NİSANDA TÜP BEBEK YAPTIRMAYA KARAR VERENLER

Çok üzüldüm Allah yardımcımız olsun ikimizinde bebek isteyen herkesin tabi. Nezaman başladın acaba tedaviye tüpler alınınca düşük tehlikesi geçiyormu acaba yada enazndan daha iyi mi ihtimal oluyor. Sonucunu merak ediyorum inşaallah tedavin pozitif sonuçlanır hayırlısıyla

Teşekkür ederim Allah hepimize yardım etsin yıpratıcı bi süreç kaldı ki ben bayağı badire atlattım ama hala pozitifim azmettim olacak Allah’ın izniyle Hidrosalpenks hem düşük sebebi hemde tüp bebek şansını düşüren bi faktör. 9 Nisan’dan beri tedavi sürecindeyim haftaya toplayıp transfer planlanıyor

İnşaallah güzel haberlerini alırım banada bir ümit ışığı olursun. Rabbim yüzümüzü güldğrsğn hayrlısıyla güzellik sonuclar alalım inşaallah

Bugün dr kontrol var ilaçlardan sonra bi hafta sonrasına kontrol vermişti bakalım neler soyliyecek yalnız iki gündür belimde hafif ağrılar var ve akintim var iğneler mi yapiyo yoksa yumurta erken mi catliyo

Kızlar çok moralim bozuk çarşamba yumurta toplanacak progesteron 2.küsür çıkmış 1.in altında olması lazımmış doktor toplayıp transfer yapmayalım dedi çok ağladım bugün ısrar edince cumartesi transfer yapalım dedi ama progesteron önemli olmusuz konuştu...bu hormonla ilgili bilginiz var mı nasıl düşürebilirim transfere kdar

Merhaba. Aynı şeyi bende yaşadım 1 olması gerekiyor değerin. Doktorum yumurta nekadar kaliteli olsa da tutma olasılığı düşüyor oyuzden dondurup, raimi 1 ay dinlendirip, progesteron dusurelim. Yuksek çıkması hormon iğnelerinden dolayı çok normal dedi ve geçen ay dondurduk. Bu ay transferim olacak. Progesteronu düşürmenin hiç bir yolu yok kendi kendine hormon iğneleri vücuttan atıldıkça düşüyor

Hadi ya bn bidaha zor gelirim ya ( çok uzuluyorum
Tabiki allahtan ümit kesilmez ama en iyi embriyo transferi bile yapılsa progesteron yüksek olduğunda düşükle sonuçlanma ihtimali çok yuksekmis. Ben bu konu ile ilgili 4 farklı prof ile görüştüm ve hepsi yaptırmamami, 1 ay bekleyip vücuttan hormonların atılmasını beklememi önerdi. Bende kendi doktoruma güvendim ve adet olmayı bekliyorum şimdi cunki yumurtam 5. Gün embriyosu idi ve riske atmak istemedim . Inşallah hayırlısı olur sizin icin

Kızlar bir sorum var progestan değeri kanda ölçülüyor ya. Ben toplama sonrası kan vermedim transfer aşamasında da almadılar. Siz ne ara kan verip değer ölçümü yaptırdınız? Toplama da alıyorlar mı kan?

Toplama öncesi günaşırı usg ve hormon ölçümü yapılıyo. Bugün opu yapıldı bana falan progesteron yüksek çıktı transferim ertelendi

Toplama öncesi günaşırı usg ve hormon ölçümü yapılıyo. Bugün opu yapıldı bana falan progesteron yüksek çıktı transferim ertelendi
Yankafam karıştı şimdi benden doktor bir müddet sonra tahlil almamıştı ve aldığım tahliller sadece e2 tahliliydi.

Bende de gün aşırı hormon tahlili yapıldı ve toplamadan 2 gün önce progesteron yüksek çıktığı için 1 ay ertelendi. Cunki bu testler çok önemli

Yankafam karıştı şimdi benden doktor bir müddet sonra tahlil almamıştı ve aldığım tahliller sadece e2 tahliliydi.
E2nin tek başına hiç bir anlamı yok arkadaşım. Progesteron transfer öncesi çok cok önemli. Eğer yüksek ise tutmama ve düşüğe sebep olur

Toplama sonrası zaten ölçüm yapmıyorlar öncesinde bakılıyor. En son toplamadan iki gün önce estradiol progesteron usg bakıp sonuca göre transfer planlanıyor. Eğer transferin yapıldıysa bunları kafana takıp sıkılma büyük ihtimalle sıkıntı olmadığı için transfer edildi

Usg bakıldı bu sefer öncelerinde sürekli kan verdiğimi hatırlıyorum. 4. denemem bu her seferinde ara verilmeden transfer yapıldı. Bundan önceki doktorum gerek kalırsa bir ay erteleriz demişti ama gerek görmedi oda. Benim transferlerimin hiç biri ara verilerek olmadı.
Hayırlısı doktorların vardır bir bildiği diyorum netice de hepsi prof ve dalında uzman kişilerdi birisi gözden kaçırdı desem üç doktorda gözden kaçırmış olmaz her halde.

Cevap için teşekkürler arkadaşlar. Hayırlısı bekleyeceğiz bakalım

Hiç kimse yok mu yüksek olup da pozitif olan ya neymiş bu hormon boyleönce 1.in altında olacak gebelik olursa yükseltmek için yok iğne yok ilaç be varsa verilecek bune yaa

Arkadaşlar belki çok geçtiğiniz bir konu ama acil yardıma ihtiyacım var.. Lütfen cevap verin. Atlamayn beni rahim filmi(hsg) cekildim 8gün oldu ve ogünde bugüne kasıklarmda batma belimde agrı ve rahimde baskı ve agırlk gibi. Antibiyotik verdi hsg cekildiğim yer doktorum içebilirsin dedi içtim ama arada ihmal ettim aşırı bir idrar yolu enfeksiyonum var oyuzdn vermişlerdi. Zaten tüpkerdede hidrosalpenks cıktı. Ama korkuyorum ya neden böyle sancı m varki benim oturup kalkarken özellikle daha cok agrıyor sanıyelık iğne batması gibi sancılar bilginiz varmı yardmcı olun lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…