- 16 Ağustos 2010
- 237
- 5
- 318
güle güle kullanın canım
bizim evde yer yokyer olan eve taşınınca alcaz ... biraz hevesim kursağımda kaldı ama böyle sizin gibi hamişler alınca ben de mutlu oluyorum. züğürt tesellisi işte
Bizde de var sayılmaz:) yatağı çalışma odama koyucam ve kütüphaneyi çıkarmak zorunda kalıcam. Gardolap almamın tek sebebi de dolaba benim ihtiyacımın olması. Ev kira ve hiç gömme dolap vs yok. Ortada bir sürü döküntümüz var. Bebeğe bir şifoniyer yetecekken gittim koca 3 kapaklı gardolabı aldım ki bir kapağı onun işini görürken iki kapağa ortalıktaki döküntüleri doldurayım.İnan hiç bebek odasına heves etmiyorum. Odadan anlamıycak küçücük çocuk için evin bir odasını harcayamam valla. Dün indirim varken bir karar veriyim diye Belis'e de baktım. Elle tutulur bişey alıyım desen 3000-tl istiyolar bebek odalarına. En az. Yoksa beğenip de "alırsam bunu alırım" dediğim yatağa 1.400, takımına 5000-tl istediler. Gerçekten hiç içimde kalmadı ama. Ben öyle dekorasyon dergilerinden çıkma gibi cicikli bicikli steril görünümlü odalar yerine ailenin imkanına ve ihtiyacına göre düzenlenmiş rahat odaları seviyorum. Hem yaşayanların tarzını daha güzel yansıtıyor hem de çocuğu belli bir konsepte sıkışık kalmaktan kurtarıyor, yaratıcılığını geliştiriyor gibi geliyor.
Bu arada kızımı doğurmuştum rüyamda:))) bembeyaz teni siyah saçları ve gülünce kocaman olan (benim gibi:))) bir ağzı ardı. cork cork emzirdiğimi gördüm. çok güzel bir duyguyduuu:)))
7. aya giriyoruz, benim bazı sıkıntılarım olmaya başladı. Uyku sorunum vardı zaten. Son bir kaç gündür halsizliğim artıyor gibi. Vitaminleri daha düzenli almaya başladım. Bir de bu hamilelik durumunun kısıtlamaları yavaş yavaş bunaltmaya başladı. Son 3 aya girerken hepimize sağlık ve sabır diliyorum
günaydın güzel anneler...
fishbiscuits aynı benım gibi düşünüyorsun. bende öyle bebek odası için masraf yapmıycam. hatta kıyafetlere falanda çok çok özenmiyorum. küçük odamız daha dogrusu ardiyemiz toplansın dıye 3 kapaklı bır dolap yaptırcam çeyiz sandıgımı hatta sandalyeleri bile koyabılcegım genışlıkte bir dolap. bir tarafta bebegün eşyaları için. yeterli. beşik ablamdan alcam. sonra oda dogurcak bir tane. 1 buçuk yaşına kadar falan kullanırız sonra tekrar geri göndercez. sonrada küçük odamdakı bazaya etrafını güvenlikli hale getirip kullanmayı düşünüyorum. zaten ev çok büyük degil. ayrıca oda alsam fazlalıktan başka bişey olmaycak. ben daha zıyade çeşit çeşit oyuncak kıtap onlara para harcamıyı düşünüyorum şahsen. tabı onlar içinde şuan erken. gecen seker yüklemesi yaptırdım 100lük sonucu daha gosteremedim. 1 saatteki 143 2 saateki 117 çıktı. çok yüksek degil herhalde. refarans degeri yazmıyordu kagıttı açlık 93tü tek onun degeri yazıyor 106ymış. digerleri nette gore yuksek degil. bu arada baldırıma giren kramplar çok canımı yakıyor ya. onun harıcı sıkıntım yok şukur. herkese saglıklı guzel günler....
ya aslında ben de kış bebeği diye bebek arabasını ertelemeyi düşünüyordum ama, geçen şöyle bir düşündüm, bebeğin dışarı çıkmaması demek, senin de çıkmaman demek ki, bu benim için kabus gibi:))) Hiç bir yere çıkmasan sonradan ortaya çıkacak bazı ihtiyaçlar için alış-veriş merkezine gitmen gerekecek. Ya da bunaldın, dışarda yiyelim dedin eşine. Bütün gün kucağında taşıyamazsın ki?
ya aslında ben de kış bebeği diye bebek arabasını ertelemeyi düşünüyordum ama, geçen şöyle bir düşündüm, bebeğin dışarı çıkmaması demek, senin de çıkmaman demek ki, bu benim için kabus gibi:))) Hiç bir yere çıkmasan sonradan ortaya çıkacak bazı ihtiyaçlar için alış-veriş merkezine gitmen gerekecek. Ya da bunaldın, dışarda yiyelim dedin eşine. Bütün gün kucağında taşıyamazsın ki?
