Teşekkür ederim canım cevabın için ne bilim bende mi bi tuhaflık var diye düşündüm bilmediğim için bi defa aşılama olmuştum onda da adet dönemimde başlayınca ilaca tüm bebekte de hep aynı oluyor diye biliyordum demek ki değilmişCanım hiç karamsar olma 16 yumurtası toplanıp gebe kalamayan da var 1 yumurtayla gebe kalan da var. İnşallah çok güzel olacak herşey :)
Canım herkese farklı tedavi, farklı ilaçlar, farklı dozlar uygulanıyor. Benim de okudukça çok kafam karışıyor ama doktorlarımıza güvenmekten başka çaremiz yok galiba :)
Merhaba inşallah sizde en kısa zamanda anne olursunuz bu denemeniz başarılı olur inşallah benim merak ettiğim şeyler var ilk defa tüp bebek deniyorum bu uzun protokol kısa protokol ne bilmiyorum doktor da bu konuda bir şey demedi yalnız ben 12 gün oldu lucrin kullanıyorum bugün de bana gonal f verdi doktorum anlamadığım benim bu ilaca genelde adet dönemi başlanıyor ben adet döneminde değilim yani kafam karıştı açıkçasıNisanda 4. denemeye basliyacagim insallahm. malesef bol tecrubem var merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz
insallah hepimizin sonucu pozitif olur cnm. her doktorun tarzi farkli. adetten 1 hafta önce baskilayici iğne ile tedaviye başlayıp adet zamani yumurta büyütücü igneye basliyorsa bu uzun protokol, direk adetin 2. veya 3. günü yumurta büyütücü igneye basliyorsa bu da kısa protokol. senin doktorun farkli bi tarz uygulamışMerhaba inşallah sizde en kısa zamanda anne olursunuz bu denemeniz başarılı olur inşallah benim merak ettiğim şeyler var ilk defa tüp bebek deniyorum bu uzun protokol kısa protokol ne bilmiyorum doktor da bu konuda bir şey demedi yalnız ben 12 gün oldu lucrin kullanıyorum bugün de bana gonal f verdi doktorum anlamadığım benim bu ilaca genelde adet dönemi başlanıyor ben adet döneminde değilim yani kafam karıştı açıkçası
Teşekkür ederim canım cevabın için benim ki biraz farklı olduğu için hiç bir şey anlamadım artık doktora soracağım bunu niye böyle olduinsallah hepimizin sonucu pozitif olur cnm. her doktorun tarzi farkli. adetten 1 hafta önce baskilayici iğne ile tedaviye başlayıp adet zamani yumurta büyütücü igneye basliyorsa bu uzun protokol, direk adetin 2. veya 3. günü yumurta büyütücü igneye basliyorsa bu da kısa protokol. senin doktorun farkli bi tarz uygulamış
cikolata kistin filan var mi onu baskilamak icin lucrin kullanmış olabilir lucrin adet olmayi engellediyse direk tedaviye geçmiştirTeşekkür ederim canım cevabın için benim ki biraz farklı olduğu için hiç bir şey anlamadım artık doktora soracağım bunu niye böyle oldu
gecmis mesahlarina baktim tam tahmin ettigim gibi sanirim cikolata kistin var. o kisti baskilamak icin bazen hastalari gecici menapoza sokuyorlar kimi 1 ay kimi 3 ay. doktor sende de buna benzer bir durum yapmış, kisti baskilamak icin lucrin kullanmış lucrin adet olmayi engellediği icin adeti beklemeden direk tedaviye gecmis.Teşekkür ederim canım cevabın için benim ki biraz farklı olduğu için hiç bir şey anlamadım artık doktora soracağım bunu niye böyle oldu
Evet bende çikolata kisti vardı bir ay visanne adlı bi ilaç kullandım adet olmadım o ay doktora gidince lucrin verdi bu ilaçtan üç gün sonra adet oldum kontrole gittiğimde bu seferde basit kist oluşmuştu onun kendiliğinden küçülür dedi kist küçülmüştü 12 gün lucrin kullandım bugün de gonal f verdicikolata kistin filan var mi onu baskilamak icin lucrin kullanmış olabilir lucrin adet olmayi engellediyse direk tedaviye geçmiştir
Ay saol canım cevabın için ya şimdi içim rahatladı yani çikolata kistinden kaynaklı böyle oldu ne bilim herkeste üçüncü gün başlayınca bende hep öyle oluyor sanıyordumgecmis mesahlarina baktim tam tahmin ettigim gibi sanirim cikolata kistin var. o kisti baskilamak icin bazen hastalari gecici menapoza sokuyorlar kimi 1 ay kimi 3 ay. doktor sende de buna benzer bir durum yapmış, kisti baskilamak icin lucrin kullanmış lucrin adet olmayi engellediği icin adeti bellemeden direk tedaviye gecmis.
