Nisan Ayı Hamişleri

güle güle kullanın canım

bizim evde yer yok yer olan eve taşınınca alcaz ... biraz hevesim kursağımda kaldı ama böyle sizin gibi hamişler alınca ben de mutlu oluyorum. züğürt tesellisi işte

Bizde de var sayılmaz:) yatağı çalışma odama koyucam ve kütüphaneyi çıkarmak zorunda kalıcam. Gardolap almamın tek sebebi de dolaba benim ihtiyacımın olması. Ev kira ve hiç gömme dolap vs yok. Ortada bir sürü döküntümüz var. Bebeğe bir şifoniyer yetecekken gittim koca 3 kapaklı gardolabı aldım ki bir kapağı onun işini görürken iki kapağa ortalıktaki döküntüleri doldurayım. İnan hiç bebek odasına heves etmiyorum. Odadan anlamıycak küçücük çocuk için evin bir odasını harcayamam valla. Dün indirim varken bir karar veriyim diye Belis'e de baktım. Elle tutulur bişey alıyım desen 3000-tl istiyolar bebek odalarına. En az. Yoksa beğenip de "alırsam bunu alırım" dediğim yatağa 1.400, takımına 5000-tl istediler. Gerçekten hiç içimde kalmadı ama. Ben öyle dekorasyon dergilerinden çıkma gibi cicikli bicikli steril görünümlü odalar yerine ailenin imkanına ve ihtiyacına göre düzenlenmiş rahat odaları seviyorum. Hem yaşayanların tarzını daha güzel yansıtıyor hem de çocuğu belli bir konsepte sıkışık kalmaktan kurtarıyor, yaratıcılığını geliştiriyor gibi geliyor.

Bu arada kızımı doğurmuştum rüyamda:))) bembeyaz teni siyah saçları ve gülünce kocaman olan (benim gibi:))) bir ağzı ardı. cork cork emzirdiğimi gördüm. çok güzel bir duyguyduuu:)))
7. aya giriyoruz, benim bazı sıkıntılarım olmaya başladı. Uyku sorunum vardı zaten. Son bir kaç gündür halsizliğim artıyor gibi. Vitaminleri daha düzenli almaya başladım. Bir de bu hamilelik durumunun kısıtlamaları yavaş yavaş bunaltmaya başladı. Son 3 aya girerken hepimize sağlık ve sabır diliyorum

günaydın güzel anneler...

fishbiscuits aynı benım gibi düşünüyorsun. bende öyle bebek odası için masraf yapmıycam. hatta kıyafetlere falanda çok çok özenmiyorum. küçük odamız daha dogrusu ardiyemiz toplansın dıye 3 kapaklı bır dolap yaptırcam çeyiz sandıgımı hatta sandalyeleri bile koyabılcegım genışlıkte bir dolap. bir tarafta bebegün eşyaları için. yeterli. beşik ablamdan alcam. sonra oda dogurcak bir tane. 1 buçuk yaşına kadar falan kullanırız sonra tekrar geri göndercez. sonrada küçük odamdakı bazaya etrafını güvenlikli hale getirip kullanmayı düşünüyorum. zaten ev çok büyük degil. ayrıca oda alsam fazlalıktan başka bişey olmaycak. ben daha zıyade çeşit çeşit oyuncak kıtap onlara para harcamıyı düşünüyorum şahsen. tabı onlar içinde şuan erken. gecen seker yüklemesi yaptırdım 100lük sonucu daha gosteremedim. 1 saatteki 143 2 saateki 117 çıktı. çok yüksek degil herhalde. refarans degeri yazmıyordu kagıttı açlık 93tü tek onun degeri yazıyor 106ymış. digerleri nette gore yuksek degil. bu arada baldırıma giren kramplar çok canımı yakıyor ya. onun harıcı sıkıntım yok şukur. herkese saglıklı guzel günler....

