nişanda takılanlar ve düğünde takılacaklar.....:(

esracım yazımı tekrar okudum yanlış anlaşılmya müsait ,teşekkür ediyorum yorumların için,sadece şaka yapmaya çalşıyordum canım:)sayende içim bi nebze olsun rahatladı

sen o gusel canını sıkma
koluna takılana deıl
yuregıne takılana bak sen
huzurunu bozmasına kımsenın ızın verme
sımdıden böle seylerde dusunme
sana kocaman mutluluklar dılıorum hemde cokkkkkkkk
hersey gonlunce olsun INSALLAH

aminnn inş canım çok şükür ki etmiyor inş etmez ama takarsın ne kadar bizim için altın önemli değil desende aynısı benim içinde ben hiç kullanmam altın ama insan o sıra çok takıyor ahhhh canım ahh neler yaşadım neler allah yardımcın olsun çok sancılı dönemdesin

çook teşekkür ederim canım..haklısın...bazı arkadaşlar buda dert değil diyor ama işte içimi bulandırıyodu sonuçta..belkide boşuna endşe edyorum düğünde benide şaşartacaklar...
şimdiden düşünmem saçma hatta hiç düşünmemem gerekir...çok saol iyi dileklerin için,:18::18::18:

çook teşekkür ederim canım..haklısın...bazı arkadaşlar buda dert değil diyor ama işte içimi bulandırıyodu sonuçta..belkide boşuna endşe edyorum düğünde benide şaşartacaklar...
şimdiden düşünmem saçma hatta hiç düşünmemem gerekir...çok saol iyi dileklerin için,:18::18::18:

Ya nedir bu el alem ne düşünür derdi.
Tamam hepimiz çevremizin sevdiklerimizin düşüncelerine önem veririz.
Ama sevdiklerimiz,çevremiz bizi eleştirmek,üzmek,yermek,ayıplamak için yer arıyorsa zaten olmasınlar.
Esra çok güzel demiş''sen koluna takılana değil,yüreğine takılana bak''diye.
Ve sana bir abla tavsiyesi sakın nişandan sonra takı konusunda seni yaralayan insanları,
evine,ailene,evliliğine dahil edip üzmelerine izin verme.
Evet dolduruşa geliyorsun.
Ve bunu devam ettirirsen inan çok üzülüceksin.
Bırak herkes gönlünden geçeni kendine yakışanı,durumunun el verdiğini taksın.
Senin değerin altınların gramıyla ölçülemeyecek kadar fazladır eminim!

ımıtasyonları al tak ıste
cok gercekcı duuryor

cnm boşver herşeyi mutlu olmaya bak benim kayınvalidemler o kadar çok şey taktılar ki 15 kalın bilezik kocaman bi set künyeler yüzükler vs. ayrıca onlarda etraftan çok altın takan oldu bir sürü bilezik hediye geldi ama ne oldu biliyomusun düğünde takılanları ertesi sabah aldılar elimden bilezik ve setleride 1 ay sonra şimdi 4 yıllık evliyim ve bi tane yüzüğümden başka bişi yok keşke az taksalarmışta bende kalsaydı

canım çook teşekkür ederim yazdıklarnı okumak çok iyi geldi...:)

ya bak işte bide böyle bir durum var.
Ama neden veriyorsun arkadaşım?
onlar sizin,size ait.
alma gerekçeleri ne ki?
Bir de konu sahibi arkadaşım;
madem o kadar endişe ediyorsun bir akıl da ben vereyim:)
Sana takılarla ilgili düğün öncesi soran meraklı teyzelere,çevresiyle çok alakalı tazelere de ki
''Nişanlıma dedim bana takılan her bir bilezik 20 gr dan aşağı olmasın,O'da ''aaa biz zaten daha azını asla takmayız''dedi:)
Sonuçta takılan bilezikleri düğünün ertesin de ''hadi bi gidelim de tarttıralım''diyecek halleri yok ya!
Doğrucu olmak zorunda değilsin.Ben olsam hiç açıklama yapmam da sen bu kadar etkileniyorsan bu olaydan abart o zaman.
Kimse aksini iddia edemez ya.

canım üzülme zamanla çok daha iyileri senin olur,onlar senden 15 bilezği geri almışlar ya allah sana daha fazla vericek emin ol canım..yuvanın huzuna bak...dilerim hersey gönlnce olur

gece gece güldürdün beni arkadaşım

Takma kafana kımseye mahcup olmassın her dugunde her aile farklı sayıda takar kımseye bişeyi ispatlamak şart değilki ister az desinler ister çok ben mutluluguma bakarım diyip kennara çekilirsin sen çok fazla düşünme karsı tarafta bı sıkıntı varsa nişanlın halleder zaten cnm

bizde nişan olayı ewde oldu canım ne eşimin ailesi (tek erkek çocuktur )ne teyzeleri bişey takmadılar annem bir bilezik taktı yengeleri 2 çeyrek bende bianda şok olmuştum ama şöyle düşün o onların gururudur kimse seni dolduruşa getirmesin ilişkin yıpranır...eşimin ailesi ewimizi tam anlamıyla 4/5 lik yapmıştı ben düğünümün ertesi günü altınlarımı setime kadar gittim kayınvalideme verdim setimi sakla diğerleri senin ne yaparsan yap dedim 1 çeyrek bile almadım çünkü gec altınlarım yatağımı ısıtmıycak eşim sewdiğim insan ısıtcak..

