nişanda takılanlar ve düğünde takılacaklar.....:(

Neden milletin bu konuda ne konuştuğunu bu kadar umursuyorsun. Kaldı ki ne takarlarsa taksınlar sonuçta onları eleştirecekler seni değil ki. O kadar büyük sorun değil diyorsun ama bence epey sorun etmişsin gibi geldi bana.

Son düzenleme:
bana kalırsa eşinin ailesine göstermelik takın diye bi teklifte bulunma, gücenirler.
hem ne önemi var kim ne takarsa taksın. sen nişanda takılanları düğünde tak koluna o karışıklıkta üzerine taksınlar yenilerini kimse anlamaz bile. bizde nişanda akrabalar bişey takmaz ayrıca. eşimin ailesinde takıyorlarmış ama çeyrek ya da kolye küpe gibi) o yüzden hazırlıksız yakalanmıştık. bilezik olarak bi kayınbabam takmıştı iki tane o kadar. akrabaları ufak tefek takınca ayıp olmasın diye o anda çantasından çıkardığı parayı filan takmıştı teyzem abim vs.. belki onlarda da adet değildi o yüzden bilezik filan garip geldi almadılar. ufak tefek hediyelik aldılar ne bileyim herkesin adeti farklı bütçesi farklı kim ne derse ver azının payını olsun bitsin.

düğünümde imitasyon takacak kadar değersiz görmüyorum kendmi...alıp takarakta onların ailesni yüceltemem...ne yaparlarsa yapsınlar onların şanıdır...

kötü niyetle yazmadım yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.ben o yönden düşünmemiştim. :26:

Sen daha nişanlıyken nişanlının ailesine "altın erkeğin şanındandır, takarsanız kendinizi yüceltirseniz" gibi sözler edersen, düğün arifesinde çok göz yaşı dökersin, benden sana bir nasihat. bu sözlerin dile dökülmesi bile bence iki tarafı da küçülten bir şey. altın takmayan aile yüce değil mi yani? senin nişanlını o yaşa getirmişler, senin seveceğin gibi bir karakterde yetiştirmişler, bunların ölçüsü altın olabilir mi?
"abime taktılarımı saysam" diyorsun, ben şimdiye dek "biz şunu taktık" diye sayanını hiç görmedim, bu altına aşırı önem vermektir.
kayınvalidenin kolunda bilezik dolu diyorsun. ama ne bileceksin, belki kayınvalidenin bir sosyal güvencesi, üzerine mülkü yok ve o bilezikleri kendi için güvence olarak görüyor. çıkarıp sana mı takmalıydı yoksa kötü zamanlarını düşünüp kendinde mi tutmalıydı? Benim de bir erkek kardeşim var, ailem zamanı gelince durumu ölçüsünce yapar bişeyler, ama sırf konu komşu "şan" desin diye de annemin binbir emekle aldığı bileziklerini sattırmam ben. Onlar annemin güvencesidir. Sigortası, maaşı bile yok kadının. Yarın öbür gün allah göstermesin kötü gününde konu komşu mu "pek şanlıydınız ama geline taktıklarınızla" diyecek? Burada okuyoruz, bir hafta hasta kayınvalidesine baktı diye "kayganamı evden nasıl gönderebilirm" diye soranlar oldukça kayınvalidelerin kendi gelecek günlerini teminat altına almasında bir sorun yok bence.
Biz sana ne desek sen bu takı konusunda nişanlında bir tartışma yaşayacaksın bence. Dilerim az münakaşalı bir düğün süreci yaşarsın da karşılıklı saygı ve sevgiler tükenmez. Belki ben çok tok gözlüyüm, bilemedim, kayınvalidemin sağlıklı olması, üstünün başının temiz olması benim için her şeyden önemliydi nişanımda da düğünümde de. Gözüm ne koluna gitti ne cüzdanına. Hatta bugün allah göstermesin bir hastalık durumu olsa, evimin bir odasının hep onlara ait olduğunu söylerim. Benim yavrumun babasını bu yaşa kadar getirmiş kadın, ben daha onlardan bir şey mi bekleyeyim derim.

