Nisan Ayı Hamişleri

herkese iyi akşamlar... ben de nasıl yatacağım konusunda baya tereddütteyüm kızlar. benim ki sağ ya da sol farketmiyor, hangi yöne yatsam başlıyor harekete, acaba diyorum rahatsız mı, sonra sırtüstü yatıyorum ama bu pozisyon da çok önerilmiyor, yeterli oksijen gitmez bebeğe diye. inşallah birşey olmaz.
gelelim beylere:) nasıl yetiştilerse öyle gidiyor bence, bir de yaşanılan yerin de önemi büyük. mesela benim eşim bana ve bebeğe birşey olacak diye benden fazla panik yapıyor, gece ufacık hareketleneyim hemen benden önce uyanır, lavaboya beraber gideriz, kendisi de yoğun çalıştığı için haftaiçi çok fazla yardım edemiyor ama akşamları geldiğinde yemek yoksa hemen girer mutfağa, makinayı boşaltır, haftasonu temizliği beraber yaparız, ütüsünü yapar. en önemlisi bize önem verdiğini her zaman hissettirir. bir de biz yalnızız burada, ne onun ne de benim kimsemiz yok, açıkcası birbirimizden başka yardım edecek kimse yok, belki de bunun da payı vardır. ailelerin yanında olsaydık aynı mı olurdu bilemiycem. ama fazla kafanıza takmayın kızlar, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, son zamanlarınızı iyi değerlendirin, kendinize vakit ayırın ve yorulmayın, bir de bunları düşünüp düşünüp strese grmeyin ki miniklerimiz de rahat rahat uyusunlar karnımızda.
benim de 4 haftam kaldı iznime, inşallah 5 kasım da ayrılacağım, artık ağır geliyor boyum kadar sıpalarla uğraşmak, bazen diyorum sizin yüzünüzden sınıfta doğurursam şaşırmayın diye:)
herkese iyi ve huzurlu bir akşam diliyorum, sizleri ve minik mucizelerinizi öpüyorum...

Geceleri bende sürekli sola yatmaya calışıyorum.. Solda bebişle hareketleniyo ama rahatsız olduklarından değil, hoşlarına gidiyo.. rahat ediyolar..
Sırt ağrılarım cok arttı..Magnezyum bile kesmiyo artık. Bide üstüne midem rahtsızlandı dünden beri, istifra ediyorum, bişey yiyip içemiyorum..

Eşlere geince benim eşim de söylersem yardm eder.. Ama sofrayı hazırlayıp kurmama yardım eder. bana ağır bişey taşıtmaz hiç.. Bnde zaten sil süpürden başka iş yapamıyorm evde.. Bulaşıklrı falan hiç elimde yıkamıyorum.. Allah a şükür daha cok zorlanmıyorum öyle.

ben de 32.haftamda ızne ayrılacagım.okulum köy okulu sabahın köründe kalkıp gdıom.ögle yemegımı doğru duzgun yıyemıom evden götürdüklerimle idare ediom.eve gel yemek bulasık derken baya yoruluom.havalar da sogudu artık.sık sık hastalanan bırı olarak kendımı asla rıske atmayıp 32..haftada ayrılcaqm ızne.varsın 1 ay az maas alayım.6 ay ıznı kabul olmazsa da olmasın banane.bebegım herseyden daha önemli.ayrıca kaç kere hamıle kalıoz hayatımızda 1,2,3 en fazla.onu da doya doya tadını cıkara cıkara yasamak lazım.

agrı sancılara gelınce..benım bazen gecelerı ellerım uyusuyo.sabah kalktgmda parmaklarım agrıo oluo.sırtımın da sag tarafı agrıo bu ara.kaburgalarım batıo.kılolar zaten aldı basını gıdıyo.12 kılo aldım sımdıden.yerden egılıp bısey almak cok zor.yer tuvaletıne oturamıom karnım buyuk.okulda da zırt pırt çiişim gelio:) napalım hersey anne olabılmek.yavrularımızı sag salım elımıze alabılmek ıcın.rabbım bu cektıklerımızın mukafatını verır ınsallah. herkese kolay dogumlar guzel hamılelıkler kızlar..

Kızlar benim kuzumun fl, hl boyu uzamış aradaki farkı kapatmış kızım, 2 haftadır etmediğim dua kalmadı, Allah beterinden saklasın ama anne olmak çok zormuş gerçekten, daha doğmadan beni gelişim geriğliği, cücelik gibi bir sürü ihtimalle öyle bir korkuttu ki anlatamam

Canim cok sevindim darisi benim basima ins bugun ultrasonum var neolur benim kuzum icinde dua et hala hastanedeyim nezaman cikacam da hic belli degil

Canim cok sevindim darisi benim basima ins bugun ultrasonum var neolur benim kuzum icinde dua et hala hastanedeyim nezaman cikacam da hic belli degil

Rabbim yardımcınız olsun inşalah sorununuz bi an önce çözülür hastaneden çıkarsınız..

