İki aile arasında altın yarışı gibi anlatmışsınız konuyu..Herkes imkanı dahilinde ve gerektiğince takar altınını.
Eğer siz bu durumu ailenizin karşısında ezilecekler diye bakmazsanız ezilmezler.Çünkü bu durum ezilecek bir durum değil. Çok saçma bir bakış açısı..Bunu o şekilde söyleyenlerin kendini eğitmediklerini düşünüyorum.
Birde mihr olarak hac istemişsiniz, işin islami boyutu tartışılır oluyor mu olmuyor mu diye ama hac çok masraflı ve en kıymetli ibadetlerdendir.Böyle bir hediye diğer altınlardan çok daha önde.Eğer kabul edilmişse zaten bunları söz konusu bile etmeyin.
8 10 arası iyi bir burma alınır hac parasıyla..Ee birde iki kişi gidilecek bunun iki katı oluyor yani.
....
Eğer evleneceğiniz kişi elinden geleni yapmaya çalışıyorsa, en güzelini seçiyorsa birşey alırken, gönülden alıyorsa bunun üzerinde durun.İnanın en kıymetlisi bu..Gerisi mutluluk getirmiyor.
Takı olayı adetlerle de ilgili bir durum. Bizde mesela nişanda da düğünde de takı takılır. Ama nişanlımın tarafında sadece düğünde takılırmış. Nişan için gün kesmeye geldiklerinde konuşmuş anlaşmışlar, nişanlımın annesi nişan günü sorun olmasın diye bizde akrabalar nişanda takı takmazlar ama ben gelinimin her istediğini yapacağım demiş. Nişanımız evde isteme söz nişan bir oldu. Çok da güzel oldu. Nişan için gün kesildikten sonra nişanlım annesi ben ve annem birlikte alışverişe gittik. bohça için alışveriş yaprtık sonra kuyumcuya gittik kayınvalidem oturdu bana kızım ne beğeniyosan onu al dedi, annemle kayınvalidem oturdular ben beğendim nişanlım da beğenince alyanslarımızı ve setimi aldık. Nişan hediyesi olarak da babası tamtur pırlanta yüzük, nişanlım tektaş pırlanta yüzük, kayınvalidem de setimi taktı. Nişanlımın ablası tam altın, benim 2 abim tam altın annemle babam da bilezik taktılar, nişanlıma da saat taktılar bende Kur'an_ı Kerim hediye ettim :) bizim akrabalarımız bana hem takı hem para taktılar. Önceden konuşulduğu için bir anlaşmazlık da olmadı.
bu konunun üzerine böyle nispet yapar gibi yapmanız da çok görgülü bir davranış olmuş. ama ne yapalım işte bizim toplumumuz da böyle, ne kadar eğitim de alsa değişmiyor.
arkadaşlar mehaba,
uzun zamandır kafamı mesgul eden düşündükçe istemesmde beni o an huzursuz eden bi problemimi paylaşacağım sizlerle..
okuyup yorum yaparsanız bana yardımcı olacaksınız...
öncelikle nişanlımla severek adım attık bu yolculuğa,
benim maddı durumum nişanlımkıne nazaran daha iyi...
onu severken bunları hiç düşünmedim...nişana kadarda altın meselesnı aklmın ucuna getrmedim...
nişanlım evin tek erkek çoocuğu aynı zamanda tek bekar kalan çocuk...
2 ablası yıllardır evliler..
neyse işte altın şubu zerre umrmda deildi ailemde aynı yapıdas kişiler zira kız istemede herhangi bi kesintide bulunmadılar...
bende mihir olarak hac istedim...
nişan günü annesi babası orta kalınlkta hediyelik bilezik taktılar,2 ablasıda çeyrek...
benim annem babam ayrı ayrı burma bilezik iabim ve eşi 2 ayrı yarım altın,ablam yarım altın,eniştem künye,diğer 2 erkek kardeşimde tam altın taktılar.
anaanem de burma taktı ve amcalari eyzeler....vs işte onlarde çeyrek takarken onun öz ablaları çeyrek taktılar,teyzeleri vs para taktılar..
ve ondan sora herkes bana ailesinin bizim aile karsnsda ezildiğini söylediler her fırsatta...az taktılar,bitane oğulları var durumlarıda var...öyleki annesi burbalarnı takar takar ortalklarda gezerken bana hedyelk takıyo...başta hiç önemsemedim ama beni kuymcuya dahi götmediler ne istersin dahi sormadılar...
şimdiden düşünüyorum düğündede aynı şeyler olacak diye korkuyorum...
yine mahcup edecekler beni herkesin içinde diye kara kara düşünmeye başladım....bari göstermelk taksa annesi düğünde herkesn içinde ben yine ona verrm duğn btşi...yani altnları önemsedğimden dedği sadece ailem karşsnda düğündede ezilmelerini işstemyiorum...ama onlar bunu hiç umursamıyor...nişanlım nişanda alacakalrının en iyisini aldı taktı ama ailesi neden böyle yapıyor anlamadım.durumlarıda var....ayıp ediyorlar,beni mahçup ediyorlar...bugüne kadar onlara bi saygszlğmda olmadı..
birde 2 yıl kadar eşimin ailesnn bir üstnde otrcam mecburen....ister istmez onlar beni düğündede mahçup ederlerse tavır içinde olmaktan huzursuz olmaktan endşelym...ailem bırak umrsama nişanln iyi gersni boşver ne takarlarsa taksın diyorlar...ama işte öyle olmuyor....sonuçta arkadşarım,tüm akraba herkes orda olcak...nişanda duydğm lafları ancak sindrebildim...
tekrarmı aynı şeyleri yaşıcam......offfffffffffff((durumu benmle aynı olan varmı...?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?