Benim kayınvalidemler 4 tane burma bilezik taktı düğünümde...

Ya sonra???aldığı beyaz eşyaların ve nişan bohçasının parasını isteyince mecburen bilezikleri vermek zorunda kaldık..

Takmayın kafanıza...kimseyi ilgilendirmez ne takılıp takılmadığı...hem sonucu benim gibi olsa örneğin ne anlamı kalır ki ne taktıklarının

Bu zamanda o ne takmış bu ne takmış muhabbeti.. Vallahi pes!
Bence etraftan daha çok bu konuyu sen takmışsın kafana..
Ancak evinde huzursuzluk olursa seni ne ailenin taktığı çook altın nede eşinin ailesinin taktığı az altın kurtarır..
Evinde yuvanda kocanla mutlu olmaya bak derim..
Takılmış takılmamış bunları hayatından çıkar..
Mutluluklar..

ben çoğunlukla aynı düşüncede değilim. ne alınacağını bile sormuyolar diyo konu sahibi. yaşamayan bilemez sanırım aynı şey bendede var. bizimde nişanımız olucak ama kvalidem sağolsun napıyosun diye bile sormaz. biz sözlümle yapmaya çalışıyoruz. ama ben aileme söyledim beklemeyin dedim onların karakterlerini bildikleri için susturdum onları boşuna konuşuyosunuz dedim. onlarda sağolsun anlayış gösterdi.
takı evet bencede erkeğin şanıdır kadına verilen değeri isteği gösterir ve erkek tarafı seni bi tarafıma takmıyorum muhabbetine giriyosa bunlarında lafı olur. canım sen ailene uygun bir dille anlat herkes bir olmak zorunda değil ben öyle dedim. sen beni sahiplenebilirsin ama onun ailesi sahiplenmiyo napalım bizdemi suç dedim ve kabul ettirdim bence sende öyle yap...

sizi cok iyi anlıyorum.
aynı şeyleri bende yaşadım.
eşimin tarafının durumu bıızmkıne göre kötü. bunu bılıyordum.

benımde nişanımda üstüm basım kolum bılezıkle doldu.
onlardan 1 otobus ınsan geldi ve kalkıpta 10 tl bıle takmadılar hepsi geçti oturdu bi köşeye.
bizde düğüne gidipte takıya kalkmayanı cok ayıplarlar.
düşünsene eşim koca otobus tuttu. ee geldilerde noldu hıç gelmeseler daha iyi.
350 mılyon koca otobuse gitti o sıkışık zamanda.
boyle şeyler önemseniyor evet ama evlendıkten sonra unutuluyor boşver takma.

birde nişanda takılar kıztarafınakaldığı için erkek tarafı pek bişey takmıyor.

cnm bende kurban bayramının 3.günü kısmetse nişanlanıcam dün istanbula alışverişe gittim tektaş alyans kelepçe alındı elbisem ayakkabım gecelik bornoz ve yatak ötrüm alındı eve geldim annem sadece elbisemi yüzüğümü ayakkabı ve çantamı gördü ve yüzüğüme çok küçük bunu mu aldın daha gösterişli alamadın mı dedi elbisemi giyindim 5 dk bişey demeden baktılar yüzüme beğenmediler yani bende çıkardım elbisemi beğenmeyin ya beğenmeyin başkası giyse beğenirsiniz dedim annem snr yanıma geldi gittim tekrar baktımda beğendim güzel güzel dedi ama kalbim kırldı hevesim gitti bikere ben tepki vedim dite güzel demek zorunda kaldı..şimdi benim aldığım yata örtümü gece kıyafetimi görse eminim hiç beğenmez çok moralim bouzluyor iple çektiğim nişan hiç gelsin istemiyorum sırf kötü eleştirilerden dolayı ben gösterişide seviyorum sadeceliğide ama çok moral olarak çöktüm pişman oldum inan kara kara düşünüyorum nişanda neler dicekler diye takmamayım diyorum ama bende senin gibi dolduraşa geliyorum hani gerçekten dolduruşa geliyorum hevesim keyfim hiç kalmadı mutlu da değilim

bence,hiç düşünmeyin bu durumları,
etraf bunları,iunları söylüyor diye.hayatını onlardan önemli mi,onların dediklerini niye bu kadar takıyorsunuz?

