Nişanı atmalı mıyım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi f23
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cicim ayındaki gerizekalı lafı evlilikte çok farklı şeylere dönüşür canım lütfen kendini yakma emin ol nişanlı olarak ayrılmak evli ve çocuklu olarak ayrılmaktan daha kolaydır..Benim eşimde kadının hep bı adım geride olmasını çoğu konuda kadının susmasini düşünen biri (malesef bunu evlenince farkettim ) ben ise kadın ve erkegin esit olduğunu ve herşeyde susmayacagimi söyleyen biriyim.. ki eşimin aileside bu kafada o yüzden kaldiramiyor benim bu halimi.7 yillık evliyiz ve hala kavga ediyoruz düşün ama benim kötü yanım 2 çocuğum var malesef senin kadar şanslı değilim kolayca ayrilamiyorum bundan dolayı

Ben ezilecek bir karakterde değilim. Şu an ki sorunlara da tahammül etmemin sebebi nişanlım çok sevmem. Fikir alma sebebim de yaşanılan tecrübeler ve evlilikte neler doğuracağı mı bilmek istemem
O sevgi kuş olup uçuyor maalesef böyle durumları ara arada olsa başlarda seviyorum ya diyosun ne olucak sonra bakıyosun aslında çok farklı insanlarsınız sen üniversite okumuşsun üniversite ortamına girmek bike bir farklılık getirir insana, yavaş yavaş evlenince bu tartışmalar artıyor ben seni çok seviyorumlar aöa arkasından yine dwvm ediyor saçma sebeplerden kavgalar sonra belki şiddete maruz kalıyorsun yinw bwn seni seviyorum dcek eşin sen benim sözümü dinlemek zorundasınlar büyük ihtimal seni çalıştırmaz da öyle bir hissiyt oldu bende bu böyle dev. Edip gider sonra ne olucak peki en az 3 sene sonra nerden düştüm bu çukura diceksin benim sevdiğim adam bumuydu filan. Bir insan sevdiğine nasıl kıyıpta hakaret edebilir onu el üstünde tutması gerekirken anlmıyorum, ayrıc telefonda konuşrk nsıl emin oluyorsunuz beni çok seviyor diyorsunuz, sevgi öyle telefondan anlaşılmaz seven insan yanında olmak için herşeyi yapar 5 dk göreyim elini tutayım yete der yine gelirr, çoöoooook iyi düşünün her yönden tartın biçin

Merhaba canim. Ilk once akraba evliliyinin sonuçlari agir ola biliyor. Allah uzak etsin. Diger konu nisanlinin gerizekali demesi. Benim esim bana asla kotu kaba kufur nitelikli sozler asla soylemedi. 2.5 senede asla gormedim. Bazi insanlarin dili alisik. Ama sen kendi çizgini çizersen hiçbir zaman sana oyle sozler soyleyemez. Çok soguk tepki ver. Bana asla oyle sozler soylemiyceksin. Ne şimdi ne de ilerde diyceksin. Yoksa o orda gerizekali salak falan desin sen de sus otur. Olur mu oyle şey? Herkes kendi deyerini kendi belirler sen ne kadar kendine deyer veriyorsan karşindaki da o kadar verir en fazla. Asla ve asla koyu kaba kufur gibi sozlerin soylenmesine göz yummayin. Benliyinize hakareti normal karşilamayin

Sorularımı cevaplar mısın? Bunları bilmeden ne diyebiliriz ki

Halanın oğlu kaç yaşında?
Ne mezunu? Çalışıyor mu?
Evlilik zamanı konusuldu mu? Halan ne diyor ne zaman yaparız diyor?
Nişanlının evlilik tarihi ve planları ne?
Bu cocuk seni görmeye neden gelmiyor? Korona engel değil..
Evlenince nerde yaşayacaksınız?
Sen onceden kuzenin oldugunu bilmiyorsan, baban halanla görüşmüyordu demekki...Neden?

