Nisan Ayı Hamişleri

Kızlar hangi mamaları kullaniyorsunuz? Biz sma kullaniyoruz gayette memnunum ama şu kakasini yapamama sebebi mama olabilirmi acaba bebelac denemeyi düşünüyorum..

merhabalar benim bebeğim 31 günlül anne sütü yetmediği için sma veriyorum daha önce aptamil de kullandım ama doktorumuz sma daha kaliteli bir mama oldugunu söylediği için sma ya geçtik ama bebeğim kakasını yapamıyor bugün 3.günü yine fitil vereceğim galiba ne yapacagımı sasırdım

Canim bizimkide yapamiyor kakasini ya yaklaşık 4-5 gündür, günde bir kere fitille uyariyoruz öyle yapiyor.. Fitili içinde bırakmiyorum sadece uyariyorum poposunu.. Annemle konustum alişkanlik yaparmi diye hi korkma bisey olmaz daha küçük bilmiyor yapmayi sizde küçükken aynisini yapiyorduk dedi.. Ayrica ben öyle 3-4 gün bekletemem hayatta bir gün yapmayinca nasil huzursuz ve rahatsiz oluyor yavrum kiyamam valla hergün fitille yaptiriyorum bende..

Sma evet en kaliteli mama diyebiliiz ama aklima takiliyor işte mamayi degistirsem kakasini rahat yapar belki ama içerik olarak ayni kaliteye sahip degildir diyorum.. İnt arastirdim her doktor baska bisey söylüyor.. Denemek için kü

canım sütün yetip yetmediği bebegın tartıldıgnda anlasılır ılk ayda yaklasık 750-800 gr alması lazım.en az.asıya gıdınce ebe tartmıstr zaten.yetmıomu acaba dusuncesıne asla kapılma.ben allaha sükür sımdıye dek hıc mama vermedım allah vermek zorunda bırakmasın.memeler 40 cıkınca yumusarmıs eskısı gıbı süt olmazmıs yetecek kadar olurmus yanı.benım yumusadı baya.su da vermedım ben hıc.rezene verıom arada gaz ıcın.benım bebegım de benden baskasında durmuo.bana cok baglı.korkuomu ne anlamadm.babaannemız var sımdı o elıne alınca baslıo aglamaya hanfendi :) persembe gtcek k.valıdem.ve sonunda ben bebısım ve esım basbasa kalıcaz.

revindellcim ben aptamil AR kullanıyorum, kusmasından dolayı ama kabızlık sorunu bizde de var malesef, ben de uyarıyorum kulak çubuğuna zeytinyağı batırıp ve kıvamlı oluyor kakası, sona doğru da kıvamı yumuşuyor ama rengi yeşilimsi oluyor. mamanın içeriğinde prebiyotik yok o yüzden sanırım. şu kusma olayı hafifledi sayılır, biraz daha geçsin önceden kullandığım aptamil 1 e geri döneceğim. bir de sen mamayı ne kadar veriyorsun, her beslemenden sonra mı, ya da ayrı öğün olarak mı?? ben günde 3 defa 60-70 cc veriyorum. doktor geçen kontrolde mamayı kes demişti ama sütüm yetmiyor bana göre, o yüzden veriyorum, aç kalmasından iyidir herhalde

Nerdeee canim gunde 60-70 ml hayatta yetmez bize..

Günde en az 5-6 kez 120 ml mama yiyoruz.. Bide anne sütüde aliyoruz arada zaman zaman emiyor zaman zaman emmiyor sağıyorum o şekilde yine hiç almıyorsa 200 ml anne sütüde alıyordur..