benim anlamadığım nokta;

senin ailenin bu durumu takmayıp olup,seni yumuşatmaya kalkışıp seni takmış olman .

normalde hep ailelerden gelir bu sözler,ama sizde tamamen ters tepmiş

nişanlınıza,ailesine haksızlık ediyorsunuz ,sonuçta altın aldı başını gidiyor,çok zor bilezik almak artık

sizin mutluluğunuzdan önemli mi altın,bilezik?

Son düzenleyen: Moderatör:
sende nişanlında çalışıyorsanız bikaç altın için değmez ama ilerde sana dilleride olmaz..yüzlerine çarparsın...eyvallahın olmaz..bana taktıklarını düğünden sonra sıyırıp aldılar parmağımda tek bi yüzükle kalmıştım..şimdi her fırsatta başlarına kakıyorum ohhh iyide oluyo....booşver kimse karşılıksız bişey yapmıyooo

benim midem bulanıyo bu altın muhabbetinden
yeni evliyim, ne nişanımda ne de düğünümde doğru düzgün bişey taktılar
ki bizim düğünlerde dirseğe kadar dolar gelinin kolları
başkaları ne söylerse söylesin ne düşünürlerse düşünsün umrumda değil
bu tarz şeylere kafamı yora yora şimdi bir sürü sağlık problemiyle mücadele ediyorum

sana tavsiyem yorma zihnini
bak ailen de önemsemiyormuş
boşver kimsenin lafına aldırış etme
10 tane taksalar neden 11 tane takmadılar dyecekler
herkes konuşur her zaman konuşacak şey bulunur
mutlu olmaya bak
bırak 2 bilezik eksik olsun kolunda ama huzurun ve sağlığın yerinde olsun
bunları laf olsun diye söylemiyorum tecrübelerime dayarak konuşuyorum
ben taktım taktım kendime ettim, sağlığım bozuldu, evliliğimden bile hiçbişey anlamadım hala
inan düşünüp üzülünce sadece kendimize yapıyoruz tatlım, herşey unutuluyo üstü kapanıyo ama
sağlık gidince ne huzur ne para hiçbişeyin önemi kalmıyo

"Ben umursamıyorum ne takıldığını" diyorsun.
"Elalem ne der? diye üzülüyorum" diyorsun.
Arkadaşım biri "imitasyon tak o halde", diyor.
"Kendimi o kadar küçültemem, onun ailesini de yüceltemem" diyorsun.
Ve ne takıldığını sen umursamıyorsun, elalem ne der diyorsun..öyle mi???

Canım bu altın konusu aşağı yukarı bi çok insanda sorun oluyo Bende yeni evliyim nişanımda 3 tane bilezik taktılar onuda nişanlım aldı zaten. Sonra aynı bilezikleri nikahımdada taktılar yani aynı bilezikler ikinci kez takıldı milletimi kandırdılar hayır kendilerini kandırdılar. Bazı Anne babalar Durumunun olmadıgını öyle güzel bahane ediyolarki. Bu bi kere olucak bişey insan bi şekilde bulur buluşturur borç harç da olsa evladına son görevini yerine getirir. Ama ne yazıkki herkez o ince fikre sahip değil. Benimde keşke düğünümde hediyelikde olsa bilezik taksalardı nişandakileri kolundan çıkarıp geri vermek daha çok insanın zoruna gidiyo canım inanki. Bence şimdilik hiç kafana takma belki düğününde daha iyisini takarlar nişan diye öyle yapmışlardır.

