Nişandan dönmek mi? & Evlenmek mi?

P0YRAZ

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2013
39
1
6
35
Bilecik
Selam arkadaşlar, çok çaresizim, çok yorgunum, çok seviyorum... 23 yaşındayım, nişanlımla tanıştığım günden bu yana hayatımda çok şey değişti. Nişanlım aşırı kıskanç...
-Ben evde çok sıkılıyorum, çalışan bir bayan olmak istiyorum, ekonomik özgürlüğüm olsun istiyorum, her gün evde kös kös oturmak istemiyorum, sıkılıyorum. Ama nişanlım buna asla izin vermez, vermeyecekte.
-Ben nişanlımın zoruyla kapandım, ama kapalı olmak istemiyorum, içimden gelmiyor, birgün kapanacaksam bile içimden geldiği zaman olsun istiyorum. Ama nişanlım kesinlikle müsade etmez buna.
-Ben gerektiğinde evden tek başıma çıkıp markete, kız arkadaşlarımla görüşmeye gitmek istiyorum, evde çok sıkılıyorum, kendimi çok yalnız hissediyorum. Ama nişanlım kesinlikle evden tek çıkmama izin vermez, yanımda ya o olcak, ya ailem.
-Ben gerektiğinde otobüse binip ablama oturmaya gitmek istiyorum. Ama nişanlım beni asla otobüse bindirmez.

Daha nelerrrr nelerrrr.... Nişanlımı gerçekten çokk seviyorum, ama bazen ben napıyorum neden bu kadar şeye müsade etmişim diyorum.
Nişanlımın maddi durumu çok iyi, çalışmamı istememesinin sebebi bu, ama ben para kazanmak içinde değil, evde bir ömür boyu oturup napcam ki... Ömür mü geçer? yanında her ne kadar sevdiğim insan olsa bile bi yerden sonra yapamıcam gibime geliyor. Evlenip boşanmakta istemiyorum. Nişanlım çok ilgili, çok değer veriyor, çok seviyor beni ama bu kıskanç halleri beni çok yoruyor.

Önümde iki seçeneğim var;
Birincisi evlenirsem, sevdiğimle evlenmiş olacağım, ama kendi istediğim değil onun istediği hayatı yaşayacağım, ev hanımı olcam, evde oturcam, akşama kadar kocamın yolunu beklicem, belki cocuk olur öyle vakit gecer ama cocukta birgün büyüyecek,.... off offff
İkincisi; ayrılmak... Ayrılırsam hemen gecici bir işe girip, kpss kursuna yazılmak ve geleceğim için kendime iyi bir iş imkanı saglamak, ayaklarımın üstüne basmak. En önemlisi belki yanımda sevdigim olmayacak belki onu hep özlücem ama kendi istediğim hayatı yaşamış olacağım...

Rabbim bana yardım etsin çıkmazdayım, ayrılcam ayrılamıyorum ne olursunz bana akıl verin... Evlenince alışırmıyım herşeye, sevdigim yanımda olduktan sonra... Yoksa kendime onsuz yeni bir hayat mı kurmalıyım??? Lütfen fikir verin

Son düzenleyen: Moderatör:
Nişanlından ayrılıp istrediğin hayatı yaşamalısın çünkü alışamazsın onun istekleri evlendikten sonra seni daha çok boğar herşey daha kötüye gider.Hem bu kadar anlayışsız biriyle şahsen evlenmezdim sonuçta bir ilişki iki kişilik bir şey ama size hiç söz hakkı tanımamış nişanlınız

Nişanlınızınki kıskançlık değil, geri kafalılık; muhafazakarlık değil, mutaassıplık.

Evlenirseniz sizinki de aşktan değil, gözlerinizin kör olmasından.

bu ne ya içim şişti okurken naptın arkadaşım sen resmen köle muamelesi yapıyor bu adam sana..ben olsam bir dk düşünmem ama sana böyle birşey söyleyemem iyi düşün

buna sen karar vereceksin nasıl bir hayat istiyorsun ???

herşeyin farkındasın aslında...

senin durumunda ben olmuş olsaydım; başkası için yaşamayı değil kendim için mutluluğum için yaşamayı tercih eder o yolda ilerlerdim...
evde kös kös oturmak bana göre değil zaten...

Canım arkana bakma bence...
Daha geçende böyle bi konu açılmıştı ve ben bi akrabamı anlatmıştım.
Sana tekrar anlatayım. Adam karısının dışarı çıkmasını istemiyor onsuz, çalışmasını zaten hiç istememiş ve yaptırmamış da...
Erkeklerle akrabası olsa bile çok yakın samimi konuşturmuyor, çamaşır asması bile zoru zoruna böyle... Çünkü bu hastalıkları biz yüz verdikçe ilerliyor.
Ve şuan bu akrabam olan kadın 55 yaşlarında ve uzun süre psikolojik tedavi almak zorunda kaldı. Dışarı çıktığında insanlardan korkar halde...
3,5 Aylık evli biri olarak söylüyorum ki bu süre bile evliliği analiz etmeme yetti bi sorun yaşamamış olsakta. Kesinlikle sevgi evlilikte bi yere kadar emin ol yaşayacaklarını söyliyeyim: evlenince sevsen bile mantık ağır basacak, bunalacaksın, kavgalar direnmeler başlayacak... ve olan sana olacak.. Yapma kendine kıyma.. Ne demek ya otobüse binemiyorum markete gidemiyorum felan oha yanii

Şimdi her şey güzel nişanlınızla çok mutlusunuz ama ilerde sizi aldatsa, şiddet uygulasa ekonomik özgürlüğünüz olmadan nasıl boşanacaksınız? Hep bugünü değil biraz da geleceği düşünün.

