Nisan Ayı Hamişleri

melankoli çok teşekkürler bilgilere. yalnız çok kabarık liste ya. süt sagma, biberon ısıtma oda nemlendirici vs şart mıdır ya ihtiyaç olursa alcam önceden almayı düşünmiyorum. diger dediklerini inceliycem sagol. allah paramızın bereketini artırsın. yoksa yandık valla. herkese kolaylık versin rabbim.

Mrh. hamişler sizlere bir sorum olacak benim reglma daha var ama benım belim ağrıyor normalde hiç ağrımayan bel acaba yumurtlamamı oldu ne olabilir, çözemedim tşler

kızlar ben dün dr a gittim böbrek kontrolüm için çok şükr taşlarım düşmüş az bişey var dedi ama zaten şuan elden bol bol su içmekten başka birşey gelmiyor
çok şükr şeker sonucum ve idrar testim de iyi çıktı sadece biraz kansızlık varmış ilaç verdi onun haricinde çok şükr iyiyiz
bu arada kızlar yeni doğan bebek seti olarak ne almayı düşünüyorsunuz bübchen chicco ve sebamed var çantalı setler ama chiccodan pek memnun değil kullananlar araştırdığım kadarıyla:44:
sizlerden de fikir bekliyorum

Biz bebek odamız dahil çoğu ihtiyacımızı izmir barış barış bebeden aldık. Fiyatları piyasaya göre çok uygun İzmirli arkadaşlara tavsiye ederim. Biz de süt sağma makinası(ilk günler şişlik oluyormuş ve ağrı yapıyormuş), biberon,emzik, burun açıcı,tırnak makası,emzirme minderi, küvet,kova,emzirme sütyeni,biberon fırçası ve bir sürü kışlık bebek kıyafetimizi topluca oradan aldık. Sterilazör almayacağım,kaynatmayı düşünüyorum. Buhar makinesi konusunda ben de kararsızım kalorifer suluğu aldık bakalım bebiş gelmeden deneyeceğiz bir.

o zaman hemen söyliyim hepsiburada.com'da anne-bebek ürünleri indirimi başladı. 100-tl ve üzerine kargo da yok.
unnado.com'u zaten söylüyorum. ben dür ordan bebek battaniyesi ve bebedorun bir kaç ürününü aldım.
agudik bugidik geçti de hazırlık telaşı başladı gibi:))

Geçtiğine sevindim canım. Kardeşim bübchen almış hediye. Kız arkadaşı seçmiş çünkü çok yakın bir arkadaşının bebeğine kullanıyorlarmış bir yıldır ve memnunlarmış. Çantası da gayet kullanışlı. Fotoğrafını paylaştım bir kaç mesaj önce, ordan da bakabiilrsin.

Mrh. hamişler sizlere bir sorum olacak benim reglma daha var ama benım belim ağrıyor normalde hiç ağrımayan bel acaba yumurtlamamı oldu ne olabilir, çözemedim tşler

Canım bu konuda onlarca ihtimal var. Ne söylesek yanlış yönlendirmiş olabiliriz. Belin ağrıyosa hamilesin veya yumurtlamadandır diye bir şey yok. Bu konuda emin olduğum tek şey, kafana fazla takmadan ve evham yapmadan, başka şeyleri düşünüp kendini oyalayarak ve de hayırlısı diyerek zamanını bekleyeceksin. Allah gönlüne göre versin inşallah bir an önce güzel haberi alman ve bizimle paylaşman dileğiyle...

anammmm kızlarr napiyosunuz bakiyim alışveriş telaşı sarmış..

kızlar stelizatör felan çok gerekli şeyler degil paranızı çar çur etmeyin..
kaynatın biberonları..

ben aldığım listeyi tekrarlıyorum size..
4 tane çıtçıtli badi ( uzun ve kısa kollu)
2 takım pijama takımı birisi patikli birisi patiksiz
bir tane hastane takımı
iki tane örgü yelek ve patiği
iki tane ayakkabı
kalın , mevsimli ve ince battaniye
bir tane önlük
bir tane emzik(nuk)
büyük cam biberon ve kaucuk agız ( chicco)
suluk cam (chicco)
banyo ve oda termometresi
banyo küveti
banyo küvet filesi
yıkama süngerleri ( bebedor)
kova ve maşrapa
bebek şampuani
bebek yagi
nivea ve bepanthen pişik kremi
alt açma seti
bebek arabası içine geniş yastık
park yatak
oto koltuğu & ana kucağı (kanz)
ateş ölçer digital (braun)
prima yeni doğan 3 x 80 li ıslak havlu
oyuncaklar :)
duvar sticker (odasını süslemek için)

bunları ben aldım ve toplam 400 tl gibi bir rakam tuttu hepsi..

bunun yaninda bebek arabasini ve uyku setini teyzem aldı..