kramplar için magnezyum desteği veriyorlar. ben de içmeyi ihmal ettim, bu sabah çok canım yandı tekrar başladım.
bir de aşağıdakilerin tüketimini artırabilirsin:

Özellikle koyu yeşil sebzeler yapılarında bulunan klorofil molekülü sayesinde magnezyum minerali bakımından zengindirler. Badem, çekirdekler, soya fasulyesi, rafine edilmemiş tahıllar, tam tahıllı ekmek doğal magnezyum kaynaklarıdır.
Bunun yanı sıra kakao tozu, muz, avokado, ayçiçeği çekirdeği, kabak çekirdeği, kepek, fındık, yer fıstığı ezmesi, buğday gevreği, patlamış mısır, tahıl ekmeği, balık ve tavuk eti, peynir, yumurta, patates ve portakalda da bol miktarda magnezyum bulunmaktadır.

ay tabii canım, küçücük bebeğin ne zevki olacak ki daha kıyafetler, bebek odaları ve diğer herşey anne ve babanın kendi tatmini için var tüketimi gazlamak için de bazı şeyler olmazsa olmaz hale getiriliyor. dün eşimin bir arkadaşı alıp da pişman olduğu hiç kullanmadıkları eşyaların listesini yapmış.

epeyce şeyi kendi listemden çıkarttım. ihtiyaç zuhur ederse almayı planladığım bir süre şey var, port bebe, puset bebek arabası biberon v.s kış bebeği zaten en az üç ay doğru düzgün dışarı çıkamam bebek arabası masrafını ötelemiş oluruz diye düşündük. puset için de belki 5 kilodan başlayan birşey alırız. çünkü yine arabayla bile olsa 3 ay kadar dışarı çok çıkılmaz değil mi? biberon falan da Allah nasib eder de sütüm bol olursa ilk altı ay hiç elzem değil.

bizim evde kira ve hiç gömme dolap yok. dediğin gibi herşeyler hurçların içinde gardrobumuzun tepesinde görüntü kirliliği ama bundan iyisi can sağlığı. dert edilecek şeyler değil. imkan olur da kendi evimiz olursa, heryerlere dolap yaptırıcam

bu sabah ben de uyku arasında şöyle bir gerineyim dedim iki bacağıma birden kramp girdi. amaaaaaan böyle bir acı olamaz ama ben bir yöntem keşfettim. hemen dizlerimi kırıp yatağa adım atar gibi bastırıyorum, inanılmaz rahatlatıyor. tavsiye ederim canım.

ya aslında ben de kış bebeği diye bebek arabasını ertelemeyi düşünüyordum ama, geçen şöyle bir düşündüm, bebeğin dışarı çıkmaması demek, senin de çıkmaman demek ki, bu benim için kabus gibi:))) Hiç bir yere çıkmasan sonradan ortaya çıkacak bazı ihtiyaçlar için alış-veriş merkezine gitmen gerekecek. Ya da bunaldın, dışarda yiyelim dedin eşine. Bütün gün kucağında taşıyamazsın ki?
Şimdi neye karar verdim açıklayayım:
Bir oto koltuğu-ana kucağı alıcam. Evdeyken içinde yatıyor, arabaya bindiğinde oto koltuğu oluyor. Ama bebek arabasını bu oto koltuğuyla uyumlu olsun diye kasmıycam. Hem çok pahalıya gelebiliyor hem de genelde daha ağır arabalar oluyor bu tip arabalar. "Chicco lite way" i internette görüp beğenmiştim. Dün de mağazada gördüm ve bayıldım açıkçası. Çok kaliteli ve şık bir araba. Sırtı tamamen geriye yattığı için 6 aydan önce rahat kullanabiliyorsun. Bir de içi polarlı bacak tulumu var arabanın. Kışın sıcacık onun içine yerleştiriyorsun bebeği. Zaten bacak tulumu 6 aya kadar bebeğe kundak gibi gelir:) Katlanınca 7 kg ağırllığında oluyor ve diğer baktığım arabalara göre az yer kaplıyor. Fiyatı da 350 tl.
Kurban bayramında Ankara'dan da bakıcam. Merak ettiğim bir kaç model araba daha var. Oto koltuğu hastaneden eve dönerken de lazım olucak hazır almışken bebek arabasını da alırım diye düşünüyorum.