Konu sahibi altına önem vermediğini söylemiş ama ya altına önem veriyor ya da kötü niyetli insanların dolduruşuna geliyor.
Evli birisi olarak şu tavsiyeyi vermek isterim. Altının, eşyanın hiçbir önemi yok. Önemli olan evleneceğin adamın sana verdiği ve vereceği değer. Bugün sana metrelik zincir, onlarca bilezik takarlar, yarın arkandan dedikodunu yaparlar, kötü davranırlar vs. Böyle olsa daha mı iyi?
Bana ne nişanda ne düğünde hiçbirşey takılmadı. Gerçekten hiçbirşey takılmadı. Sadece düğünden önce ileride de kullanırım diye inci bir set almıştık nişanlımla, onu da salonda herkesin içinde takılsın istemediğim için kuaförde taktım, öyle girdim salona. Kimse de bu zamana kadar (1 buçuk yıllık evliyim) ne takıldı, ne alındı diye sormadı. Ama bugüne dek eşim bir dediğimi asla ikiletmedi. Annesi babası bana asla kötü bir söz bir davranışta bulunmadı. Bütün akrabaları (7 aylık hamileyim) canım bişey çeker mi diye gözümün içine bakıyor. Annesi doğal beslenelim diye domates konservemize kadar yapıp gönderdi yaz sonunda. Çarşı pazar gezerken daha ben demeden eşim der "sana şunu bakalım mı", "bugün dışarda yiyelim uğraşmayalım" diye.
Önemli olan da bence bunlar. Hiç içini bulandırma altın, eşya vs düşünerek. Nişanlını da ailesini de kırma. Altın erkek tarafının büyüklüğünden falan değildir. Ben buna inanmıyorum. Kendi saygınlığını da "3-5 gram" altın için küçültme.
Şu da var, bence gönülsüz yapılan şey sonradan kat be kat çıkar zaten. Bugün sana sırf sen lafını ettin diye istediğin kadar altın alırlar, yarın öyle bir borca girersin ki o altınlar satılsa da borç kapanmaz. Bak her gün bir başkası yazıyor derdini, kredi kartı borcu, kumar borcu vs. diye.
Hiç üzme kendini, kimsenin de dolduruşuna gelme.

Durumu senle aynı hatta senden daha kötü olan var Nişanımızı,düğünümüzü eşimle ikimiz yaptık.Nişanımda takılan iki bileziği de ben yapıp vermiştim kaynanama o takmıştı.Düğünde ise tek bilezik Ayrıca onların memleketinde ayrı düğün yaptık elaleme rezil olmasınlar diye...Yaptığımız masrafı çıkaramadık bile takılanlarla...Benim akrabalarımda ailemde çok laf söyledi takı konusunda isyan ettiğim çok günler oldu...Ama eşimi seviyordum ne kendi ailemi dinleyip kayınvalideme tepki duydum(kayınbabam vefat etmiş) ne de çok normal karşılayıp yapmadıkları nı unuttum kayınvalidemin...3 aydır evliyiz
emin ol hiç kimse düğünde yaşanılanları,takıları bir hafta sonrasında hatırlamıyor...Herkes ne der ne düşünür diye nişanlınla bu konuda aranı açma sana ne yapılır ne edilirse evlendiğinde samimiyetini ona göre koyar sana verilen sevgi kadar saygı duyar seversin...

ben arkadaşların dediği gibi önemsiz olduğunu düşünmüyorum.