Gunaydin hamisler canlarimmmm telas yapmayin allah kolyligini verir yani benim allaha sukur yardimcim okadar cokki simdiden benden once dudunuyorlar ama kizlar islak mendil konusunda sebamede karar kilmustim fajat icinde parfum ve alchohol var sizce guvenlimi bunlarrr bilemiyorum yaaa bide buhar makinasii kafama yatti bi arastirmak lazim rmzirme dutyenine gelince hoguslerimiz nekadar buyuyecek nasi tahmin edicez ben sahsen bi 95 falan olurum fiyoru
Ama hahaha cunku simfiden cok buyuduler biberonu ilk 3 ay kullanmayi dusunmuyorum gaz olursaki ins olmaz kenfim rezene cayi icmeyi dudunuyorum bunkadarrr

Daha önce konusu geçmişti ama ben yine bahsetmek istedim, daha önce almıştım, dün "Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler?" kitabına başladım. Ciddi anlamda çok faydalı bir kitap ve hepinize öneriyorum. Okurken nelere ihtiyacınız olacağını daha iyi kavrıyorsunuz. Hastanedeki doktor ve hemşirelerden neleri talep etmemiz gerekeceğinden, yaşayacağımız muhtemel sıkıntılara kadar her şey var. Etrafımızda bize yardımcı olmaya çalışacak insanlar olacaktır ama hangisinin önerisini ciddiye almamız gerektiğini bile çok bilmiyoruz şu anda. Mesela kundak yapsak mı? İlk zaman süt gelmezse? Altını nasıl bir mendille silicez? Bebek malzemelerini dezenfekte için hangi yöntemleri kullanabiliriz? vs bir sürü konuda bilgi var. Annelik alışverişle bitmiyor maalesef ve işin bu kısmı zaman zaman beni çok ürkütüyor. Her kafadan bir ses çıksın ve o sırada ben aslında yapmam gereken şeyi es geçiyim istemiyorum.

ben bebedorunkini aldım, sadece pamuklu mendil ve saf su var içinde. İlk dönemler için pamuk ve kaynatılıp dinlendirilmiş su öneriyolar zaten.

ben de evi abudik gubudik şeylerle doldurmak istemiyorum. acil olanlar dışındakiler zamanla tamamlanır. stelizetör ve biberon ısıtıcısı almıycam mesela. hatta biberon da almıycam. İl 6 ay su bile vermene gerek yok ki. evde de olduğum için kendim emzirmek istiyorum. biberonu napıcam? emzik de belki bir tane alırım ve mecbur kalmazsam vermem.

Son düzenleme:
Bende aldıklarımı yazayım heveslendim:)

Bebek odası takımı
Bebek arabası + puset ( chicco )
Ev tipi ana kucağı ( chicco)
3 paket prima yenidoğan bebek bezi
Sebamed'in setini yaptım.
Emzik , cam biberon , büyük boy plastik biberon , emzik askısı (chicco)
Bir tane 20 'li hastane çıkışı
2 adet 5 'li zıbın.
3 tane patikli tek alt
3 tane uzun kollu zıbın
3 tane sıfır kol zıbın
3 tane iç zıbın
2 tane pijama takımı
1 tane ayıcıklı alt açma seti
Mevlüt takımı:)
Biberon fırçası
Banyo süngeri ( bebedor)
6 tane kışlık tulum
2 tane penye battaniye
1 tane peluş battaniye
1 tane bebek arabası için battaniye
1 tane polar battaniye
2 tane örgü çeket
5 tane yelek
Bebek odası kapı süsü :)
6 tane çorap
3 tane eşofman altı
1 tane yazlık tshirt
hatırladıklarım bunlar henüz kendime iğne bile almadım

oo herkes alışverişi tamamlamış nerdeyse panik yapcam. bir yakınımız patikli altlar getirmiş 5 6 tane var. yepisyeni duruyorlar. 2 ay ancak giyiliyor onları kullancam. halası gecelik takımı almış. maşrapa almış. yine aldıklarımı yazarım. herkes aldıklarını saglıkla giydirmek nasip olsun. bebek arabasını mayıs haziranda alırız diye düşünüyoruz. kapanya falan rastlarsak alırız.

