Eşim bana nikahta 1 karata yakın iyi kalite tek taş pırlanta yüzük ve trabzon hasırı bilezik taktı fakat aileis uyduruk bir inci kolye takımı taktı. Ben o kadar kinlendim ki bu duruma tavır aldım mesafe koydum. Başka seylerde var tabi. Sevmedik annesiyle birbirimizi. Sadece bayramlarda gidiyorum. eşimle sorunumu yok çok şükür ama annesine bensiz gitmez zorunda çünkü ben gitmiyorum mecbur kalmayaınca. durumu oldugu halde az takan kendi kaybeder. Gelinini kaybeder.
ben de nişanda takılanları kayınvalideme vermiştim nişandan sonra.durumları sıkışıktı.annemler sordu hesap bile vermedim.düğünde eşimle her şeyi kendimiz seçtik yaptık.onun ailesi de sadece 10 bilezik yaptı bize.ama şükür mutluyuz huzurluyuz.dünya malı nedir ki.sağlık olsun da.iyi niyetli olmak lazım.ama karşılıklı tabi.allah herkese hayırlı güzel günler nasip etsin.evlilik ömürlük...
ah arkadaşım ahhh
benim nişan ve düğünüm arasında çok zaman farkı yok bak şimdi eylül 2010 da nişanım oldu eşimin ailesi nişanda benim kendim seçtiğim pahalılığı orta derecede ama şıklığı gerçekten çük güzel olan bir set taktı ayrıca bi de işte yine seçtiğimiz alyansları tek taşımı zaten sözde takmışlardı. nişanda bunlar takıldı. düğünümde kasım 2010 da oldu 1 sene oldu sayılır artıkişte düğünümde de ben o gün salona gittiğimizde geri verdim seti yine takıda o seti taktılar yeniden ayrıca 3 tanede ince bilezik ki onlarıda son gün eşime yaptırdılar meğerse yapmamışlar eşiminde üstünde para olmadığı için arkadaşından borç aldı sırf ben mahçup kalmıyım die yaptı onları yoksa ailesi yapmıycaktı durumları olduğu halde hemde.. benim ailemden 3 adet kalın bilezik eşime saat altın ablam yine güzel bir bilezik taktı. yani sonuçta ailesi düğünde bişey yapmadı hee bana takılan saatide yine eşim yaptı. vee noldu biliyo musun o gece salon parasınıda bize verdirdi ailesi Allah a şükür takımız çok iyi oldu paramız ve altınlarımız iyiydi bana göre salon parasını paralardan ödedik düğün salonunda eşimle girdik gelin odasına parayı ayarladık takı kesemden hemen verdik bi de fotoğrafçı parası felan neyse nakit takımız öyle bitti zaten altınlarımızdan sadece 4 günlük bir balayı yaptık çünkü kalanınıda yine eşimin ailesi bunları biz ödiycez dedikleri şeyleri ödemedikleri için biz o borçlara harcadık. ve hadiiii düğünde öyle oldu bi de onun haricinde bize bir sürü masraf çıkardılar yani uzatmadan anlatıyım çeşitli durumlardan maddi zarara uğrattılar hep bizi.
ama sonuç olarak ne oldu biliyo musun yinede eşimin ailesiyle normal bir ilişki kurduk kurmak zorundaydık köprüleri hemen öyle atamıyosun ben sana yine kısa anlattım ben ne kızgınlıklar yaşadım onlara karşı dahaaa nişan çeyiz nikah düğün olaylarından ve bu geçen 1 senede yaptıklarından dolayı bir bilsen ama sonuç hep kendine yapmak be tatlım ben 3. ayımda saçkıran oldum ve şu geçtiğimiz eylül ayında düzeldi tamamen çıktı saçımda açılan bölge stresten yani kendine zarar veriyosun bırak dolduruşa gelme çok konuşan insanları bende iyi biliyorumbenim nişanı çeyizi düğünü valla dün gibi hatırlayıp konuşuyolar hala yani onları takmaya devam edersen valla daha bunun çeyizi nikahı düğünü var yanarsın sende
uzun lafın kısası hiççç takma ben artık gülüp geçiyorum valla he elimde kalansa bi setim oldu onu da inadıma hiç bi düğünde falan takmıyorum tak tak biz yaptık millet görsün diyoya bende takmıyorum özelliklesende bunları kafana takma önünde önemli güzel bir dönem olucak düğüne kadar herşeyden tat almaya bak kötü şeyler hatırlama sonrasında canım :112:
aman biz mutlu olalım da
nişan günü annesi babası orta kalınlkta hediyelik bilezik taktılar,2 ablasıda çeyrek...