Kizlar sizce sut olmasa da bebek emer mi cunku goguslerim yumusacik bebek 1 saat emiyor ama biraktiginda ac oluyo sonrada mama veriyorum.en son 120 cc verdim ve 27 gunluk sizce cok degil mi aptamil 1 veriyorum

Kizlar sizce sut olmasa da bebek emer mi cunku goguslerim yumusacik bebek 1 saat emiyor ama biraktiginda ac oluyo sonrada mama veriyorum.en son 120 cc verdim ve 27 gunluk sizce cok degil mi aptamil 1 veriyorum

canım benim :) eğer göğüslerinde yara yoksa sen yine de emzirmeye devam et. uyku öğünleri düzenli yemek ve kafaya hiç bir şeyi kafaya takmamak gerekiyor süt için. ben günde 2 öğün yiyebiliyordum sabah geç kalktığım için. resmen sütüm azaldı ve gündüzleri yeteri kadar doymadığı için uyuyamıyordu.

şimdi sabah 8 de kalkıp kahvaltı yapıyorum. sonra geri yatıyorum 11 e kadar

humana still tea, rezene dut hoşafı süt ve bol su içiyorum. ara öğün olarak petibör bisküvi yiyorum. gerekirse 100 kilo olurum yeter ki yavrum aç kalmasın :)

ha bir de incir havuç kürüne başlıyorum yarın. ibrahim saraçoğlunun sitesinden aldım. 21 gün devam edeceğim. kuzenim ikiz doğurmuştu o bu kürden sonra mama vermeyi bırakmış

Canim emme emarelerine bak. Agiz kenarinda sut varmi, yutkunuyormu? Revindelin dedigi gb yediklerine ve ictiklerine dikkat et iyi dinlen. Once emdir sonra mama ver ve mumjunse kasikla verki memeyi birakmasin. Bnm bi arkim biberona ole bi akistrdi ki anne sutunu bile biberonla veriyor su an

canım çok beslemiyormusun. kilo alımı çok olmuyor mu. bende doymuyomuki diye düşündürttün beni. gündüz 2 satte bir falan emziriyorum. 15 dakka falan. ayda 1100 gram almış . çok emince doymuyorsa diye bazen düşünüorum mama yapıyım diye. 30 40 ml yapsam çok muki diye düşünüyordum.

belkide aç degildir. zzevkine takılıyordur. çünkü bebeklerin en rahat oldukları yer meme. humananı çayı süt yapıyor. çok emzirince içiorum. yarım saate gögüslerim akmaya başlıyor.

Canim bebekler keyiften emermiş.. Birak emsin ne güzel keske benim oglumda emse 27 günlük bebeknicin cok canim 90 ml 3 ölcek yeter

Aynen o ben oluyorum canim bizde biberona alıştık anne sütünü emiyor yine ama huysuzluk yapiyor her defasinda kiyamet kopuyor sagip biberonla veriyorum.. Kimse bana kaşıkla ver alışır demedi ki (

Kizlar bu arada süt sağma makinası ise yaradı günde bir iki kere dolan göğüslerim artik 1-2 saatte fulleniyor :) bebegimin emmesinde düzelme var tam olarak gecmedi ama daha güel emiyor.. Kanallar acildigi icin fiskira fiskira süt geliyor çeşme gibi :))
Mama olayini azıcık azalttik bir öğün eksik veriyorum artık :)

Kızlarrrrrr bu arada unutmadan bebelac aldim 250 gr 1 numara sma ile içeriklerini karşılaştırdım birebir aynı yaa eeee bu durumda kalite farkı nerdeki?? Boşunamı sma ya dünyanin parasini döküyoruz yaww neyse yarin bebelac a basliyorum bakalimgaz felan yapicakmi