canım öncelikle hayırlı olsun inşallah...nişanlımla ailelerimz ilk tanştıklarında hersey dört dörtlüktü mükemmelerdi hatta...bana soranlara sanrım biz sorun yasamıcaz erkek tarafnn ailesi çok iyi derdim herkes bana daha yolun çook başndasın derdi...ve yasadıklarımla sabitledim haklılardı....
biliyomusun aynı olayı yasadık senle nişanlmla tüm gün nişan alşversndeydik güzel bi nişan elbisei aldım bide şık markalı bişey aldık çünkü istedğim modeli orda buldum,ayakkabsndan çantasna aldık herseyi,alyans bide tektaş aldık orta kalnlkta,nişanlm evlenme teklfi ettğindede ince bi tektaş almştı ama nişanda takmadık onu unuttukneyse işte eve geldim bi heves annem elbisemi kısa buldu ve beğenmedi bende senin gibi çok etkelndm..öyleki ailem olumsuz bi yorum yaptğnda anında etkelnr odama kapanr oldum...ama inan nişan stresnden bu...belli etmesede kendnı bi yerden etkliyor işte..
nişan bohçamda dört dörtlktü bana ve herkese göre..özene bözene alınmıştı,8 bohça süslü falan(içinde bana aileme alınan kıyafetler iç çamaşrlarıhavlular nevresm takımları.......vs),nişan sandığım bide büyük bi bavul düşün.....anaanem yinede az buldu....işte hep bi yerden eksik çıkıyor aslında...bende yapıyorum aynı hatayı herkes bi yerden konusuyor,eleştrlere ister istemez kulak tıkayamıyoruz malesef ve üzülen biz oluyoruz....istiyoruzki herkes olumlu karşlasın ama olmuyor işte...
canım sen şmddien bunu takarsan o zaman nişan sonrası yapılcak yorumlarda kendnı yer btrrsin....nişan akşamı takılanlarn ne oldgnu dahi bilmiyordum ama saolsun erkek tarfı gdnce akrabalarım başladılar kaynanan burmalarndan brni taksaydı en kalte kıyafeti gymeyı blıyor sana tenekmı taktı..sana gösterdkleri değere bak...ve ben etkelenerke nişan gecesi nişanlımla kavga ettm telefonda düşün......
onların doldusları yakamı bırakmadı ve uzun süre bu takı sornu yuzunden kendmı kuçk düşürdüm buraya yazdıma bakmayın ama aylardır tek kelme etmıyorum söz verdimn aileme takı hakknda artk konşmucam kmsesnn etksnde kalmıcam diye...
ama ister istemez içimde kalmış bunlarkı dün kk yle paylaştım ve şimdi düşüncelerim daha net...
beni bilen bilir....altna mala mulke önem versydi bol paralı brni bulrdum tipszde değildim hani ki karşma çok çktı ama ben bambaşka özellkler aradım karşmdaknde ve ntekim nişanlmı koydum yüreğme...
bi arkadaşım yazmış ailesi senn istedğn özellklerde yetştrmış bundan değerli ne olur diye....evet gerçekten öyle...canıms ende takma aile hersey dört dörtlk olsun ister istemez...emin ol ben alıştım eletrlere kı nişanlım bana göre ksusrsuz ama işte ailesnn hataları yuzunden işte nişanlmı pek kmse görmuo herkes ailsne yoğunlasıo...illa bi yorumda buluncaklar ya....
bana diyolarki boşanmış biri bunu söyleyen,ay bana şu takıldı kelepçe takldı hasırlar falan filan...bende dedimki takıldıda hani yuvan,hani kocan nerde?yani ne önemı kaldıki değilmi....:)ne yapyım yarasnı deştim ama onlarda çok üstme gelmeye başladılar...neyn havasnı attıkı sankı değilmi....bizi seven sahplenen sevdğimz varken.......şimdi taşlar yerne otoruyor beynmde...
aslnda bana şu yapldı bu yapldı dyenler yani yuvalarındaki huzursuzkları görmuyolar....onlar için yapılan güzel şeyleri anlatıp senin benim gibi insanların mutluğyla oymanaya çalşırlar...ailen için demıyorum belki nişandan sonra çevrende illakı iyi kötü yorumda bulncaklardır...takma desmde daha çok tartşmalardan geçeceksnz...ama yazdklarmı önemsemeni rica ediyorum..şimdiden hevesn kırılrsa bunun nişan günü var nişan sonrası...mobilyası düğünü......biz moblyalardayız şimdi ve inanlmaz streslı....allah yardmcmz olsun arkadaşım