Sonuçta durumları kötü deseydin o zaman hiçbirşey demezdim, ama sen kayınvalidenin burma bileziklerini gösterek ortada dolandığını yazmışsın. Takı bir yerde verilen değer demektir bence. Eğer maddi durumları olduğu halde böyle birşey yaptılarsa bu onların kusura bakma ama cimriliğini gösterir bence. Etrafındakiler senin kötülüğüne kastına konuşmamaışlar bende senin çevrende olsam bende sana aynı şeyleri söylerdim bunlarda art niyet arama. Hem bak düğünde nişanda önemli olan eşimin beni sevmesi ailesinden banane diyen insanlar evliliklerinin 3. 5. yılında eşim annesine bişe demiyor beni ezdiriyor bilmemne diyip boşanmak istiyorlar konlara baksana. Erkekler en başta iyiler hoşlarda yıllar geçtikçe hepten bir anneci oluyorlar. Ben senin derdinin takı toka olmadığını da biliyorum anladığım kadarıyla sen sadece değer görmek istiyorsun. Bence bunu nişanlınla uygun bir dilde onu da kırmadan konuşmalısın.

cevap veren herkese teşekkür ediyorum bi nebze olsada kafamdakiler daha net...
umarım derdim bundan öteyi geçmez...sizleri seviorum

Ben seni anlayabiliyorum yaa herkes ister istemez evlenirken özelliklede böyle adetlere önem verilen bi ortamda yaşıyosa kasılıyo benim memleketimdede çok dikkat edilir böyle şeye eşimin ailesi benim havalı sülalemden çekindikleri için herşeyin iyisini yapmışlardı annem babam ben hiç şu alınsım bu yapılsın demedik sadece babanem bileziklerin burma olsun demişti ama onunda inceleri var veya duruma göre sayısı belirlenir bana 8 bilezik demişlerdi babanemde burma al kızım 8 tane olmasın ama iyi olsun demişti biz o kırılmasın diye danışmıştık nişanlımada gönlü olsun 4-5 tane alırız demiştim ama yine 8 tane aldırlar taktıkları kendi şanlarını yürütür benim değil sonuçta artık kimsenin o kadar durumu yok ben açıkcası utanıyorum takmaya çünkü kimsede yok ben göze batıyorum. Almasalardı gocunur muydum aslında pek gocunmazdım ama biraz içimde kalabilirdi etrafımdakilerden eksik olsa yani. Ama elalem için hiiiç can sıkmayada değmez çünkü yapcakları dedikodu 1-2 gün ister kötü konuşsunlar ister iyi sonuçta düğünde takıp geri alcaklarsa düğünlerde bayramlarda kolunda bilezik görmeyenler yine laf yapıcaklardır. Şimdi 20 tane burma taksalar herkes beğense falan yarın başka bişe çıkar bileziklerin unutulur gider insanlar dedikodu yapmaya yer arıyolar çünkü.
Eşyalarına evine düğününe illaki kötü şeyler söyleyenler çılcaktır en güzelini pahallısınıda yapsan yaranamazsın.
Yine kendimden örnek vereyim evlenirken gelişigüzel bi tadilat yapıp girmiştik eve kapılar yerler resmen tarihi eserdi eski modelinde eskisi yapılanlarda eşyalarda güzelleştirememişti evi ama en azından kira değil dedim şükrettim sobalı evim gerçi planı falanda eski model ama olsun buna şükür (-ki ikimizinde ailesini silkelesen 10 apartmanlık ev çıkar) çeyizim serildi evi görenler şok oluyo yan yan gülenmi istersin ağızburun kıvıranmı istersin bari şunu yaptırsaydın diyenmi istersin eşyalarım herşeyin iyisi güzeli olduğu halde bi allahın kulu güzelmiş demediler çok üzülmüştüm ama idare ettim ve 1. senemizde tüm eksiklerimizi yaptırdık o zamandan beri gelmeyenler şimdi evin güzelliğinden şok oluyolar kapılarımın aynısını henüz kimsede görmedim yerleriminde aynı ve birebir takımlar mutfağım odalarım kat kat güzelleştiler yeterki olmasını iste bileziklar inanki en son mesele bozdurmadım hala duruyolar ama bu zamanda onlar takı değil ancak yatırım olarak tutulur hatta ben bozdurup bankaya koymayı düşünüyorum göze batıp başıma bela açmasından korkuyorum.
Ama çok takıyorum dersen nişanlınla konuş çekinme derim sonuçta eşin olcak o senin herşeyini paylaşabilmelisin o da bi çözüm düşünür yada kendisi alır bişeyler yapılır illaki hiç dert etme yapılmasa dahi senin gerçekten iyiliğini isteyenler bunları farketmeyeceklerdir bile önemli olan geçim.

Eşim bana nikahta 1 karata yakın iyi kalite tek taş pırlanta yüzük ve trabzon hasırı bilezik taktı fakat aileis uyduruk bir inci kolye takımı taktı. Ben o kadar kinlendim ki bu duruma tavır aldım mesafe koydum. Başka seylerde var tabi. Sevmedik annesiyle birbirimizi. Sadece bayramlarda gidiyorum. eşimle sorunumu yok çok şükür ama annesine bensiz gitmez zorunda çünkü ben gitmiyorum mecbur kalmayaınca. durumu oldugu halde az takan kendi kaybeder. Gelinini kaybeder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…