- 10 Ağustos 2009
- 26.179
- 18.338
- 823
- Konu Sahibi gamzeli_st
-
Yaşınız kaç merak ettim ama
Baya pozitif düşünüyorsunuz.
Artık geçmiş olsun bence nişanlısına
Gerçekleri çok iyi bilecek yaştayım. Okumuş görmüş iyi bir ailede yetişmiş biriyim ben. Hayatı toz pembe görmüyorum.
Ayrıca evliyim. Ve evliliğim için bende eşimde çok çaba harcadık. Şu anda çok mutluyuz. Sadece bana hiç bir çaba harcamadan nişanı atmak saçma geliyor.
gelinlik alınıp iş çözülmez bence
bu lafları bu kabalıkları hakaretleri tehditleri eden biriyle artık olunmaz gibi gelio yaa bana. konu sahibini tanımıorum ama ben yapamazdım. özür bile dilemedi. hatalarını kabul etmedi. hala kendini savunuo annesini savunuo. babamın başı eğilmesin de kimin eğilirse eğilsin dio. sende ailende umrumda değilsiniz zerre degeriniz yok dio resmen. anam bulunmaz ama sen bulunursun dıo. yine sen degersızsin dio adam. bağıra bağıra sana deger vermediğini söyleyen bı adamla evlenırmısın sen yesho??
Yaşınız ya da evli olmanız ile ilgili bir derdim yokta. Çaba sarf etmek için BU KONUDA iki kişi olmak gerekiyor.
Asla Minnak bende onu savunuyorum zaten ama bazen bazı şeyler bu kadar dallanıp budaklanınca ve bu kadar zamanda hala kararım kesin deyip harekete geçilemeyince insan gençlik işte demek istiyor. Mesajlaşmalarını okudunmu tek tek bilmiyorum ama verilmeyen değerden de söz ediliyor yalnız gelinlik her cümle de defalarca geçiyor. O kadar heycan ve aşk dolu ki artık kızlarımız bir öpücüğe hemen kanıyorlar. Kimse kimseyi hayatta kendinden çok sevemez insan canını sadece çocuğu için verir. huzur ve saygı peşinde değil aşk peşindeler bu da beni her daim korkutur.
Bence bunu da bayan söylemeli. Ben şöyle şöyle istiyorum sen benım yanımda durup aileni şuna şuna ikna etmelisin diyecek. Onlar senin ailen sen dersen yaparlar diyecek. Yok ben diyemem derse o zaman bıraksın gitsin. Ama hiç bir şey yapmadan yüzüğü atmak çok yanlış. Önce bir şartlarını öne sürmeli.
Çaba sarfedilecek, buna değecek insan vardır, değmeyecek insan vardır. Ne demek seviyor ki tehdit etmiş. O zaman karısını döven, öldüren adamlara kızmayalım, ne kadar çok sevmişler demek ki diye alkışlayalım.
Bakın böyle durumlarda insanın ağzından herşey çıkabiliyor. Ben nişanlıyken eşimin ailesine kötü laf söylemiş biriyim. Şimdi bunlara gülüp geçiyorum. Karısını döven, öldüren adamları Allah ıslah etsin onlarınkisi sevgiden değil nefretten.
Burda da konu sahibinin nişanlısının sözleri sevgiden değil terkedilmenin kuyruk acısından. "Benim gibi birini nasıl terkeder", "benim annem gibi bir kadına nasıl böyle der" gibisinden. Ben zerre sevgi görmedim bu mesajlarda. Ayrıca esas böyle durumlarda insanlar birbirinin gerçek yüzünü tanır, diline sahip çıkan adama adam derim ben.
canım şartlarını öne sürse de, cocuk yapsa da, ayrı eve cıksa da artık mutlu mu olucak sanıosun???
en ufak bı maddi sıkıntıda yada tartısma da, senın yuzunden ayrı eve cıktık, senın yuzunden ekstra masraflarımız var, annemlerle otursaydık bole olmıcaktı vs vs hersey senn yuzunden dıcek cocuk sen ıstedın dıye yaptık dicek. hıc bı zaman olaya kendını katmıcak!! bu kız kaynanasını evıne sokmasa bıle tlfla oglunu arayıp her daim fişeklicek, evde olay cıkıcak. yok abi daha iflah olunmaz yaa bu kadar seyden sonra..
