Nisan Ayı Hamişleri

canım mama verıyorsann kıvamlı olması normal.yeşil olması da.

merhaba kızlar.uyku duzenlerınız oturdu mu bakalım valla bızımkı tam oturdu sayılmaz bugun 36 gunluk olduk.ne zman duzene gırcek ya uyutmak cok zor ayakta sallamaya alıstı bızımkı oof of hıc bır iş yapamaıom sayesınde sızın bebeler gunde toplam kac saat uyuyor ayrıca kac gunde bır banyo yaptrıyorsunuz?bır de benım kız cok kusuyor ya emdıkten sonra bazen cıvık bazen de peynır kesıgı gıbı sızde var mı kusma olayları?

revindel sağdıklarını yazmışsın ben bu rakamları rüyamda bile göremem.çünkü bi göğsümden 1 kere de sadece 10 ml geliyo.diğerini de emiyo ondan da anca o kadar geliyo.yani mama bizim için şart. emdikçe artıyoya ben hiç inanmıyorum ben az olmasına rağmen emziriyorum durmadan azalıyo.napalım sağlıklı olsun da varsın mama yesin.
yıldız_yıldız benim bebeğimde her yediğini kusuyo sık sık acıkıyo. bu kusmalar ne zaman biter merak ediyorum.

Canim uyku düzenlerimiz hemen hemen oturdu gibi 3-4 saatte bir mamamızı yiyor akabinde bir saat kadar oyun vaktimiz hoppala zıppala yapiyoruz sonra uykusu geliyor uyuyor genelde gündüz birkac posta yarim saat uyuyor bazen bir saat.. Akşam 18:00-20:00 arası uyursa 22:00-23:00 e kadar kalkmiyor.. 21:00 gibi uyursa saat 01:30 a kadar uyuyor bazen.. Tabi her zaman böyle olmuyor ama yaklaşık bu şekilde.. Gece saat 02:30 dan sonra saat başı kalkıyor sabah 6-7 gibi tamamen uyaniyoruz..

Kusma bizde de var canim normal fazlasini cikariyordur.. Banyosunuda haftada 2 kere yaptiriyorum

Canim benim geliyor bu kadarcik ama yetmiyorki malesef mama bagimlisi olduk.. Neyse dedigin gibi saglikli olsunlarda gerisi önemli değil.. Ama yinede üzülüyorum ne güzel emiyordu biberona alıştı meme istemiyor.. Ben yine zorla veriyorum ama çok zor yani kavga çekiş

Revindell makinayla sagdigini yazmissin canim sana soyleyim birincisi makina sutu azaltiyo ve ikinciside bebegin cektigi. Zaman daha cok geliyo sut ve bende oyle oluyor saha dogrusu bebek emdikce insanin ici gidiyo ona bakiyo seviyo isteyerek severek emziriyosun goguslerin sizliyo ve sut kendiliginden akiyo sizdede oyle olmuyomu ve benim goguslerim herzaman tas gibi degil ama sıktikcafa sut geliyo bilmiyorum ins yetiyordur br hafta sadece 170 gr almisiz cok az ama o hafta gaz yuzunden cok az uyumustu ve emmesi iyi degildi simdi biraz daha iyi ve allah kadinlati oyle guzel yaratmiski sut biryere birikmiyorki yani bebek cektikce damarlar otomatik sut uretiyor yanlismi biliyorumyoksa kizlar

ay canım inşallah öyledir yaa benim de taş gibi değil hiç

kızlar biz 26 günlüğüz bebeğim uyurken aniden ağlayarak uyanıyo hem de çok bağırarak ağlıyo ben gazı vardır diye düşünüyorum ama yedikten sonra gazını rahat çıkarıyo acaba yine de gaz kalıyo mudur.gece sadece 2 buçuk saat uyudum gündüzde uyuyamıyorum bayılmak üzereyim. ne yapmam lazım neden ağlıyodur sizce.

canım babası falan okuyup öyle yatırın cocugu.benımkı de yapıo onu.uykusunda aglıyo ses cıkartıyo hemen kosup burdayım canım sakın korkma dıye sakınlestrmeye calısıom benım sesımı duyunca rahatlıo azıcık sonra uyumaya devam edıo.belkı gazdandır da tabı.ben bugun doktora gttım kontrole bı tane surup verdı gaz ıcın bakalım nasıl gelcek.bebekler sebepsız yere aglama nöbeti gecırebılıo kolik denıo bunada.kolıktır belkı senınkı onada surup verdı doktor.yatmadan once rezene ıcıom ıkı cay kasıgı da ona verıom ben.rahatlatıo bıraz papatya cayı falan da ıcıoom bazen.

