Nisan Ayı Hamişleri

kızlarr nerelerdesiniz ya bebekler herkesi yoruyor anlaşılan kimsecikler görünmüyor 40ımız çıktı bugün sizinle paylaşmak istedim.kendinize dikkat edin

merhaba canım, dediğin gibi alerjisi var sanırım çünkü bebek kakası hardal sarısı olmalıdır. gazlı veya sancılıysa yeşil yaparlar türüm türüm de kokar
gluten alrjisi olabilir bebeğinde test yaptır bence... sen de diyetini ona göre ayarlarsın emzirdiğin ürece. bu arada doktoruna bayıldım ne kadar iyi bir doktor ilaçsız iyi etmiş sizi. ben de sütüm artsın diye bol bol yeşil soğan yiyorum kokudan yanımda yaklaşılmıyor valla hee bir de çemen otlu süt artırıcı çay içiyorum her gün duş almam gerekiyor valla

kızlarr nerelerdesiniz ya bebekler herkesi yoruyor anlaşılan kimsecikler görünmüyor 40ımız çıktı bugün sizinle paylaşmak istedim.kendinize dikkat edin

merhaba canım... maşallah bebeğine... sonra bir bakmışsın 2 aylık sonra bir bakmışsın 3 aylık böyle böyle geçip gidecek işte zaman. Allah bu günlerin tadını çıkartmayı nasip etsin hepimize.

kızlar biraz da incir havuç kürü ile ilgili güncelleme yapayım. ikinci hafta tamamlanmak üzere. ben 2. haftanın başında inanılmaz faydasını görmeye başladım. bu kür bitince çok daha iyi olacağına eminim. bir de arpa suyu içeceğim. yeşil soğan, dere otu, yeşil mercimek ve aşurelik buğdaydan bir salata yapıyorum öğlen öğünüm olarak. kesinlikle hergün bir yumurta yiyorum. mutlaka 3 öğün yiyorum. önceden bazen tek öğünle geçiştiriyordum evde yemek olduğu halde acayip iştahsızdım... şimdi çok dikkat ediyorum yemek istemesem de kızım için yiyorum. 5 6 kupa rezene-anason çayı içiyorum. 4 lt su muhakkak içiyorum. ha bir de uyku çok önemli ama ona henüz bir çare bulamadım valla

son olarak sütüm artsın diye internette araştırma yaparken şu bloğu takip etmeye başladım çok istifade ettim sizlere de tavsiye ederim.

Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 4: Temel Bilgiler

bu link Tomris'in son yazısına ait ama ben esas 2. yazısı ile kendime geldim. çünkü anne sütü sahiden de hayat memat meselesi.

kızlar biraz da incir havuç kürü ile ilgili güncelleme yapayım. ikinci hafta tamamlanmak üzere. ben 2. haftanın başında inanılmaz faydasını görmeye başladım. bu kür bitince çok daha iyi olacağına eminim. bir de arpa suyu içeceğim. yeşil soğan, dere otu, yeşil mercimek ve aşurelik buğdaydan bir salata yapıyorum öğlen öğünüm olarak. kesinlikle hergün bir yumurta yiyorum. mutlaka 3 öğün yiyorum. önceden bazen tek öğünle geçiştiriyordum evde yemek olduğu halde acayip iştahsızdım... şimdi çok dikkat ediyorum yemek istemesem de kızım için yiyorum. 5 6 kupa rezene-anason çayı içiyorum. 4 lt su muhakkak içiyorum. ha bir de uyku çok önemli ama ona henüz bir çare bulamadım valla

son olarak sütüm artsın diye internette araştırma yaparken şu bloğu takip etmeye başladım çok istifade ettim sizlere de tavsiye ederim.

Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 4: Temel Bilgiler

bu link Tomris'in son yazısına ait ama ben esas 2. yazısı ile kendime geldim. çünkü anne sütü sahiden de hayat memat meselesi.[/QUOTE]

Çok sevindim bu yazını okuduğuma ben de uyguliycm yazılanları, mama vermiyorum ama bebeğimin emmenin sonlarına doğru memeyi çekiştirmesi bana da sütün yetmediğini düşündürdü, senin incir havuç kürünü de deniycm, kızlar bi de genel bir sorum var bebeğim uyurken hala huzuzrsuz sanki kabüs görüyor gibi sık sık nefes alıyor sizin bebeklerinizde de var mı sadece benimki mi böyle, hepimize kolay gelsin

Heper benımkıde huzursuz uyuyo basta.dalmadan once yanı.böyle gözleri falan dönüyo beyazını gösterıyo.rüya görüolarmıs.uykusunda melekler anneni çaldık derlermıs korkarmış bebısler:) bana da annem dedı.batıl ınanc ıste:)

kızlar sızın bebekler günde kac kere kakasını yapıo? benımkı 5 kez bez batırıyo genelde 3ünde kakası oluo.bırde hala cıvık yapıo.sızınkıler kac kez yapıo ve cıvıkmı? normalı ne olmalı? allahım 1 sene once bırı bana ınternnette oturup bu muhabbetu yapcan dese kahkahayla gülerdim bu bebekler hayatımızı nasıl da degstryo :))

etnographer kürün işe yaradığına çok sevindim ama sadece o değil sen yapılması gereken her şei yapıyorsun helal olsun sana maşallah diyeyim nazar değmesin şaka bi yana ben hiçbir şey yapmıyorum suyu azalttım 2 öğün yiyorum yediklerime dikkat etmiyorum humanadan günde 1 tane içiyorum ki 3 bardaktan azı bi işe yaramazmış malt aldım o da düzenli gitmiyo haliyle sütüm az.ama benim hep çok azdı 1. haftada mamaya başladık.sanırım ümitsizliğe kapıldım ve mamayı fazla kabullendim.silkelenip kendime gelmem lazım.

yıldız uykuyu sormuş benm oğlum da uyurken heper gibi gözlerini kaydırıyo hatta yüzünü buruşturuyo alar gibi oluyo bu normalmiş.
heper kaka olayı ise bizim bazen 2-3 kere bazen 1 kere oluyo normaldir herhalde

Kızlar merhaba,

kızım uykusunda kıkırdıyor yav çok sevimli. En kısa sürede uyanıkken de yapmaya başlar umarım.

Herkese sevgiler,kolaylıklar..

Kizlar bebisim son zamanlarda hep memedenkalmak istiyor sutummu yetmiyor yoksa sizce nedeni nedir birde bebegim emerken sadece cenesini oynatiyor yani yanaklari icine girmiyo duzgun emmiyormu acaba

sakın ümitsizliğe kapılma en kısa zamanda toparlan ne gerekiyorsa yap ve bebeğini mamadan kurtar... ben de 2 öğün yiyordum şimdi üçe çıkardım ama öğlen salata yiyorum. kilo alıyorum ama hiç umurumda değil, zaten 6. aydan sonra sütümü çerez niyetine emecek... ondan sonra ben de bu zorla yemek yeme işini bırakırım inşallah... ha bir de bence sen şu emzirme kampını denesene benim maalesef öyle bir şansım yok.

Kizlar bebisim son zamanlarda hep memedenkalmak istiyor sutummu yetmiyor yoksa sizce nedeni nedir birde bebegim emerken sadece cenesini oynatiyor yani yanaklari icine girmiyo duzgun emmiyormu acaba

Kızlar merhaba,

kızım uykusunda kıkırdıyor yav çok sevimli. En kısa sürede uyanıkken de yapmaya başlar umarım.

Herkese sevgiler,kolaylıklar..

ay inşallah çok tatllar ... benim kız beni görünce heyecanlanıyor eller ayaklar hiç durmuyor

:) inşallah sende de işe yarar...