Şimdi neye karar verdim açıklayayım:
Bir oto koltuğu-ana kucağı alıcam. Evdeyken içinde yatıyor, arabaya bindiğinde oto koltuğu oluyor. Ama bebek arabasını bu oto koltuğuyla uyumlu olsun diye kasmıycam. Hem çok pahalıya gelebiliyor hem de genelde daha ağır arabalar oluyor bu tip arabalar. "Chicco lite way" i internette görüp beğenmiştim. Dün de mağazada gördüm ve bayıldım açıkçası. Çok kaliteli ve şık bir araba. Sırtı tamamen geriye yattığı için 6 aydan önce rahat kullanabiliyorsun. Bir de içi polarlı bacak tulumu var arabanın. Kışın sıcacık onun içine yerleştiriyorsun bebeği. Zaten bacak tulumu 6 aya kadar bebeğe kundak gibi gelir:) Katlanınca 7 kg ağırllığında oluyor ve diğer baktığım arabalara göre az yer kaplıyor. Fiyatı da 350 tl.
Kurban bayramında Ankara'dan da bakıcam. Merak ettiğim bir kaç model araba daha var. Oto koltuğu hastaneden eve dönerken de lazım olucak hazır almışken bebek arabasını da alırım diye düşünüyorum.
merhaba hamişleeerrr....
topiğinizi gördüm, hevesle geldim hemen :)))
allah hayırlısıyla, eline ayağına kavuştursun yavrularınızı..
uzun ve sağlıklı güzel ömürler dilerim meleklerinizle birlikte....
benim kızım, şu anda 2,5 yaşında. zaman ne çabuk geçiyor, inanın anlayamayacaksınız doğumdan sonra. bi bakıcaksınız 3 aylık olmuş, bi bakıcaksınız ilk doğum günü.. bi bakıcaksınız 2. doğumgünü... sonra kreşe başlayacak..... valla, öyle bir geçer zaman ki, tadına doyum olmaz :)))
tavsiyelerim, alış-veriş yapmaktan ziyade... manevi konularda olacak aslında.
alacak verecek işlerini zaten epeyce bi çözmüşsünüz anladığım kadarıyla... çok fuzuli şeyler alınıyor, ben aldım yani. kızım minnacık doğdu, ilk 3 ay, yenidoğan kıyafetlerini bile giydiremedik. özel diktik, ördük giydirdik.. o derece küçüktü yani. yenidoğanları, 3. ayda giymeye başlayabildik.. çok zordu o süreç.
neyse.. tavsiyelerime geçeyim ben :))
ilk ve en önemli tavsiyem...
emmek istemeyen bir bebekle karşılaşırsanız... sakın bebeğe acımayın kızlar. aç kalır, aman ağlıyor, şu olur bu olur falana kanmayın. etrafın baskılarına kulak tıkayın, bildiğinizi yapın. anne sizsiniz. siz en iyisini bilirsiniz.
bebek ememiyorsa, süt yoksa falan paniklemeyin. sakin olun.
süt muhakkak gelir. sütü olmayan kadın yoktur. bebek emdikçe, emme-çekme hareketi yaptıkça, psikolojik rutinler gereği, muhakkak o süt o memeden gelir. bebeğin ihtiyacı kadar gelir. allah öyle formüle etmiştir şu memelerimizi, merak etmeyin. sizin sütünüz, bebeğinize yeter.
siz bol su için. gıdanıza dikkat edin. tahin helvası, soğan, falan filan.. bunları bulursunuz zaten.... yiyin, için.... bebeğinizle bol bol emişin. onu memeden hiç düşürmeyin. ne kadar ten tamasınız olursa, ne kadar başbaşa olursanız... o kadar bol sütünüz olur.
bebek emmeyi reddediyorsa (benim sağ mememi emmedi, sonra solu da bıraktı mesela), ısrar edin. bebeğinize acımayın. bu hem bebeğin hem sizin iyiliğiniz için, ilk ve en önemli şarttır. memeniz acıyabilir, kanayabilir.. ama hepsi kısa sürede geçecektir. ısrarla emzirin yavrunuzu. emmeyen bebeğe, sakın sakın biberon vermeyin. NO BİBERON, YES MEME :)))
o bebek, o memeyi emecek. ilk kural budur :)))
ikinci tavsiyem...
''aman kucağa alışır, çok alma'' falan diyenleri bir kenara bırakın. sakın takılmayın. ilk 3 ay bebekler, alışkanlık kazanmazlar. kazansa bile, bu ''ana kucağı'', o bebeğin en doğal hakkıdır. ikinizin en özel zamanlarını, kucak kucağa geçirin sürekli. Alışacak diye korkmayın, alışırsa da alışsın.... (benim kızım son 7-8 aydır kucağa gelmiyor, özlüyorum resmen.. :) )
Yaka iğnesi gibi olun yavrunuzla.... o kucaktan düşmesin, özgüveni gelişiyor, unutmayın. anneye bağlanıyor, kendine ve anneye güveni oluşuyor.. sizin içinizden çıktı bebeğiniz, sizi istemesi kadar normal hiçbir şey olamaz.
bırakın milletin dediklerini, kendi başınızın çaresine bakın.
