Nisan Ayı Hamişleri

Insallah sorun yoktur midesi mi kotu diyorum dayanamayip bugun dr gidicem durmadan ust degistiriyorum iyiki kimseyi dinlemeyip fazla kiyafet almisim

Kızlar bizde istanbuldayiz annemin yanina geldim biraz dinlenmek için torunlari icin cildiriyorlar kizlar yerinden kalkip kumandayi almayan babam torunu için 5 kati inip cikiyor günde kac kere :)

Bu arada biz arı sütü bal polen karişimi yaptik meme ucuyla hergün cok az veriyoruz.. Gercegini bulmak cok zor kizlar aklinizda olsun ari sütünün kg 1000 tl olmuş biz 15 gr aldik oda dünya gidiyor cok az veriyosun cünkü..

kızlar bebişlerine emzik verdiniz mi. ben bugun verdim ama acaba vermesemmi bilemedim boş boş emiyor. canım sıkılıyor. siz ne düşünüyorsunuz...

Yaaa benimki almiyo emzik kac tane aldim ama istemiyo birde bogruyo zorlayincq ben cok istiyorum almasini hem bebek hem anne icin cok rahat bence almis olmasi super sibel
Revindell bu ari bali polen ne is canim ya anlatsana nasi veriyosun. Ne kadar

Yaaa benimki almiyo emzik kac tane aldim ama istemiyo birde bogruyo zorlayincq ben cok istiyorum almasini hem bebek hem anne icin cok rahat bence almis olmasi super sibel

Kuzum valla benim oğlanda en başta almiyordu karnı açsa hala almiyor karni toksa keyif icin emiyor..

Babam biz kardesimle kücükken sürekli bu ari sütü bal polen karisimindan verirmis yani söyle özetliyim iki taraftada boy ortalamasi 1.60-1.70 cm kardesim ve ben 1.80-1.90 boyundayız..

Babam geçen gün getirtmiş canim gerçek bal, arı sütü, ve polen.. Ben her sabah bir kaşık polen ve bal karısımı yiyorum bebegimede bir cay kasigi bala çay kaşığının ucuyla hemen arı sütü karıştırip memesini bandırıp günde 3-4 kez cok az az veriyoruz.. 4. Aydan sonra bu karışıma polende eklicez..

Daha detayli internetten arastirabilirsiniz

Mucize karışım diye adlandırılan bal,arı sütü ve polen karışımının insan vücuduna yararlarını saymakla bitiremeyiz. Kendi aralarında tek başlarına yararları oldukça fazla olan bu vitamin ve protein depolarının karışımıyla meydana gelen ise tam anlamıyla bir mucize olarak görülmektedir.

Vücudun zinde kalmasını sağlayan bu karışım aynı zamanda,vücuda canlılık katar,metabolizmayı hızlandırır,bedenin ve zihnin yorgunluğunu alır,bağırsak metabolizmasının düzenli çalışmasını sağlamaya yardımcı olur,hücrelerin yenilenmesinde çok etkilidir.Hormonal sistemin uyarılmasını etkilemekle kalmaz,karciğer fonksiyonların düzenlenmesinede yardım eder.Sporculara enerji ve alanlarındaki başarıları için ekstra güç vermeye yardım eder.

Kadınlarında hastalıklarına yardımcı olduğunu söyleyebiliriz.Bunların başında adet düzensizliğine yardım eder ve adet söktürücü özelliğide vardır.Hamile bayanların süt üretimini arttırmaya yardımcı olur.Cinsel gücü arttırır,vücuttaki kan dolaşımını hızlandırır.Sabah,öğlen ve akşam 1 tatlı kaşığı olmaz üzere sade alınması halinde veya sütle karıştırılıp da alınabilir.

Arı Sütü Faydaları
* Bağışıklık sistemini destekler.
* Antibakteriyel, antivirütik özelliği vardır.
* Hücre yenileyici özelliğe sahiptir.
* Hormonları ve metabolik işlevleri düzenler.
* Bedensel ve zihinsel yorgunluğa karşı enerji kaynağıdır. Vücuda zindelik kazandırır.
* Kolesterolü düşürücü etkisi vardır.
* Karaciğeri kuvvetlendirir.
* Sinirsel rahatsızıklar olumlu etkilerde bulunur.
* Saç dökülmesini önlemede etkildir.
* Damar sertliğini engellemede yardımcıdır.
* Ülser gastrit ve kolit gibi rahatsızlıklarda kullanılabilir.
* Kansızlık sorununda yardımcıdır.
* Hafızayı kuvetlendirir.
* Cinsel performansı artırır.
* Cilt sağlıgı ve kırışıklığı önlemede olumlu etkiye sahiptir.
* Adet düzensizliklerinde kullanılır.
* Yetersiz beslenmeden doğan eksikliği giderici güçlü besleyici özelliği vardır.

