Nişandan Sonra Estirmeye Başlayan Kaynana

• Konu Sahibi Konu Sahibi EceZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aferin haklısınız demeye devam et hatta de ki durun biraz da diğer kulağıma dayayayım ona da bağırın.
Bu ne korkaklık ya? Neden sesinizi çıkaramıyorsunuz ki? O kim oluyormuş da bağırıp azarlıyormuş pardon? nişanlının annesi o senin değil nokta. Asla sana bağıramaz ve azarlayamaz büyüklük böyle bişey değil. Kadına cevap veremedin bari çok net bir şekilde nişanlına çizgini belli et. Bana bu şekilde davrandı bundan sonra bir daha aynısı olursa kusura bakma ben de alttan alamyacağım 28 yaşında kadınım ben çocuk değilim de. Aşırı sinirlendim ya.

Yürüme mesafesi ile 30 dk kV de bu süre daha da uzuyor tabi ki
O kadar yolu boşu boşuna gelme ihtimaline karşı haber vermiyorsa Allah sabır versin diyorum.
Tek tavsiyem çirkefleşin.
Ya da geldiği bir gün kapıyı açmayın eşinizi de tembihleyin evde yok sansın. Akıllanmıyorsa tekrarlayın

Ay bu yarin obur gun neler yapar sana tahmin edemiyorum.
Hatta esyandan, cocugunun bakimina kadar da karisir bu tip.
Belli cunku. Dedigi olsun isteyen narsist biri gibi. Kolay gelsin ne diyim.

Telefonlarını açma ev telefonunu da açmayın sadece nişanlının yanında ara onu

Şimdiden böyle boyun eğersen ileride tepene çıkar demedi deme.. Şimdiden vereceksin ağzının payını.. Seni şikayet edince de nişanlına aa olur mu ben aslında şöyle dedim ama annen yanlış anlamış heralde diyeceksin.

Hani daha nişan 2 gün önce olmuş hemen kızıma laf etmeye ezmeye başladılar diye görüp üzülmesin diye konuyu bir an önce kapatıp telefonu kapatmaya çalıştım açıkçası.
Ne alaka?
Kadın zaten telefonda annenize de bir ayar kaymış sizin üzerinizden, anneniz anlamıyor mu telefonda zaten size bağırdığını?
Onu geçtim sizin duyduğunuzu anneniz duymuyor mu?
Sizin ki idare etmek değil kusura bakmayın bir an nutkunuz tutulmuş belki şaşkınlıktan, belki alışık olmadığınızdan cevap verememişsiniz işte. Ama üzgünüm siz bu adamla evlenecekseniz o nutku gargara yapıp bir açın ve bir an evvel alışın yoksa bu kaynana sizi harcar üzerine oturur kahve içer. Açın o dilinizi şakıyın biraz allasen

Yılanın başını küçükken ezikceksin ki sonra sen ezilmeyesin.böyle insanları alttan aldıkça her geçen gün dozunu terbiyesizliğini daha çok arttırırlar.Bu gerek kv için gerek etrafındaki diğer insanlar için geçerli.Nacizane görüşümdür hayatta en çok kendinize değer verin.Nişanlınıza da uygun bir dille durumu anlatın bilsin.hayatınızı paylaşcaksınız,içinize atmayın.

Allah benzetmesin, çok benzerini yaşadım.
Peki ben ne yaptım?
Kv sustum, Nişanlıma anlattım. Nişanlımla bağıra çağıra kavga, nişan attık. Ardından binbir diller ikna ol, barış. Kv tavırlarına devam etti. Evlendik. Arttırdı, gerek sustum gerek ağzının payını verdim. Öyle altta da kalmadım.
Sonuç?
Bir yıllık evlilik, birkaç aya boşanıcaz. Kendi sorunlarımıza kv tuz biber oldu. Tahammül sınırı denen bi şey kalmadı.

Dedim ya Allah benzetmesin.

sen çok geliyorsun bu kadar çok görüşürsen erkek sana doyar sonra sıkılır daha evlenmeden bırakır falan demişti
Ayrıca bu kadın sizi istemiyor benden söylemesi, oğlunun hatrına okey demiş anlaşılan. Herhalde kendisi beğenmişti oğluna birini olmayınca hıncı sizden alıyor

tamam tabi evet haklısınız diye diye

Keşke uygun bir uslupla 28 yaşında bir insanım, bana çocuğunuz gibi bağıramazsınız, ki insan çocuğuna bile dinleyip anlamadan bağırmaz deseydiniz.

Hiç bir şey demediniz, bari hakvermeseydiniz....

+1000

Tahminimce şok anında bir şey diyemediniz ama kim olursa kimin annesi büyüğü olursa olsun haddini bilmeli.
Büyükse büyüklük yapsın madem.