sterilizatör belki keyfe kalmış ama buhar makinesi gerekli bence. çünkü kışın bizim bile burnumuz tıkanabiliyor bebeklerin daha hassas zaten minicik burunları var.lüks olarak düşünmeyin bence.bi arkadaş kitaptan söz etmiş ben de iyi bi kitap alıp okumak istiyorum onu değerlendirebilirim.1-2 ay kullanılıyo kıyafet ama sonuçta çıplak kalmayacak bişeyler almak zorundayım.ayrıca bebeğine yalnız bakmak zorunda kalacak benm gibi anneler için her şeyi alıp kenara bırakmak lazm.çünkü ben eşime biberon al desem gider en olmayacak şeyi alır. ıslak mendil olarak genelde unibaby tavsiye ediliyo.için de saf su ve pamuk varmş aklınızda bulunsun.

canım geçmiş olsun, bir daha yaşama böyle bir sıkıntı inşallah:

Alışverişler başlamış maşallah.

ıslak mendil için ben de unibaby nin en zararsız olanı olduğunu duydum ama araştırmadım. zaten evdeyken su ve pamuk kullanmayı düşünüyorum. bir de bizimkisi kıziçe çoooook dikkatli temizlemem lazım.

bu cumartesi annemle çıkıp alışverişi bir iki seferde tamamlamayı düşünüyorum.

listem hazır. eksik birşey olursa daha sonra alırım artık.

bir de dün akşam heveslendim yengemin verdiği park yatağı kurdum. kocaman birşeymiş. onun da her yerini kaplayacak şekilde bir şeyler diktirmeyi düşünüyorum.

alt açma için annem yünden ince bir yatak yapmıştı onu bir güzel yüzletip kullanırım. mümkün olduğunca elyaflı ve polar türü şeyler kullanmamaya çalışacağım.

ayyyy hayırlısı ile bir doğsalar da doya doya sevsek

bir de kızlar aklıma takılan bişey soracağım.internette pek çok bebek sitesi ve marka var.mesela 2 gündür crazy baby görüyorum ama malı nasıl yüzde 100 pamuk mu bilmiyorum.ben kıyafetlerini civil gibi mağazalardan aldım ama şimdi acaba hata mı ettim diyorum.en azından zıbınlarını falan organik % 100 pamuklu olan falan mı alsam.fikirlerinizi bekliyorum

balık yemeye çalışıyorum canım.hatta dün balık yedik.ama araştırmalarıma göre türkiyedeki balıklar okyanus balığı olmadığı için omega 3 içermiyomuş.okyanus balığı olması lazımmış.somonda vardır belki,bilmiyorum.

kalsiyum hapı olarak ne kullanıyosun canım?gebelik kategorisi ne?

canım chicconun ev tipi ana kucağının hangisini aldın? I feel diye bi ana kucağı var.e-bebekte 199tl.sen nerden aldın? görüntüsü nasıl?internnetten malum çok anlaşılmıyo.

meraba bende çalışıyorum ve son 3 haftaya kadar çalışmak istiyorumki sonra bebişimizle daha çok vakit geçirebilelim..ama işe gidip gelmek zorlaşırsa naparım bilemem..
sonra bebek çok küçük oluyor tam ihtiyacı oldugu zamanda ondan ayrılmak daha zor gelir artık katlanıcaz napalımm..

bu arada kızlar kk'da bi başlık açmışlar tecrübeli anneler alıpta pişman oldukları ya da çok faydalandıkları ürünleri anlatıyorlar bi bakın isterseniz

http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...isman-oldugunuz-kullanmadiginiz-seyler-6.html

canım chicconun ev tipi ana kucağının hangisini aldın? I feel diye bi ana kucağı var.e-bebekte 199tl.sen nerden aldın? görüntüsü nasıl?internnetten malum çok anlaşılmıyo.

Chicco New Dreams Ana Kucağı Sea Dreams
Canım bunu aldım ben e-bebekten 132 TL'ye kendi mağazasında 249 TLydi.

Eklentiler

• $Chicco-New-Dreams-Ana-Kucagi-3093[1].webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 35
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…