Nisan Ayı Hamişleri

valla canim ben bu sorunlarin hepsini yasiyorum hele gaz sorunu yani resmen gazmana döndüm gece pırt pırt gidiyor sesli sesli eşim duyuyordur ayyyy tam rezillik yaaaa bide horlamayafa başlamışım... yakında çizgili pijama ve atlet giyip yaticam :)

ama senin icin daha erken sanki yaa

senin haftalarında bende de aynııları cok oluyodu.. ama o gaz hiç geçmiyo.. kabız olmamaya calış.. sabah kahvaltılarında falan domatesinin üstne zeytinyağı dök mesela.. kayısı ye..

ay revindel beni çok güldürdün ya:) cuma gününden beri hastayım.pazartesi günü okulda mahvoldum akşama kadar.dün ve bugün raporluyum.yatıyorum evde.grip olmuşum.ilaç da kulanamıyorum.pazartesi okulda mecbur kaldım minoset içtim bi tane.
bu arada kızlar doktorum bana marincap balıkyağı,magnorm(magnezyum)ve calci-net D3(kalsiyum)verdi.magnormun prospektüsünde gebelik kategorisi B yazıyo.Calci-net ise "C" yazıyo. acaba bile bile mi verdi,yanlışlık mı oldu.siz kullanıyo musunuz magnezyum ve kalsiyum?ben zaten elevit kullanıyorum başından beri.4.aydan beri de santafer fort demir ilacı kullanıyorum.bi de bunlar çok mu fazla acaba?ben bu iki ilaç yerine magnezyum ve kalsiyumu bir arada olan osteocare diye bi ilaç duydum.hem gebelikte de rahat kullanılıyomuş.siz neler kullanıyosunuz?ay kafam çok karıştı.kullansam bebeğime zararı olurmu diye korkuyorum.kullanmasam vicdan azabı çekiyorum.zaten bebişim birz küçük.osteocare almayı düşünüyorum.sizce?bir de balık yağında balığın kendisinden mi yokda karaciğerinden mi olduğu yazmıyo.karaciğerindense bebek için zararlıymış.siz kullanıyo musunuz?ay lütfen yardımcı olun.

günaydın annecikler nasilsiniz?
günaydın:)

Tatlım Magnorm mudur nedir, onu ben de kullanıyorum. Hatta en son kontrolde çok düzenli almadığımı söyledim doktora. İyi yapıyorsun dedi. Onu da Decavit'i de kafama göre, kendimi yorgun hissediyorsam, o günkü beslenmemi yeterli bulmadıysam alıyorum.
Balık yağı ile ilgili söylediğini pek duymadım. Karaciğer meselesi genelde diğer hayvanlar için geçerli diye biliyorum. Bir de balık mevsimi açıldı aslında. Haftada 2 gün yemeye çalışsan, hapını kullanmandan iyidir. Migroslarda çok güzel Norveç somonu oluyor. Doktora söylediğimde rahatlıkla yiyebileceğimi söylemişti. Sen de haftada 2 gün 1 dilim yesen gerekli omega 3ü alırsın gibime geliyor.

Kızlar bu arada forumda bebeklerimize yaptığımız alışverişi paylaştığımız bir başlık vardı, ben de heveslenip aldıklarımın resmini koydum, size de gösteriyim:))
Eki Görüntüle 518309 Eki Görüntüle 518310 Eki Görüntüle 518311

canım valla balik yagi felan kullanmiyorum ben doktorum banada demir (kan) hapi verdi ismini hatirlamiyorum pembe yuvarlak haplardan gnifon mu ne ismi.. elevit multivitamin ve suda eritilen kalsiyum tabletlerinden verdi.. magnezyumu benim bildigim el ayak şişmesi olanlara veriyorlar.. ama tabi bu sorularını en güzel cevaplayacak olan doktorun yine .. hem balik yagi yerine balik yesen daha saglikli tam palamut mevsimi be canim ilac ilac nereye kadar..

bu arada ben haplari hergün icmiyorum kan hapini ve multivitamini birer gün arayla iciyorum gecen ay icmedim hic hatta gayet normal cikti degerlerimiz hatta benim minik oğlum 4 hafta önden gidiyor yani :) ilaclara pek inanmiyorum sadece kalsiyum hapini hergün iciyorum..

Benim sırt ağrılarım cok fazla oluyo.. magnormu bana da verdi doktor.. biraz olsun rahatlatıyo.. bence iç.. bütün hamileler bu magnezyumları calsiyumları kullanıy.. cunku bunların eksikliğinde, bebek herşeyi anneden çektiği için cok ağrı falan oluyo..

ayyyy bu cicilerin hepsi çok tatlı. maşallah. bebişler doğsa da şu cicilerin içini bir doldursalar yaaaaaaaa

Kizlarrrrr nasiliz bugun biliyorum kizicqksiniz ama jirsz uordum kendimi bigun evimi temizledim bastan asagi amanizun zamandir boyle dip temizlik yapmamistim simdi dus aldim uzaniiorum koltukta bebisimden kipir kipir :) masallah
Kizlarr bisiy sorucam bugun pirzola yapmak istiyorum ama daha once hic yapmadim tavada kizartiyim dimi firina atmayim

