canım keşke sen sorsaydın doktoruna folik asit alacakmıyım die.merhaba arkadaşlar. ben de 6. haftanın içindyim. adetlerim düzensizdi o yüzden sata göre belirlemiyoruz. geçtiğimiz cuma vajinal ultrasonda bebeğim 3mm ölçüldü. kalp atışı henüz yok. bulantılarım, aşırı uyku hali falan yok. ben de sabah erkenden uyanıyorum. geceleri de uyanıyorum. bana doktor hala folik asit vermedi. kafama göre kullanmak da istemiyorum. siz başladınız mı?
Yaşasınnnnnn seni seviyorummmmmmmmmçok fazla abartmadan günlük içebilirsin cnım. doktorlarda kimisi iç der kimisi içme der. yurt dışında herkes herşeyi yapıomuş bizim burda birtek herşeye yasak diyorlar.
kızlar meyvelerinizi yedinizmi bugün bakalım? sabah kocacım yanıma sandwich ve meyve koymuş bide üşenmemiş yıkamış onlarıvalla bir an annem yolluk hazırlamış gibi hissettim
Kızlar bende geceleri cise kalkmaktan uyuyamiyorum. Erken yatıp erken kalkiorum. Bu cis meselesi için yatmadan önceki sıvı alımlarını azaltacağım.
Bu arada kahve konusunda, her gün olmasa da yemeklerden BI saat geçtikten sonra günde BI kere icebilirsiniz canınız o kadar çekiyorsa. Nacizane önerim ( okuduklarım da bunu doğruluyor)
canımmmm kilo alıcam diyemi yemek istemiyorsun psikolojiktir oooookızzzz yemek yemek kadar güzel bişi varmı
ayyy sormayın ya uykularım pok oldu valla deliksiz uyuyan ben gece en az 3 kere tuvalete kalkıyorum :120: kızlar ayrıca çok rüya görüyorum ya her gece mutlaka 1-2 rüya görüyorum.. son birşey daha sizde de bacak ağrısı varmı dizlerimden aşağısı kopuyor sanki çok ağrıyor bacaklarım
günaydın kızlar. benim iştahım da çok kapalı. dün eşim çok ısrar ettiği halde 1bardak süt içemedim. mide bulantım çok fazla değil.sabahları hafif oluyo. sonra geçiyo.ama sanki mideme hep taş oturmuş gibi. bebişim için sağlıklı şeyler tüketmek istiyorum ama olmuyo. bu durum da beni biraz üzüyo tabi. sonradan iştahım açılırmı ki?
ya kızlar sizdede sinir bozukluğu varmı ben o kadar sinirliyim ki zehir ettim resmen 2 gündür hayatı eşime
Akşam eve geldim mutfak ağzına kadar bulaşık dolu, makinada temizler var, biryandan yemek yapmam lazım ve saat 8,30 olmuş nasıl sinirlerim tepeme geldi.. söyleniyorum kendi kendime ''millet evinde bütün gün uyusun büyüsün ben hem işyerinde koşturuyorum hem evde nasıl hamilelik bu ya ben nasıl dinlenicem ki hafta sonu temizlik yap yok çamaşırı yok ütüsü yok yemeği bu nasıl hamilelik anlamadım'' diye..
Ay kızlar çıkardım ıspanakları yıkadım felan yemeği yetiştirmeye çalışıyorum o sinirle buzdolabının kapağını bir çarptım kapaktaki konserve sen düş pancar kavonozunu kır heryer pespembe turşu suyu oldumu ayyyy geldiler bana çıkardım bütün dolabın raflarını yıkadım sildim herşeyi tabi saat 10,30 felan oldu gittim yattım direk.. böylece akşam yemeği yememiş olduk .......
ya kızlar sizdede sinir bozukluğu varmı ben o kadar sinirliyim ki zehir ettim resmen 2 gündür hayatı eşime
Akşam eve geldim mutfak ağzına kadar bulaşık dolu, makinada temizler var, biryandan yemek yapmam lazım ve saat 8,30 olmuş nasıl sinirlerim tepeme geldi.. söyleniyorum kendi kendime ''millet evinde bütün gün uyusun büyüsün ben hem işyerinde koşturuyorum hem evde nasıl hamilelik bu ya ben nasıl dinlenicem ki hafta sonu temizlik yap yok çamaşırı yok ütüsü yok yemeği bu nasıl hamilelik anlamadım'' diye..
