Aşılama nisan ayında aşılama yaptıracaklar gelin birlikte hazırlanalım

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Evet yaa inşallah gerek kalmaz,Özeli tercih ediyoruz bide yani insanı yıpratıyo öyle yada böyle..B planını düşünmedende olmuyo tabi ama ben bi daha gerekirse eğer hacettepe hastanesine gitcem oranında iyi olduğunu duydum birde çankayada HRS var..
Tahmini bi tarih vermedi ama sanırım yumurtlama günümü takip edecek gibiyiz adet başlangıcının 14.günüya hani.Tabi bu benim düşüncem:)) yarın netleşir gibime geliyo.Sen benden 1 gün öncesin galiba ama ben adetin 2.günü başladım geçen hafta cumartesi ilk iğnem başladı..

aynen öyle yıpranıyoruz.. benim gittiğim klinik hrs ile çalışıyor.. doğumlar tüp bebek filan hep orda yapılıyor.. adetimin 3. günü başladım ben iğnelere.. 28 mart adet tarihim.. böyle daha kolay olcak sanırım aramızdaki farkı bulmak
ama aşağı yukarı aynı tarihlerde olacak aşılamamız.. benim klomenle hep 16 ya da 17. günlerde çatlatma iğnem yapılmıştı.. ancak gelişiyordu.. bu nasıl olcak bilmiyorum..
senin de ilk aşılaman değil mi?

merhaba bayanlar.. konuyu ben açmıştım fakat uzun zamndır giremiyorum koşuşturmalar bitmiyor bi türlü.aşılama yapacak ve yaptıracak olan arkadaşlar umarım hepimiz gebe kalırız hayırlı ve sağlıklı bebişlerimiz olur.benim aşılama bu ay yapılmadı rahim filmi çekildim bu ay. çok şükür tüplerde sorun yokmuş.benim aşılama mayıs ayına kaldı..şimdi öğrenmek istediğim bi konu var.ben özel bir hastaneye gidiyorum.aşılamam özelde olacak fakat ilaçları devletten rapor ile alıp özelde aşılama olsam oluyor mu?ve mayıs ayında aşılamam olacağı için raporu ne zamn çıkarabilirim.bunun için devletin kadın doğumcusuna mı görüşeceğim bilen arkadaşlar tam teferruatlı açıklamalı adım adım anlatabilir mi acaba?

Evet canım benimde ilk aşılamam,adet tarihimde 30 mart başlama tarihimde 31 mart..Şimdi iğnemi yaptırdım hergün saat 2de:) Hrsde geçen ay arkadaşım tüp bebekle ikiz sahibi oldu henüz 1 aylıklar,oradada tarık hoca meşhur..

Bende özel hastanede başladım fakat ben raporla uğraşmadım hiç,doktorum reçetemi yazdı sistemede raporlu olarak not düştü eczanecide online baktı raporlu aldım ben hepsini.İğneler pahalı 1 kutu 350 tl,bana 3 kutu iğne ve 1 çatlatma iğnesi ve yanındada eşimle bana vitamin ilaçlarınıda yazdı toplam 480 lira para ödedim ben.

ne güzelmiş öyle. bende özel hastaneye gitmiyorum devlet saymıyor diye. tüb bebek raporu çıkartmak gerekirse aşılama yapmış olma şartı varmış. devlet özelde yapılan aşılamaları saymıyor diye yapmıyordum. acaba emekli sandığı ile anlaşmalı olunca devlet sayıyor mu?

bütün sağlık güvenceleri tek bir çatı altında toplandı,ayrım diye birşey yokki.

17 yıllık evliyim evlendikten sonra 3 yıl tedaviden sonra 1 oğlum oldu şu an 13 yaşında allaha herkese nasip etsin sonra kötü bir ameliyaat sayesinde sol tüpüm alındı 3 yıldır tekrar tedaviye başladım gecen sene hamile kaldım ikibüçük aylıkken düşük oldu geçen mart ayında aşılama yaptırdım tutmadı şimdi tekrar başladım bu defa klomen deyil adetin ikinci gününden iğne tedavisi başlandı yinede herşeyin hayırlısı

bende 30 martta başlamışım iğnelere.. aşağı yukarı aynıyız.. ben bugün kontrolümü oldum ve 3 yumurtadan sadece biri gelişimine devam etmiş. diğer ikisi durmuş sayılır.. bir tane 15 mm diğeri 12.5 mm olan iki yumurta var.. ama doktor 12likten umudu kes dedi.. tek yumurta diye düşünelim dedi.. belki bir atak yaparda gelişirse bi umut dedi..
tek yumurta ile gidiyorum aşılamaya Allah'ım inşallah yüzüme güler.. aşılama günümü de belirledi.. pazar sabah 10da çatlatma iğnemi vurulacağım ve pazartesi akşam 6 gibi aşılama yapılacak, salı da aynı şekilde bir aşılama daha yapılacak..
arkadaşının bebeklerini Allah bağışlasın, sağlıkla vatana millete ailelerine hayırlı evlatlar olsunlar.. ha bi de darısı bizlere olsun tez zamanda inşallah, amiiinnnn..
sende yarın git bakalım kontrolde ne olacak.. senin de sonucunu heyecanla bekliyor olacağım..
bu arada çatlatma iğnesi ne verdi doktorun? pregnyl mi ovitrelle mi?

kimsecikler uğramamış bugün buralara..
surett doktor kontrolün vardı, inşallah iyi haberlerle gelirsin..