kızlar selam..emme muhabbetlerı koyulasmıs :)) yanınızda kımler var bakalım? benım ılk 30 gün annem vardı.simdide kayınvalıdem.carsamba gunu kırkımız cıkacak.sureklı yanımda bırılerı oldugundan annelıgımden hıcbısey anlamadım.zaten ılk 15 gün depresyondaydım.kayınvalıdem dogumda gelmıstı sorun cıkardı bırsuru ya koskoca kadın el kadar cocugu kıskandı annemden.sonucta amelıyat olmusum annem daha cok ılgılencek tabı benle dimi? yok cocugu sevdırmedınız elletmedınız baktrmadınız bır suru laf söyledi anneme.sabah kalktı bes karıs surat.herseye karısmalar.herseyı bı o bılıyo zaten.annem gece daha rahat benle ılgılenmek ıcın bebek ben annem oturma odasında yattık ılk zamanlar.63 yasında ılk defa torunu oluyo kayınvalıdemın.anneme söylediği laflardan dolayı ve benım en cok ılgıye sevgıye muhtac oldugum zamanlarda yaptgından dolayı ıcımde bı sogukluk var.benım dogumda kayınpederım de vardı ayrıca.10 gun kadar kaldılar.ılk gunler hıc rahat edemedım.depresyona grdım su an bıle yazarken içim sıkılıyo.unutamıyorum.annnem bosver yaslılıgına ver saygıda kusur etme dıyo ama ıcımdekı soguklugu atamıyorum.eşim de annesıne cok duskun asla laf söyletmio.böyle içimde tut tut..cok sogudum ya..zaten otekı gelınıyle küs.. napcam bılmıom kızlar..

Ethnographer canım o kürü paylaşır misin? Bende yapayim.

Yldz-yldz arkadaşım kv lerimiz aynı mi yoksa:))) aynı benim yaşadıklarımı anlatmissin. ben dayanamadım bir gün icimdekileri söyledim ustume gelmiyo artık.bence sen de tavrını koymalisin.

Valla tatlim bizim gazman iştahlı oldukça.. ya mesela şimdi emzirdim ama güzel emmedi hemen hemen 20 ml felan emmiştir akabinde 90 ml mama verdim yani duruma göre degisiyor aslinda

canım maşallah ml konusunda uzmanlaşmısın. nerden bildin 20 ml falan:):):):) sütünün artmasına sevindim. gece bu satte kalkıyon herhalde:):):) bu gece uyuyakalmışım aç kaldı bebegım. 6 da uyanmışım. çok üzüldüm... bende de anne oldu ya herkesten olur. bebegim allaha emanet gaz aglaması gelince şekilden şekile sokuyorum bebegı. valla hep aklımda biyerine bişey olursa diye çok korkuyorum. rabbim korusun hepimizin bebegini....

annem dogumdan 2 hafta once geldi. dogumdan 1 hafta sonra gitti babam yalnızdı kış soba yakıyorlar. soguga babam dayanamıyor kendıde yakamıyor. çok bozuldum. telefonda falan konuşasım gelmedi. sesim falan az çıkıyordu. tavır yaptım. 1 haftalık bebekle bırak sonra sesımın çıkmasını bekelyin dedim. kırgınım anneme daha dogrusu babama. idare etmedi. bıraz. kayın valıdem hem annesına bakıyor babam şeker hastası ablamın 4 yaşındakı kızına bakıyor. yanı ona bir adam lazım zaten. ama hergün geldi baktı saolsun. ama ben bebegimi kayın valıdemden çok kıskanıyorum. çok içten seviyor. o yuzden dedıklerı çok batıyor. ilk haftalar çok zor geçti. erkek bebek pipi saga sola kaysa üst batıyor. küçücük giydırmek zor oluyordu. gçbek düşene kadar zor oldu....

bu humananın çayı bi bende süt yapmadı malt içmeye başladım siz de içiyo musunuz günde kaç tane içiliyo bilen var mı.kaşıkla ver demişsiniz ama biberona alıştı artık.bi de ben bundan sonra sütümün artacağını düşünmüyorum.süt yok bunu kabullendim. mamayla beslenecek mecburen ine de emziriyorum çorba niyetine. 4. aydan sonra başka şeyler de yedirilebiliomuşuz.yumurta sarılı pekmezli bi karışım.yapacak bişey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…