Nisan Ayı Hamişleri

kizlar benim bebegim 42 gunluk dogdugundan beri hep agliyor uyumuyor hayatim bitti ne evle nede diger cocugumla ilgilenemiyorumlohusa depresyonu yasadim o gecti simdiyse bebek yuzunden huzursuzum doktor sadece gaz diyo herseyi denedim surekli ayagimda 5 dk uyuyo uyaniyo bide agzi pamukcuk oldu cani aciyo allah icin bize dua edin cok kotuyim

canım benım cok gecmıs oslun moralını bozma hepımız de var gaz sorunu.sen sakın olmalısın herseyden once.gaz ıcın ayagını sıcak tut cocugun sıcak su torbası falan koy ayagın altına,rezene ıc,yemeklere kımyon koy,hatta yarım cay bardagı suya yarım cay kasıgı kımyon koy kaynat dınlendır o sudan cocuga ıkı cay kasıgı ver,papatya cayı da verebılrsın sakınlestrır,erkek bebek galıba erkekler daha gazlı malesef belkı de agzında pamukcuk oldgundan cok aglıyodr.pamukcuk ıcınde sunu buldum

Pamukçuk İçin Öneri

Nasıl Yapılır?

1 çay kaşığı karbonat

1/4 çay bardağı su ( 1/4 = çay bardağının yarısının yarısı kadar )

Yapılışı : Temiz bir çay tabağına 1 çay kaşığı karbonatı koyun. Üzerine 1/4 çay bardağı oranındaki suyu dökün. Kaşık yardımıyla karbonatı suyun içinde eritin. Daha sonra temiz bir tülbenti bu karışımın içine batırıp bebeğinizin dilini silin. ( Daha kolay uygulayabilmeniz için tülbenti işaret parmağınıza sarıp da yapabilirsiniz. Tabi ki bu arada hijyende çok önemli.) Silme sırasında çok fazla bastırmayın bu bebeğinize acı verebilir. Pamukçuk bir kere denemenizde geçmediyse bu yöntemi günde 2-3 kere tekrarlayabilirsiniz.

canim ayaginda 2 corap iki pijama var, komyon rezene herseyi denedim ana olmuyo o kadar caresizimki gece gunduz uyumiyo karbonatli suyuda yaptim cani cok acidi cok uzuldum sizlerin bebeklerini okuyunca o kadar imreniyomki tabi rabbim daha iyi etsinde ne olur bizede dua edin bende anneligin tadina varayim

Canim pamukcuk bizde de vardi eczanede damlalar var onlardan alsana karbonatla her zaman temizleyemiyor insan.. Bide doktorunla konuşsana sakinleştirici şuruplar felan bar ondan versin sana

sizin bebisler nasil uyuyo ayagimda 1saat salliyom 5dk da uyaniyo stresten sigaraya basladim onunda vicdanazabini cekiyom bana bi akil verin nasil buyucek bu ne zaman duzelecek

benımkı 3 sekılde uyuyo.ayakta sallama,besıkte sallama,ana kucagında sallama ama uzun uzun salladıktan sonra.ya canım sakın sıgaraya devam etme.sütün kesılır hem o senın stresını gecrmezkı.bu gecıcı bır donem bebegını düşün.bebegın buyuk ıhtımal kolik.onun da surupları var.doktora gıt bı tane yazsın.kendını bu kadar harap etme.senin moralli ve ıyı olman lazım kı bebişine iyi bakabilesin:)

canım allah kolaylık versin . inşallah en kısa zamanda herşey yoluna girer. sigara çare degil ama dahada zarar verirsin bebegine. kolik olabilr. zamanla geçermiş. o zaman ne yapsan geçmezmiş. ama bebegin saglıgına zararlı ddegilmiş kolik.

evet bizde 40 uçurdük çarşamba... dünde doktor kontrolune gittim. herşey yolundaymış. alttan baktı. ama çok zor geldi bana normal dogumdan tırstım biraz. dogum yapcagım gün suyu falan patlattıgında cok zorlanmamıştım. aletlerle baktı. spıral için 2 ay geçsin dedi. adet olduktan sonra gel dedi. adet olabilrsin dedi yumurtalan müsaitmiş. bebegimde anne sütü sarılıgı dedi. 3 e kadar düşmüş. 2 ay sonunda düzelir dedi. saglık ocagndan tekrar topuk kanı istiyorlar. biraz onu kafama takktım inşallah bişey çıkmaz. yuvarlaklar tam dolmamış olabilr ondandır dediler ama aklım takıldı. inşallah bişey çıkmaz...

