Nişan da takı işleri

Boş işler bunlar ya... Ben utanırım dile getirip birşeyler istemeye... Ki kırık iğne dahi istemedim eşimin ailesinden... 10 yıllık evliyim hic pişman olmadım. Zorlamadim daha çok değer gördüm.

Zaten eşim beni bohcami hazırladı yani elbisemden tutun giyeceğim çoraba kadar sandığı vs hepsini aldı. Bizden onun bohcasını takım elbisesini aldık

Tamam bunlar adetlerimiz zaten. Abartılmadıkça ben böyle adetlerimizi seviyorum. Şöyle söyleyeyim sana erkek altın versin değerim artsın diye bir şey yok ama yinede genelde 7 bilezik isterler bizde en az. Ama mesela bana 11 bilezik takıldı ama benim babamda bana 5 bilezik taktı. Karşılıklı her şey

Canım yine mi geldin sen?
Geçen hafta sürtünme sonucu hamile kalır mıyım diye konu açmış , sonra başka bir konuda ‘ben evde kocama şöyleyim, böyleyim , kocamda dışarda farklıdır , evde farklıdır’ yorumları yapmıştın. Sonra da ben sorunca sinirlenip, ben onu başkası adına yazdım demiştin , hepimiz inanmıştık (!) noldu ? Şimdi de nişanlanıyor musun kız ?
Sana herşey mübah, sen iste , kilon kadar altın iste . Sefa olsun

Hevesinizi kırmak istemem asla ama acaba ben ve ben gibi olan kadınlar ve aileleri mi çok saftık!? Nişanımda hiçbişey takılmadı hatta ben akrabalarımı tembihledim siz de takmayın lütfen bana diye..
Nikahımda 2 bilezik babam 2 kayınvalidemler taktı.. Fazlasını hiç Aklım bile getirmedim çünkü ev eşyalarımızı ortaklaşa iki aile aldı 2015 de eskidj den 10 bine 5 benim 5 eşimin ailesi verdi.. Hamd olsun hala taş gibiler.. Hali perde tv istemedim eşimin bekarlıklarını kullanırım dedim ki onlarda tv hariç k. Validwmin eskileriydi hiç gocunmadım yükün edim ailem değer biçmedi .. Daha 3 ay evvel perde ve halı aldık gönlüme göre seçtim maksat mutluluksa altın vs boş

Işte ben zaten beklemiyorum eşimden bir şey ama babam annem neden beklenti içindeler :/

çunku onlar anne ve baba
bu yaşına kadar beslemiş büyütmüş emek vermişler sana
gittiğin ailede kıymet değer görmeni istiyorlar,
çok normal yanii

sen sevgiline sor neler yaparsınız gibisinden

Bana nisanda 2 bilezik 1 altin kolye takildi. Dugunde onlarla birlikte +3 bilezik ve resat altinli armut kolye. Ama ablama 9 bilezik takildi mesela. Karai tarafin durumunu ve altinin fiyatlarini goz onunde bulundurun.

annenin oğlu var mı?
evlense nişanda sadece 10 bilezik mi takacak

gönülden ne gelirse o takılır
lafı edilmez ayıp
verilen değer altınla da biçilmez

Boş konuşma orada sorulan soru başlasi içindi beni mi takip ediyorsun anlamadım ki işine bak

Hadi annelerinkine alıştık da, baba dediğin biraz ağır olur. Ne o öyle, fitneci yengeler gibi. Bokolom kozlorono no kodor doğor vorocoklor.

Değeri bununla ölçüyorsa bir baba olarak size 20-30 bilezik falan takması lazım.

Bilmiyorum işte eski adetmiş filan , e ne yapalım yani onlar 10 bilezik taktı diye bana da 10 bilezik mi takılacak. Nefret ediyorum şu islerden ya. Ben ilerde eşimin ailesi benim hakkımda bu tarz şey düşünmelerini istemiyorum

Eğer karşı tarafın durumu iyiyse zaten. Nişanda her şey kıza ait bizde. Erkek elbise kuaför ve 3 bilezik saat küpe alyans alır. Durumları iyiyse nişan düğün toplam 7 fazla değil bence

Ben resmen beleşe gitmişim ne küpe ne saat ne bilezik sadece 1 çeyrek. elbisem yeni gerek yok dedim insan bi ayakkabı alır onu bile almadılar

Nişanda normalde pek birşey takılmaz. Saat ve bir iki bilezik...
Ancak erkek tarafı tüm takını nişanda takacağız dediyse öyle karar vermişlerdir.
Erkek arkadaşına sorsana, takı için ne kadar bütçe ayırdınız diye, ben de ona göre seçim yaparım ya da ailemi duruma ona göre hazırlarım diye.
10bilezik çok fazla ama bilezik var, bilezik var.. 10-12 gram 10bilezik 120gram yapar.
30gram 4 bilezik yine 120gram yapar.
Tavsiyem 22 ayar işsiz bilezik alın. Üçlü burma ya da örgü bilezik olsun. 5-6 tane 20-25 gramlık alsınlar. Ailenize de böyle söylersiniz. 10bilezik alıp ince ve satınca değeri olmayan birşey alacaklarına böyle almak istemişler dersiniz.