Kızlarrrr ölüyorum uykusuzluktan yahu gece 2.30 da yattım sabah 6.30 da kalktım Oğlum işe gittiğim günlerde huysuzluk yapıp geceleri uyumuyor. Süt iznim cuma günleri yani haftada üç gün evdeyim.Evde kaldığım günler mışıl mışıl uyuyor. İşe gideceğim zaman uyumuyor. 4 ay 1 haftalık olduk. 4. ayda kilomuz 6.660 tı iyi dedi doktorumuz. Prematüre olmasına rağmen motor gelişimi gayet iyi. 5. aydan itibaren destekle oturtabilirsiniz dedi. Sıpa bi de popoyu kaldırmayı öğrenmiş. Yattığı yerden poposunu kaldırıyor. Bizi iyice tanıdı artık babasıyla beni görünce kuduruyo resmen sevinçten:)

Canim sütün yetmiyor olabilir kilosuna göre dr yönlendirir

Kizlar nasilsiniz son yorumlari okudum melekler büyüyor anlasılan :)

Benim oğlumda 2 aylık oldu tam ve 7 kilo olduk kızlar.. Mama+ annesütü aliyoruz..

Sma kullaniyorduk kakasini yapamiyor oglum bebelac gectik..

Gülücükler oyunlar felan büyüdük bize :))

Masallah senin pasa baya tombik anlasilan biz iki aylikken 4200 kg dik zayifmi sizce yarin 3 aylik kontrolumuz var ve asi kiyamiyorum kizima skinti basti simdiden cunku cok mizmiz bi kizim var surekli aglama modunda emzik ve biberon almiyor hergun deniyorum yine almiyor nasi alistirabilirim

selam herkese baya muhabbet olmuş bügün. bizdende idare eder. gaz derdi yoksa iyiyiz. birde burnu tıkalı gibi hırıldıyor. ozellikle sabahları bogazı kuruyor herhalde. ıslak havlu falan koyuyorum petege . of yaz gelseydı ya.. atsaydık kendımızı dışarı. bugun benımde sutum yoktu galıba sürekli emme hareketı yapıyor. kucagıma alınca aşagılara dogru kayıyor hemen. ve emerken cork cork ses duymuyorum herzman agzından akardı meme cıkınca. süreklü emdi boş boş.. akşam mama yaptım biberonda kullanmayı bilmiyor. batırdık. 20ml ancak içti. 2 gün gögüsüm fena şiştiydi. ateş falan yaptı. bugunde memeler yumuşacık. moralım bozuk biraz. kaç sut çayı içtim hesabı yok rezeneler. hatta tatlı istedim bu akşam fayda etsin diye . umarım düzelir. bu psikolıjle hepten gitmez süttüm...

günaydın kızlar..bırkacgundur gazımız yok cok sukur.cok mutluyum.uyku duzenı de yavaş yavaş oturuyor.2 günde bır aksam 10 da banyo yaptryoruz.11 gıbı yatıyor.gunduz de az az da olsa uyuyor.bıraz da olsa duzeldı cok sukur yaa..

sıbel benımkı de hırıldıyo.serum fızyolojık damlatyrum hergun burnuna temızlesın dıye.sümük cıkartyorum.hava nemlendrıcısıde hep acık yıne de tıkanıyor.cok uzuluyorum

revındel massallah tosuncuğuna.2 ay ıcın cok güzel bır kılo.benım bır arkadasın cocugu 1 yasında 8.5 kılo .senınkı cok ıyı kılo almış:)

kızlar 2 aylık asılarını yaptran var mı? ateş huzursuzluk yaptımı?

