Nisan Ayı Hamişleri

Bebişler zorluyor artık ağırlaşıyoruz iyice. Keşke bende evde olsamda yatıp dinlensem. Bugün oğlumun odası gelecek onu bile akşama görebileceğim.

Evet ben de son bir haftadır fiziksel olarak kendimi daha yorgun ve ağır hissetmeye başladım. Bel ağrım çok yok ama sürekli bir masaj hayali kuruyorum. Hafta sonu için eşimden söz aldım:) Hafta içi o da çok yoruluyor bu aralar, kıyamıyorum.
Allahııımm iyi ki şu bankada çalışmıyorum artık! Fiziksel ve ruhsal bir kabus olurdu sanırım. Duygucum senin nezdinde tüm çalışan hamilelere dualar edip enerjiler gönderiyorum, kolay gelsin.

Ya ne diycem ben:)))) Size bebek bezi aldığımı söylemiş miydim?:))) Migrosta indirim varmış hafta sonu, aynı bebek bezinin ikincisi %4o indirimliydi. Arkadaşım demişti en büyük masraf kalemi bez oluyor, indirim gördükçe alıp kenara koyabilirsin diye. Ben de Prima Premium Care Yenidoğan aldım iki paket, 2-5 kilo olanlar için. Eve gelir gelmez de açtım heyecanla. Kirlenmesin diye fazla kurcalamadım ama... ulan boş bezi bile sevesim geliyor! Eşim "napıyosun hayatım kurcalamasana" diyor, böyle durumlarda direk "anayım ben ana!" diye bağırıyorum, havuçlu ana Hatce tonlamasıyla:))))

kendimi o kadaaarrr yorgun ve bitkin hissediyorum ki tipik ev islerini yapmaya bile hayirim yok... kizimda o kadar hareketli ki gece boyu koltuk ve yatak arasinda gidip gidip geliyorum simdiden uykusuzum ve uykuya cok duskun bi insanimdir....saat 4 olmus ben hala bi is yapmadim acikinca yemek yiyip yatmayi biliyorum ancak kendimi cok kotu hissediyorum dun 15 dakikalik yolu belimin agrisindan dolayi yarim saatte bitirdim beni goren bayagi gulmustur sunun yuruyusune bakin diye kesin:)...
bende cikip biraz alisveris yapmak istiyorum ama bu yururken agriyan belimden dolayi hic canim cikmak istemiyorum ama yavas yavas odasinin ayarlamasini yapmam lazim bizim bi tane bos odamiz var onuda aslinda mutfagin yarisi oluyo orasi duzenlenecek sadece besik sigiyor icine bide gomme dolabimiz var oralari bosaltilacak kasimda da babaannesi odamizi alacak diger esyalarimiz hazir kiyafet sorunumuz yok anneaannesi babaannesi sagolsun ..( tek sorun bende ya slkldlm artik kucagima almak istiyorum zaman cabuk gecsin de saglikli sihhatli kucagimiza alalim artik bebelerimiz)

ya sen varya kırdın geçirdin beni gülmekten kuzummm yaaaaa :)))

bende evy baby kremli bezini alıcam prima felan cok pahalı nasil olsa sık sık degistiricez bezleri hem altlari temiz olursa pişik olmuyor bebekler..

bende ne alsam mıncıklıyorum saatlerce aynen senin gibiyim :))

bu arada bende bankada ki eski günlerimi hatirlamak bile istemiyorummmmmmm ....
iğrenç tiksinç günlerdiii (

bu arada kocamın bıraktığı ev harçlıklarından para biriktirmeye başladım kızlar az az atıyorum kenara :) abbowwww çok anaç gördüm kendimi gııı :))

bende uyku konusunda cok sıkıntı çekiyorum gece en az 5-6 kez uyanıyorum bide kabus görüyorum 2 akşamda bir eşim uyandırıyor yoksa ağlaya ağlaya uyuyorum

bizde odamızı badana yaptırıcaz bakalım babamız ne zaman hatırlicak çocuk dogucak nerdeyse :) odamızı turkuaz ve kırmızı olarak kombinledik..

bu arada zaman yaklaştıkça dogum konusunda kafam karışıyor.. epidural normal istiyorum hep.. ama diyorum epiduralsiz o sancıyı ve agrıyı çekmek dahamı kolaylaştırır dogumu acaba? hani bir an önce kurtulmak istersin ya o mantıkla düşünüyorum.. bide gazetede okudum kadinin 41.haftasi dolmus sezaryan yasak diye normal doguma zorlamislar suni sanci ile bebek 4 saat dogum kanalinda kalmis ve özürlü dogmus cok morelim bozuldu okuyunca (

Kızlar göğüsler ne zaman emzirmeye hazır hale geliyor bilen var mı bende hala uç falan oluşmadı, emziremezsem diye korkuyorum

canim bu günlerde başlıyormuş gögüsler emzirme icin kendini hazirlamaya.. yani benim şu an göğüs etrafım karardı bayağı genis bir bölge hemde.. uç konusuna gelince normalde bisey yok ama üşüyünce yada irkilince bir cm felan oluyor abarti birsey yok yani :) hımmm bide sarı su gibi bisey geliyor sıkınca..