Uzak mesafe ilişki yürütmüş biri olarak o şehirde tanıdığının olmaması bir açıklama olamaz oteller pansiyonlar misafirhaneler var biz sevgiliyle eşim hiç bilmediği bir şehre beni görmek için geliyordu bence bitirmrk yerine önce zaman geçirip tanımaya çalış madem çalışıyor sık sık bir araya gelmeye çalışın ondan sonra kararını ver çünkü telefonda iletişim çok daha zor

Dunyada hic erkek kalmamis gibi git halanin ogluyla nisanlan. Ve ailelerin de buna canak tutmasi. Her sey bastan asagi yanlis. Umarim bu yoldan donersin.

44 yaşındayım ve bu yaşıma kadar tecrübe ettiğim bir şey söyleyeceğim. aslında Amerikayı bulmuyorum, bir çok yerde de okudum bu diyeceğimi ve kesinlikle tescillendi etrafımdaki ilişkilerde.
sevdiğinizi NEDEN sevdiğiniz, daha sonra en büyük sorununuz oluyor:
demişsiniz ya:
Kendisi sabah işe gider akşamda çok yorgun olur. Gezme tozması hiç yoktur. Evine ve ailesine düşkün biridir.
inan bir zaman sonra bugün beğendiğiniz bu özellik sizi deli edecek.
" ne o öyle emekli gibi, gezme tozma yok, eve gelince hep yorgun" diyeceksin. "annesinden bir türlü kopamadı" artık biz bir aileyiz" diyeceksin

Ne için kavga ediyorsunuz ? Örnek verebilir misin mesela? Belki de sen kışkırtıyorsun veya üzerine gidiyorsun bu yüzden sık kavgalar çıkıyor? Şimdi sürekli kavga çıkıyor dediğin için hemen nişanı at diyemeyiz ki. 6 sayfa yorumu okuyamadım ama eğer orada biryerlerde yazdıysan sorumun cevabını beni altına etiketler misin? Sana gerizekalı demesi doğru değil ama orada haklısın.

Nişanlılıkta zor bir süreç en olmayacak şeylerden kavgalar çıkabiliyor ancak siz bu adamı ne kadar tanıyorsunuz?
Bir yılı geçmiş bir kez görmüşsünüz, e tanımıyorsunuz buradan böyle bakınca.
Ki arkadaş çevresi gezmesi olmayan adam senin gezmene tozmana karışır bunu da söyleyim. Onun tek gezmesi annesigil olur. Seni görmeye gelmeyen adam seni de kendi ailene de göndermez.

hala oğlu

14 aydır nişanlı ve görüşülmüyor

bu nasıl bir yaşantı

yani insanlar yedi kat yabancı olsa bile kızımızın nişanlısı diye evlerinde misafir ediyor vs

bu zaten akraba ise alsın gerekirse anasını da yanına gelsinler size

hep beraber oturun ama bir şeyler paylaşın

arada ikiniz baş başa takılın vs

eğer biriniz Amerika, Avustralya ya da Japonya da diğeriniz Türkiye'de değilseniz, Türkiye sınırları içinde bu kadar az görüşmek makul değil

madem daha evlilik de uzak neden nişan yaptınız görüşmeyi de sağlamayacaksa bu durum

