Kizlar benim gogsum coj fena aciyo oglan ogrenemedi emmeyi almak istemiyo cekistiriyo lansinoh ve bepanten denedim fayda yok geciyo mu bu aci kac gunde gecer vermek istemiyorum zaten sut yok mama veriyorum
(null)
uzuuuun bi aradan sonra herkese merhaba arkadaslar.......
17 ocak persembe gunu 10 gunluk bi gecikmeyle suni sanciyla bebegimi kucagima aldim sukurler olsun. bugun itibariyle 13 gunluk oldu bile. tipik dogum yorgunlugu gelen gidenden ve kizimla ilgilenmekten bide dikislerden dolayi laptopun basina oturamamdan dolayi buraya gelip yazamadim. ama herseyi okudum cis kaka gaz sut muhabbetlerinizi gordum :)....
kizim 10 gundur cok guzel uyuyo emiyordu neseli bi sekilde uyaniyordu takiii pazartesi gunune kadar... hamileligimde ultrasonda gorunen carpik ayak sendromu dogruymus sol ayagi hafif yamuk olarak dogdu kizim alci tedavisine basladik pazartesi gunu dolayisiyla ayagini kipirtamadigi icin huysuz ve cok agliyo gun boyu yavrum...
dogum travmasini atlatamadan alci travmasina girdim ustune bide logusalik psikolojisi annelik duygusalligi gerisini siz dusunun,,, her altini actigimda alciyi gorup agliyorum yalniz kaldigimda agliyorum.. herseyi biliyordum kabullenmistim bunun allahtan geldigini ilerde duzelecegini bunun bizim icin bi imtihan oldugunun sabretmem gerektigini ve guclu olmam gerektigini bile bile kendimi harap etmemi anlayamiyorum
Kizlar benim gogsum coj fena aciyo oglan ogrenemedi emmeyi almak istemiyo cekistiriyo lansinoh ve bepanten denedim fayda yok geciyo mu bu aci kac gunde gecer vermek istemiyorum zaten sut yok mama veriyorum
Canım süt olmadığından eminmisn göğüslerin sert mi belki vardır sütün, ben de bir kaç çok uğraştım emmeyi öğretene kadar, göğüslerimde uç yoktu ve sezeryan sonrası mamaya alışmıştı, göğüs yaralarına garmastan pomad çok iyi geliyor
Canim benimde ucu yok birinin o yuzden almiyo sen nasil basardin almasini mamaya fena alisti emsin istiyorum sut de emdikce gelir diyolar biri yara birini ememiyo nadil gelcekki sut
kızlar ya ben de hep ya sütüm yetmiyorsa diye korkuyorum
gece 11 de verdiğim memeyi sabah 9 a kadar ancak doldurabiliyorum. dolup taşması lazım değil mi? offfffff
Benim ikisinde de uç yok ağzına alınca o ucu kendisi yapıyo, benim de geçen hafta sütüm iyiydi bu hafta yetmiyo, göğüslerim yumuşacık içleri boş gibi ama beslenmemden de kaynaklanıyo çünkü hiç iştahım yok, bazen öğünleri bile unutuyorum, gelen giden de oluyo onların yanında dururken gidip yemek yiyemiyorum, saat 6 da kalktm emsin diye 5 dk birini emdi 5 dk öbür göğsümü baktı bişi gelmiyo bıraktı emmeyi şimdi emzik verdim ağlamasın diye aç aç duruyo yavrum, internetten süt yapan gıdaları araştırıp gıdama dikkat edicm bakalım gelck mi,bazı insanlar az yese de yarıyo sütü azalmıyo ama genelde süt olması beslenmeyle direk etkili, bunu tecrübeyle gördüm yakınlarımdan , benim bebeğim biberona alıştığında göğsümü hiç emmiyodu, emme refleksi gitmişti, güğsüme elle uç yaptım bi de ucunu kuru kuru ağzına verme ıslat suyla, 1 -2 gün alışana kadar ağlayarak emdi hep, şimdi kavrıyo göğsü emmek istiyo ama içleri boşbi de canım pes etme moralini bozma, ben pes etmiştim, her halde emziremiycm diyip ağlıyodm gizli gizli, bi de gece emzirmelere kalktığımda, kaynanam o zaman bizde kalıyodu ağladığını duydukça mama hazırlayıp başıma geliyodu, vermiycm mama anne diyodum, öyle bi gerginlik oluyodu, tabiki ısrar etmiyodu ama moralim bozuluyodu sonra alıştığını görünce çok uğraştın ama başardın demeye başladı
Yara olan göğsüne garmastanı denemeni tavsiye ederim 2 günde düzeltmişti benimkileri
canım kilo alımı iyiyse yetiyordur. emdikçe artıyor. benimde önceden dolgun dolgun olurdu. şimdi aşırı dolgun degil ama agzından falan taşıyor. geliyordur yani. sen yine de sık sık emzır. büyüdükçe bebekler daha çok çekerlermiş. sonra daha çok olurmuş. 2 gündür benim çok geliyor süt. süt çayı iç. rezene ve bol su içiyorum. sende az diye dertlenip iyice azaltma sütünü. bebeginin ihtiyacı kadar olanı allah veriir. aslında gece çok süt yapılıyor.
günde 4 lt ye yakın su , 3 kupa rezene ve yarım lt süt içiyorum
bir de süt çayı alayım bari... teşekkür ederim cevabın için.
Ne kadar dirayetlisiniz masallah size ben 2 gun ictim su baktim gelmiyo biraktim bir de sut gaz yapmiyo mu ben sut yogurt vs yemiyorum
Canim uzun uzun cevaplamissin tesekkur ederim garmastan aldim gercekten cok iyi lansinoh hikayeymis
Elle uc yapiyorum demissin o nasil oluyo ben uc olmayani gunde 1 kez deniyorum cok agliyo dayanamiyorum sen her defasinda denedin mi masallah sana elimle sIkIp sut getiriyorum ugrasiyo ama alamiyo 20 gunluk ondan mi acaba
Elimle göğsüme şekil vermiştim o zaman canım şimdi yapmıyorum o çekince uçlar çıkıyo zaten, çok ağlamıştı benimki de alamıyodu göğsümü bi de hiç çekmeden ağzına bol bol süt gelsin istiyodu biberonda olduğu gibi, 2 gün her öğünde denedim tam alıştı derken bi sonraki öğünde gene unutuyodu göğsümü almayı, sen şu anda tek göğüsünle emzirebiliyomusun, göğüslerin dolumu, göğsünü dikkatli bir şekilde ağzına tık kenarlarıyla birlikte ama sadece uç verme, bebeğinin dilinden en iyi sen anlarsın alışana kadar mamaya devam, sabırla bekle, inşallah fazla zorlanmadan başlarsınız emmeye
(null)
(null)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?