ben de aynı öyle düşünüyordum, yani arabaya az da olsa binecek ve arabadayken hiç bir şekilde kucağımda taşımak istemiyorum bebeği. fikrim sürekli değişip duruyor. çok marka delisi biri değilim ama düz kafa sendromumu ne öyle bir şey var. araba koltuğunun ya da pusetin konforlu olması lazım. o da nerden baksan 300 400 en az... bakalım son kararım ne olacak çok eserekliyim bu aralar zaten

çok beğendim, başka topikten alıntı yaptım:

evet magnezyumu biraz ihmal etmiştim. 3 gün falan kullanmadım. vitaminleride icmedim. onceleri daha dıkkatlıydım bu konuda bıraz bosladım. tekrar dikkat etcem. dediklerinizin çogunu yıyorum. salatalar semiz otu pırasa hertürlü yeşillik. hatta salatalara kuru fasulye nohut mercımek bulgur haşlayıp katıyorum. hepsını bırden degil tabı. onları ihmal etmemelıymış. eşiminde ayırt ettıgı bısey yoktur çok şükür. beslenmeye dikkat edıyorum sutle cok cok ıyı degil aramız. onun yerıne yogurt yıyorum. ömrumde yemedıgım kadar yumurta yedim hamıleyken. haftada 4 5 gun haşlarım. e tabı 10 kılo aldım. bır ara gırtlagım felaket yanıyordu sureklı yıyodum neyse 10 gundur ıyı. çok yemıyorum. kıloda almadım . inşallah 15 kılo ıle bıtirim. puset falan ablamda vardı. mayısa kadar falan pek ihtiyaç olmaz arabaya. saglıkla kolaylıkla dogursaydık. şimdi aklımda onlar var. çok çok masraflı olmaz inşallah dogumumuz. saglıkla kavuşuruz. ötesi hallolur. koyde degılız ihtiyaç oldukça alınır. allah paramızın bereketini artırsın.

Hepinize merhabaaaa

Zaman gittikçe daralıyor kızlar beni doğum korkusu sardı resmen normaldende sezeryandanda korkuyorum hemde çooook Gece kramplarım beni uykumdan çığlıkla uyandırıyor ayağımı yere indiremiyorum havada kalıyor eşim ovalayınca bi süre sonra geçiyo. Oğlumuzun odası çarşamba günü gelecek nasipse. Nasıl oldu acaba diye meraktan çatlıyorum. Bu arada en son doktora 6 eylülde gitmiştim bugün itibariyle 1 kilo almışım. Zaten iriyim inşallah daha fazla almam. Şuana kadar toplam 7 kilo aldım. Birde cildim kötüleşti çok çirkin hissediyorum kendimi

kaçıncı ayındasın ? ben 3 e girdim 4 kg aldım sigarayı da bırakınca birden iştah arttı bulantı kusma yok :) korkma doğumdan milyonlarca yıldır milyonlarca kadın nasıl doğurduysa bizde doğuracağız bir şekilde. doğumdan sonra eskisinden daha güzel olacağız annelik güzelliği gelecek olacak bu kadarı takıp strese girme bak bebişin anne sen çok güzelsin diyo duymuyor musun yoksa