şimdi, kendinizi çok yetersiz, eksik, ''acaba''larla dolu hissediyor olabilirisniz...
ama doğurur doğurmaz, bi bakacaksınız... sizden daha tecrübelisi yok :)) sanki bu 5. bebeğiniz, öyle bi donanımlısınız... :))
emin olun, o minnacık şeyi, kırk yıllık anneymiş gibi kucaklayacaksınız, altını-üstünü rahatça değiştirebileceksiniz... hiç kuşkunuz olmasın. o meleğin her türlü ihtiyacını, kimseye muhtaç olmadan giderebilecek durumdasınız, kendinize güvenin kızlar :)))
doğumdan hemen sonra, bi süre bi yardımcıya ihtiyacınız olabilir. yardımcınız olsa iyi olur yani. hem kendinizle hem de bebekle gereği gibi ilgilenebilmeniz için, anne, kardeş, teyze.. ne varsa kullanın, sömürün :) evi, geleni-gideni, yemeği, çamaşırı.. yıkın o yardımcınızın üstüne :) siz, sadece bebeğinizle zaman geçirmeye çalışın. bol bol başbaşa kalın yavrunuzla, konuşun onunla, şarkı söyleyin, ninni söyleyin, memenizden zaten hiç ayırmayın.... memeler fora :)))
sakınılan göze çöp batar... derler, bazen doğru derler, bazen saçma olur bu dedikleri :)
çok sakınmayın, sevsin gelen giden. ama öptürmeyin orasını burasını. kimsenin ağzının mikrobuna ihtiyacı yok o parmak kadar yavrunun.
bebeğinize güvenin, kendinize de güvenin. Bebeğiniz size her şeyi öğretecek zamanla. en önemlisi sabretmeyi öğreneceksiniz :)
ikiniz çok iyi bi takım olacaksnız, buna da güvenin.
sizden daha güçlü bi ekip olmayacak şu hayatta, ikiniz her şeyin altından kalkabileceksiniz. hiç kuşkunuz olmasın.
Kendinize de yavrunuza da iyi bakın hamişler....
Bir de, şu hamileliğinizin tadını çıkartın. o günler asla geri gelmeyecek.
bol bol uyuyun, dinlenin. uzatın ayağınızı bacağınızı, kitap okuyun... müzik dinleyin yavrunuzla...
o göbüşteyken, o günlerin keyfine varın. kocanıza zaman ayırın, onu sevin, bol bol ilgi depolatın kendisine :)
sonra, her şey çok farklı olacak :))))
hayırlı doğumlar diliyorum hepinize....
Hepinize merhabaaaa
Zaman gittikçe daralıyor kızlar beni doğum korkusu sardı resmen normaldende sezeryandanda korkuyorum hemde çooookGece kramplarım beni uykumdan çığlıkla uyandırıyor ayağımı yere indiremiyorum havada kalıyor eşim ovalayınca bi süre sonra geçiyo. Oğlumuzun odası çarşamba günü gelecek nasipse. Nasıl oldu acaba diye meraktan çatlıyorum. Bu arada en son doktora 6 eylülde gitmiştim bugün itibariyle 1 kilo almışım. Zaten iriyim inşallah daha fazla almam. Şuana kadar toplam 7 kilo aldım. Birde cildim kötüleşti çok çirkin hissediyorum kendimi
kaçıncı ayındasın ? ben 3 e girdim 4 kg aldım sigarayı da bırakınca birden iştah arttı bulantı kusma yok :) korkma doğumdan milyonlarca yıldır milyonlarca kadın nasıl doğurduysa bizde doğuracağız bir şekilde. doğumdan sonra eskisinden daha güzel olacağız annelik güzelliği gelecek olacak bu kadarı takıp strese girme bak bebişin anne sen çok güzelsin diyo duymuyor musun yoksa
Benim 30 haftam bugün bitiyor canım yarın 31. haftaya giricem nasipse. Az kaldı yaniii doğuma:)
ne güzel maşallah benim 10+2 daha
Hepinize merhabaaaa
Zaman gittikçe daralıyor kızlar beni doğum korkusu sardı resmen normaldende sezeryandanda korkuyorum hemde çooookGece kramplarım beni uykumdan çığlıkla uyandırıyor ayağımı yere indiremiyorum havada kalıyor eşim ovalayınca bi süre sonra geçiyo. Oğlumuzun odası çarşamba günü gelecek nasipse. Nasıl oldu acaba diye meraktan çatlıyorum. Bu arada en son doktora 6 eylülde gitmiştim bugün itibariyle 1 kilo almışım. Zaten iriyim inşallah daha fazla almam. Şuana kadar toplam 7 kilo aldım. Birde cildim kötüleşti çok çirkin hissediyorum kendimi
benimde göğüs uçlarım eskiden beri kuru kuru kabuk kabuk nsıl geccek yaa.. o kadar krem falan sürdüm geçmiyo(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?