Son yıllarda arı ürünleri ile tedavi anlamına gelen apiterapi başta uzak doğu ülkeleri olmak üzere giderek birçok ülkede yaygınlaşmaktadır. Propolis bal polen arısütü arı zehiri gibi arı ürünlerini tedavide kullananan apiterapi kliniklerinin sayısı artmaktadır.

Balın Faydaları:
Antibakteriyel özelliği vardır. Balın içinde bakteri üreyemez. Aynı zamanda bal mikrop öldürücü niteliğe sahiptir. Kalbi korumada yardımcıdır. Vücud direncini artırır. Mide ve oniki parmak bağırsağı ülserinde faydalıdır. Nezle ve gripte iyi bir destekleyicidir. Romatizmal hastalıklarda dışardan kullanılır. Balgam söktürücüdür. Kansızlık sorununda kullanılabilir.

Polenin Faydaları

Canim ucuna çok az bal degdirip ver bebegine alışir ama toplu iğne ucu kadar cok cok az ver..

ohhoooo benım kız benım mememden önce yalancı memeyle tanıstı :) cunku ılk 2 gun sütüm gelmedi bizde dayadık emziği kuzucugum cuk cuk emdi napsın garıp :) sımdı verıom arada ıyı oluyo benım ıcınde onun ıcınde rahatlıyo cunku.su an en cok haz emme onlar ıcın.elını falan emıyolarmıs cunku emzık emmeyonce.

Benim baya azaldı bitsin diye bakıyorum, kanla yüz göz olmayı hiç sevmiyorum

ben de sevmem kim sever ki... neyse bugün biraz azaldı sanki

kızlar bebişlerine emzik verdiniz mi. ben bugun verdim ama acaba vermesemmi bilemedim boş boş emiyor. canım sıkılıyor. siz ne düşünüyorsunuz...

ver ver :) iyi olur nuk 1 numara silikon damaklı

bu konuda en iyisi diyebilirim.

revindel gördün mü bak anneni babanı torun baldan tatlı ama doğmadan cismini görmeden bilemedilerdi tabiii benim kv de öyle ilk zamanlar ay bana güvenme ben bakamam demişti şimdi bayılıyor

bu arada bal çok ağır ve kuvveti bir besin olduğu için bebeğe verilmesi pek tavsiye edilmiyor. ama senin bebiş de herhangi bir hazımsızlık cildinde alerjik reaksiyon falan yoksa sıkıntı yok.

uzuuuun bi aradan sonra herkese merhaba arkadaslar.......
17 ocak persembe gunu 10 gunluk bi gecikmeyle suni sanciyla bebegimi kucagima aldim sukurler olsun. bugun itibariyle 13 gunluk oldu bile. tipik dogum yorgunlugu gelen gidenden ve kizimla ilgilenmekten bide dikislerden dolayi laptopun basina oturamamdan dolayi buraya gelip yazamadim. ama herseyi okudum cis kaka gaz sut muhabbetlerinizi gordum :)....
kizim 10 gundur cok guzel uyuyo emiyordu neseli bi sekilde uyaniyordu takiii pazartesi gunune kadar... hamileligimde ultrasonda gorunen carpik ayak sendromu dogruymus sol ayagi hafif yamuk olarak dogdu kizim alci tedavisine basladik pazartesi gunu dolayisiyla ayagini kipirtamadigi icin huysuz ve cok agliyo gun boyu yavrum...
dogum travmasini atlatamadan alci travmasina girdim ustune bide logusalik psikolojisi annelik duygusalligi gerisini siz dusunun,,, her altini actigimda alciyi gorup agliyorum yalniz kaldigimda agliyorum.. herseyi biliyordum kabullenmistim bunun allahtan geldigini ilerde duzelecegini bunun bizim icin bi imtihan oldugunun sabretmem gerektigini ve guclu olmam gerektigini bile bile kendimi harap etmemi anlayamiyorum

Aynen canim paylaşamiyorlar torunu :)

Canim zaten karisim cok kuvvetli oldugu icin cok cok az veriyoruz.. Disardan alinan ballar kalitesiz yada sahteyse cocuga dokunabilir benim babam orjinal bal aliyor ari sütü ve polende orjinal.. Balin kilosu 200 tl ari sütü bulmak cok zor zaten kilosu 1000 tl ve polenin kilosu 300-400 tl.. Zaten kilo ile alamiyorsun 15 gram felan aliyorsun..

