Nisan Ayı Hamişleri

Günaydın kızlar ben çok kötüyüm. sabahları baş dönmesinden yataktan kalkamıyorum. sağ tarafıma dönünce dünya kopuyor. telefonuma bile uzanamıyorum alarmı kapatmak için. gözlerimi kapatınca bile dönüyor. başka bişimi var die düşünmeye başladım. varmı aynı şeyleri yaşayan.

canım keşke sen sorsaydın doktoruna folik asit alacakmıyım die.
çok fazla abartmadan günlük içebilirsin cnım. doktorlarda kimisi iç der kimisi içme der. yurt dışında herkes herşeyi yapıomuş bizim burda birtek herşeye yasak diyorlar.
Yaşasınnnnnn seni seviyorummmmmmmmm
kızlar meyvelerinizi yedinizmi bugün bakalım? sabah kocacım yanıma sandwich ve meyve koymuş bide üşenmemiş yıkamış onları valla bir an annem yolluk hazırlamış gibi hissettim

Ya ben nedense meyve yiyesim gelmiyor. ama sürekli domates yiyesim var.

al bendende o kadar gece uyanıp uyanıp su içiyorum. 2 akşamdır çözümü buldum uyumadan önce 2 saat önce sıvı alma yatarkende çişe git mışıl mışıl uyuyosun sabaha kadar.

canımmmm kilo alıcam diyemi yemek istemiyorsun psikolojiktir ooooo kızzzz yemek yemek kadar güzel bişi varmı

al benden bitane daha yemekten vaz geçemiyorummmm

günaydın kızlar. benim iştahım da çok kapalı. dün eşim çok ısrar ettiği halde 1bardak süt içemedim. mide bulantım çok fazla değil.sabahları hafif oluyo. sonra geçiyo.ama sanki mideme hep taş oturmuş gibi. bebişim için sağlıklı şeyler tüketmek istiyorum ama olmuyo. bu durum da beni biraz üzüyo tabi. sonradan iştahım açılırmı ki?

aynen katılıyorum sana ya ben top atsalar duymazdım şimdi sürekli taşınıyorum. ayrıca rüye sayısıda arttı. ne bu geceleri huzur yok ya. gerçe bebek dışarı çıkınca bunları bile arar olacağız. ama olsun ben o günleri iple çekiyorum :)

herkese merhaba

Ben de nisan ayında haberi alanlardanım, muhtemel doğum tarihi 31 Aralık, ben de 1 Ocak doğumluyum.

İki gündür midem bulantısı başladı. Ama sabrediyorum, zaten yediğim iki lokma o da ziyan olacak diye korkuyorum. Hurma ve ceviz yiyorum çok azarsa. Sabah artık kahvaltı yapamıyorum, bu sabah bir bardak süt bir muz yedim. Ama işe gelene kadar yolda midem bulanmıyor midem bulanmıyor diye tesbih çektim resmen.

Allah hepimize kolaylık versin. Bezelye tanesi kadar miniş bizi kılıktan kılığa sokmaya başladı bile :)

Canım duyduğum kadarıyla ilk 3 ay hamileler bişi yiyemediklerinden ve mide bulantılarından zayıflarlarmış ama sonra kilo alımı başlıyor tabi.

ya kızlar sizdede sinir bozukluğu varmı ben o kadar sinirliyim ki zehir ettim resmen 2 gündür hayatı eşime

Akşam eve geldim mutfak ağzına kadar bulaşık dolu, makinada temizler var, biryandan yemek yapmam lazım ve saat 8,30 olmuş nasıl sinirlerim tepeme geldi.. söyleniyorum kendi kendime ''millet evinde bütün gün uyusun büyüsün ben hem işyerinde koşturuyorum hem evde nasıl hamilelik bu ya ben nasıl dinlenicem ki hafta sonu temizlik yap yok çamaşırı yok ütüsü yok yemeği bu nasıl hamilelik anlamadım'' diye..

