Nişandan Sonra Estirmeye Başlayan Kaynana

• Konu Sahibi Konu Sahibi EceZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Mesaj tekrarı yazılmazsa ceza alınıyor sanırım, bir mesajı sildiyseniz açıklamasını yazmalısınız diye biliyorum.
Aaaa öyle mi yapılması gerekiyormuş? Benim de ikinci defa giden mesajda az önce silip nokta koymuştum:/ neyse öğrenmiş oldum. Teşekkürler:)

Ancak boyle bir olay daha denk getirirseniz durumu toparlayabilirisiniz kadin sizi bir kere azarlamis ustune annenizide azarlamis tepkisiz kalmak sadece oglunun dikkatini ceker nedenini sorar ve gorusmeye zorlar. Burda kimse car car kavga edin demediki neden bagirdigini sorun dedi siz uzerine haklisiniz demissiniz zamaninda mudahale hayat kurtarir kangren olana kdr beklemek var erken mudahale var tercih sizin

Anladığım kadarı ile kayinvalideniz uzerininzd baskı kurmak istiyor ama inşallah eşiniz uzerinde tesirli değildir.bazi adamlar annelerinden çekinir çünkü.Kayinvalidenize çok uzuldugunu zu söyleyin.annenize karşı da utandiginizi belirtin.ama durumu nisanliniza da açıklayın mutlaka..ve kadınla aranıza mesafe koyun..evinde görüşmeyi kesin..hatta nisanliniz size gelsin kadın sinirinden Kudursun.hak etti çünkü.

Senin annenin susmasi da hata, telefonu vermeden ne oldu x hanim sizi kim kizdirdi aman caniniza yazik herseye uzulmeyin tarzi bsyler diyebilirdi

Annemi görseniz o kadar sessiz sakin usturuplu bir kadın ki. Emekli öğretmen hani vur ensesine al ağzından lokmayı. Öyle yetişmiş öyle büyümüş 56 57 yaşından sonra bir anda cazgır bir kadına dönüşemez ki. O da hanımefendiliğinden tatlı dille hafif gülerek verdi zaten telefonu bana hatta verirken de açıklama yaptı ''Bazen bize de açmadığı oluyor yolda duymamıştır sizi'' gibilerinden. O kadınsa annem neyse onun tam tersi.

Sabah biz nişanlım ile evde otururken annesi de telefonda birileriyle konuşuyordu şaka ile karışık ''o. çocuğuu nerelerdesin'' gibilerinden laflar ediyordu. Ben telefonda birisiyle kavga ediyor sandım nişanlım dedi yok şakalaşıyor. O. çocuğuu diye şakalaşma mı olur yahu 2 çocuk annesi kadın öyle mi konuşur. Kadının kendi arkadaşına saygısı yok ben nasıl saygı bekleyebilirim ondan.

Beğendim seni
Politik olmak dedikleri böyle işte

Amacım sevgiden saygıdan ziyade şu zamanda yoluma taş koymasın.. evlendikten sonra kaç kere daha görüşürüm görürüm ki hesabı yapıyorum. Zaten kiraya çıkacağız evi de kendi anneme yakın tutacağım özellikle. Ondan ne kadar uzak olursak o kadar iyi bizim için.

hayir yani ben sunu anlamadim, daha sabah yaninda olan gelinini ne diye ögleden sonra ariyorsun? gereksiz samimiyetten hic hoslanmiyorum yaaa

Beni kendi annem o kadar aramıyor hesap sormuyor hiç sormayın.

Vvalla canim bu ture alttan almayla yaranamiyorsun 3 sendir ben yaranamadm.en basta tavrinj koyarsan bidaha yapamaz cok sert olmadan kararli bi sekilde tavrini koy bence.sonrada deisemiyirsun malesef

Nişan sürecinde sert olmak da çözüm değil bu defa huzursuzluk yaratacak eşimle bizi yalnızlaştıracak diye düşünüyorum. En güzeli mesafeyi açıp bir müddet görüşmeyi gitmeyi kesmek. O zaman anlar belki yaptığı densizliği.

Ogluyla gezdilerya biseyden şişmiştir kesin.benimkiler 3 yillik kocamla gezince bile şisiyor
aslinda benim de aklima bu geldi, kesin gicik olmustur ogluyla geziyor diye.. nasil bir ruh halidir anlamiyorum yaa...

Oğlunu gelininden kıskanan anneleri burada okurdum da düşünürdüm nasıl kıskanırlar diye. Bir insan oğlunu neden kıskanır ki yahu oysaki en büyük isteği değil midir çocuğu mutlu huzurlu olsun sevdiği ile evlensin. E oğlu beni çok seviyor bense onun için dünyayı yakarım. Birbirimizi tamamlıyoruz çok da mutluyuz daha neyi kıskanıyorsun çekemiyorsun. Ben olmasam hayatında gece eve girmeyen oğlu şimdi işten eve evden işe gidip geliyor. 7 ayda o kadar değiştirdim ki oğlunu. Ben hayatındayım diye şükür etmesi bana iyi davranması gerekirken bir anda bağırdı çağırdı bende ne oluyor anlayamadım ama gerçekten ilk defa zoruma gitti bu kadar.