Su altın= kiz degeri sacmaliktan bir arinsak artık.Babaniz cok yalnis bir düşüncede. Lütfen kendinize bir iyilik yapın ve aile büyükleriniz nisandan önce ne yapılacağını detaylı konuşsun. Beklentiye girip sonra baska birsey görmek hep sıkıntı oluyor. Burdaki diger konularda görüyorsunuz. Bizde anneler konuştu bohca felan yapilmayacak diye. Altın konuda herkes elinden geleni taksın diye anlaşıldı. Burda ha 2 ha 10 diye hesaplar edilmedi. Esimin ve benim annesi babasi emekli insanlar. Onları da zora sokmadan hareket ettik her zaman. Bu ara Türkiye de fiyatlar uçmuş durumda. Eczaneye girdim bir iki parca icin 100 lira verip çıktım. Altın ne durumda tahmin edebilemiyorum bile. Bizim ordada nisanda takilan bilezikler düğünde tekrar takılır, ekstradan yeniler alinmaz.

10 bilezik çok fazla degil mi
Biz nişan için 2 tane 20 gr lik bilezik çeyrek altin yüzük ve şu cerceveli kolyelerden takmistik
Sonradan dugun icin 3 tane daha bilezik alindi
Kimsenin sözüne bakmayin durumunuz neyse onu yapin. 10 bilezik yaptirinca huzurlu olunmuyor.

bu tamamen yasadıgınız memleketın orf adetlerı ve durumlarla alakalı
altını seven ceyızlere onem verılen bır memleketdeyım
hıc esya altın konusulmadı herkes canı ne ıstıyorsa onu aldı onu yaptı
bana sözde 1 bılezık ve tektas
nısanda 2 set ve alyans
bayram hedıyesı olarak madalyon kolye
dugunde 1 set takıldı

bızım etrafımızda bu az cunku ben altın sevmem hele o sıkır sıkır bılezıkler ruhum ıntıhar edıyor gordukce ...

annenıze okadar bılezık takıldıysa dugunde bırsey takılmamıstır takıyı nısanda takan dugunde takmıyor oyle anlasıyorlar
ayrıca 30 sene once ıle gunumuzde hersey cok baska eskıden evlenmek daha kolaydı esyalar az mobılyacıda yaptırılırdı kadınlar ceyızlerını kendı elıyle yapardı
sımdı hersey para ... annenız beklentıyı yukseltmesın sız erkege ne takacaksınız nısanda esıme saat takmıstım alyansını almıstım mesela ? hep kadına dusunuluyor ama annenız nasıl bır bohca yapacak damada ?

Arkadaşım biz sevgiliyken eşimle konuşurduk o 100 gram yapılır bide dedi bende bizde çok isteniyor 300 400 gram ama buna gerek yok dedim 150 gram kafi dedim o da tamam benim var zaten
Kenarda biz anlaşalım yeter dedi . Sonra sözde babam bana mıhir ne istersin kızım diye sordu ben de söyledim. Konuşuldu velhasıl nisandan önce gittik beğendik bilezikleri. 140 gram yaptilar soeun dehil dedik .Taktılar koluma . Düğünde aynı bilezikleri çıkardım tekrar taktılar ekstra bişey istemedim bi tane osmanlı kolyeli set taktılar ayrıyeten bu kadar durumu varsa agetirir nisanda takar düğünde aynısını takar yoksa yapacak bişey yok . Ben bilezikleri mihrim olarak aldım öyle adet olsun diye değil.

Her yerde farklı galiba bizde de mehir konuşulur şu kadar gram altın diye ona göre altın takılır. Ama nişanda çok fazla takılmaz 10 bilezik takılmaz yani..

Herkes durumuna göre takar. Nişanlın yada ailesi sormadan sen sakın birşey deme.

Bana trabzon hasır seti, 2 kelepçe takmıştı kv ve kp. Eşimde istediğim beştaşı almıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…