi aynı gurup arka sokakta bağıra bağıra darbukaları çalıyorlar maniler şarkılar... eşim polisi aradı dedim bak çocuk odasına ya bebek olsaydı odada aklı çıkardı çocuğun ne kadar düşüncesiz insanlar yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…