Bende yeni geldim kontrolden 4 yumurta var bu kez 3 tanesi 10-11mm diğeri ise 13mm olmuş,yumurtalar biraz nazlı ilerliyo dedi doktorum ama dominant olan 13mm,pazartesi tekrar kontrole gitcem salı günüde çatlatma iğnesi,galiba ovitrelle evde hatırlayamadım ismini ama!!Seninkine çok sevindim maşallah güzel seyri seninkininde,dualarım seninle..
Buarada yumurtalar sana kaç mm olması gerek dediler?2.kez aşılamanın tekrarlanmasıda hoş bişey aslında,bana bişey demedi ama süreç öylemi bende pazartesi bi sorayım bakalım..
Aman kendine dikkat et temizlik falan yapma,moralini yüksek tut olacak inşallah..

tam bende seni merak edip yazmıştım..
bende de işte 15mm idi biri, bir tane 12.5 gibi, bir de 12 civarında olan vardı. ama doktor 15 olan bizim için yeterli dedi..
günde ortalama 2 mm büyüyorlar.. yani benimki bugün 17 mm olacak, yarın 19 mm ve çatlamak için de 18 ila 22mm arası uygun boyut.. ben yarın sabah 10 da çatlatma iğnemi olacağım.. 2 kez aşılamayı bizden başka pek yapan yok demişti doktorum bana.. şansı artırmak adına ben 2 kez yapıyorum dedi.. sonrasında sizi serbest bırakıcam sizde çalışmalara devam edeceksiniz dedi..
bir de aşılamaya giderken idrara sıkışık gitmek gerekiyormuş onu da söyledi bana haberin olsun.. bu detayı yeni öğrendim bende..
temizlik falan işlerini bugünden hallediyorum, çamaşırlarım birikmişti ve ütüler tabii ki.. işler bitsin ki aşılama sonrası bol bol dinleneyim..

ooo süpermiş doktorunun cümlesi.. benimki de aklına kötü şeyler getirme diyor sürekli.. ben sürekli endişe ile olmazsa neler yapabilirim düşüncesinde sorular yöneltip durdum dün kontrolde.. en sonunda kızdı bana.. sen böyle olmazsa ne yaparım diye düşünüp durursan olmaz zaten, aklına getirip durma dedi.. bende susuverdim
bu arada doktorumla çok hoş bir elektriğimiz var, dün aşılamayı anlattı birkez daha ve ben canım acıcak mı deyiverdim ama derken gözlerim doldu bi anda.. yooook korkma acımayacak, rahim filminde de çok endişelenmiştin hiç ağrın sancın olmadı rahat ol bu onun 10da 1i bi işlem dedi ve onunda gözleri doluverdi.. endişelerimi anlıyor olmasını çok seviyorum.. bebek bi gelsin ilk poposuna ben vurucam ''nerde kaldın eşşek sıpası'' diye diyor bi de
moral çok önemli dediğin gibi.. 2. aşılama ya yumurta çatlamadı ise ya yanlış zamanda aşılama oldu ise endişesini de aklımdan alıveriyor..
ben de çalışmayı ne çok isterdim evde boş boş pinekliyorum evlendiğimden beri.. Ankaraya gelin geldim ve işsiz kalıverdim.. nasip böyleymiş diyorum.. evimin kadını oldum bi de çocuklarımın anası oluvereydim tam olacaktı
sigara içmiyorum sende içme bence.. azaltmaya çalış daha da.. sigara etkileyebilir mi bilmiyorum ama.. bu arada ben adet gününden itibaren yumurtlamaya kadar günde 3-4 incir yiyorum.. bu da aklında olsun..

Çok önemli valla hocayla dialogun iyi olması,insan rahatlıyo çok iyi geliyo,bizde bazen gülüyoruz benim saçma sapan sorularıma:))
Huzurluyum ben ya,halbuki çok takıntılıyımdır ama içimde garip bi huzur var..incir tavsiyende aklımda:))
Nerden gelin geldin ankaraya??

terapi gibi oluyor çoğu görüşme..
bende takıntılı bir insanım ama nedense çok rahat ayrılıyorum yanından..
Adapazarı'ndan geldim.. sen buralı mısın?

Aman rahat olalım,Sloganımız Olacak Olacak:))
Evet ben ankaralıyım,29 yaşındayım..

olacak tabiii ki de..
ben 1 yılı geçkin süredir bu forumdayım.. ve her geçen ayda hep umutla baktım yeni aya..
ve pko'lular topiğinde sürekli yepyeni ay yepyeni umutlar deriz biz.. olmadı diye üzülmek yok ama hep olacak gözüyle bakmak var

28 yaşındayım bende.. temmuz da 3 yıl olacak evleneli.. öğretmenlik yapıyordum evlenmeden önce ama atamam yoktu.. Ankaraya gelince eşim dersanelerin çalışma şartlarını beğenmedi ücretli öğretmenlik de eve yakın yerler olmadı.. uzak olunca onu da ben istemedim.. sonuç evde kaldım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…