- 16 Mayıs 2017
- 23
- 7
- 1
- Konu Sahibi SoleyJaffe
-
Ben de oyle oldum iste. Dedigim gibi herseyi ailem karsiladi sadece elbise icin oyle dediler ve elbise 400 tl sadece. Ogrenci olmasam gider kendim oderdim tenezzul etmezdim bile. Ama herseyi ailemiz karsilicak diye konustuk diye boyle bi ise kalkisildi.Benim bildiğim erkek tarafı alıyor çoğu bölgede.
Ama maddi durumun varsa hiç tenezzül etme ailene de söyleme nişanlın almış gibi yap ailende söylenmesin.
Şahsen ben bizim adetimizde böyle desem nişanlımda benimle tartışsa bi elbise yüzünden çok sinirlenir ve bozulurum.
Aynen bizde de boyle. Ama ben oyle soyleyince ters tepti.Benim bildiğim çevremden de gördüğüm nişan öncesi alışverişe çıkılır erkek tarafıyla .Geline kıyafet ,iç çamaşırı ,makyaj seti ,çanta ,gecelik vs takılarını alır erkek tarafı.Kız tarafı da erkeğin yüzüğünü alır .Diğer masraflar nişan organizasyonu ,salon vs masraf kız tarafına ait olup ,nişanda takılan takı da kız tarafına kalır
Çoğu yerde böyle ,keşke önceden konuşulsaymış.Son anda söylenince ters gelmiştir.Aynen bizde de boyle. Ama ben oyle soyleyince ters tepti.
Bizde oyle bi sey yokmus iste. Biz herseyi yapiyoruz. Onlar sadece alyansla gelinin kiyafetini aliyor. Geri kalan hersey bizden oluyor.bizde sizin o taraftanız. bizde nişanı kız tarafı yapar damadın ve gelinin herşeyini kız tarafı alır.
düğünde de erkek tarafı alır
Aslinda son dakikada degil de zamaninda soylendi de islerine mi gelmedi anlamadimÇoğu yerde böyle ,keşke önceden konuşulsaymış.Son anda söylenince ters gelmiştir.
Aynen bizde de boyle. Ama ben oyle soyleyince ters tepti.
Ya iste tamda duygularima tercuman oldun. Cok tesekkur ederim gercekten. Tam da durum bu. Cok kirildim bu durumlara. Yani ben olsan bu kadar anlayabilirdin canim...Çok saçma ve ayıp geldi diyelim ki adetinizde yok diyelim hicbiryerde yok.insanlar hayatına güvendiği kişiyi alır . Eşim benden talep etseydi onun nasıl biri olduğunu bildiğim için alabiliyorsam alırım alamiyorsam çare düşünürdük,adet saçma gelse bile kırmazdim hayatımı paylaşicam güvenim sonsuz olur sonucta .. yani tavrını hiç hoş bulmadım almak istemiyor sa bile bunun bir üslubu olur sizde dilenmiyorsunuz herhalde .
Mesele elbise değil bana kalırsa size olan davranışı çok ayıp olmuş.
Ustune de baslik parasi verirler miymisBenim bildigim, nişanın herşeyi kiz tarafina aittir. Erkek tarafı misafir gibi gider, takisini takar. Oncesindeki hazırlıklara karismaz
yani bence elbiseden çok nişanlının tavrı garip olmuşUstune de baslik parasi verirler miymis
Malesef oyle canim napicam bilmiyorum, aileme de ne dicem bilmiyorum. Hani maddi sikintilari olsa neyse derler de bu durum cok sacma olduyani bence elbiseden çok nişanlının tavrı garip olmuş
Sen istersen kes sesini. Burnunu sokmani istemiyorum. Bizim hayatimiz bu sana dusmez bizi elestirmek. Isine gelmediyae yorum yapma. Ben sen disinda herkese soruyorum artik. Para yok demedik baska bir durum var sen anlamiyorsan konusma daha fazla canimi sikma.Bu devirde herkes adet muhabbetinden hoşlanmıyor, o yüzden hoş karşılamamışlardır. Bana da biri beğendiğim elbise bu, fiyatı da bu, adetlere göre siz ödüyorsunuz dese ben de hoş karşılamam. Ayrıca ikide bir öğrenciyiz, paramız yok, ailelerimiz her şeyi ödüyor demişsiniz. O zaman evcilik oynamayın derim. Biraz büyüyün, ayaklarınız yere bassın, sonra nişanlanır evlenirsiniz. Zamansız işin tadı bu kadar oluyor. Her şekilde Evlenecek olgunlukta olsaydınız buraya elbisemi kim alsın diye konu açmazdınız bile.
Ya iste tamda duygularima tercuman oldun. Cok tesekkur ederim gercekten. Tam da durum bu. Cok kirildim bu durumlara. Yani ben olsan bu kadar anlayabilirdin canim...
Sen istersen kes sesini. Burnunu sokmani istemiyorum. Bizim hayatimiz bu sana dusmez bizi elestirmek. Isine gelmediyae yorum yapma. Ben sen disinda herkese soruyorum artik. Para yok demedik baska bir durum var sen anlamiyorsan konusma daha fazla canimi sikma.
Seviyeniz buysa eğer, nisanligi gelinliği her masrafı siz karsilayin, sizi alacak birini bulmuşkenSen istersen kes sesini. Burnunu sokmani istemiyorum. Bizim hayatimiz bu sana dusmez bizi elestirmek. Isine gelmediyae yorum yapma. Ben sen disinda herkese soruyorum artik. Para yok demedik baska bir durum var sen anlamiyorsan konusma daha fazla canimi sikma.
Arkadaşlar şuan onun tartışmasındayız. Nişanlım marmara bölgesinden bem akdeniz. Her yöre göre gelenekler değişiyormuş. Ama herkes farklı şeyler söylüyor. Size göre nişanda gelinin elbisesinin fiyatını erkek tarafı mı yoksa kız tarafı mı ödüyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?