Bu ne resmen kölesi yapmış adam sizi.

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum, ayrılmak istiyorum ama cesaret edemiyorum, düzenim tamamen değişecek, bir de pişman olmaktan çokkk korkuyorum... Ama biraz önce ona anlattım bişeyleri, sanırım ayrılık bize çok yakın... Evlilik hayalleri beni çokkk üzüyor

işin çok zor Allah yardımcın olsun bende 21 yasındayım 1.5 sene oldu evleneli ...benzer şeyleri yaşadım sennle eşim beni üniversiteye yollamadı benden bi tercih yapmamı istedi bende düşündüm ben neyi daha çok istiyorum die evlenip çoluk çocuk sahibi olmak mı yoksa üniversite okuyup evlilik için biraz daha beklemek mi ??ve gördüğün üzere kararımı verdim ve aile kurmak benim için daha baskın çıktı.şu an pişman mısın dersen insanın aklının bi kenarında duruyorrr bazen düşünüosun sonrada haline şükrediyorsun şu an atandım devlet memuruyum hayatımdan memnunum bana sormak istedğin birşey olursa buradayım

böyle bir adamla ömür geçmez,evlenince değişir cocuk olunca değişir düşüncesine asla girme,ve emin ol nişanlının bu baskıcı tavırlar evlendıkten sonra dahada ileriye gider bunları düşün ve kararını ver hakkında hayırlısı

benim nişanlımda kıskançtı fln ama evlenince bir nebze rahatladı. yani elinin altındayımya artık ondan korkmuyor herhalde daha rahat. ama sana söyleyeceğim tek bir şey var, evlenince pişman olursun. çünkü senin nişanlın kesin hasta. market gitme fln ne demek ya, kapatma yapacak resmen seni. böyle ömür geçmez arkadaşım. yani ömür bu herkese bir kere veriliyor dimi, neden başkasının hayatını yaşayasın. sende aklı fikri olan bi insansın sonuçta.

bana gittiğim yer için izin almayı bırak, haber vermek bile zor geliyordu. Ki yarın bigün diyeceksin ki, anneme bile giderken yalvar yakar oluyorum bu nedir, ne hakkı var bunu neden yaşıyorum vs vs.. ben öyle diyordum yani kıskançlık yapınca. ve kıskançlığı bırak benimkinde değişik bi söz geçirme arzusu var ki bu kıskanmasından beter bişey ve bence seninkindede söyle bi huy var..

zoır bir karar Allah yardımcın olsun..

bırak nişanlın yaşasın o zaman senin hayatını,sen,n yerine düşünsün kararlar versin senin beynin neden var ki?

sevgi falan yalan bunlar geçip gidiyor evlenince.evlendiğinde belli ki kafese konmuş kuş gibi olacaksan.adam ne getirse onu yiyeceksin onu giyeceksin oraya gideceksin.hayat boyu bunu yaşamayı göze alabiliyorsan evlen.ama unutma evlendikten sonra ayrılmak çok daha zor.

Biliyo musun annemle babamda söylemişlerdi; kızım sen bununla evlenirsen ne balkona çıkıp çamaşır asabilirsin ne de istediğin zaman çıkıp bize gelebilirsin diye. Ayrılmak en mantıklısı, ben çok hassas bir insanım, evlenirsem ileride belki bende o kadın gibi olcam Allah korusun, yol yakınken dönmek en hayırlısı. Ben sevgimden herseye razı geldim, ama sen diyosunki sevgide bi yere kadar, haklısın... Yorumun için sağ ol Çok üzülüyorum çok kötüyüm nasıl atlatcam bilmiyorum.

canımın içi o kadar gençsin ki daha unutursun aklına bile gelmez.ve inşallah allah karsına sana layık fikirlerinizin uyduu birini çıkarır karşına.büyükler yani aile fertleri dışardan baktıkları için olaylara daha net görüyorlar.ben dinlemedim çok pişmanı gözünü seveyim ananın babanın sözünü dinle yakma kendini.bu kadar kıskanç adam hiç iyi değil allah korusun döverde bu adam.yol yakınken dön.

