- 16 Mayıs 2017
- 23
- 7
- 1
- Konu Sahibi SoleyJaffe
-
Mezun olunca isimiz garanti. Benim de onlarin da oyle maddi sikintisi yok. Ikimiz de yurtdisinda ayni okulda okuyoruz. Ailemin tek dedigi sey herseyi biz yapiyoruz normalde de senin kiyafetini onlarin almasi lazim onlar alsin dedilerMaddi gücünüz hem sizin hem ailelerin yoksa eğer be diye bu telaş?
Maddi sıkıntıları atlattığınız zaman nişanlanın.
Onların alması lazım.Mezun olunca isimiz garanti. Benim de onlarin da oyle maddi sikintisi yok. Ikimiz de yurtdisinda ayni okulda okuyoruz. Ailemin tek dedigi sey herseyi biz yapiyoruz normalde de senin kiyafetini onlarin almasi lazim onlar alsin dediler
Ben de bi sey diyemedim. Obur tarafa ilettigimde hos karsilanmadim
Sonradan ben de oyle hak verdim. Bi de ustune 1.000-2.000 tllik kiyafetler vardi ben 450 tllik bi elbise sectim sirf masraf olmasin diye ama ne bileyim oyle bi seyle karsilasacagimi dusunmemistim bileOnların alması lazım.
Bunlarin hicbiri sikinti degil benim icin. Maddiyat da onemli degil sadece ailem boyle bi talepte bulundu ben de soyledim ama hos karsilanmadim. Simdi aileme ne dicem onu bilmiyorumBence bir farki yok, herkes birbirine de alabilir,kendi kiyafetini de alabilir. Geleneklere gore hareket ederseniz siz zararli cikarsiniz,kvye kpe yaslaninca bakmak,evlenince onlarla birlikte oturmak,nisanliliktan itibaren kv evine temizlige gitmek,yemek yapmaya gitmek hatta aksam yemeklerini bir arada yemek, kvnin misafirlerine hizmet etmek gibi gibi...
karşı tavır nasıl bir tavır gösterdi ki sana..Bunlarin hicbiri sikinti degil benim icin. Maddiyat da onemli degil sadece ailem boyle bi talepte bulundu ben de soyledim ama hos karsilanmadim. Simdi aileme ne dicem onu bilmiyorumKonu para degil tavir yani
Cok haklisin biz de boyleyiz zaten ben de oyle istiyorum yani bilseydim boyle olcagini hic ogrenciyken kalkismazdim boyle islere. Ailem surekli arkanizdayiz dedi biz de 5 senedir cikiyoruz resmiyete dokelim mezun olup calisiriz hemen isimiz de hazir dedik. Ama bir elbise icin boyle yapilmasi hic hosuma gitmedi simdi babama ne dicem bilmiyorum. Babam onu da oder biliyorum ama mesele dedigim gibi maddiyat degil tavir. Bu arada ikimiz de tek cocuguz.Hiç onu siz bunu biz muhabbetine girmedik huzur geldi.
Nişanlılığımı biz aldık. Kimseyi de giydirmelerini istemedik. Yok efendim oğlan tarafı kız tarafını komple giydirirmiş de.
Yok bayramda gelini giydirirmiş de altın takarmış da . Yok aile büyükleri altın takarmış da...
Valla hiç kimse yapmadı hiç para pul mevzusu açılmadı herkes huzurlu mutlu.
Her taraf zaten yeterince gereksiz ve sığ adetlerle dolu.
Bence bu ıvır zıvırla uğraşmayın bile.
Bugun carsiya cikicagimizi biliyolardi. Elbiseyi begendim sonra nisanlimi aradim onlar da carsidaydi. Ortam musait degildi diye konusamadik. Mesaj olarak yazdim iki nokta koydu cevap olarak bu ne yani dedim ne dicegim bilmiyorum dedi sonra nasil yani ne var ki bunda dedim mesaji okuyup cebap bile vermedi. Normalde maddi durumlari kotu olsaydi boyle bi seyi soylemezdim ama sorun olmaz diye dusundum anlamadim durumukarşı tavır nasıl bir tavır gösterdi ki sana..
aslolan budur..
mesaj olarak ne yazdın?Bugun carsiya cikicagimizi biliyolardi. Elbiseyi begendim sonra nisanlimi aradim onlar da carsidaydi. Ortam musait degildi diye konusamadik. Mesaj olarak yazdim iki nokta koydu cevap olarak bu ne yani dedim ne dicegim bilmiyorum dedi sonra nasil yani ne var ki bunda dedim mesaji okuyup cebap bile vermedi. Normalde maddi durumlari kotu olsaydi boyle bi seyi soylemezdim ama sorun olmaz diye dusundum anlamadim durumu
Anlatamadim galiba. Ben zaten oderdim ama ikimizde ogrenciyiz ve ailemiz yapiyor heraeyi. Bu nisan icin herseyi ailem karsiliyor. Karsi taraf sadece bana yuzuk alcak. Biz de onunkini. Ama bugun carsidayken ailem normalde senin kiyafetinin fiyatini onlarin almasi lazim biz zaten herseyi yapiyoruz dediler. Ben de tamam dedim soyleyince hos karsilanmadim. Durum bu. Mesajda da aynen oyle yazdim canim.ne eksik ne bi fazla.Siz odeseniz nolur o odese ne olur sirketmi kuruyorsunuz?
Ablam kendi odedi nisan elbisesini,erkek kardesim nisanlisnin tum masrafini kendi karsilamisti.
Taraflara ayrilmayin kimin gucu neye yeterse o yapar
Dedigim gibi canim anlattigim gibi. Ne eksik ne fazlamesaj olarak ne yazdın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?