benim annem babam ayrı ayrı burma bilezik iabim ve eşi 2 ayrı yarım altın,ablam yarım altın,eniştem künye,diğer 2 erkek kardeşimde tam altın taktılar.
anaanem de burma taktı ve amcalari eyzeler....vs işte onlarde çeyrek takarken onun öz ablaları çeyrek taktılar,teyzeleri vs para taktılar..
ve ondan sora herkes bana ailesinin bizim aile karsnsda ezildiğini söylediler her fırsatta...az taktılar,bitane oğulları var durumlarıda var...öyleki annesi burbalarnı takar takar ortalklarda gezerken bana hedyelk takıyo...
yine mahcup edecekler beni herkesin içinde diye kara kara düşünmeye başladım....ailem bırak umrsama nişanln iyi gersni boşver ne takarlarsa taksın diyorlar...ama işte öyle olmuyor....sonuçta arkadşarım,tüm akraba herkes orda olcak...nişanda duydğm lafları ancak sindrebildim...
Of kusura bakma ama endişe edilecek konu mu bu.
Çok da fazla sevmiyorsun heralde.
İnsan en son buna takılır.
Çok saçma geldi bana.
Ayrıca belirtmek isterim bugün abime nişan yaptık takılan 3 bilezik 1 yüzük 4 çeyrek mi neydi.
Yengeme sorduk set ister misin nişanda , vallahi istemem hiç masrafa gerek yok dedi :) O kadar düşünceli ki kendisi.
Sen heralde asla varmazdın şu durumda. Bu kadar önemliyse eğer
Sen insanlara nederim diye düşünüyorsun , millete ne . Adamın elinde o vardı onu yaptı .
Ne kadar terbiyesizlik bi kere bunun lafına yapmış olmak.
Paraya çok mu düşkünsün diye düşündüm bir an kusura bakma.
iyi ki umursamıyorsun altın işini, ne olacak canım herkes farklı yaklaşır bu işlere bu takılnalar hediye sonuçta, içinden nasıl geçiyorsa öyle takar, kolunda olabilir, ama o an için sana hediyelik alması gerekmiştir. başkalarının ne dediğinin ne önemi var ki sen kendin diyorsun benim ailemin durumu daha iyi diye, buy durumda senin ailen kadar takamamaları normal değil mi? madem onlarn durumu senin ailenin ki kadar iyi değil o zaman millet bunu da konuşacaktır. Böyle şeyleri kafana takma bence.
dayanamıcam yani kusura bakma ama ayıp olarak nitelendiriyorum ben böyle düşünceleri.[/QUOT
sanırım çok fazla etkileniyorum herkesin ne dedğinden...
aslında beni iyi okuduysanız tek derdim milleti konusturmamak...
keza mihirde dahi altın istemedim dikkat ettysenz eğer böyle altnı önemseseydim isterdim mutlaka değilmi..
ben umursadğmdanda değil aklımı bulandran küçk bi konuyu paylaştım sizlerle..
herkesin düşüncesne saygı duyarım
imitasyon bilezikler var onlardan alabilirsiniz gerçeklerinden ayrılmıyor.hem de hevesinizi alırsınız.ne kadar da önemli değil desek te insan özeniyor.bujiteri satan yerlerden alabilirsiniz.benide 2 tane sahte bileziğim var ama komşularım anlamamıştı gerçek gibi duruyor.imitasyon set bile var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?