Bence bunu da bayan söylemeli. Ben şöyle şöyle istiyorum sen benım yanımda durup aileni şuna şuna ikna etmelisin diyecek. Onlar senin ailen sen dersen yaparlar diyecek. Yok ben diyemem derse o zaman bıraksın gitsin. Ama hiç bir şey yapmadan yüzüğü atmak çok yanlış. Önce bir şartlarını öne sürmeli.
okudum canım, işte bende ve bırcok arkadasta "gorusme, babana söyle bitir" dediik zaten. insan ne kadar sinirli olursa olsun gene cekinio aileisnden bende nıkahtan1-2 hafta once nısanı attıydım. anında anneme ve kardeşime söyledim, ama babamdan cekındım niyeyse. halbuki en cok destekleyecek olan o olmasına ragmen.. sanırım gamzeli de boyle hissediyor. konuyu 40 küsür kişi okuyor. nerdeyse 30 sayfa oldu yazıoruz. hepimiz iyiliği için. objektif yorumlara ıhtıyacı var ki acmıs konuyu buraya.. inşaAllah doğrusunu yapar bu aksam konusur babasıyla da.
Ay ayrılmıyacaksan bu yazdıklarımız ne olacak? Düğün hediyesimi? Bir vakit yine hamileyken kadın dayak yemişti,ne yazılar yazıldı ayrıl ,boşan diye ama kadın evine geri döndü
Bakın böyle durumlarda insanın ağzından herşey çıkabiliyor. Ben nişanlıyken eşimin ailesine kötü laf söylemiş biriyim. Şimdi bunlara gülüp geçiyorum. Karısını döven, öldüren adamları Allah ıslah etsin onlarınkisi sevgiden değil nefretten.
Ben konuyu açtım açalı hiç ayrılmicam demedimki.Kararım bitmesiydi hala öyle ve değişmezde.İnsan kendini bile bile sıkıntıya ateşe atarmı.En azından o kadar kör değilim.Evine işine giden biriyim sosyal bi ortamda çok bulunmadğım ve fikir alabilceğim ailemden başka biri olmadğı için sizlerle paylaştım.Çünkü tecrübe bilgi sahibi olanlardan da bi kaç nasihat almak istedim. Ben ona yanlış yapmadım Bu kadar kişide onayladığına göre içim dahada rahat.Tek başıma bile bunları düşünebilmişim burdada onaylandı haksızlık etmedim kimseye adalet yerini böyle buldu.Tek tek yorum yazan herkese saygım sonsuz
okudum canım, işte bende ve bırcok arkadasta "gorusme, babana söyle bitir" dediik zaten. insan ne kadar sinirli olursa olsun gene cekinio aileisnden bende nıkahtan1-2 hafta once nısanı attıydım. anında anneme ve kardeşime söyledim, ama babamdan cekındım niyeyse. halbuki en cok destekleyecek olan o olmasına ragmen.. sanırım gamzeli de boyle hissediyor. konuyu 40 küsür kişi okuyor. nerdeyse 30 sayfa oldu yazıoruz. hepimiz iyiliği için. objektif yorumlara ıhtıyacı var ki acmıs konuyu buraya.. inşaAllah doğrusunu yapar bu aksam konusur babasıyla da.
Babanla konuş lütfen
evet karsınızdakı ınsan bır cok konuda yetersız hatta fazlaca kaba
ama sızde de hatalar var bence
sonucta nasıl olmus olmus ama bır sekılde yuzukler takılmıs ve dugun gelınlık asamasına gelınmıs
yanı bır cok seyı mantıgınıza yatmasa da kabul etmıs hedefınıze dogru yuruyormussunuz
demek kı sızı ona baglayan bır seyler varmıs ılıskınızde
cok alttan aldıgınız ıcın gelınlık meselesı patlama noktanız da olabılır ama sızde de usul hataları var bana gore
mesela kayınpederınıze soyledıgını "sizi bişeyden saymıyolarki " lafını sıze karsı kullanabılırdı ama kayınpederınız bunu yapmamıs
zıra bu sekılde onemlı bır karar verıyorsunuz parmagınızdakı yuzugu gunler once cıkarıyorsunuz ama bıttı kararınızdan babanızın haberı yok henuz
neden acaba sız de belkı barısırsak babama duyurmadan blof sonrası yola getırırım dıye mı dusunuyorsunuz bılıncaltınızda
yanı sızde de nısanlınıza karsı acık bır kapı var bana gore
yanı kendımı koyuyorum yerınıze de
gercekten o yuzugu parmagımdan cıkarmıs olsam
ılk once aılemle kendım gerekcelerıyle paylasırdım
bır daha muhatap olmak ıstemedıgımı ve bu ısı aıle buyuklerının konusarak sonuca vardırmasını ısterdım
ne msjlasmak ne konusmak ne de baska bır sekılde ıletısme gecmezdım sahsen
ama sız henuz kendı babanızla bıle oturup paylasmadan, krıtıgını yapmadan nısanlınızın aılesıne soyluyorsunuz
yanı babanızı dusurdugunuz durum da cok kotu bu cercevede bana gore
kayınpederınız babanızı arayıp kızınız yuzugu atmıs gel dnurum konusalım dedıgınde babanızın dumurunu hıc dusunmedınız mı
buraya yansıtılandan farklı oldugunu dusunuyorum ılıskılerınızın
ınsa allah hakkınızda hayırlısı olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?