Canım yaşın kaç bilmiyorum. Muhtemelen ablan sayılırım. Bikaç şey diyeyim sana. 1- sadece 1-2 defa yüzyüze gördüğün birinden bahsediyorsun,yanlış anlamadıysam. Uzaktan uzağa bir ilişki yaşıyorsun. Bunun heyecanı tutkusu şu an ağır basıyor. Yüzyüze zaman geçirmediğin birini nasıl sevdiğini düşünüyorsun bilmiyorum. 2- 14 aydır seni görmeye hiç mi gelmedi? Başka bir şehirde yaşıyor, başka ülkede değil. Bunun farkında ol lütfen. Bak eşim pandemi nedeniyle görevde. Mart başından beri. Görev yerinden çıkması, uzaklaşması yasak. Buna rağmen o zamandan bu zamana tam 2 defa birer hafta izin aldı ne yapıp edip. Geri döndüğünde çok kötü şartlarda 14 gün karantinaya, 5 defa teste girmek zorunda olmasına rağmen. Bir haftasonu bile gelmedi mi seninki şimdi? 3- her ilişkide tartışma olur. Her zaman aynı düşünüp aynı hissedemeyiz. Ama senin olayında itiraz ettiğim ve senin de rahatsız olduğun nokta, sana daha şimdiden “gerizekalı” gibi hakaretlerde bulunması. Normal olmayan bu. Şu an çok özlemiş olması gereken dönemde bunu söyleyen ileride evlenince dipdibe yaşatken neler neler der! 4- biz kadınlar olarak hep erkeklerin tavırlarına bahane bulmaya kodlanmışız. Benimle ilgilenmiyor çünkü yorgun, eve geç gelmişse bir kere ne olacak, “gerizekalı” da hakaret mi canım, bir kere aldattı diye evliliğimi yıkamam, bir tokattı ama o da çok pişman bir daha yapmaz. Erkekler adına kendimizden özür diliyoruz resmen, farkında değiliz. Sen de bunu yağıyorsun şu an. Ama ilişkide tartışma olur diyorsun kendine onun yaptığı şeye örtü bulmak için. 5- pişmanlıktan bahsediyor. Daha doğru düzgün seninle yüzyüze zaman geçirmeden. Seni tam anlamadan, tanımadan. Yazık! İşler uzamadan, büyümeden, ruhun zarar görmeye başlamadan bu adamdan kurtul derim. Çok netim, bugüne dek kimseye böyle bir şey yazmadım burada. Görünen köy kılavuz istemez derler. Sevmek, sevilmek böyle bişey değil. Eminim yaşın çok genç. Seni el üstünde tutacak biri çıkacak karşına.

Akraba ile evlilik planı..
1 yıldır 1 kez yüzyüze görüşme..
Tartışmada hakaret etmesi..

Görüntülü görüşme ile insan tanınmaz ki..
Ortak yaptığınız hiçbir aktivite yok..

Sence yürür mü bu iş sen cevap ver..

konu sahibi nasil bir iliski bu, nisanlisin onda bile yilda bir kez anca gorusebiliyorsun,

hayir nasil olabilir bu durum benim aklim almiyor,

hani maddiyat falan demissiniz, kendimden ornek vermeyeyim, kuzenim asgari ucretle calisan birisi, o bile bir sekilde para bulup gitti sevdigi kizin sehrinde 2 3 ayda bir kaldi, kizin da bunun da parasi yok, ama bir sekilde gorusuyorlar yani. Siz bir de nisanlisiniz, nasil normal gelebilir su durum size.

Yani su duruma takilmiyorsunuz, saygiya takildim demissiniz. Evet o da tabi ki de problem, ama sizin iliskiniz resmen kumar oynamak gibi bir sey ki, daha ne sorunlar olacak.Gorunen koy kilavuz istemiyor, neden siz gormekte bu kadar isteksizsiniz. Neden bu adamla iliski icindesiniz?

Aileniz mi zorluyor, ne oluyor?

Uzak mesafenin verdiği bir gerginlikte olabilir gene de iyi düşün. İlişkini en iyi sen bilirsin. Ama bı gerizekalı vs hoş değil bunu onunla konuş mutlaka saygımızı bozmayalım saygımızı bozarsak kaybolur gideriz diye konuş

Ah canım benim ya 1 gece kalsın. 2 gün bile değil. Onu bile yapmamışki!

Seni görmek isteyen adam otelde kalır yine de gelir

Bende akraba evliliğine karşıydım ama sonuç olarak birlikte büyümedik.. 17 yaşında gördüm kendisini ve farklı şehirlerdeyiz şu an 23 yaşındayım
Kan bağı var, kan bağı olunca akraba oluyorsunuz yani kuzeninizle nişanlısınız.
Akraba evliliğinin sonuçları çok iyi olmuyor her yönden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…