Nisan Ayı Hamişleri

arkadaşlar merhama;
bende hamileyim 5+6 günlük.4.hafta da keseyi gördük.cumartesi günü de tekrar doktor randevum var.

benim adet gecikeli bugün dördüncü gün beta hcg 614 çıktı. umarım ikizdir:))
bu arada, bebeğin sağlıklı olup olmadığı sadece doktorun işi. bunu kabullenin ve kendinizi rahatlatın. bize tek düşen iyi beslenmek, kendimizi yormamak ve stresten uzak durmak. kafanızı meşgul edecek başka şeyler bulmaya çalışın. sürekli endişe duymak sağlıklı bir ruh hali değil ve size de bebeğe de yararı değil zararı dokunur.

Son düzenleme:

canım cok haklısın. dun kocama bebegın kesesını gösterdım, doktor nasıl anladı diye tuttursu, o benden daha cok pımpırıklı ve benı cok stres yapıo. ters bişii olsa zatan doktor söyler, biz üstümüze düşeni yapıp endişe etmeyeceğiz

Kızlar nasıl besleniyorsunuz ben dukan diyeti yapıyordum hamile kaldığımı öğrendim bıraktım. siz neler yapıyorsunuz. Yada bildiklerinizi paylaşırmısınız?

ayyyy canim amin ins stressiz sıkıntısız atlatırız bu dönemleri benimde eşim bilmiyor hala istanbulda annemlerin yanindayim kismetse bu aksam dönüyorum yani bu aksam söylicem ama siz nasıl söylediniz kızlar?

canim ben hamur isi ve tatlilari kestim mesela bu öglen etli kuru fasulye, dereotlu yogurt corbasi, bol yeşillik salata bir bardak ayran ve meyve yedim(erik cikek kivi)

menüde börek çiğköfte veee profiterol vardiiii yemedimmmmm :)

Kızlar nasıl besleniyorsunuz ben dukan diyeti yapıyordum hamile kaldığımı öğrendim bıraktım. siz neler yapıyorsunuz. Yada bildiklerinizi paylaşırmısınız?

bana bir anda bir akıl fikir geldi ki sorma:)) bir anda bütün abur cuburu kestim. aslında iyi de yapmışım bugün şekerim bir parça yüksek çıktı. ben kahvaltıda mutlaka bir yumurta yemeye dikkat ediyorum, bebek gelişimi için çok önemliymiş. bir parça peynir, bir kaç zeytin, bir tatlı kaşığı bal, bir veya iki dilim ekmek, domates vs.
taze sebze yemeği (zeytinyağ ile pişmiş), iyi yıkanmış salata, her gün mutlaka bir kase yoğurt, 2 porsiyon yaş meyve, aralarda 5-10 badem, 2 ceviz, 5-10 fındık, 1 kuru incir,erik ya da kayısı, öğünlerden birinde de etli yemek.
mutlaka günde iki kahve içiyordum, aralarda da çay. önermiyorlar çay kahve, ikisini de bıraktım.
şeker sorun olursa meyveyi kısmak zorunda kalabilirim. hamilelikten önce ben de kilo vermeye çalışıyordum, abur cuburu bırakamıyordum, birden aklım başıma geldi:))

Merhaba kızlarr.
Bende 2 yıllık evliyim 2.ayımızda bebişim tuttu..
Geçen hafta hamile oldugumda değerim 34.1 di,ve doktorum hiç muayne etmeden geri yolladı.
Bu cumartesi tekrar gitcem doktora ozman kalp atısını da duyarsın,keseyide görürsün dedi.Ama ben hiç kan testi yaptırmadım tekrar.
Cumartesiyi bekliyorum..
Allah hepimize bebeklerini bağışlasın,sağ salim kucağımıza versin inşllahhh..
Bende çok korkuyorum birsey olur diye,ama kötü şeyleri düşündükçe insan daha bir karamsar oluyor,o yüzden aklınıza getirmeyin böyle şeyleriii

Bende de cok şiddetli gaz sancısı var,öğlen 1 mercimek çorbası içtim sanki 4-5 tabak yemek yemşim gibi şisim,karnım ve midem fena şişiyo,ordanda gaz yapıyor..
Bu belirtiler sizde de var mı?

Kızlar aklınızda bulunsun dışarda salata,tavuk yemeyin iyi yıkamıyorlar salataları ve tavukta zararlı bir sürü sey cıktı biliyrsunuz,et ve tavuk ürünlerini de iyice pişirtin öyle yiyin..

Hergün süt sabah akşam için,yemeklerlede ayrann muhakkak.
Akşam eve gidince yemekte yogurt muhakkak...
bunların hepsini yapın benim gibii sonra gazdan zıp zıp zıplayınnn

var tatlım gaz var, ağrı var belimde ve bacaklarımda

yaa aynenn dimi
bacaklarımda böyle sey gibi hani yağmur yağmadan önce hafiften böyle uyusur gibi halsiz gibi bir ağrı varr,
onuda diş doktoruyla konuştum dediki
Düşün içinizde bir kemik olusumu oluyor,nerden alıcak bu kalsiyumu tabiki sizin vucuttan
Dişler sızlarr,bacaklar sızlar dedii
o yüzden herzamankinden 2 kat daha iyi bakcaksın dişlerine dedi..
Gerekirse doktorlar kalsiyum için vitamin veriyo dedii...

su sıralar bol bol kalsiyum almamız lazımm canım

ay bende diyet yapıyordum bıraktım.
n eyiyeceğimi şaşırdım. 3 lt su içiyorum. kabızlık sorunum var şuan
bende sabah kahvaltıyı uzatamıyorum işe geldiğim için dolabı açıp ayak üstü ağzıma bişiler atıyorum.
öğlen sulu yemekleri tercih ediyorum.
bu aylarda cacık benim için herşey demek cacık yiyorum. süt içiyorum.
akşamlarıda et yemeğe çalılıyorum.

kizlar bol bol su içmeyi ihmal etmeyinnnnnnn

İçiyorum canım günde 3 lt wc şirkette en çok beni görüyor

ayyyy canim amin ins stressiz sıkıntısız atlatırız bu dönemleri benimde eşim bilmiyor hala istanbulda annemlerin yanindayim kismetse bu aksam dönüyorum yani bu aksam söylicem ama siz nasıl söylediniz kızlar?

Canım ben eşime şöyle söyledim eve geldi koltuğa uzandı bende diğerine uzantım orda hafif şekerliyordu. Telefonuna msj attım. kk da okumuştum ordan aklıma geldi. şöyle yazdım
" babacığım ben şimdi annemin karnından yazıyorum bu mesajı 8 ay sonra yanınızdayım inşallah. sigara içme, hızlı araba kullanma, annemi üzme sizi çok seviyorum" yazıp gönderdim..

Sonra uyuya kalmış dedimki aşkım uyudunmu ne oldu dedi telefonuna 2 defa msj geldi bi bak istersen dedim. uyku sersemi okudu gözlerini açmaya çalışıyor. bana bakıyor sonra yine mesaja bakıyor. sen ciddimisin dedi. evet dedim. yerinden uçtuğu gibi yanıma geldi sarıldık. çok duygulu bir andı ama harika bir andı. sonra sahile gittik yemek yedik dolaştık. ertesi günde yeni hamile olduğunu öğrenen bir arkadaşıma pasta aldık onun eşi falan kutladık.

Kızlar bu arada hergün 2 ceviz yemek bebeğin zekasına çok iyi geliyormuş ihmal etmeyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…