Ay kızlar çıkardım ıspanakları yıkadım felan yemeği yetiştirmeye çalışıyorum o sinirle buzdolabının kapağını bir çarptım kapaktaki konserve sen düş pancar kavonozunu kır heryer pespembe turşu suyu oldumu ayyyy geldiler bana çıkardım bütün dolabın raflarını yıkadım sildim herşeyi tabi saat 10,30 felan oldu gittim yattım direk.. böylece akşam yemeği yememiş olduk .......

Canım sinirler elbette ki gergin, ama hep bebişi düşünüp bu dünya gailesi ile beraber gelen yüklere boş ver demek lazım. Hiç bir şeyi sıkıntı etmeden bir daha geri gelmeyecek olan bu anların tadını çıkarmak lazım. Gerçi hormonlara karşı akıl ile zafer kazanmak çok zor :) ama denemeye değer.

hem çalışıp hem de şu ilk üç ayı iş yerinde geçirmek, bir de eve gidip yemek, ütü, çamaşır ile uğraşmak çok zor biliyorum. Ama buna da şükür, geçenlerde temizliğe gelen yardımcımız annesinin onu tarlada doğurduğunu ve göbek bağını da taşla kestiğini söyledi. Kendimi çok mızmız ve şükürsüz buldum :S

Canım sinirler elbette ki gergin, ama hep bebişi düşünüp bu dünya gailesi ile beraber gelen yüklere boş ver demek lazım. Hiç bir şeyi sıkıntı etmeden bir daha geri gelmeyecek olan bu anların tadını çıkarmak lazım. Gerçi hormonlara karşı akıl ile zafer kazanmak çok zor :) ama denemeye değer.

hem çalışıp hem de şu ilk üç ayı iş yerinde geçirmek, bir de eve gidip yemek, ütü, çamaşır ile uğraşmak çok zor biliyorum. Ama buna da şükür, geçenlerde temizliğe gelen yardımcımız annesinin onu tarlada doğurduğunu ve göbek bağını da taşla kestiğini söyledi. Kendimi çok mızmız ve şükürsüz buldum :S

insan halsiz düşünce sinirleri de bozuluyor. yapman gerekenlere yetişememek, yorgunluk vs. bir de hormonlar üstüne geldi mi şu anlattıkların çok normal. eşinden sana yardımcı olmasıni isteyebilirsin. beraber bir çözüm üretmeye çalışın. ya da ara ara gelip sende kalabilecek birinden yardım isteyebilirsin. anne ya da kardeş olabilir. akşam geldiğinde ev derli toplu yemek hazır olsa süper olur. tabi seni tanımadan ve bunlardan hangilerinin senin için mümkün olduğunu bilmeden yazıyorum tatlım. işiniz zor, kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:

ayyy canım yaaa o bana normal zamanlarda bile geliyorr.
Birde herşeyi kırıp rahatlamak istiyorum ama snra diyorumkii sonra yine sen toplayacaksınn daha cok sinirlenceksin boşver diyorummm..
Ozamanlarda bir kahve ve sigara içerdim..koçişe küserdim ve uyurdum geçsin dieee..
Ama şimdi hormonlarımız okdr allak bullak kii..Nasıl rahatlarsın bilemyrummm..Ama çık yürüyüş yappp belki iyi gelir....

ay kıyamam sana, bende aynı durumdayım yalnız değilsin. ben birde ev arıyorum. bulursak taşıncaz falan sürekli deli kabağını taktım dolaşıyorum. elemanlarıma bile kan kusturuyorum. kendimden korkuyorum bazen . düşün düşün düşün kuduruyorum.

bende suan hiçbirsey yok canım beklemedeyim...bende bir duysam kalp atışını fenaa rahatlayacagım...Allaha dua etcez buda bir sınama kızlar...