Bu karısımı ilk önce bal ve arı sütü ile başlıyorsun.. Bir caykasigi bala bir toplu iğne ucu kadar arı sütü karistiriyorsun ve bu karısım bir hafta kadar yetiyor bebegine o kadar az veriyorsun yani.. Ek gidalara baslarken bu karisima polende ekleniyor ama yine cok cok az.. Dikkatli kullanilirsa mucize fazla verilirse Allah korusun öldürebilir..

hosgeldın Canımöncelıkle allah analı babalı buyutsun evladını.. allah yardımcın olsun.allah kımseyı evladının saglıgıyla sınamasın.düzelebılcek bır rahatsızlıkmıs o yuzden şanslısınız ya düzelmeyecek bir sey olsaydı.anne yüregi dayanamıyor işte dimi ? evlat bambaşka şey hiçbirseye benzemiyor.insallah en kısa zamanda o alçı çıkar saglıklı bır sekılde mutlu mesut büyütürsün yavrunu..

Canim gozun aydin olsun allah anali babali buyutsun ne desek bos simdi bende ilk dogdugunda kizimla bir gece bile geciremeden hastaneye almislardi bebegimi ertesi gunde kuveze kolunda serum burnunda sonda ayaginda kalp atisini izlemek icin kablo gormen lazimdi cildiracaktim yavrumu oyle gorunce agla agla kendimi harap ettim beni uyutun kizim iyilesince uyandirin diyordum esime ama neoldu bak kizim simdi allaha sukur yanimda bosuna aglamis uzulmusum senin kizininda gecici bir rahatsizlik allaha sukur yaninda baska bir sorunu yok dusunsene hamileyken neler demislerdi kafasi kucuk suyu az down sedromlu allah korusun ama kizin sag salim geldi yanina sukurler olsun kac kilo dogdu adi ne buarada kilar evet ya hic kimse adini soylemedi bebislerin benim minik kizimin adi İKLİM SU

:) canım maşallah Allah analı babalı büyütsün. dediğin gibi loğusalık psikolojisi herşeyi büyütüyoruz. ben de ağlayıp sonra Allahım ben sana layık şükürde bulunamıyorum diye bir daha ağlıyordum ama geçti artık daha kuvvetliyim çok şükür. biz de tsh hormonunun yüksek olmasıyla uğraştık bir ay sonra yine var kontrol... Allah en çok da evlat ile imtihan ediyor işte... anne baba olmak hiç kolay değilmiş dimi ama ...

ohhh yarasın o zaman paşana şifalı olsun inşallah.

haha sahi bebişlerin isimlerini bilmiyoruz.. Senin kızın ismi baharı anımsattı bana, çok keyifli "İklim Su" :)

benim kızımın adı da "Ayşe Meyra" tanıştığımıza memnun olduk teyzeleri

Kizlar benim gogsum coj fena aciyo oglan ogrenemedi emmeyi almak istemiyo cekistiriyo lansinoh ve bepanten denedim fayda yok geciyo mu bu aci kac gunde gecer vermek istemiyorum zaten sut yok mama veriyorum

Kizlar benim gogsum coj fena aciyo oglan ogrenemedi emmeyi almak istemiyo cekistiriyo lansinoh ve bepanten denedim fayda yok geciyo mu bu aci kac gunde gecer vermek istemiyorum zaten sut yok mama veriyorum

canım çekiştirmesinin nedeni mide gazı olabilir. benim kız gazı varsa memeden çıkartıyor hırsını. birde o acı geçiyor ama daha çok yenisiniz en fazla bir haftaya geçer . ha bu arada ben saf ipek ped kullandım ipeğin iyileştirici etkisi var diye ...

canım allah yardımcın olsun. ferahlık versin. sabır versin. en kısa zamanda düzelir inşallah. dermansız dert vermesin rabbim. saglık sıhattle büyütesin bebegini.... ne güzel normal dogumda yapabilmişsin. sezeryanla ilgili bir sıkıntı yaşamama ragmen normal dogurabılseydim diye düşünüyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…