Nişan da takı işleri

Düğünde tekrar takmayacak annesi ya da babası. Yani şöyle nişanda eşimin anne ya da babası ne takarsa takacak bir daha düğünde ekstradan takmayacaklar . Düğünde akrabalar isterse takacak.
Normalde nişanda yüzük ve 1-2 bilezik takılır.
Esas altınlar düğünde "takı töreni"nde takılır.

Aileler de işine gelmeyen hiçbir adeti bilmiyor nedense(!).

Altın ile değer ölçülmez evet , durumu olmayan yapamaz ona da eyvallah. Ama artık erkek ailelerinde bunu bahane sunup yapmayan çok var. Niyetlerinden eminsen için rahat olsun. Yok değilsen istediğini iste acıma.

Şuan altın ne kadar haberiniz vardır sanırım. 10 tane bilezik takmışmış . O zamanki altın fiyatıyla şimdiki bir mi ?Altınla değer ölçülmez imkanları dahilinda yaparlar .Bir tanıdığın oğlu evlendi 400 gr altın istemişler .Akrabanın durumu yok krediyle altın aldı şimdi ödeyebiliyor mu bilmiyorum.

Tek soru

10 bilezik takarlarsa nişanda düğünde ne takacaklar

Bilezikleri verip düğünde bir daha takın diyecek misiniz yoksa düğünde de ayrı takı mı bekleyeceksiniz

Eltime 4 bilezik takmışlar nişanda düğünde de ayrıca takı istemişler ama son anda

Ne bizimkiler bizde adet böyledir nişanda takılandı alıp tekrar takarız dememişler ne onlar biz vermeyiz dememişler

Kv bana nişanda tek küçük altın dahi takmadı gelip anneme diğer geline 4 bilezik taktım diye anlattı

Çok mu umrumda yooo

Hayatımda hiçbir şeye karışamıyor bunu kendine hak da göremiyor

Ya bu kk kaçıncı konu altin = değer
kızlarımız neden kendilerine boyle değer bictirmeye çalışıyor anlamıyorum bak benim kp bana 10 bilezik takti kupe biletlik vs takti hediye gelenlerle 20 ye yakın bileziğim vardi ama suna gelelim ki kv beni hic sevmez hatta bütün huzursuzluklarim onun yüzündendir keske 1 bilezik taksaydı beni sevseydi ailemi saysaydı haa cok mu onemli degil cunku eşimle cok sukur hic sorunumuz yok cok iyiyiz yani şunu diyorum onemli olan esin ve senin anlaşıp mutlu olman eşinin anneci olmaması .
Bilezik felan evlendikten sonra kalmıyor ben sattım gitti çokta onemli degil benim en buyuk değerim esim evimizdeki çocuğumuzla olan mutluluğumuz sizde ona odaklanin

Altı üstü nişan yahu. Ne biliyim benim bildiğim düğünde takılır altın. Ama Altın takmaları lazım yoksa Sizinkiler pek mutlu olmayacaklar belli. Nişanlına hafiften söyle sonra haberimiz yoktu olmasın. Belki onlarda benim gibi düşünüyor öğrenin bari neymiş ne degilmiş sonra moraller bozulmasın.

Biraz once altlarinda 600 000 lik araba ama bana iki taki takildi degerim bu kadar mi gibisinden bir konu okudum. Ondan once de dugun tarihine daha cok varken simdiden koltuk takimi bakan, istedigi koltuk takimi olmadi diye neredeyse depresyone giren bir banka muduru kizimizin varakli koltuklarin guzelliigini anlattigi hikayesini okudum. Simdi nisanda 10 mu bilezik taksalar, kac tane takilsa normal gibisinden konusunu okudum. Ve artik anladim ki evliliklerin sanirim yavas yavas ici bosaliyor....

Ben olsam karşı tarafın durumuna bakardım. Durumları iyi değilse bir şey istemezdim. Yok iyiyse ona uygun isterdim.

Artik milleti bu dertten kurtarmak icin bunun bir olcusu belirlensin biz de burada rahatlayalim, evlenilecek kizlarimiz da. Mesela nisanda su kadar, nikahta su, dugunde bu, sozde su kadar gibisinden. Bunlara uluslararasi bir olcut konulsun madem. Hani docentlik kriterleri var ya yayin sayisinin falan belirlendigi... evliliklerde de kriterler belirlensin, cunku herkes degerini takilara gore bicmeye basladi...hatta ciftlerin evliligi yurutebilecek, o sorumlulugu alabilecek kapasitede olup olmadigina da bakilsa daha iyi olur sanirim.

Çok güldüm buna açtım baktım eski konulara neymiş sürtünmeli konular diye
Bide beni azarlıyor :) beni çıldırttı o zaman , cevap veriyoruz ikna olmuyor . Sonra ikna oldu herhalde , amma çok konuştunuz ben onları arkadaşım için sordum dedi sonra başka konuda kocam şöyle kocam böyle yazmış , kız sen hani sürtünmüştün ne zaman evlendin dedim hemen de kızıyor Bugünde bana diyor ki sen beni mi takip ediyorsun

Hahaha kocasiyla surtundu belki niye kizin ozeline giriyorsunuz hata sizde
Haberim yok benim bu olaylardan sadece o mesajı okuyunca eski konusunu okudum çıktım ama iyiymis sevdim kafayı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…