Nişanda gelin elbisesini hangi taraf alır?

Maddi gücünüz hem sizin hem ailelerin yoksa eğer be diye bu telaş?
Maddi sıkıntıları atlattığınız zaman nişanlanın.
Mezun olunca isimiz garanti. Benim de onlarin da oyle maddi sikintisi yok. Ikimiz de yurtdisinda ayni okulda okuyoruz. Ailemin tek dedigi sey herseyi biz yapiyoruz normalde de senin kiyafetini onlarin almasi lazim onlar alsin dediler
Ben de bi sey diyemedim. Obur tarafa ilettigimde hos karsilanmadim

Onların alması lazım.

Bence bir farki yok, herkes birbirine de alabilir,kendi kiyafetini de alabilir. Geleneklere gore hareket ederseniz siz zararli cikarsiniz,kvye kpe yaslaninca bakmak,evlenince onlarla birlikte oturmak,nisanliliktan itibaren kv evine temizlige gitmek,yemek yapmaya gitmek hatta aksam yemeklerini bir arada yemek, kvnin misafirlerine hizmet etmek gibi gibi...

benim nişan elbisemi eşimin ailesi almıştı
yani gelenek öyle herkeste aslında.

Bunlarin hicbiri sikinti degil benim icin. Maddiyat da onemli degil sadece ailem boyle bi talepte bulundu ben de soyledim ama hos karsilanmadim. Simdi aileme ne dicem onu bilmiyorum Konu para degil tavir yani

Bunlarin hicbiri sikinti degil benim icin. Maddiyat da onemli degil sadece ailem boyle bi talepte bulundu ben de soyledim ama hos karsilanmadim. Simdi aileme ne dicem onu bilmiyorum Konu para degil tavir yani
karşı tavır nasıl bir tavır gösterdi ki sana..
aslolan budur..

Hiç onu siz bunu biz muhabbetine girmedik huzur geldi.
Nişanlılığımı biz aldık. Kimseyi de giydirmelerini istemedik. Yok efendim oğlan tarafı kız tarafını komple giydirirmiş de.
Yok bayramda gelini giydirirmiş de altın takarmış da . Yok aile büyükleri altın takarmış da...
Valla hiç kimse yapmadı hiç para pul mevzusu açılmadı herkes huzurlu mutlu.
Her taraf zaten yeterince gereksiz ve sığ adetlerle dolu.
Bence bu ıvır zıvırla uğraşmayın bile.

Co
Cok haklisin biz de boyleyiz zaten ben de oyle istiyorum yani bilseydim boyle olcagini hic ogrenciyken kalkismazdim boyle islere. Ailem surekli arkanizdayiz dedi biz de 5 senedir cikiyoruz resmiyete dokelim mezun olup calisiriz hemen isimiz de hazir dedik. Ama bir elbise icin boyle yapilmasi hic hosuma gitmedi simdi babama ne dicem bilmiyorum. Babam onu da oder biliyorum ama mesele dedigim gibi maddiyat degil tavir. Bu arada ikimiz de tek cocuguz.

karşı tavır nasıl bir tavır gösterdi ki sana..
aslolan budur..
Bugun carsiya cikicagimizi biliyolardi. Elbiseyi begendim sonra nisanlimi aradim onlar da carsidaydi. Ortam musait degildi diye konusamadik. Mesaj olarak yazdim iki nokta koydu cevap olarak bu ne yani dedim ne dicegim bilmiyorum dedi sonra nasil yani ne var ki bunda dedim mesaji okuyup cebap bile vermedi. Normalde maddi durumlari kotu olsaydi boyle bi seyi soylemezdim ama sorun olmaz diye dusundum anlamadim durumu

Nisan kiz tarafina aittir dolayisiyla kiz tarafi alir. Boyle bir konunun dile gelmesi bile hos degil aslinda herkes kendine duseni yapsa kimsenin kimseden birsey beklemesine gerek kalmaz.

mesaj olarak ne yazdın?

Siz odeseniz nolur o odese ne olur sirketmi kuruyorsunuz?
Ablam kendi odedi nisan elbisesini,erkek kardesim nisanlisnin tum masrafini kendi karsilamisti.
Taraflara ayrilmayin kimin gucu neye yeterse o yapar

Siz odeseniz nolur o odese ne olur sirketmi kuruyorsunuz?
Ablam kendi odedi nisan elbisesini,erkek kardesim nisanlisnin tum masrafini kendi karsilamisti.
Taraflara ayrilmayin kimin gucu neye yeterse o yapar
Anlatamadim galiba. Ben zaten oderdim ama ikimizde ogrenciyiz ve ailemiz yapiyor heraeyi. Bu nisan icin herseyi ailem karsiliyor. Karsi taraf sadece bana yuzuk alcak. Biz de onunkini. Ama bugun carsidayken ailem normalde senin kiyafetinin fiyatini onlarin almasi lazim biz zaten herseyi yapiyoruz dediler. Ben de tamam dedim soyleyince hos karsilanmadim. Durum bu. Mesajda da aynen oyle yazdim canim.ne eksik ne bi fazla.

Herkes kendi kıyafetini alsın olsun bitsin, nedir sen aldım ben aldım muhabbeti Allah aşkına. Kınamda da nişanımda da kendim seçtim denedim aldım, karışanım da olmadı ohh mis..:)

Benim bildiğim erkek tarafı alıyor çoğu bölgede.
Ama maddi durumun varsa hiç tenezzül etme ailene de söyleme nişanlın almış gibi yap ailende söylenmesin.
Şahsen ben bizim adetimizde böyle desem nişanlımda benimle tartışsa bi elbise yüzünden çok sinirlenir ve bozulurum.

Herkes kendi giyecegini alir...
Sacma bir sekilde erkege kizin, kiza erkegin aldigini duydum bazi yakinlarimdan ama inanilmaz komik geldi o ne oyle degis tokus gibi...

Adet gelenek gorenek bakis acisi vs derken bu mesele tamaaamen kisisel bir tercih halinde. Su alir bu alir demek dogru olmaz bence. Ha sahsi fikrim nisan albisemi esimin almasi yonundeydi. Ikimizde calisiyoruz amma velakin bu konuda tavrim hep bu yondedir. Soz nisan dugun bayram farketmez gelin hanimin her turlu giyim ihtiyacini damat karsilamali. Altindan kalkamiyorsa kalkmasin bu ise. Dedim ya bu sahsi gorustur herkes farkli dusunebilir. Sen nasil istiyorsun onemli olan o

Benim bildiğim çevremden de gördüğüm nişan öncesi alışverişe çıkılır erkek tarafıyla .Geline kıyafet ,iç çamaşırı ,makyaj seti ,çanta ,gecelik vs takılarını alır erkek tarafı.Kız tarafı da erkeğin yüzüğünü alır .Diğer masraflar nişan organizasyonu ,salon vs masraf kız tarafına ait olup ,nişanda takılan takı da kız tarafına kalır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…