Bakin size yapilan saygisizligi sormaniz cazgirlik degildir birsuru sey diyebilirim ama tarziniz durusunuz bambaska size ters gelen seyleri soylemeniz gerekiyor yoksa isiniz imkansiz ne demek evlendikten sonra kac kere gorurum ah basiniza neler aliyosunuz nisanliniz bu davranislari sormayacakmi size? O kadin evinize gelip herseye karismayacakmi?
Bence brz masum dusunuyosunuz. Boyle giderse mutlu evliliginiz olmasi cok zor

Arkadaşım senin işin zor. Belli ki uc kişilik evlilik yaşayacaksınız.

Ayrıca neden yemek yapıyorsun? Madem kulp buluyor. Yapma!

Bir iki yaptım sonra kestim zaten şimdi dışarıdan alıyoruz eşimle birlikte hazırlıyoruz. Sofraya koyunca da herşeyi oğuz yaptı diyorum gıkını çıkarmadan yiyor. Bir iki arkadaş yazmış kıskanıyordur diye. Ben anlamadım oğlu sonsuza kadar dizinin dibinde mi oturacaktı. Oğlu dediğimde sıkıntılı bir çocukluk geçirip onla bunla kavga edip denetimli serbestlik cezası olan birisi yani zaten çok problemli birisiymiş öyle hayırlı evlat denemeyecek türden. Hani oğlun çok mükemmel olur evine bakar sana para yedirir evden gitsin istemezsin ama oğlunun öyle bir durumu da yok. Aksine oğlu evden gidince tek başına daha rahat daha az stresli yaşayacak kendisi de farkında.

Neticede ne yapsam yaranamadığımı fark edince bende yapmama yolunu seçtim ama saygımı korumayı sürdürdüm. Ama bugünkü konuşma şeklinden sonra feriştahı gelse eskisi gibi sıcakkanlı yapamaz beni ona karşı.

Aynen öyle ne yapsan yaranamıyorsun işte bu yüzden hiç yapmamak en güzeli. Zaten uğraşsan da kötü oluyorsun bari uğraşmadan kötü ol kendini yıpratma bende öyle yapacağım.

Şikayet edince ya annesini koruyor sen yanlış anlamışsın diyerek ya da gidip annesiyle kavga ediyor sonra da annesi beni arıyor ben sana öyle mi dedim oğluma neden öyle dedin diye. Yani daha önce şikayet ettim ve farklı farklı sonuçlarla karşılaştım hiçbirisi de iyi sonuçlanmadı. O yüzden şikayet etmemin boş olduğunu gördüm. Hatta en son şikayetimde nişanlım sinirlenip evden ayrılmaya falan çalıştı. Düğün arifesinde boşa kira ödemesin diye zor ikna ettim. Yani şikayet edersem yüksek ihtimalle gidip annesiyle kavga edecek kadın da bana kinlenecek oğlanı bana doldurdu diyerek. Sonra ev mi düzeceğim para mı biriktireceğim KV olayları ile mi uğraşacağım.

Bu yüzden sizin dediğiniz gibi alttan alttan olayı anlatıp bir müddet de KV den uzak durmak en iyisi.

evet bilmiyodum ogrendim ve o kisiye de soyledim bunu.yalniz sizin bu davranisinizi napicaz onu bilmiyorum.guzel bi dille anlatmak varken direk saldirmak niye

Sizinkinden çok daha naif bir cümle aslında. Karşılaştırırsanız görürsünüz

Sizinkinden çok daha naif bir cümle aslında. Karşılaştırırsanız görürsünüz
o kisiye yazdigim biseyi siz niye ustunuze alip cvpladiniz ki.sizce ben onjn oyle oldugunu bilsem yazar miydim hayir.diger arkadaslar guzel bi dille anlatmis.neyse tartismaya gidecek kadar onemli bisey degil iyi aksamlar

kalsik erkeekk annesi çizgisini çizmiş kişiligini belirlermiş sonraları gelecektir haddini aşan oglum o benimci rolleri kesmeye devam edecektir.
siz siz olun degişir düzelir hayaline kapılmayın.
süreci hızlı başlatmış valideni

o kisiye yazdigim biseyi siz niye ustunuze alip cvpladiniz ki.sizce ben onjn oyle oldugunu bilsem yazar miydim hayir.diger arkadaslar guzel bi dille anlatmis.neyse tartismaya gidecek kadar onemli bisey degil iyi aksamlar

O kişi de size yazmamıştı ama cevap verme gereği duydunuz. Benimki de aynı hesap...

Açıklama gereği duymadım. Çünkü forumda yeni üyelerin dahi forum kurallarını bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yöneticiler boşuna yazmıyor bu kuralları...

Merak edip kurallardan bakın istedim.Belki başka bilmedikleriniz de vardır diye düşünerek...

İyi akşamlar...