Ay kızlar çıkardım ıspanakları yıkadım felan yemeği yetiştirmeye çalışıyorum o sinirle buzdolabının kapağını bir çarptım kapaktaki konserve sen düş pancar kavonozunu kır heryer pespembe turşu suyu oldumu ayyyy geldiler bana çıkardım bütün dolabın raflarını yıkadım sildim herşeyi tabi saat 10,30 felan oldu gittim yattım direk.. böylece akşam yemeği yememiş olduk .......
bende suan hiçbirsey yok canım beklemedeyim...bende bir duysam kalp atışını fenaa rahatlayacagım...Allaha dua etcez buda bir sınama kızlar...Canım bende doktora gittiğimde keseyi görememişti. B Hcg istemişti 1600 çıkmıştı çok korkmuştum bende 1000in üzerinde ama görünmedi diye. Ama BI arkadasın da dediği gibi geç döllenme olabilior. Zira iki gün sonra sağlıklı bebisimi gördüm. Şimdi kalp atışlarında sıra.
Bu ara bende de bulantı yok ama kokular rahatsız etmeye başladı. Sigara da içmemeye calisiorm.zor oluo ama Bebis için katlaniorz
Bende haftaya haftasonu fln gitcem canm ozman o minikk kalp atışını duyarım inşşşş..Canım endişelenmene gerek yok benim de ilk gittiğimde çok küçük dedi, kesesini bile göremedik, 1 hafta sonra kesesini gördük,ama içindeki öyle küçük ki ondan göremeyiz diyo doktorlar.
aynen canım çok ufakkcıkk hemdeee sadece kese göründüüühiç kafana takma canım. benim doktorumda öle demişti. anlıyorum seni çok sinir bozucu bişey ama bi dahaki randevunda inş görürsün. daha çok ufak o.
Ben de bunu anlamıyorum. Ben nereye gitsem herkesin ilk ağzından çıkan folik asit oldu. Burdaysa bir sürü kişinin doktoru bahsetmemiş bile. Madem bu kadar yaşamsal bu doktorlar neden vermiyor?
yeni yazı: Facebook kapak resimleri domestik günlük: Bebek bekleyenler için Facebook kapak resimleri
Canım sinirler elbette ki gergin, ama hep bebişi düşünüp bu dünya gailesi ile beraber gelen yüklere boş ver demek lazım. Hiç bir şeyi sıkıntı etmeden bir daha geri gelmeyecek olan bu anların tadını çıkarmak lazım. Gerçi hormonlara karşı akıl ile zafer kazanmak çok zor :) ama denemeye değer.
hem çalışıp hem de şu ilk üç ayı iş yerinde geçirmek, bir de eve gidip yemek, ütü, çamaşır ile uğraşmak çok zor biliyorum. Ama buna da şükür, geçenlerde temizliğe gelen yardımcımız annesinin onu tarlada doğurduğunu ve göbek bağını da taşla kestiğini söyledi. Kendimi çok mızmız ve şükürsüz buldum :S
insan halsiz düşünce sinirleri de bozuluyor. yapman gerekenlere yetişememek, yorgunluk vs. bir de hormonlar üstüne geldi mi şu anlattıkların çok normal. eşinden sana yardımcı olmasıni isteyebilirsin. beraber bir çözüm üretmeye çalışın. ya da ara ara gelip sende kalabilecek birinden yardım isteyebilirsin. anne ya da kardeş olabilir. akşam geldiğinde ev derli toplu yemek hazır olsa süper olur. tabi seni tanımadan ve bunlardan hangilerinin senin için mümkün olduğunu bilmeden yazıyorum tatlım. işiniz zor, kolaylıklar dilerim.
ayyy canım yaaa o bana normal zamanlarda bile geliyorr.
Birde herşeyi kırıp rahatlamak istiyorum ama snra diyorumkii sonra yine sen toplayacaksınn daha cok sinirlenceksin boşver diyorummm..
Ozamanlarda bir kahve ve sigara içerdim..koçişe küserdim ve uyurdum geçsin dieee..
Ama şimdi hormonlarımız okdr allak bullak kii..Nasıl rahatlarsın bilemyrummm..Ama çık yürüyüş yappp belki iyi gelir....
ay kıyamam sana, bende aynı durumdayım yalnız değilsin. ben birde ev arıyorum. bulursak taşıncaz falan sürekli deli kabağını taktım dolaşıyorum. elemanlarıma bile kan kusturuyorum. kendimden korkuyorum bazen . düşün düşün düşün kuduruyorum.
Benim bir doktorum daha hamile değilken folik asite başla dedi,hamile oldugunu öğrendiğinde günde 3 e cıkart dedi.Bende bu gittiğim başka doktora sordum.folik asiti günde 1 tane iç dedi,bitince bırak dedii.Hiçbirsy anlamadım yaa offf.İlk 3 ay zaten sürekli kullanmak gerekmiyormu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?