kastım şu..nişanlımın ailesi bişey takmayacak kadar düşünümüyolarsa beni bende sırf onlar taktılar gösteriş olsun dye imitasyon neden takıyım....imitayonları gerçk sanacak herkes ve ailesde sağda solda gurulanacaklar biz yaptık diye...ve bu durumda ben kuçulmuş oluyorum...bundan önce yazdğm yorumu okumanı rica ediyorum bi arkadaşa cevep olarak yazdım...

gerçekten bu konuda dertli ne kadar çok insan varmış ya? benim nişanımda kimse bana veya aileme ne istersiniz demedi, sadece kayınvalidem inci küpe ve kolye taktı gelinliğimle takarım diye, kuyumcuya gitmekmiş, kıyafet v.s. alışverişi yapmakmış hiç böyle bir muhabbet bile olmadı, ki gerçekten küçük biryerde büyüdüm bende ve hep anlattığınız şekilde olur bizim orada da, düğün için nişan için kız ie damat tarafa alışverişe gider durur ama ben de ailemde hiç umursamadık açıkçası, düğünümde de kayınvalidem bir set, kayınbabam da bir kelepçe taktı, yine tabii ki bana sormadılar seti de kelepçeyi de ben seçmedim, umrumda da olmadı sonuçta bana kim ne hediye alırsa alsın ben seçmiyorum normal hayatımda da.benim tarafımdan düğüne gelenler kesin konuşmuşlardır, ne kadar az taktı damadın anne babası diye, ne de olsa 10 tane bilzeik almadılar :) ama o set pırlantaydı, o kelepçe de keza değeri çok yüksek bir kelepçeydi. demek istediğim canım alınacak takının maddi karşılığını ne civarda olduğunu umursamadığın halde başkalarının düşüncelerini önemsiyorsan benimki sana örnek olsun, bana takılan 3 parça şeydi ama değeri 20 bilezikten fazlaydı peki elalem konuşmadı mı %100 konuştu, umrumda mı hayır. ben eşimle o kada rmutluylum ki kim ne derse desin 3. şahısların düşünceleri için tatsızlık çıkaramam :)

ayrıca bu devirde öyle damat tarafıyla alışverişe falan çıkmak olmasın artık ya, gerçekten. sana 50 tane adana burması taksınlar (50 tane takıp sevedebilirler o ayrı)ama seni sevmesinler mesela, hiçbir önemi kalmaz o takılanların çünkü senin de düşündüğün gibi mecburiyetten takılmıştır. bırak içlerinden ne geliyorsa onu taksınlar, kimsenin kimseye verdiği değer parayla ölçülmez, ölçülmemeli. Önemli olan senin nişanlınla aranın nasıl olduğu, önemli olan o insanların seni sevip sevmediği, sana nasıl davrandığı.

cnm köprüyü geçene kadar herkes çok iyidir....nişanlılıkta sen ne kadar iyiliklerine de yapsan kötülüklerinede ileride sana nasıl davranmayı düşünürlerse öyle davranırlar

not:bu cvb.ıkapanan konunun başını okuyarak yazdım...devamını okumadım yemeğe gidiyorum işteyim ama cvb yazayım istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…