canım benim oglumun uyku düzeni hep vardı. tabı bazen sarılıktan fazla uyumuştu. ilk zamanlar gece 12 gibi uyurdu 4 5 arası uyanır emzırırdım. sonra 7 den sonra pek derin uyumazdı. sonra 2 den sonra akşam 5 kadar falan uyurdu. uyandırmak zor olurdu. bazen gece memeyı alamazdı mama verirdim kaşıkla şekeri düşmesin sarılıgı yükselmesın die. ama dün derin uyuyamadı kakasını yapamadı gazını çıkarmada zorlandı. sürekli memedeydı. doymuyomukı diye düşünmekten alamadım kendimi. süt olasıya kadarda beklemıyordu aglayınca memeye aldım memede uyudu yerıne koyar koymaz uyandı. gece 12 kadar ıkın ıkın kıpkırmızı oldu. 12 gıbı uyudu. saat kurdum 2 ye ama duymamışım. çok derın uyuyoruz biz acaba aglıyo duymuyozmu dıye düşünüyorum. aglasa duyarım herhalde. genelde ben uyanınca hareketlenmeye başlıyor. yada gündüz uyandımıkı dıye baksam cıdden gözünü açıyor. allahın hikmet bu galıba içime doguyor. bazen gece 2 gıbı uyanıyorum oglumda uyanıyor. allah hissettiriyor. açı olunca falan ateşlenirse diye saatte uyandım. bugunde 1 den beri uyuyoruz epey iş gördüm. 3 kere meme verdim. sadece tek gögüsümü epey emdi. agzından düşünce birdaha almadı. çok derin uyumuyor ama epey uyudu dünün acısını çıkarıyor. gecede 3 4 arası emdi güzel. sabah 6 bucuk gibi yine uyandı. 11 gibi kakasını yaptı biraz rahatladı. 6 buçuk gibi uyandırım babamız gelınce . banyoyu hava ıyıyse hergün yaptırıyoruz. babanesi yıkıyor. çok şükür kusmamız yok. bazen emdigi sütün bir kısmı çıkyor. bir kere biraz fazla kustu. babasını üstüne.
bende sütüm yetiyormu emin degilim. gögüslerim çok sert degil. önceden daha dolgun olurdu. demekkı bir muddet sonra boyle oluyor. gece kalkınca ucu falan çok doluyor. bazen genzine kaçıyor oglumun çok korkuyorum. arada su veriyormusunuz bebeginize. ben 2 3kere verdim.

oglumun gazı yok altı temız karnı toksa maşallah huysuz bır bebek degil. yoksa naasıl bakabılrdım bılmıyorum. 7 gunden sonra tek başıma baktım. 2 hafta depresyondaydım ama şimdi daha keyiflı annelik. şu gaz olayı bir bitseydi kıpkırmızı oluyor. güzelde çıkartıyor ama hala bitmiyor.

canım benimkide oyle karnı buruyor herhalde once aglıyor bagırıyor sonra pırt yapıyor. bu gaz hiç bitmiyor galıba ıkın ıkın kıpkırmızı oluyor. allah kolaylık versın. gazsız günler hepimize...

Kizlar benim kizimda birt birt cikardiyo masallah ama hep agliyo ayaklarini karnina dogru cekiyo kipkirmizi oluyor ikiniyo gibi sesler cikariyo nezaman bitecek yarabbim kizim genelde huysuz pek keyifli degil yani bizde haftada iki kere yikiyoruz havalar cok soguk korkuyorum
Usutmekten kusmamiz pek yok simdiye kadar uc kere fazla kustu ikisi benim yuzumden uyku duzenimizde oturmus degil pek degisiyor bazen 4 saat uyuyor bazen bir bucuk saat sonra uyaniyor emme seanslarimiz genelde aglayarak oluyor sut geliyor ama o ara kizimin karnina agri giriyor sanirim agliyo cikariyo aliyo memeyo cikariyo aliyo o sira hava kaciyo haliyle karnina sonra cikariyor guzelce agzindan gazini ama yinede gazi var bazen diyorum acaba baska sorunumu var bebegimin

kısa bi özet yapayım.. oğlum çok gazlı.. ama ilk zamanlara göre daha iyiyiz çok şükür.. colica diye bi damla kullanıyoruz şiddetle tavsiye ederim.. sabsimplex işe yaramadı bizde..

uzamış sarılığımız var.. anne sütü yapıyomuş.. ben sadece emziriyorum.. inşallah salı günü tekrar kontrolümüz var.. gittikçe düşüyo sarılığımız..

siz neler yapıyosunuz ?

benimkide aynı canım.. gazı cıkıyo ama huzursuz.. ayaklarını çekip duruyo, ağlıyo.. colica damlayla baya azaldı bu sorunumuz..

Kizlar uzun suredir giremiyordum. Bizim de her bebekteki gb gaz problemimiz var bir seferde 20 kere falan gaz cikarmasina ragmen yetmiyor. Bir de nezle olduk; burnumz tikali nefes alamadigi icin ememiyor bir de gazi var bu sefe uyuyamio. Dun gunduz nerdeyse hic uyumadi. İnsallah su nezleyi atlatiriz.
Kizlar sutu yetmeyenler icin diyorum 1 haftalikken dr a gittigimde sutun yetmio emzirip mama verceksn ddi bn sebat ettm yarim saat emzirdiysem bi saat emzirdim; ustelik mamayi asla biberonla vermedim hep kasikla verdim. İyice emdikten sonra onu da fazla yemedi zaten. Bir de gunde en az 3 lt su iciyorum.
Bebisimin bazen aglama krizleri oluyor, belki nezledendr (umuyorum) ; ikinci secenkse kolik olmasi; nezlesi iyilestigonde hangisi oldugunu ogrenicez.
Bi de gazi en gzl cikaran hareket bacaklar karna hareketi. Ben basta bu hareketi dogru yapmadigimi farkettm tecrubelileri izledikce. Ayaklar iyice karin bolgesine bastirildiginda cok gzl gaz cikariyor. Ayaklari sadece bukuyordum ben oncelri, karnina bastrmqya cok dikkat etmiyordum. Size de tavsiye ederim

Canim bizimkide ayni ya ama o ikinmalar gazdan degil kakadan bizim yapamiyor tek basina bide kakamiz sulu degil artik gayet hamur kivamimda mecbur fitille uyariyoruz..

Kızlar hangi mamaları kullaniyorsunuz? Biz sma kullaniyoruz gayette memnunum ama şu kakasini yapamama sebebi mama olabilirmi acaba bebelac denemeyi düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…