Nisan Ayı Hamişleri

Kizlar gogsumdeki yara fena oldu emerken kaniyo hatta bebis kan kusuyo bunu yasayan var mi emzirmeyi biraktiniz mi cok canim yaniyo sirtim bile aciyo

İlk iki hafta yaşadım canım ben emzirmedim sağıp verdim sütümü kan gelince sütten tiksinir dediler çocuk..

Birkaç gün sonra geçti ama yralar felan.. Bepanthen kullandim ben iyi geldi

Ah kizlar ne zAman düzend girecek bu uykular bayilicam artik uykusuzluktan ya ( tam daliyor benim sipa bir anda deli gibi tepinip uyaniyor.. Çingene salincaği kurdum az önce bakalim orda rahat edicekmi

Normal elimle sagdim canim acimadi, aynen valla hic dertleribitmiyor ne yaparsam yapayim sütüm dolu dolu gelmiyor ve bebeğim güzel güzel emerken bir iki dk sonra deli gibi kucagimda tepinmeye başlıyor agliyor memeyi birakiyor hem birakiyor hemde tekrar kafasiyla meme ariyor veriyorum bir iki kere emiyor tekrar agliyor kaldiriyorum gazımı var diye bu seferde kaldirdim diye agliyor.. Biberonda mama icerken sböyke bir derdimiz yok sanirim mama için agliyoruz

Slm taze anneler.ben aralık annelerindenim.bugün kirkimiz çıktı. topiginize bi ugrayim dedim ne var ne yok diye..sanırım hepimizde aynı sorunlar var.uykusuzluk yorgunluk gaz problemi süt azligi...
Benim de sütüm çok az olduğu için bayağı arastirmistim artırmak için ne yapabiliriz diye.sizle de paylaşmak istedim.belki faydasi olur.
Öncelikle dinlenme stresten uzak durmak ve bol su içmek çok etkili.bi de emdikce süt çoğalıyor bunuda bizzat yaşadım.onlar dışında rezene cayi,dut hosafi,boza,salep,malt icecegi ,,tahin,incir,hurma,süt..aklıma gelenler bunlar ...

Son düzenleme:
selam kızlar...valla o kadar bunaldım kı anlatamam.benım kız ıkı gundur cok huysuz dun aşısı vardı hepatıt.acaba ondanmıdır huyszlugu ya.ne guzel duzene grmek uzereydı uykusu falan dengesı sastı cocugun yaa.besıgıne koyar koymaz uyanıyo.ayakta sallıom ana kucagına koyuyom besıgınde sallıom gene de fayda etmıyo.bıde benım 1 aydır annem yanımdaydı baya ogrenmıstım bakmasını bebege.dun annem gttı kayınvalıdem geldı.ıcım bı buruk annem gıttı dıye.kaynana annenın yerını tutar mı hıc zaten cocuk bakmaktan da pek anlamıo.memelerım benım de ıyıce yumusamaya basladı ayrıca.

Bende de aynı durum vardı bebeğim emmiyordu emzirmeye çalıştıkça ağlıyordu.bende sutum yetmiyor diye düşünüyordum ama ondan değilmiş meğer başka sıkıntısı varmış yavrumun .sinirini göğsünden cikariyormus .çok şükür atlattik o sorunu.sakinlestikce tekrar tekrar emzirmeye çalıştım.zor oldu ama..sakın pes etmeyin siz de.inşallah geçecek bu süreç.çoğu kişinin başına ara ara geliyormus bu.

Sut azligi herkesin derdi annelerimize nerden geliyodu da bu sut bizde tukendi.bu aksam doktr doktr gezdim gogsumdeki yara icin emziremedim sagamadim birikti sanci yapti sonunda aglayarak emzirdim.insallah sutum artarda cektiklerime deger.candostum sana da tesekkurler ilgin icin.bu emdikce artara bi ben inanmiyorum galiba.

Canım emdikce artması uzun zaman alıyor.bende bir ayda yavaş yavaş arttı.tabi bana göre hala yeterli değil.bi de benim bebis geceleri daha zor doyuyor mecburen mama takviyesi yapıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.zor bi süreç ama hepsi geçici. bi de en azından yalnız değiliz :)))) herkes bizim gibi.

Kızlar biliyorsunuz benim sıpada memeyi almak ta sıkıntı yaratıyordu..