Canım endişelenmene gerek yok benim de ilk gittiğimde çok küçük dedi, kesesini bile göremedik, 1 hafta sonra kesesini gördük,ama içindeki öyle küçük ki ondan göremeyiz diyo doktorlar.
Bende haftaya haftasonu fln gitcem canm ozman o minikk kalp atışını duyarım inşşşş..

hiç kafana takma canım. benim doktorumda öle demişti. anlıyorum seni çok sinir bozucu bişey ama bi dahaki randevunda inş görürsün. daha çok ufak o.
aynen canım çok ufakkcıkk hemdeee sadece kese göründüüü

Benim bir doktorum daha hamile değilken folik asite başla dedi,hamile oldugunu öğrendiğinde günde 3 e cıkart dedi.Bende bu gittiğim başka doktora sordum.folik asiti günde 1 tane iç dedi,bitince bırak dedii.Hiçbirsy anlamadım yaa offf.İlk 3 ay zaten sürekli kullanmak gerekmiyormu

aslında haklısın canım elimizdeki değerlerin kıymetini bilmiyoruz bir yerde.. benim kaynanam 6 çocuk kör kaynanası ve felçli kayınpederine bakıyormuş.. hepsini evde doğurmuş tek göz odada.. çamaşır bulaşık herşey ele bakıyormuşş bideeee rahmetli kayınpederim hergün börek istermiş kadıncağın hergün börek açarmış gerçekten şüküretmek lazım haklısın

canım kayınvalidem 75 yaşında , annemde istanbulda ben yalnız kaldım anlayacağınız eşim çok yardım eder ama Allah var şimdi bir dediğimi iki etmez kuzum ama kadın elinin değmesi gibi olmuyor işte

ahhh ahhhh sigarasızlık zaten beni mahfetti canım ya bende her akşam mutfağımda damlasakızlı bir türk kahvesi ve bir sigara içerdim
hala şeytan dürtüyor birtane iç nolcak bişey olmaz diyor ammmaaaa içmiyorum tabikiiii

bende öyleyim canım bide ben bankadayım bireyselde Allahım ya karısını kaybeden bize geliyor yanii Allah yardımcımız olsun.. insanlara kötü davranıyorum ya morelim bozuluyor yazık insanlar bilmedikleri için tabiki danışmak istiyorlar bazı konuları ama bazende suyunu çıkarıyorlar
amcamın birtanesi gelmiş elinde not kağıdı kızım bir baksana şuna hangisi iyi bunun? diyor.. bu ne amca dedim.. bilgisayar alıcamda sen okul okumuşsun anlarsın diyor yazmış 3 tane bilgisayar hangisini alayım diyor

evet ben de öyle biliyorum. hatta bebek düşünüyorken başlatıyorlar. çünkü eksikliğinde sorunlar çıkıyormuş. ama günde 1000 mg fazlasını da önermiyorlar. benim kullandığım 400 mg. günde bir tane içiyorum.

bende uzun bir süredir foldicol kullanıyorum 3 ay daha folik asit kullanıcaz
kızlarr bende çalışmak istiyorum( butiğim var ama gidemiyorum ortağım ilgileniyor daha önce bir düşüğüm oldu vukuatlıyım yani:s
şimdi kanama olmasada leke var progeston alıyorum aktif çalışmaya izin yok arada gidicem 20 sinde tatil programımız vardı o da iptal
ufak bir kese bebişte yok ama ama neler neler yapıyor :)) 2 hafta sonra kalp atışınıda duyar hepimizin herşeyi yolunda gider inşalah güzel annelerrr

Merhabalar,

Ben de siteyi uzun süredir takip ediyordum ancak dün üye oldum, 1,5 yıllık uğraşlar, doktorlar filmler göz yaşları derken kendiliğinden oldu bir anda,Sat 7 Nisan dün kanda beta HCG'yi 1900 olarak gördük sonunda. Kasık ve bel ağrım var biraz, insan huzursuz oluyor, umarım bir şey olmaz, aile ayağa kalktı resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…