Ya yazmiyim diyorumda dayanamiyorum.. bu insanlar ne merakli kibar davranmaya... hakedene cevp vericeksin arkadas iki iki daha dort.. simdi yapilan kibarlik evlenince kurtarmicak seni.. Seni annen bu yasina kadar el bebek gul.bebek buyutmedimi.. daha evlenmeden ezil.diyemi.. yerinde olsam evlenmem.bile.. dunyanin sonu degil.. Simdi boyle yapan evlenince zehir eder. Nisanlina bile anlatmiyorsun. Evlenince hic soylemezsin sinir hastasi olur cikarsin.. yapma guzel kardesim eziyet ettirme.kendine gozunu seveyim ya

Nasil anlatmadan durabildin.ben catlardim herhalde.anan boyle boyle yapyi git uygun bir dille uyar ben cevap verirsem kotunolur tartisiriz sen soylersen oglusun birsey olmaz derdim.kvnin yanindada birsey olmamis ayagina yat .oglu zaten uyariri

Artık telefonlarına özellikle çıkmamayı düşünüyorum evden arayıp bir şekilde ulaşırsa da telefonumu çok fazla kullanmıyorum der geçerim. Şurada okuduğum yorumlardan sonra gördüm ki kendimi de parçalasam yine yaranma şansım olmayacak yıllar da geçse de buna benzer olaylar yaşanacak. Kadın karakter olarak da sinirli asabi birisi. Yani biz evdeyken oğlu ile falan da kavga ediyor benim yanımda.

Mesela benim annem eşim bizdeyken asla ses yükseltmez benle tartışmaz. Varsa bir sorun onda da susar evde yalnız kalmamızı bekler. Kalkıp da 3. kişilere taşırmaz aile içi sorunları. Ama bu kadında hiç utanma sıkılma da yok car car bağırışıyor ev içinde bende orada misafirken.

Nişandan önce gittiğimde hiç ses çıkarmazdı benden birşey istemezdi hep oğlundan isterdi. Dün akşam onlardayız akşam yemeği yiyoruz. Bana sürekli onu getir bunu götürlü konuşmalar yapıyor. Bir an diyesim geldi 2 günde mi açıldı diliniz diye. Yani resmen yüzükleri takana kadarmış yüzükten öncesi çok farklı sonrası çok farklı oldu.

Oğluna ulaşamamış benim yanımda diye beni aramış. Bana da ulaşamayınca evi arıyor o sırada da ben eve yeni giriyorum. Telefonu da annem açınca önce ona söyleniyor sonra telefona beni istiyor. Ben gidince de basbaya bağırır bir ses tonu ile neden telefonlarımı açmıyorsun ben arayınca o telefonlar açılacak diye konuşuyor. Valla şunu yazarken sesi kulağımda çınlıyor kadın nasıl değişti aklım almıyor 2 günde.

Nişanlıma şikayet etmekten ziyade olayı olduğu gibi anlatıp ben bir süre size gelmek istemiyorum dışarıda görüşelim ya da sen bize gel akşam ailemle yemek yeriz falan diyeceğim. Çünkü şimdi annesine kızdığımdan ötürü ona da soğuk konuştum oda bozuldu bugün telefonda akşam üzeri konuşurken. Başkasına kızıp tepkimi ona yansıtmak ve aramı kötü etmek de istemiyorum. Bu nedenle ona olayı anlatıp tatlı bir dille bir müddet size gelmeyeyim annen de sınırını anlasın demeyi planlıyorum. Hani onu da yanıma çekerim belki böylece o da annesi ile bazen böyle tartışmalar yaşadığı için bana destek olur.

Ya da bir ihtimal ben böyle konuşunca o da beni kaybetme korkusu ile gidip annesine saldıracak sen neden eceze telefonda bağırıyorsun diye. Bunun sonucunda da kadın bana karşı kinlenecek sonrası Allah kerim gelin kaynana savaşları başlasın.

Korkaklık annesinden korkmak değil de, sevdiğim insanla arama girer fitne fesat sokar diye daha çok. Yani birisinden korkmak değil de sevdiğim insanı kaybetme korkusu. 28 senedir ilk defa birisini gerçekten içten dolu dolu sevdim ve anne gibi bir faktör yüzünden aramın açılmasını istemiyorum soğumak istemiyorum yani alttan almamın sebebi sadece buydu diyebilirim.

Ay bu yarin obur gun neler yapar sana tahmin edemiyorum.
Hatta esyandan, cocugunun bakimina kadar da karisir bu tip.
Belli cunku. Dedigi olsun isteyen narsist biri gibi. Kolay gelsin ne diyim.

Şu anda da zaten her şeye mutlaka bir kulp buluyor. Doğum gününde eşime aldığım giysiyi beğenmedi. Ki kendisi hiçbir şey almamıştı. Yemek yapıyorum mutlaka bir kusur buluyor. Evden çıkıyoruz bana saçını topla diyor. Gülerek geçiştiriyorum üsteliyor topla bu halde sokağa mı çıkacaksın diye. Toplarım toplamam yahu sana ne benim yanımdaki adam bana karışmıyor sen kim oluyorsun da sokağa çıkıyorum diye saç topla diyorsun. Her şey onun kurallarına onun doğrularına göre olsun istiyor. Ne bileyim kötü bir durum işte çok kötü.