Kizlar uc aylik asimizi olduk 5370 gr 56 cm olmus bebisim 2230 gr dogum kilomuza gore bayaa iyiyiz cok sukur ama doktor teyzemiz dediki kizlar kizim sag tarafina iyi bakiyor sol tarafina donmek istemiyor donuyor fakat istemiyor hep sag tarafa donuyor bir ay izin verdi duzeltmessek bunu fizik tedaviye gonderecek canim sıkildi bide karninin ustune yatiriyodum bengenelde yatirma bidaha surt ustu yatir dedi cunku oyle cocuklar allah korusun bogulabilirler dedi kizim sirtustu yatmayi hic sevmiyor ya hep huzursuz uyuyor ama alisacak mecbur sol tarafa bakma olayinida hep oyuncaklari ordan vericem otarafdqn konusacak falan kotu bisey degildir demi kizlar gecer ins ya

uzuuuuuuun bir aradan sonra merhaba herkese....
yazdiklarinizin hepsini okuyamadim genelimizde sut sorunu var galiba. ayni sorunu bende yasiyorum istahim azaldi sutumun azligini ona bagliyorum devamli rezene falan iciyorum ama gunduzleri yine az geliyor gecede tasiyor sut nasil bisey anlamadim. bide dogum yaptigimdan beri cok yorgunum dogum yapalim 45 gun oldu abartmiyorum 44 gun boyunca hergun biri geldi evime... kizim ayak sorununu paylasmistim sizinle su anda ayaklari alcida on gunlukken alciya alinmisti her hafta degisti bu hafta besinci haftasi gecen hafta ameliyat oldu son iki haftamiz kaldi alcilarimizin cikmasina,,,, su anda herkes gaz sorunu yasiyormus bizde alci sendromu yasiyoruz yavrum alcinin icinde ayaklarini hareket ettiremediginde cok miz miz bide ameliyat yarasi var alcinin icinde ama sukurler olsun ilk gunku gibi degil gulucukler atmaya basladi :) ben iyiiyim anne beni merak etmeyin der gibi ......
alcisindan dolayi aglamasi yuzunden dogdugundan beri kucagimizdan indirmedik babasinin kucaginda uyumayi cok seviyor devamli uyutmak icin kucagimiza aldik su anda basi yastiga kondumu basliyo aglamaya... iyice uykuya dalmadan birakamiyoruz... babasi isteyken salincaga atiyorum yoksa durmuyo hic... bundan sonra napacagiz bilmiyorum.. gelen giden basimiza doktor hoca kesiliyor kucaga almayin yok sunu yapmayin... kendi cocuklari aglasa acidan acaba ne yaparlar? ....durumlar boyle kendim cok yorgunum gece gunduz misafir agirliyorum

Hanımlar bir şey soracağım, ben kızıma ilk günden beri anne sütü verdim, tabi çevreden devamlı sütün yetiyor mu acaba soruları ile zaman zaman kafam karıştı. Kızım şimdi iki aylık olacak ve her ay 1.250 gr aldı en az. Ama akşamları ağlama krizleri oluyor,ben de çok yorulduğum için sütümün biraz azaldığını hissediyorum,mama vermemek için rezene çayı veriyorum,bazen 70-80 cc içiyor.Moralim bozuluyor,belli ki aç ya da susamış. Bir de bebeğim çok terler hiç sıkıntıya giremez, kış da olsa suya extra ihtiyacı olabilir diye düşünüyorum. Yani bu kadar kilo alırken mamaya geçmeli miyim?Ya da rezeneye devam mı edeyim?Başka önerisi olan var mı?

1250 gr az degıl bence cok ıyı bır kılo.canım bence sağdan soldan sütün yetıyomu laflarına aldrıs etme.sütün yetmese bu kadar kıloyu alamzdı bebegın.mamaya da doktora sormadan asla başlama.cunku mamaya elını veren kolunu kaptrıyormus hep öyle dıyolar.

canım maşallah kilo alımı süper benim kız sadece 800 gr alıyor ben yine de vermiyorum mama falan. rezene içir bişey olmaz merak etme.

kızlar sizin bebişleri kıyafetle mi tartıyorlar? benim kız çıplak tartıyorum 4700 bugün 2.5 aylık olduk. doğum kilosu 2910 gr dı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…