benim oglum sallanmaya alışmadı çok şükür şimdiye kadar. salonda yatıyoruz daha sıcak dıye. koltuk üstünde yatıyor. kucagımda emerken uyuyor. sonra biraz kucagımda dik tutuyorum. sonra yatırıyorum. gazı falan yoksa uyur. ama bazen uyanıyor. dolaşıyoruz evde uyuyor omzumda. yada doymadıysa tekrar emzırırım. oyle uyuyor.. çok sıkıntılı bir durumumuz yok... onceden yastıkta yatırmadımdı 10 gündür falan yastıkta yatırıyorum gaz sorununu azalttı sanki...

sizin bebisler nasil uyuyo ayagimda 1saat salliyom 5dk da uyaniyo stresten sigaraya basladim onunda vicdanazabini cekiyom bana bi akil verin nasil buyucek bu ne zaman duzelecek

Ah canimsigaraya bende basladim stresimi baska sey almiyor ama pakette son 3 tane kaldi baska icmicem

Benimki aksam 7-8 uyuyo gece 1 gibi uyaniyor sonra birdaha yatiyor 3 gibi kalkiyor sonra uyumuyor sabaha kadar nöbet bende ayagimda salliyor canim bazende cingene salincagina yatiriyorum.. Bazen hemen uyaniyor bazen uyuyor gündüz en fazla 45 dk uyuyor.. Böyle 3-4 posta uyuyor genelde..

Kuzum daha düzene girmediler ondan sıkıntılarımız ama bu derece huzursuzsa cingene salincagi kursana eve nasil susucak görüceksin hemuykusunada faydasi olur..

Bide mutlaka dr sakinleştirici destek al

Kizlar ben artik gazin anneyle ilgili olduguna inanmiyorum. Ben bi gun first bulup da adam gb bisi yiyememistm gene de gazi vardi. Normqlde de gaz yapici seyler yemem zaten. Bikac gundur de giysilerme cok dikkat etmeme ragmen hala gazi var. Umudumu kaybettim. Tek cozumum ayaklar havada karnina bastrmak. Bazen o bile cikarmio.
Uyku problemi olan anneler bende bazen yasiorm ve en byk problemi cocuk uykusuz kaldiginda yasiorm. Eger o gun uykusnu alamamissa uyutabilne askolsun. İkinci zorluj ihtiyaclarinin ust uste binmesi: acken uykusunun gelmesi gb bu durumda ne emebilio ne uyuyabilio; sonuc teror :) o yuzden cocuk 1/2 saat uyanik kaldiktan sonra gerekirse sallayarak, nasil uyutursaniz uyutun ama uyutn. Uzun vadede faydali oluyor.
Birde Uye Anasayfa sitesine bakmanizi oneririm. Bizimkiler daha kucuk ama alistrma yapmak lazim

kızlar sizin çocuklar hıık hıık diye ses cıkartyomu.benımkı ağladıktan sonra,emecegı zman,emerken falan böle nefes almakta zorlanıyo gıbı ses cıkartıo ya hhık hıık diye.bugun mısafrlıge gttım burnumdan geldı 1 saat otrdum kalktım durmadı çocuk ağladı habıre.bıde kadın vardı bıtane orda bu çocuk nefes almakta zorlanıo sankı nıye böle ses cıkartıyo dedı.ben doktora sormuştum normaldr yapabılır bebekler demıstı.sımdı kadın da öle deyınce bi kötü oldum bebegımde bıseymı var dıye.normalde sakinken yapmıo.sizde var mı böle bişey ya bişey yazın?

bana da çok uzun gelmişti ama 3 hafta dedim 21 gün yerine sadece 3 haftacık. şimdiden faydasını da gördüm çok... ilk hafta yarın bitiyor.

normal canım özellikle mide gazını atamadığı zaman gece uyurken benim kız da yapıyor :) korkma her lafa da kulak asma

Kizlar bisiy sorucam benim kiz guzel emiyo diyelim baya cekiyo cuk cuk yutuyo cok uzun emiyo sonra uc saat uyuyor ve altini bi aciyorum bi kere kucuk cisini yapmis oluyor anlamiyorum okadar ictigi nereyegidiyor sizdede oluyormu boyle seyler bazende az emdihi zaman dolmus oluyor bezi anlamiyorum sizde durumlar nasil bezlere dikkat ediyosunuz demi

yıldız_yıldız her söze itibar etme benim oğlum da çıkartıyo tuhaf sesler dün de ilk defa e dedi çok mutlu oldum :)

akrepkız ben bezine dikkat diyorum bazem çok yiyo ama sadece çiş yapıyo hem de o kadar pırtlamasına rağmen.bazen de dolduruyo anlamıyorum bunu nerden buldu da çıkardı diyorum belli olmuyo yani.