ben de cikolata kistleriyle ugrasiyorumbenim 3. tedivede buna benzer oldu. doktor 2 ay baskilama yapti ama ben tüm ilaclara ragmen adet oldum tuttu adetin 7. günü gonal f e başladı zerre kafam almadi meğer gonal f le uyarilmasa zaten o ay yumurta gelismezmis o yüzden adetli olma şartı yokmuş o tedavide
yok yok doktorun iyi bile yapmışAy saol canım cevabın için ya şimdi içim rahatladı yani çikolata kistinden kaynaklı böyle oldu ne bilim herkeste üçüncü gün başlayınca bende hep öyle oluyor sanıyordum
İnşallah bu ay olumlu sonuçlanır tedavin birlikte bekleriz güzel haberi şimdi ben ilk defa yaptırdığım için merak ediyorum bu ay bu ilaca başladığıma göre tedaviye başlamış mı oluyorum yumurta toplama transfer olur mu acaba çünkü transferde adete on güne kala oluyormuş falan tam bilmediğimden soruyorum şimdiden cevabın için teşekkürleryok yok doktorun iyi bile yapmışcikolata kisti olan hastalara böyle yapilmasi gerek zaten ama çoğu doktor bu kadar ugrasmak istemiyor. benimde bu sefer kisa protokol yapilip embriyolar dondurulup sonra baskilayici tedavi ile kist küçültülüp sonra transfer yapilacak insallah bu sefer olur.
3. tedavimde baştan baskilama yapildi ama o bende ters etki yapti olgun yumurtam az çıktınadiren olan bisey o da bana denk geldi
gonal f e basladigina göre bu ay yumurta toplama olur, genel de gonal fe basladiktan 10-15 gun sonra yumurta toplaniyor. taze transfer olursa embriyolarin durumuna göre yum toplamadan 3 gün veya 5 gün sonra transfer olur, dondurulmus da olabilir tabi o zaman en az 1 ay beklersin ona doktorun karar verirİnşallah bu ay olumlu sonuçlanır tedavin birlikte bekleriz güzel haberi şimdi ben ilk defa yaptırdığım için merak ediyorum bu ay bu ilaca başladığıma göre tedaviye başlamış mı oluyorum yumurta toplama transfer olur mu acaba çünkü transferde adete on güne kala oluyormuş falan tam bilmediğimden soruyorum şimdiden cevabın için teşekkürler
Saol canım cevabın için bütün bilgileri almış oldum şu an içimi rahatlattın inşallah Rabbim yüzünü güldürür bu ay mutlu haberi alırsın meleğine en kısa zamanda kavuşursungonal f e basladigina göre bu ay yumurta toplama olur, genel de gonal fe basladiktan 10-15 gun sonra yumurta toplaniyor. taze transfer olursa embriyolarin durumuna göre yum toplamadan 3 gün veya 5 gün sonra transfer olur, dondurulmus da olabilir tabi o zaman en az 1 ay beklersin ona doktorun karar verir
Canım sen de Çikolata kisti hatasıydım üçüncü tedavim aynı oldu demiştim ben dün gonal f iğneden sonra leke geldi bu sabah da aynı şekilde kanama geldi ve inanılmaz sancı var bu normal mi acaba doktoru aradım ameliyatta imiş iki saat sonra ara dediler bende merak ettim normal mi acabagonal f e basladigina göre bu ay yumurta toplama olur, genel de gonal fe basladiktan 10-15 gun sonra yumurta toplaniyor. taze transfer olursa embriyolarin durumuna göre yum toplamadan 3 gün veya 5 gün sonra transfer olur, dondurulmus da olabilir tabi o zaman en az 1 ay beklersin ona doktorun karar verir
canim gonal f ten ziyade muhtemelen lucrinden dolayı lekelenme olmuş olabilir. o tarz ilaclar lekelenme yapabiliyor hatta adet bile olabilirsin belkiCanım sen de Çikolata kisti hatasıydım üçüncü tedavim aynı oldu demiştim ben dün gonal f iğneden sonra leke geldi bu sabah da aynı şekilde kanama geldi ve inanılmaz sancı var bu normal mi acaba doktoru aradım ameliyatta imiş iki saat sonra ara dediler bende merak ettim normal mi acaba
Ama daha on gün önce adet oldum 20 martta ayda iki defa adet olur mu acaba hoş adet belirtisi gibi sancı var ama gonal f kullandıktan sonra olunca ondan olmuştur diye düşündüm teşekkür ederim cevabın içincanim gonal f ten ziyade muhtemelen lucrinden dolayı lekelenme olmuş olabilir. o tarz ilaclar lekelenme yapabiliyor hatta adet bile olabilirsin belki
Bende adana da yaptırıyorum canım turan çetin tüp bebek merkezindeBu arada ben ADANA medline Hastanesinde yaptırmayı düşünüyorum belki adanada olanlar çıkar aramizda
canim ben 1 ay doğum kontrol hapi kullandim sonra lucrin tarzi bi igne kulandim sonra doğum kontrol hapina devam ettim ama adet olmamam gerekiyordu yine de lekelenme hatta adete yakin kanama olunca doktor hapi yarida biraktirip tedaviye yani gonal f e başladı. ondan dedim o tarz baskilayici ilaclar lekelenme yapiyor sanirimAma daha on gün önce adet oldum 20 martta ayda iki defa adet olur mu acaba hoş adet belirtisi gibi sancı var ama gonal f kullandıktan sonra olunca ondan olmuştur diye düşündüm teşekkür ederim cevabın için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?