Benim 30 haftam bugün bitiyor canım yarın 31. haftaya giricem nasipse. Az kaldı yaniii doğuma:)

kafanı ne kadar az takarsan her şeyin o kadar kendiliğinden yoluna girdiğine inanıyorum. doğum da öyle. düşünmemeye çalış. korkacak hiç birşey yok. bebek kendiliğinden bulacak yolunu. korktunmu daha çok kasıyorsun kendini, doğuma yardımcı olacağın yerde engel olmaya başlıyorsun. zamanı gelince derin bir nefes alırız, bi iteriz fırtlar gider:))
ben de zaman zaman kendimi çirkin hissediyorum. hemen bir duşa girip makyaj falan yapıyorum. 10 kilo kadar da ben aldım. bi doğursak da saçı başı boyatıp eski günlere dönsek diye bekliyorum.

bende yavaş yavaş dogum öyküleri falan okumaya başladım. bazen çok duygusallaşıyorum aglıyorum. bende buzamana kadar düşünüp stress yapmıycam diye kendimi telkinliyordum yavaş yavaş tırsmaya başladım. ama diyorum bir şekilde cıkcaklar başka yolu yok. allah çok güzel programlamış vucudumuzu biz çokta bişey yapmıyoruz vaktı geliyor çıkıyor diye düşünüyorum. annelerimiz ninelerimiz doktor yüzü görmeden çıkartıyorlar biz tam teşekküllü hastanelerde mi çıkartamıycaz diyorum. allahın izniyle çatır çatır dogurcaz hepimiz. inşallah en normalinden olur dogumum diyorum. suni sancı falan gerekmez. gitmişim hastaneye açılma olmuş heemen yat yarım saate kucagımızda olsun bebeklerimiz. burnumuzda cennet kokusuyla. dogum sancıları içindeyken ne dua edersek gerçekleşirmiş. ne dualar etcegimi düşünüyorum. :) kilo işini çok takmamaya çalışıyorum. onun içinde topikte okuyorum 20 kilo alanlar bile dogumdan 1 sene sonrasına hamılelik öncesinden bile zayıf hale gelen örnekler çok. görümcemde 80 kiloya kadar çıkmış.bir daha hayatta eskı kıyafetlerime giyemem diye düşünüp kıyafetlerini dagıtmış. şimdi 55 56 dogum yapmamış gibi. bende öyle olcam diyorum.

herkes bişeyleri kafaya takıyor işte ben de sürekli doğumdan hemen sonra emzirebilecek miyim, süt gelecek mi diye düşünüyorum. geçen akşam kitaptan emzirmeyle ilgili bölümü okudum okudum sabah bir kalktım göğüslerimin alt tarafları çatlamış. moralim bozuldu bu sefer de, ağladım falan. kızlar kremleri ihmal etmeyin. ben bazen üstten üstten sürüyordum bi gecede gitti alt taraflar(

valla 2 kutu lireac bitirdim bile. umarım faydası olur ya. ergenlikten felaket çatlagım var zaten üstüne göbegim hele gögüslerim hiç çatlamasın. bende çok üzülürüm herhalde. elden de ne gelir. olacagı varsa oluyormuş. su içmek faydalıymış. 2 3 litre su içmeye çalışıyorum. evde her yer su. sabahtan dolduruyorum akşama bitirmeye çalışıyorum. kremı heryerime sürüyorum. kollarıma bıle. olacagı varsa bir günde oluyormuş.umarım olmaz . hepimiz taş gibi anneler oluruz. dogumdan sonra 55 kiloya düşeriz. dua nıyetine geçsin. amin...

benimde göğüs uçlarım eskiden beri kuru kuru kabuk kabuk nsıl geccek yaa.. o kadar krem falan sürdüm geçmiyo (

Günaydın kızlar ,

Benim derim genişlemeye müsait galiba hala hiç bir yerim çatlamadı inşallah hep böyle gider. Bebiş artık iyice büyüdü canımı acıtıyo resmen kaburgalarım acıyo doğru düzgün eğilemiyorum. Bu arada göğüslerimden gelen sıvı iyice arttı. İnşallah doğumdan sonra hemen gelir sütüm. Daha bir sürü eksiğimiz var ne zaman alıcaz hiç bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…