Nişanda gelin elbisesini hangi taraf alır?

SoleyJaffe

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2017
23
7
1
Arkadaşlar şuan onun tartışmasındayız. Nişanlım marmara bölgesinden bem akdeniz. Her yöre göre gelenekler değişiyormuş. Ama herkes farklı şeyler söylüyor. Size göre nişanda gelinin elbisesinin fiyatını erkek tarafı mı yoksa kız tarafı mı ödüyor?

Ben gelinligim. Ve gelin kuaforum disinda hicbirseyimi karsi tarafa odetmedim.daha simdiden boyle konulara girmeniz kotu olmus. Dugun gunumde kuaforume soyledim almayin para kv den diye (birsey demisti ve takilmistim laf vermek istememistim.) Ama zorla odemisti.soz nisan kina kuafor kiyafet kina yeri kina organizasyonu herseyimi kendim karsiladim.

Ben marmaradayım eşimde bende göçmeniz ben almıştım nişanlığımı bizde sadece gelinliğin alınması beklenir

Bu konularda her kafadan bir ses çıkar,söyleyeyim.
Kendi nişanımdan örnek vereyim,elbisemi kendim seçtim beğendim aldım,kuaför masraflarını da kendim karşıladım.
Bırakın şu adetleri ya,adetleri yerine getireceğiz diye en güzel günlerinizi,en heyecanlı anlarınızı zehir ediyorsunuz.

Yahu ne kdr basit seylere takilip tartisiyorsunuz?
Biz iki saatlik mesafedeydik ben gezerken alirim, sende kendini ayarla dedim kendim odedim, ama kismette kayinvalidem gorumcemle almak varmis yine de anlastigimiz gibi odedim o kendi kiyafetini aldi
Kardesim iki sokak oteye nisanlaniyor biz kendimiz gezer bakar aliriz dedik o uzak bir yerde begendi gordu aldi. Illa sen odetmek istemiyorsan parasini istersin oder alti ustu bir elbise

Nisani kiz tarafi yapar dolayisiyla nisanda hem gelin hem damadin kiyafetini kiz tarafi alir.

Kuafore ne odendigini bilmiyorum, isteme-sozde ben odedim kendim gidip geldim. Nisanda ve dugunde kasaya yanastirmadilar bile
Kardesim nisanlisini zorlamamak icin kuafor masraflarini kendi odemisti

bence bırakın adet madet herkes kendi kıyafetini alsın ya

Bizim yörede erkek nişan elbisesini alır kız da erkeğin nişanda giyineceği kıyafeti/takımı öder.Erkek kıza nişan yüzüğü alır kız da erkeğe nişan yüzüğü alır.Karşılıklı yani.Ancak gelinlik damatlığı eşim kendisi aldı tabiki biz ödemedik.

Aslinda biz hic tartisma yasamadik. Nisani, organizasyonu, nisanlimin, alyansini hepsini biz karsiliyoruz. Bu arada ikimiz de ogrenciyiz. Nerdeyse herseyi ailem karsiliyor ve cok sey odettim onlara. Bizim geleneklerde de nisan elbisesiyle ic camasiri erkek tarafi aliyormus. Ben bilmiyodum, obur tarafa illettim ama pek hos karsilanmadim sanirim. Kimse bi sey soylemedi ama sogukcaydi. Eminim sorun oldu. Onlar sadece benim alyansimi aliyolar.

Ayrica ikimizde bi sey alamayiz cunku hala ogrenciyiz son senemiz. Herseyi aile karsiliyor. Yoksa ben kendime alirdim ne onlara ne de kendi aileme odetirdim.

Benim bildiğim kadarıyla kız tarafı alıyor ama önemli olan bence adetler değil. Evleneceğim zaman iki aileye de söyleyeceğim eğer masraf eşimle benden çıkacaksa ne nişan ne düğün istemiyorum bize hediye olarak yapıyorsanız yapın diyeceğim. Nişanlınızla tartışıyorsanız karşılamak istemiyorlar demektir, zorla yaptıramazsınız ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…