Nisan Ayı Hamişleri

Canım duyduğum kadarıyla ilk 3 ay hamileler bişi yiyemediklerinden ve mide bulantılarından zayıflarlarmış ama sonra kilo alımı başlıyor tabi.

zayıflama kısmı güzel de ben bebeğim gıdasız kalırmı ki diye korkuyorum canım. canım bebişim için her şeyin en iyisi olsun istiyorum..

benim mutfak dolaplarımdan bazıları cam kapak.geçen gün onları nasıl çarptıysam ikisi birden kırıldı.şimdi dolaplarımın kapakları yok.çok sinir bozucu görünüyo.öfkeyle kalkan zararla otururmuş ya ama bu hormonlar yüzünden galiba. bebişim için hep mutlu ve huzurlu olmak istiyorum ama zor. daha anne karnında karşılaşıyolar tüm duygularla. o kadar da olacak galiba

Merhaba kızlar benim de hiç iştahım yok. Daha da kötüsü herşeyden tiksiniyorum, :120: midem bulanıyor sürekli. Üstelik çalışıyorum, evde olsam dinlenirdim. Ben ne yapacam ya bu bulantıları, hiçbir şeyden zevk almaz oldum. En sevdiğim şeylerin bile tadı bi garip geliyo. Böyle olan var mı benim gibi?

ay gül gül öldüm :) Allah iyiliğini versin :) valla hayat işte , gerçekten zor, ya benim işyerinden çıkınca telefonum susmuyor ben gece gündüz telefondayım çok zararı olurmu bilmiyorum ama işim bu ne yapayım

aay bende yemeğe çıktım şimdi revani vardı bir çatal aldım :) aman yarabbim o nasıl bir yumurta kokusu :) içim dışıma çıktı , hemen tabağımı çöpe döktüm.
valla herkes löp löp yedi

Ben de 1 buçuk sene uğraştım canım, kan değerin çok güzel çıkmış hatta ikiz gibi geldi bana:)

Canım 7. haftadasın bulantıların başlamış, ben daha 6yım bakalım haftaya nolcak, ben çalışmıyom bir kaç ay önce işten ayrıdım o yüzden bulantılardan pek korkmuyorum Allah kolaylık versin bir kaç hafta dayanmaya çalış

Doktora ilk gittiğimde 4 hafta 6 günlüktü bebiş, hiç alttan muayene etmeden göbekten ultrasonda bebişin kesesi göründü, 5 Mayıs'da gel kalp atışını duyalım dedi.

Eşimle beraber gittik, Allahııııııııııııııım küçücük bir nokta kalkıp iniyor, nefes alır gibi, ama ses çok zayıftı, ben duydum eşim duyamadı :) Doktor anne hemen adapte olmuş dedi. O gün bugündür rüyalarımda hep elim karnımda bezelye tanemin kalp atışını dinliyorum.

1 ay sonra tekrar gidicez bakalım ne olacak.

Bir de bana ilk gidişimde sadece ferrum fort verdi. Çünkü benim ferritin 10.5 alt sınır 15! Onun içinde de folik asit varmış. İkinci gidişimde bir de vitamin yazdı. Ama henüz gidip alamadım.

Çok şükür pek kas ve kemik ağrım yok. Bol bol yoğurt ve süt tüketmeye çalışıyorum. Neticede kemik dokusu oluşurken kalsiyum çok elzem olacak.

Mide bulantım var ama henüz yememe çok mani olmuyor. Yiyecek seçmeye başladım bile ve esas kokulara karşı aşırı hassasım. Çekilmez bir karakter oldum

243 gün kalmış bebeğimi kucağıma almama, benden 7 yaş büyük kuzenimin seneler önce hamile olduğunu duyduğumda ııyyyy yapmıştım ergenlik çağındaydım herhalde, kuzenimin içinde başka bir canlının olması düşüncesi iğrenç gelmişti, geçen gün benden baya küçük yeğenim benim hamile olduğumu duyunca aynı tepkiyi verdi 'ne gerek vardı çocuğa 'dedi:) ben de ona 'ben daha onu görmeden aşığım ona' dedim, bu çocuk için ne kadar uğraştığımı, ağladığımı bilmiyo tabi, şimdiden kucağıma alıp şöyle koklaya koklaya uyuttuğum günlri hayal ediyorum, daha keseyi görmedik ama:)

Gözün aydın canım darısı başımıza bir de görsek pıt pıtları

OOOO Herkes burdaymı bende ocak annleri neden sessiz diyorum benimde son adet tarihim 8 nisan kızlar dün silik çizgiyi gördüm bugünde yapıcam test allahın izniyle 2.bebişim olucak 3 yaşında bir kızım var

zayıflama kısmı güzel de ben bebeğim gıdasız kalırmı ki diye korkuyorum canım. canım bebişim için her şeyin en iyisi olsun istiyorum..

yok canım biyerde okudum. zaten sonraki aylarda topluyormuş besinleri. cücükler

kızımda ilk 6 haftalıkken gitmiştim doktora şimdide 6. haftayı beklemek istiyorum ama bir tarafımda hemen git diyor ilk muaynenize ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz

ben bu c.tesi 11,30 da doktorumdan randevu aldım. 42. günüm bugün :))) işi abarttım günleri sayıyorum

kızımda ilk 6 haftalıkken gitmiştim doktora şimdide 6. haftayı beklemek istiyorum ama bir tarafımda hemen git diyor ilk muaynenize ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz

Ben adet günümde test yaptım pozitif çıkınca hemen gittim doktora, bhcg baktık 2 hafta sonra gel dedi ama o kadar dayanamam gibi gelio

benide o korkutuyor zaten yaşadığım sinir stres o kadar geriyorki beni bebeğimi öğrenmeden önce sakinleştirici kullanıyordum
şimdi diyorum bu gerginliğim yüzünden ya sinirli sürekli ağlayan huysuz bir bebek sahibi olursam?..:18:

ay evet bu çok doğru hamilelik çok önemli kızlar hamileyken ne kadar sakin ve huzurlu olursanız bebeğinizde okadar huzurlu ve sakin bir bebek oluyor

Canım şu ara karamsar, gergin olman çok normal vücudun kendini bebek için değiştiriyor hormonlar tepe taklak, bu düşüncelerin sadece bu sebepten yoksa sennin bebeğinde gayet normal bütün bebekler gibi mutlu olck

Canım inşallah bebiş seni daha sakin daha huzurlu yapacaktır... Ben hep öyle duydum tecrübeli annelerden. Diyorlar ki bebek o kadar çok önem kazanıyor ki milletin abuk sabuk sözleri davranışları, felaketler falan çok önemsiz kalıyormuş. Dolayısı ile ancak bebeğiniz ile alakalı sinir stres oluyormuş.

Anne olmak öyle bir şey ki, sürekli karşılık beklemeden veriş içindesin. Egolarından, bencil isteklerinden, kendini çok önemsemekten uzaklaşıp, bir başkasının yani bebişin ihtiyaçlarına odaklanıyorsun. Ana oluyorsun :)

Bence sen de rahatlayacaksın, öyle sinir stres kalmayacak inşallah. Hiiiiç gerilmeyeceksin, bebişi ultrasonda her gördüğünde geri kalan her şey önemini dolayısı ile seni germe yeteneklerini kaybediverecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…