bebek emmeye baslayinca uçlar çıkıyor benim bildiğim canim panik yapma cork cork çekicekler :)

bide kızlar sizde de oluyormu? bizim ufaklik tekme atmaya başlayınca karnım yamuluyor :) tam sağ göbek üstüne nasıl vuruyor orda bir tepecik oluşuyor vurunca :)

bide kızlar sizde de oluyormu? bizim ufaklik tekme atmaya başlayınca karnım yamuluyor :) tam sağ göbek üstüne nasıl vuruyor orda bir tepecik oluşuyor vurunca :)

ewet canım bende de oluyor
karnım resmne şekil değiştiriyor
açıp izliyorum
bazen de bakınca hemen duruyor
uç normalde varsa zaten vardır yok sa da doğumda çıkar yada şimdiden çıkmaya başlar canım bir de ırsi.
benim var şuanda

slm kızlar,
takip ettiğim kadarıyla bu minişler bizi şimdiden parmaklarında oynatıyorlar:) benimki de çok hareketli, dün doktora sordum sorun olur mu bu hareketliliği diye. hareket etmezse sorun olur dedi, suyu falan azalırsa az hareketli olurmuş. 1400 gr olmuş, 40 cm de boyu :)bir de kızlar ters duruyodu bu defa yani kafası kaburgalarımın altında bacakları da kasıklarımda. şu an doğacak olsa sezaryen olur dedi, ama daha doğuma kadar pozisyonu değişebilirmiş. gecelerimiz tam komedi bizim de. sağa yatıyorum kafa atıyo, sola yatıyorum tepikliyor, sırt üstü yatıyorum ben de ama bu defa da korkuyorum yeterli oksijen gitmez diye. sabahları kalkmak okula gitmek işkence haline dönüştü. doktorum 5 kasımda izne ayrılma vaktimin geleceğini söyledi, daha 1 ay var yani evde olan arkadaşlarım bizim yerimize de dinlenin:) bu günleri bulamıycaz bi daha çünkü, bol bol uzanın, uyuyun, boşverin ev işini yemeği falan. kocalar şu son günlerde azcık da sıksınlar dişlerini, nazımızı çeksinler:) herkese sağlıklı günler diliyorum....

canım kaçıncı haftandasın?
etiketteki doğruysa boyu ve kg su harika maşaAllah diyelim de nazar değmesin bebişine

kızlar nasıl gıdıyo bakalım hamişlik ? bu ara benım karnım cok buyudu allahtan karnım sıvri de arkadan bakınca cok bellı degıl hamıle oldugum bı arkadasın karnı yanlardan dolmus yanı belı kalınlasmıs.gercı o benden 7 hafta önde.bakalım bben 7 hafta sonra nasıl olcam.bu arada catlaklarla aranız nasıl? ben hergun vazelın suruom.banyodada bebe yagı.nemlenndırme şart kızlar.sakın ıhmal etmeyın.

Kizlarrr iyi aksamlarr suanda hastanedeyim bugu sabah kanamam oldu hastaneye geldik ultrasyona aldilar hemen baktikat kanamanin sebebini bulamadilar ve benim minik kizi daha bir kilo olmus haftadina gore 1200 le 1400 aradi olmadi gerekirken bugun hastanede yatman lazim yarin sabah buyuk ultrasyon yapacaklar neden kucuk diye hepinizin dualarina ihtiyavim varrr cok korkuyorum iklimimi kaybedersem ben olurummm yadayamam

canim korkma dualarimiz seninle sakin ol heyecan yapma.. hersey güzel olucak inşaallah

geçmiş olsun canım. canını sıkmama çalış. kendini çok yorduysan falan kanama olabılıryormuş. bende yeni atlattım. çok çok olmamıştı lekelenme gibiydi. bebegin kılosu boyu bu haftalardan sonra ırsı olarak degişiyormuş. gebelik org diye bir sitede 28. hafta için 750 1650 arasını normal diyor. allah gönlüne ferahlık versın. hayırlı haberler alasın. saglıklı günler...

Allah şifa versin canımmm...

Geçmiş olsun, umarım önemli bir sorun yoktur. Kilosuna gelince ırsi olabilir bence de.Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

Ya aslinda kizlar sabahdan beri geziniyorum internette bir kiloya bu haftlarda normal diuorlar valla bende anlamaim doktorlar cok korkuttu beni ya hetsey yarin belli olacak bidaha ultrasyon yapacaklar aslinda aklima geldi doktora sormadim sadece sorun kilosumu yoksa kafa olcumu yada bacak olcumu falandami kucuk cikti yatin iyice siruyum bunlari isin kotusu kanamamda var ama fazla degil ne icn oldugunuda bilmiyorlar bekliyoruz anca

plasanta rahimden ayrılmadıysa sorun olmaz demişti doktor ultorosonda ona baktı bende kalbı falan normal dedi. ben biraz yürüyüş falan yapmıştım oncesinde istanbul çamlıca tepesinde oturdugum için yukarı çıksam yokuş aşagı ınsem yokuş. sanırım yormuşum. ben hisetmedimdi. birde evdede biraz ugraşmıştım. eşim duymasın. yorulmuştur dedi. serum ve progestan verdi. 1 kutu kullandım dınlen dedi. sonra kahverengi geldi akıntı. 5 6 gün sonra düzeldim diye markete çıktımdı yıne 1 2 damla açık renk geldi. doktor ıstirahat etceksin. uyarıyor demiştı. 12 haftada rahimden bagımsız bir kanama alanı var demişti ozamnda olmuştu. birde eger kan uyuşmazlıgı varsa 1 çay bardagı kadar kanama olursa İğne olmalıymış. bizde olama ihtimali var. bebegin hareketliysede korkma demişti. sende rahat olmaya çalış. allahın izniyle bişeycik olmaycak. herşeyi normal çıkcak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…