Lansinoh çiftli süt sağma makinasını aldım 140 tl ye e-bebekten kızlar çok güzel tam 5 dakikada 2 göğsümden 130 ml süt çıktı ne canım acıdı nede başka birşey.. Kullanimi cok kolay ve sağma yapmadan önce 2 dk masaj yapıyor.. Tavsiye ederim

ay canım ya söylediğin iyi oldu geçen manual bir süt sağma makinasıyla deneyeyim dedim göğsümden kan geldi öyle canım acıdı ki

Manuellerin acısını bende yaşadım canım

2 saatte bir 15 dk sagmak gerekiyormuş bu arada makinayla..

Ve gercekten sütüm az geliyormuş 2.kez sağdım 70 ml çıktı

çok feciydi bir de ben aptal kafam bebiş emdikten sonra denedim beter oldum beter.

benim kızım bir buçuk saatte bir meme isteyen cinsten uyuyor uyanıyor meme istiyor... gündüzleri göğüslerim dolamıyor. gece birazcık daha iyi ama ben hiç mama kullanmak istemiyorum.

kızım geçtiğimiz hafta 150 gr almış sadece en az 200 olması lazım. gündüz doyamıyor ki çocuğum ühüüüüüüüüüüüü çok üzgünüm yaa

sütü yeten anneleeeer ne şanslısınız çok şükredin yaaa

Canim benimde gece doluyor uyuyorum dinleniyorum diye.. Gündüz pek birsey yok yani makinanin faydasini görürum insaallah mamayı keseriz bizde

canım inşallah mamadan kurtulun...

ben sabahları kahvaltıyı geç yapına geç acıkıyordum haliyle iki öğün oluyordu. bugün sabah eşimle beraber kahvaltı yaptım sonra geri yattım... uyur uyanık gibi oldu ama olsun dinlenmek önemli ya. sonra saat 1 gibi yine yemek yedim. akşam 5 buçukta bir öpün daha inşallah bugün sütüm daha yeterli gelmiştir ... ağlaması çok yok ama gündüz uykusu yok gibiydi sürekli emmek istiyordu doktor aç da ondan dedi kahroldum

bende düşünüyorum pompa almayı teşekkürler revindell tavsiyen için. 130 ml iyi degilmi. yeterlı olur herhalde. gündüz bizde memede olunca süt kalmıyor. bu akşam 8 den 10 a kadar emdi hal kalmadı süt kalmadı uykuya da dalamadı neyseki babasının omuzunda uyuya kaldı rezene falan içtim yine uyanırsa süt olsun. birde şu gaz sıkıntısı bitseydi. memelerde hal kalmadı sadece memede susuyor. gelince çekiştiriyor. biraz iyileşti ama hala sızlıyor. sarılık tam sılınmedi. 4 kadar düştü ama doktor uzamış sarılıgı diyor. bir de o bitseydı. artık daha kyifli annelik. artık takip falan ediyor. konuşcak gibi hareketleri var. haftaya perşembe 40 çıkıyor. bakalım ne degişiklikler olcak...

Bizde ayni sıkıntıyı yaşadik canimdoktor aç bu bebek dedi bir hafta hic kilo almadi hemen mamaya baslatti bizi şimdi memeyi emmek zor geliyor sıpaya ayrica bütün gün evde tek başımayım yani yeri geliyor akşama kadar bisey yemedigim oluyor firsatim kalmiyorki uyursa biraz hadi ev işlerini toparliyim diyorum.. Mesela bugün 4-5 saat uyudu gün icinde bende uyusam ne güzel olurdu ama dünya kadar ütü vardı onları yaptım e hadi akşam yemegide hazirla yoruldum yine.. Oh bitti tam dinleneyim dedim ömer uyandı (

Anladım ki me kadar sık emerse muhabbeti tek basina bir halta yaramiyor.. Dengeli beslenip yeterince uyumazsan süt felan gelmiyor..

Makine ile ilk sağımda 130 ml
İkincisinde 70 ml
Üçüncüsünde 50 ml
Ve gece sağımı az önce 65 ml..

Kizlar bu arada bizim sıpayı yine fitille uyardık kakası yeşilimsi ve gayet kıvamlıydı katılaşmıştı.. Yeşdil kaka normalmi?

Şimdi tekrar sağdım 80 ml çıktı..
Böyle paylaşıyorum ki birlikte bakalım sütü arttıracakmı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…