Bu olaylar olmadan önce evi annesine yakın tutalım diyordum çünkü eşimin iş yeri de orada. Ama şu olaylardan sonra KV'den olabildiğince uzakta kiraya çıkacağım ki zırt pırt gelemesin diye. Kadın tüm iyi niyetimi sömürdü ve kendinden uzaklaştırdı beni zorla.

Telefonlarını açma ev telefonunu da açmayın sadece nişanlının yanında ara onu

Kendi telimi açmayacağım ancak ev telefonuna müdahale edemem ailemle yaşıyorum anne baba da var yani evde. İlla ki herhangi bir anda arayıp ulaşacaktır yine bize. Annem de o kadar sessiz kadın ki hanımlığından ödün verip de cazgırlık yapamaz ona. Ne yapacağız bilmiyorum uzak durmak en iyisi gibime geliyor. Bu akşam da nişanlım ile konuşacağım işte biraz sonra yanına giderek.

Annem de ben de alışık olmadığımızdan ötürü karşılık veremedik aynen öyle. Kadın zaten karakter olarak sıkıntılı birisi normal değil. İlaç kullanıyor psikologa gittiğini biliyorum da rahatsızlığı ne bilmiyorum. Yorumlarda birisi öyle bir anda bağırıp çağırıyorsa panik atak olabilir demiş. Olabilir çünkü telefonu açmadım diye bu kadar tepki vermezdi normal bir insan olsa.

Evet canım bu akşam konuşacağım çünkü benim de huyum var içime atınca sessizleşiyorum ve bu defa nişanlımda aramızda bir problem var sanıyor. Halbuki bu olayda nişanlımın hiçbir alakası yoktu ama mesela aradığında onu da tersledim ona da soğuk konuştum. İster istemez tavır aldım yani. Bu yüzden biraz sonra gidip düzgünce konuşup benim sinirim sana değildi annen ile böyle böyle oldu diye durumu açıklamak en mantıklısı olacaktır.

Valla ne diyeyim kimse boşanmak için evlenmiyor ama işte bazen istemediğimiz sonuçlar ile karşılaşabiliyoruz. Beni de ailem büyüklere saygılı yetiştirdi anne baba öğretmen olunca aldığın aile terbiyesi 45 50 yaşında bir kadına ''benimle doğru konuşun!!'' demeye dil vardırtmıyor. Aslında en iyisini o cümleyi kurabilen kadınlar yapıyor. Belki kötü kadın oluyorlar ama en azından bizim gibi evliliklerinin huzuru kaçmıyor.

O öyle diyince saçını falan topluyor musun?
Kadına çok sinir oldum ya. Hemen önlem almalısın bu kadına

Yok yavrum onlarda da huzur yok. Sadece çocukları var ve onun hatrına devam ettiriyorlar, kör topal.

Ben saygısızlık da yaptım valla ama sökmedi. Ne biliyor musun, saygı bir tek eşin kıymetini biliyor ve seni savunuyorsa işe yarıyor. Ben bir süre dayandım dayandım sonra ben de saydırdım.
Valla kimse kusurabakmasın annem babam beni elin kv si kafama pislesin diye yetiştirmedi. Büyükse büyük gibi davransın herkes. Sen ağzına geleni söyle, sonra sırf dünyada benden fazla yaşadı diye cevap verilmesin. Yok ya! Hesap edememiş mi onca yıl yaşamış da "her istediğini söyleyen her şeyi duymaya da hazırlıklı olacak". Net.

Konu benim değil:)

tamam siz nisanlinizi kaybetmemek icin susuyorsunuz... peki evlendikten sonra nisanlinizda sizin gibi politik davraniyorsa ne olacak

Daha baştan ezdirmişsin kendini. 6 aylık evliyim. Bana yaptığı terbiyesizlikten dolayı 2 senedir açmıyorum telefonlarını kv nin. Düğünden sonra da engelledim. Ağlayıp sızlıyor ama ben de eşime bana telefonda bağırırken aslan kesiliyordu, zırlasın dursun diyorum. Kusura bakmasın kimse, kimse azarlayamaz beni. VE SENi. Hele annemin yanında yapacak..yediririm o telefonu ona! Çok sinir oldum ya!

Nişanlılık tanıma evresidir. Siz istediğiniz kadar politik olacağım anlasın, mesafe koyacağım anlasın diyip duruyorsunuz ama kusura bakmayın karşınızda bunu anlayacak biri yok, kendinizi kandırıyorsunuz.

Kv de adayınız her zaman evlilğinizin içinde olacak. Evlendikten sonra büyük ihtimalle eşinizde annesinin yanında yer alacak.

Anlattığınız kadarıyla nişanlınızın da pek elle tutulur yanını göremedim. Aile yapısı olarak da size tersler. Bugün görmezden geldiğiniz herşey düğünden sonra gözünüze batacak. Evliliği aceleye getirmeyin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…