Değişip düzeleceğine bende inanmıyorum kaç yaşında kadın benim için neden değişsin zaten değil mi. Ben eski mesajlarımda da dediğim gibi huzurumu kaçırmasın diye politik olup iyi davranmaya çalıştım. Arada yaptığı şeyleri nişanlıma söyledim ve her defasında ''Annem seni çok seviyor sen yanlış anlamışsın'' gibi şeylerle karşılaştım. Yani beni çok seviyor ama annesini de öyle ve asla annesinin bana kötü niyetli yaklaşabileceği ihtimalini aklından geçirmiyor. Annesi ise sadece bana değil oğluna ve diğer insanlara karşıda böyle sert ve geçimsiz bir kadın yani.

Ama işte annesi öyle diye oğlundan da nasıl vazgeçeyim sonuçta annesi ile evlenmeyeceğim evimi uzak tutarım çok sık görüşmem o da zaten anlar herhalde durumu elleşmez bize.

Ağzının payını vermezsen daha çok çekersin.
Nişanlınıza şikayet eder gibi söylemek yerine, kv'niz birdaha bağırarak konuşursa sizinle, benimle konuşurken ses tonunu düşürür müsün rahatsız oluyorum diye kibarca uyarabilirsin.
Ve hiçbir zaman kv ne kadar iyi olursa olsun mesafeni koru ona karşı.
Sık görüşme ne kadar sık görüşürsen o kadar canın sıkılır, kendi annenin sana yapmadığını başka bir kadının sana yapabilmesi çok sıkar canını.
Tavrını belli et ama kaynana çünkü ona belli etmezsen nişanlın bir süre sonra annesi ile ilgili şikayetlerini dinlemekten sıkılacak ve en ufak bir eleştirini bile kötüye yormaya başlayacak, sonuçta annesi olduğu için iyi yönlerini sana göstermeye çalışıp senin fikirlerini değiştirmeye uğraşacak.
O yüzden nasıl yeri geliyor annelerimize tepkimizi en sert şekile belli ediyorsak kv'lere de aynı şekilde tepkimizi belli etmek gerekiyor yoksa karşıdaki insan neye kızdığınızı neye kırıldığınızı anlayamaz ve devam eder hareketlerine devam ettikçe de siz yıpranırsınız.
Eğer bunları bildiği halde yapmaya devam ediyorsa zaten umursamana bile değmeyecek bir insandır.

Çok haklısın bırak boşver samimi olma bunca seneden sonra nasıl senin annen gibi olsun ki herkesin annesi kendine ben böyle düşünüyorum sende mesafeni koy ve koru nişanlanan 2 gün sonra bu kadarına cürret eden kadından korkulur

Misal benim kV nin en büyük zevki çat diye çıkıp bana gelmek kaç kez söyledim ya evde olmasam keşke arayıp gelsen diye ama yok kadın anlamıyor önceden bina girişinin şifresini biliyordu daire kapısının önünde oluyordu şimdi neyse ki şifre değişti de bahçede iken arıyor
Ne kadar surat ifademle bundan rahatsız olduğumu yansıtsam farklı zamanlarda bu tarz ifadelerde de bulunsam yok değişen bir şey yok
Çok merak ediyorum çat kapı gelince eline ne geçiyor yada geldiğinde ne görmek istiyor ne hayal ediyor 1 buçuk sene olacak hala çözemedim
Sizin dediğinizin 3. Kategorisine giriyor benim kv

Ama işte annesi öyle diye oğlundan da nasıl vazgeçeyim sonuçta annesi ile evlenmeyeceğim evimi uzak tutarım çok sık görüşmem o da zaten anlar herhalde durumu elleşmez bize.[/QUOTE]
sizin şu yazdıgınız var ya heh annesi ile de evleniyorsunuz hatta yetmiyor tüm aile ile evleniyorsunuz.
şuan bana birşey yapamaz fikirlerinizde çabanızda nekadar başarılı iseniz ozaman da okadar başarı elde edeceksiniz..

Evler yakın sanırım

Ee o kadar aramış bekleyememis ne icin?yani derdi ne.azarlayıp kapattı mi hemen.hayat memat meselesi bişey mi varmış.madem annenizin yanında bişey demek istemediniz en yakın görüşmenizde açık açık söyleyin.daha başında iken.ya da karakteri bu diyip böyle devam edin.daha da abartsın

Sadece sevdiğin adam ile değil inan bana ailesi ile de evleniyorsun
Bekarken bu lafı söyleyenlere inanmayıp saçma geliyordu hepsine içimden kızıyordum yanlız gerçekler benim hayal ettiğim gibi değilmiş
Ne kadar görüşmesende ömür boyu senin kV birlikte gideceğiniz ortamlar birlik olacağınız zamanlar olacak
Sana tavsiyem nişanlına içinde tutabilirsen anlatma çünkü o annesinin sana kendi yanında davrandığı ana şahit oluyor
Senin dediklerini kavramakta güçlük çekecek kavrayamayacak
Tabiki annesi için sevdiğinden vazgeçme kV dediklerini yaptıklarını kafana takma üzerinde düşünme anı yaşa ve geç
Gereken yerlerde de cevabını en güzel üslup ile ver
Sessiz kalınca saygılı olunmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…