benimde şekerim yüksek çıktı doktor diyetisyene gönderdi diyet yapıyorum tatlı tuzlu hamurişi hiç bişeey yook..Hamileyken dikkat etmek zor olsada bebegimiz için herşeye katlanıyoruz sağlıcakla kucagımıza alacagımız günler gelir inşalaaah

Günaydın kızlar nasılsınız benim moralim bozuk. İş yerimde çok sevdiğim birinin annesi vefat etti. Herkes oraya gitti kaldım tek başıma burda Eşimi bekliyorum bende gidicem cenazeye. Bugün 32. haftaya girdik bakalım. Doktorum sezeryan derse sanırım doğuma 6-7 hafta kaldı. Tabi normal olursa erkek bebişler geç geliyo diyorlar 42. haftayı bile buluyormuş.Ayak ağrıları beni öldürecek.Sıpanın tekmeleri iyice sertleşti bazen doğuruyorum sanıyorum. Daha pijama bile almadım hafta sonu bütün herşeyimizi tamamlayacağız nasipse. Perdesinin siparişinide verdik. Yatak, halı, uyku seti kaldı. Bir de bebişin bi kaç eksiği. Burun aspiratörü almayı düşünüyor musunuz? Chicco da baktım 15 TL civarı birşeydi.

günaydın güzel anneler.. yazdıklarınızı okuyorumda hayatımız nasılda bir anda bebeklerimize endekslendi değilmi :) herşey onlar için :)

duygucum burun aspiratörü lazım olursa almayı düşünüyorum ben.. çokkullanıldiğini görmedim yani acil birsey degil..

şu an avucumun içinde minik patiler var :)) hergün dahada kuvvetleniyor tekmeler :)

ay canım çok sevindim çok. Allah hayırlısı ile eline ayağına kavuştursun canım

canım senin içinde hayırlısı olsun. dualarımız seninle

kızlaaaar

hastane çantamıza bebiş için, kendimiz için ve eşlerimiz için neler koyucaz.

bi yerde okudum gelenlere hemen kolonya ikram edin bebeği kucaklarına alırlarsa hiç değilse temiz olsunlar diyeymiş...

ay bende cantamı hazirlamaya baslicam yavas yavas hatta eşyalarımı felan yıkadım hep bugün başlarım yerleştirmeye..

kendim için ; göğüs pedi, normal kadın pedi, pijama takımı, temiz iç çamaşırı, kışin soguk olucak çorap yada çetik, toka ve saç bandı, sancılar sırasında sıcak basar felan rahatlatsın diye kolonya ve yelpaze , fotoğraf makinası

bebek için: hastane çıkışı takımı, bebek bezi, ıslak mendil, battaniyesi

bunlar yeterli bence zaten en fazla 1-2 gün kalıyoruz..

Artik geceleri hic rahatim yok gecen gun dayanamayip agladim sabaha kadar bobreklerim sirtim gogsum hep acidi sagdan sola donmek cesaret istiyor ama donmek zorundayim nasil yatarsam batiyor birde fitiktan belim ve kalcam aciyor sabah oluyor kalkip yuruyemiyorum. Allah herkeze sabir versin cok zor geciyor birde belim icin ilac kullaniyorum kullanmasam nasil olurum bilmiyorum.

Allah yardımcın olsun canım senin daha ağar geciyor bende gece cok sıkıntı çekiyorum kaburgalarım batıyor sırtım ağrıyor.. sagdan sola dönerken ani hareket yaparsam kasıklarım yırtılacak gibi oluyor hep tetikteyim o yüzden.. bel ağrısı zaman zaman hatirlatiyor kendini..

başınız sağolsun canım Allah ailesine sabır versin. bence burun aspiratörü almalısın zaten kaç paralık şey ki aldıklarmızın yanında hiiiiçbi şey:) sen al elinin altında dursun derim ben

Son düzenleme:
kızlar bisey sorucam size hani hamileyken sol tarafa yatmamiz gerekiyor ya ben ne zaman sol tarafima yatsam benim sıpa deli gibi tekmelemeye başlıyor.. sağ tarafa yatınca anca rahat ediyoruz ikimizde..

sizde de böyle oluyormu?

benim de öyle canım.tekmeleyince ben de mecburen dönüyorum.hatta sırt üstü yatmak zorunda kalıyorum.çok korkuyorum acaba zarar verir miyim diye.kızlar ben bazen de saçlarımı eğerek yıkamak zorunda kalıyorum.ama eğildiğim için bebeğime zarar mı veriyorum diye korkuyorum.siz ne düşünüyosunuz.eğilince falan yada ev süpürürken falan bebeğe zarar veriyomuyumdur?

ebn de öğretmenim canım.aynen senin gibi düşünüyorum.32.de ayrılıcam izne inş.yalnız sana bi şey sorucam.32. hafta girince mi dolunca mı izin başlıyo? yani benim sat 25 mart.benim hesaplarıma göre 6 kasımda iznim başlıyo.doğru mu sence?

sagol canim allah razi olsun aman bel agrin gelmesin kasilmalarda olunca fena oluyor artik doktora yakinmaktan biktim ki oda care degil.olacak bunlar artar ama azalmaz diyor dahada iki bucuk ay var allah hepimizin yardimcisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…