"Ne olur bana akıl verin" dediğin için yazıyorum yorumumu,umarım kulak ardı etmezsin.
Hayallerinden vazgeçme..
Eğer böyle bir adamla evlenirsen hayatın İŞKENCE den farksız olmaz.
"Sevgi" hiç bişeyi halletmiyor unutma.
Ayrılamıyorum diye bişey yok,bak insanlar yıllarca evli kalıp,çocul çucuğa karışıp ayrılabiliyorlar.
Sen yolun başındasın,çok ama çok pişman olursun.
Nişanlının ki "sevgi" değil "ego" tatmini.
Tamamen bencilce bir düşünce yapısı var.
"Nişanlımın maddi durumu iyi olduğu için çalışmamam izin vermiyor"yazmışsın,nişanlının bu düşüncesi kusura bakma ama saçmalığın daniskası.
Bak benim eltim Dr. kaynımın maddi olarak durumu kalbur üstü kıvamında ama eltim çalışıyor ve o çalıştıkça kaynım gurur duyuyor.Paraya mı ihtiyacı varda çalışıyor eltim?hayır.
Tv de gazetelerde gördüğümüz zengin iş kadınları neden çalışıyorlar,paraya mı ihtiyaçları var?hayır.
Eşim beni kıskanmaz bu beni sevmediği anlamına mı geliyor? Tabii ki hayır,bu tamamen özgüven le ilgili.
Kıskançlık=sevgi demek değildir.
Nişanlın sana gerçekten "değer" vermiş olsa,hayallerinin,yapmak istediğin şeyler için sana destek olur "köstek" değil.
Hayatını karartma.
Ayaklarının üzerinde dur,elbet evlilik olur ilerde ama bu bencil adamla değil.
Böyle adamlar yüzünden hayallerinizden vazgeçmeyin kızlar.
Kendi değerinizi bilin.

Sizin nişanlınızda hastalık boyutunda mı bilmiyorum ama bazı erkekler nişanlılık döneminde manyaklaşıyor :)
Evlendikten hele de çocuk olduktan sorunlar kendiliğinden ortadan kalkıyor.Önce çok kısıtlayan ama daha sonra okumasına çalışmasına yardımcı olan teşvik eden birçok adam var etrafımda.Ama dediğim gibi hastalık boyutunda mı değil mi iyi analiz etmek lazım.
Belki şuan kaybetmekten falan korkuyodur,sonuçta kaç yıl uğraşabilirki sizinle?Her defasında oraya götür,buraya getir yorulur yani.

Ben şu sevgi adı altında insanların kendilerine ettiği eziyeti cidden anlamıyorum, aşkı tadan biriyim, dibine kadar aşk acısı çekmiş biriyim. Ama karşımdaki insan kendini boşvereceksin benim istediğim hayatı yaşayacaksın derse orda dur derim hop noluyo derim. Kimse bana malıymışım gibi davranamaz...

Aşk dediğin nereye kadar, evlilik bir çift gözden ibaret değil, hayat sevdiğinin gözlerinde geçmeyecek, sıkılacaksın o evde patlayacaksın, dışarı çıkıp dolaşmak isteyeceksin, bir kaç arkadaşla sohbet isteyeceksin, gezmek isteyeceksin. Ve bunlar gayet insani ve normal istekler. Ama bir adam için bunların hepsini itip ömür boyu o adam ne derse onu mu yapacaksın? sevgi bu değil ki.

Markete gitmek yasak, ablana tek başına gitmen yasak, otobüs yasak, yakında tuvalete giderken bile izin almanı isteyebilir. Arkama bile bakmam kaçarım, alsın milyonlarını gözüne soksun. Kendine başka bir robot bulsun...

nişanlım beni çok seviyor ve değer veriyor demişsiniz.çok özür dilerim ama ben şu yaşadıklarınızda sevgi ve değer göremedim.
neye göre ölçeklendirdiniz sevgisini ve verdiği değeri?

siz bir bireysiniz.ve nişanlınız bunu size unutturmuş.sizin bir birey olmanıza değer vermeli ki o zaman değerden ve sevgiden bahsedebiliriz.

tabi ki hayat sizin karar sizin.ama ben çok kzıyorum böyle şeylere.lütfen kusuruma bakmayın.
sizi dışarıya tek göndermiyormuş.ben ve benim gibi milyonlarca kadın dışarıya tek çıkıyor.eee ne oluyor yani.
neden bunu yaptırıyorsunuz kendinize.şimdi söyleyeceklerim size değil lütfen yanlış anlamayın beni.
ananız babanız ben olmadan dışarı çıkmayacaksın dese kıyameti koparırız.
anaya babaya car car ama nişanlı sevgili olunca seviyor değer veriyor oluyor bunun adı.
o zaman kusura bakmayın ama nişanlınız dışarıda tek başına biri görünce aklında başka şeyler oluyor.bunun adı hastalık.sevmek değil.kıskanmak böyle birşey değil.
kendinize bunu yapmayın.sizin yaptığınız kölelelik.
bu arada bir de evlenince alışırmıyım demişsiniz.alışırsınız merak etmeyin.dünya dan bihaber,hiçbir sosyal hayatı olmayan,dünyayının bilmem kaçyıl öncesinden gelen bir kadın haline gelirsiniz.sonra bir de çocuğunuz olur.ona da kültürel anlamda tek birşey veremezsiniz.oğlunuz olursa babası gibi,kızınız olursa da sizin gibi olur.
şimdi bi daha düşünün bakalım nişandan dönmek mi? evlenmek mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…