şeker beni de güldürdün valla önerileriniz için hepinize teşekkür ederim..gazwomen larızz adamlarımıza yazık valla .) uyurken haberimiz yok cart cart salıyoruz da ya duyuyorlarsa hehe heee eeee gülü seven katlanır gaza:)

canım sıcak sıcak yiyeceksen tavada yap tavanı çok iyi kızdır.. yani iyi ısınmış olsun.. döküm tavan arsa daha iyi olur.. etleri tavaya koydunmu etin üstüne suyu çıkana kadar pişir etin üstüne suyu çiktımı öbür yüzünü çevir pişir bu arada hemen üzerine halka halka doğranmış domatesleri ve biberleri koy birazda kekik serp üzerine cam kapakla kapat üztünü dometesler yumuşayana kadar pişir. lokum gibi oluyor :)

Sagol canim ama doku tavam yok maalesef bizi burdaki turk marketinde hazirliyorlar boyle cok guzel kekik tuz falan cok guzel gorunuyor onlardan yapicam bakalim

önce zeytinyağı sür, tuz ve karabiber ek etlerin önüne arkasına, sonra tavayı iyice kızdır, her iki tarafını da 2şer dakika pişirsen yeter. Kontrol et istediğin derece pişirince al.

selam hamişler. aldığınız cicileri saglıkla giydirin bebeciklerinize. ben daha bebek için bişey almadım. bugun dolaştım biraz. nasıl bişeyler almam gerektigine karar veremedim. bol bol pijama alcaz dimi. tulum vs. pantolanlar falan güzeldi ama en ucuzu 20 lira ya kucucuk kucuk şeyler. zaten mayıs hazırana kadar evde oluruz herhalde. o dönem için alışveriş yapsam elimde kalırsa hızla büyürler. en iyisi pijama eşofman herhalde. birde uyku tulumu gibi şeyler var 60 70 90 cm yazıyor. mayısa hazırana kadar kullanırız kaç cmlik alcam. çıtçıtcı badılerde nerdeyse 10 liraydı. magazalar pahalı herhalde. bir ara kadıköy salı pazarına gıtcem. 3 5 alınıyor ordan. bugun kendime gecelik aldım. sabahlık aldım polar. 1 gecelık bir pijama daha alsam şimdilik yeter herhalde. birde geçen butik bebeden bel korse ve emzirme atleti sipariş ettim. kayınvalidem annem görümcem çok hevesliler bebek alışverişine onuda onlarla çıkarız. sonuçta benden tecrübeliler. fikir verirler. beşikte görümcemin kızının beşigini kullancaz. beyaz battaniyem falan var onlarıda getiririm diyordu ablam. annem agzını sılmeye tülbent falan oyaladı patikler ordü kazaklar ördü. bebegin ihtiyaçlarına tüm aile seferber oldu. sagolsunlar. birde erkek birde tek torun bizimkiler çok hevesli. ben kendime alışveriş yapıyorum valla. gögüs pedi normal ped. emzirme atleti bebege biberon tarak mustellanın ürünlerini alsam diye düşünüyorum. tırnak makası vs vs onları alcam. allah hepimize kolaylık versin. bütcemizede bereket. çok masraf var. ama saglık olsun.. bugun doktora gittik bebegim 35 cm 1077 gr geldi. 5 6 gün önden gidiyormuşuz.
ş

canım hiç sorma beni de bi telaş aldı.tecrübeli bi arkadaştan liste ve marka fikri aldım.ahhh ki ahhh dedim.her şey çok pahalı.
idil bebede organik hastane çıkışı,iç zıbın ve tayt gibi şeylr varmış.kış bebekleri için iyi oluyomuş.ebek bezi premiıum care iyi dedi.lansinoh un süt saklama kabı yada poşeti ve göğüs kremi kesin al dedi.burun aspiratörünün markası önemli değilmiş.buhar makinesi kaloriferli evlerde şartmış ki katlıyorum ama markasını hatrlayamadı. dr. brown cam olmayan küçük biberonu iyiymiş.avent bpa sız yazmasına bakma bpa var içinde dedi.ıslak mendil uni baby dedi ki şu an civilde 3 tanesi 11 tl.emzik nuby ama ilk 6 aysilikon olmalı sonra kauçuk olmalıymış.süt sağma makinesi medela iyi.kıyafet olarak albimini ve kipada bi marka var f ile başlayan o olabilirmiş.ama ilk 3 ay organik olmasına dikkat et dedi.banyodan sonra havlunun içine patiska bez koy suyu iyi çeker dedi.hastaneye falan götürürken uyku tulumu gibi astronom kıyafeti kullanışlı olur dedi.ve biberonu temizlemek için sterilizatör arzum olabilirmiş 50 lira civarı.

bunları sizinle paylaşmak istedim yardımcı olur belki tabi tercih size kalmış.bu arkadaşım anneliğine çok güvendiğim ikiz bebeği olan birisidir.

bi de arkadaşlar internette ya da mağazalarda indirim kampanya görürsek birbirimize haber verelim.çünkü her gün çarşıya çıkamıyoruz.nette de çok kalmak zararlı.fiyatlar konusunda fikir sahibi oluruz. geçen gün unnado'da lierac kargo dahil 40 liraydı ben aldım. ayrıca az önce yazmayı unuttum banyo için şampuan losyon ve bebek yağı için sebamed iyiymiş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…