40 ı çıkanlara soruyorum doğduğu günü saydınız mı yoksa ertsi günü mü 1. gün kabul ettiniz.normalde biten gün sayılır ya kafam karıştı. 14 ocakta doğdu.40. gün ne zaman sizce

Bugun kizim cok agladi ilk defa goZunden yas geldi kuzuma kiyamam yaaa disarda gezmelere cikmistik yaaa bukadar cok aglanirmi bebegim yaaa

Yıldız bizimkide cikariyor o sesleri hırlıyor benimkide hatta dr götürdüm ben ciğerlerini üşüttü sandım dr biseyi yok huy yapmis dedi :) herkese kulak asma cok biliyorlar valla..

Akrepkız canim bende bezini takip ediyorum benim sıpada günde bir kere mutlaka kaka yapiyor ama ne yapmak bezden taşacak neredeyse.. İnt okuyorum kimi annelerin bebekleri 4-5 gün yapmadigi oluyormuş ayol çatlar çocuk ben bir gün yapmadimi fitille uyariyorum hemen çıkan sonucu görünce bu kadar çok kakayı nerde saklıyorsun oğlum diyorum ki 4-5 gün beklesem nolur bilmiyorum

kızlar doktora götürdüm bebegımı bugun,gecen gun ses cıkartıyo demıstım ya. bebeklerde gırtlak gelısımı tam olmadgındanmıs o.6-7 aya kadar gecermıs.emın olmak ıcın bıde akcıger rontgenı cektrdık o da temız cıktı cok sükür.ben bebegımın burun temızlıgını ıhmal ettım ondan oldu sanırım.burnu tkanık oldgu ıcın öyle ses cıkartyomus bırazda.hırıltılı gıbı.bıde kızlar benım kız acayıp gaz oldu bu aralar ben sımdıye kadar hıc damla kullanmadım rezene verıodum gecrıyodu.ama artık gecrmıo kolikliği hat safhaya cıktı.aglayıp duruo doktorda gazı cok dedı metsıl verdı. sız hangı damlaları kullanıyosunuz yada napıosunuz gaz ıcın?

CaNim kac kere dr gosterdim. Biri kustugu burnuna gidio ondan yapio dedi. Digeri burun delikleri kucuk olabilir 3/4 ay sonra gever dddi. Valla ben serum hergun sıktım, sumuklerini hep temizledim ama yine de ses cikario uzulme.
Akrepkiz benim bebisim hep bole aglio. Artik uyanikken sevemez oldum cok az uyuo. Bazen uyuo ama bir tam gun gunduz hic uyumadigi oluo. Bu sefer aksam cildirio. Hicbi sekilde durmuo. Cok gazi var. Xikarmama ragmen yetmio. Dun aabah 11 gb kalkti. Gece onikide zor uyuttum. Gazi cikmayinca ne uyuo ne emio. Teror estirio. Sap simplex kullaniorm. Duzenli kulandigjmda faydasjni goruorm

kızlar sizi takip ediyordm hep. 1-2 defa da yazmıştım. her neyse benim kzım da 9 ocakda doğdu. 10 gün önce çok fena grip oldum. kzıımda da öksürük ve hırıltı olmuştu. doktora gittik. ilaç alma bol c vitamini, soğan ve sarımsak ye dedi. bebeğin yanında soğan rendele dedi. tatlı, süt ve süt ürünleri yeme dedi, mayalı şeyler yeme dedi. ekmek de dahil. halk ekmekten tam buğday unu ye dedi. enfeksiyonu artıyormuş bunlar. ve ilaç almadan atlattık gribi biz bunları yaparak. kızım bu süre de maşallah çok iyiydi. bugün tekrar başladım nasıl olsa iyiyz diyerek. peynir,ayran tatlı bayağı bişey yedim. kızım resmen krize girdi. nasıl bir ağlama ama. annem bile panik oldu. bu kıza bişey oldu diyerek. 1 defa sakinleşti uzuun uğraştan sonra. ikinci defa ağlamasında doktoru aradım. çok ağlıyor dedim. direkt tatlı mı yedin dedi. ağlama sesi karın ağrısına benziyor dedi. gaz sancısı çekenlere tavsiyem bir süre sizlerde bu ürünleri kesin. belki düzelir. denemekte fayda var.

ha bi de daha önce kzıım yeşil kaka yapıyordu. bu ürünleri yemedğimden beri sadece hardal sarısı yapıyor. sanırım kızımın bunlardan birilerine alerjisi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…