Nişan da takı işleri

berna9302

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
28
6
1
Arkadaşlar yaklaşık 20 gün sonra nişanım var . Şimdi nişanda erkek tarafı takı olarak ne takar ? Annem dediki baban eskiden bana 10 bilezik takmıştı. Erkek tarafına biz şu kadar takılacak demeyiz ayıp olur onlar da takar dedi.
Babam bir yandan diyor bakalım kızlarına ne kadar değer verecekler şeklinde bir cümle kullandı. Ben eşim ve ailesinin bu tarz zorluğa girmesini açıkçası hiç istemiyorum. Sizce nasıl olmalı nişanda takı işleri

Nişanda taktılar on bileziği.
Düğünde ne takacak bu insanlar?
Sadrazam oğlu ise bilemem.
Bırakın bu işleri, mutlu olun yeter.
Düğünde tekrar takmayacak annesi ya da babası. Yani şöyle nişanda eşimin anne ya da babası ne takarsa takacak bir daha düğünde ekstradan takmayacaklar . Düğünde akrabalar isterse takacak.

Birde 10 bilezik şuan nerden baksan 30-40 bin tl eder . Gramajını arttırmadan anca bu kadar olur çok fazla :/

Birde 10 bilezik şuan nerden baksan 30-40 bin tl eder . Gramajını arttırmadan anca bu kadar olur çok fazla :/
Sen de bunu çok fazla bulduğuna göre ailenle böyle bir beklenti içinde olmamalarını....birine verilen değerin TL,dolar,ons cinsinden olculemeyecegini konuşacak olan sensin.Sonucta o altınlar sana takılacak ve sen böyle bir beklenti içinde değilsin diye anlıyorum ben

evlilik öncesinde takılan takılar verilen degeri belirler mi bilemedim yüzük den başka birşey takmadılar.
ama siz önceden sorun isterseniz takı var mı?bir hazırlıgı var mı diye
nişan bitiminde aileniz büyük bir yıkım yaşamasın

Gönüllerinden ne geçerse, güçleri neye yeterse onu takarlar.. Boşverin hesap kitap yapmayı. sevgiyi saygıyı mutluluğu bilezikle ölçmeyin. Huzurunuzun yerinde olmasına bakın.

Işte ben zaten beklemiyorum eşimden bir şey ama babam annem neden beklenti içindeler :/

Erkek tarafinin durumuna bagli. İclerinden ne gelirse,durumlari neye elverirse onu yaparlar. Maksat gecinmek

yakın zamanda 2 kuzenım evlendı .
Birinin nişanında hiçbirşey takılmadı . Aile durumun olmadıgını söyledi .
Diğerinin nişanında kalın kalın 6 bilezik + 5 taş + 1 tane şu madalyon gibi kolyeler varya ondan takıldı .

Neymiş efendim laf ederler .. kiza verilen değer bu kadar mı diye akrabalar arasında laf göz olurmuş . Nefret ediyorum ya başka insanların sözüne bakılarak iş yapılmasından. Ne yani eşim bana ha 1 bilezik almış ha 100

Işte ben zaten beklemiyorum eşimden bir şey ama babam annem neden beklenti içindeler :/
bunu en iyi siz bilirsiniz benim ki sadece tahmin bazı insanlarda olan şey
kızıma şu kadar altın taktılar yada geline şunu alduk bukadar harcadık çeyiz de şunlar da vardı deme hevesi kıyaslama yada gösterme çabası olabilir.

Birde biz mehir istemiyoruz erkek tarafından yani hibe ettik öyle söyleyeyim. O yüzden heralde annem bu kadar bu bilezik isini yüksek tutuyor

Arkadaşım bana 11 bilezik takıldı düğün nişan toplam olarak.
Nişanda 3 bilezik bir kol saati bir küpe ve alyans alınır. Karşı tarafın alyansınıda sen almalısın.
Karşı tarafın maddi durumunu bilemem. Elbette huzur önemli ama altın konusunda iş kopma durumuna gelmeyecek bir yapıdaysa ay ben istemem ailem ne yapıyor deme. En azından 7 bileziğin falan olsun bence. Ama karşı tarafın durumu yok dersen ne denli yok bence bunu düşün. Bir arkadaşım var karşı tarafın dükkanları var işleri iyi ama Kıza bizim durumumuz yok demişler kızcağızda ya ben seviyorum toplam 3 bilezik (tel gibi) bana yeter istemiyorum diyor. Gözünü kapatma yani ölç tart durumu. Durumları yoksa tabiki zorlamaya gerek yok

Tamam da 7 bilezik kaç para şuan ?bunun üstüne erkek tarafı 20-30 bin düğün yapacak üzerine ev döşenecek. Bunları göz önüne alındığında bir nişana nerden baksan bir düğün parası gidecek.

Dünden beri nereden çıktı bu nişanda takı mevzusu? Sosyal deney mi yapılıyor üstümüzde?:)) Bu gördüğüm 3. aynı konu.
Nişanda 10 tane takarlarsa düğünde kaç tane takacakalar? Bence anneniz gramaj bilgisi de versin. Bunun burması var, hediyeliği var...

Takılacak takıların bir insana ne kadar değer verildiğiyle alakası yok. İnsanların 10 bilezik alacak gücü var mı bakalım? Ayrıca aileniz damada ne takacakmış? Sizin kadar, evleneceğiniz adam da kıymetli bir insan sonuçta. Madem değer böyle gösteriliyor... Bence ailenizle karşınızdaki insanların karakterlerine odaklanmaları gerektiği, güzel bir yuvanın temellerinin altınla atılmayacağı yönünde konuşun. Gerisini de insanlara bırakın, ne takarlarsa taksınlar.

Eğer karşı tarafın durumu iyiyse zaten. Nişanda her şey kıza ait bizde. Erkek elbise kuaför ve 3 bilezik saat küpe alyans alır. Durumları iyiyse nişan düğün toplam 7 fazla değil bence

Eğer karşı tarafın durumu iyiyse zaten. Nişanda her şey kıza ait bizde. Erkek elbise kuaför ve 3 bilezik saat küpe alyans alır. Durumları iyiyse nişan düğün toplam 7 fazla değil bence
Zaten eşim beni bohcami hazırladı yani elbisemden tutun giyeceğim çoraba kadar sandığı vs hepsini aldı. Bizden onun bohcasını takım elbisesini aldık

2 gündür nişan takısı üzerine konuşuluyor kk da. Demek ki nişan zamanları , bayramlar filan gecti önümüzde yılbaşı mevzuları var.
Neyse bu işler karşılıklıdır , o oğlunun sanına takar, senin ailen sana takar.
10 bilezik takmazlar ama 1 takılır 2 takılır ne takılabilir ki nişanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…