Nişanı attım....

Annesini ve nişanlısını idare edemeyen erkek nişanlıyla evlenmeyi hak etmiyor daha onun bir kaç fırın ekmek yemesi gerekiyor

Yaşınız kaç merak ettim ama
Baya pozitif düşünüyorsunuz.
Artık geçmiş olsun bence nişanlısına

Yaşım 20. Bayanın yaşadıkları yaşadıklarıma çok benzediği için pozitif düşünüyorum. Eğer çaba harcarsa istediğini yaptırabilir diye düşünüyorum. Bu zamana kadar boyun eğmesi yanlıştı. Ama bundan sonra başını dik tutup nişanlısıyla istediği hayatı çizebilir diye düşünüyorum.

Çaba sarfedilecek, buna değecek insan vardır, değmeyecek insan vardır. Ne demek seviyor ki tehdit etmiş. O zaman karısını döven, öldüren adamlara kızmayalım, ne kadar çok sevmişler demek ki diye alkışlayalım.

Asla Minnak bende onu savunuyorum zaten ama bazen bazı şeyler bu kadar dallanıp budaklanınca ve bu kadar zamanda hala kararım kesin deyip harekete geçilemeyince insan gençlik işte demek istiyor. Mesajlaşmalarını okudunmu tek tek bilmiyorum ama verilmeyen değerden de söz ediliyor yalnız gelinlik her cümle de defalarca geçiyor. O kadar heycan ve aşk dolu ki artık kızlarımız bir öpücüğe hemen kanıyorlar. Kimse kimseyi hayatta kendinden çok sevemez insan canını sadece çocuğu için verir. huzur ve saygı peşinde değil aşk peşindeler bu da beni her daim korkutur.

Yaşınız ya da evli olmanız ile ilgili bir derdim yokta. Çaba sarf etmek için BU KONUDA iki kişi olmak gerekiyor.

Bence bunu da bayan söylemeli. Ben şöyle şöyle istiyorum sen benım yanımda durup aileni şuna şuna ikna etmelisin diyecek. Onlar senin ailen sen dersen yaparlar diyecek. Yok ben diyemem derse o zaman bıraksın gitsin. Ama hiç bir şey yapmadan yüzüğü atmak çok yanlış. Önce bir şartlarını öne sürmeli.

okudum canım, işte bende ve bırcok arkadasta "gorusme, babana söyle bitir" dediik zaten. insan ne kadar sinirli olursa olsun gene cekinio aileisnden bende nıkahtan1-2 hafta once nısanı attıydım. anında anneme ve kardeşime söyledim, ama babamdan cekındım niyeyse. halbuki en cok destekleyecek olan o olmasına ragmen.. sanırım gamzeli de boyle hissediyor. konuyu 40 küsür kişi okuyor. nerdeyse 30 sayfa oldu yazıoruz. hepimiz iyiliği için. objektif yorumlara ıhtıyacı var ki acmıs konuyu buraya.. inşaAllah doğrusunu yapar bu aksam konusur babasıyla da.

canım şartlarını öne sürse de, cocuk yapsa da, ayrı eve cıksa da artık mutlu mu olucak sanıosun???
en ufak bı maddi sıkıntıda yada tartısma da, senın yuzunden ayrı eve cıktık, senın yuzunden ekstra masraflarımız var, annemlerle otursaydık bole olmıcaktı vs vs hersey senn yuzunden dıcek cocuk sen ıstedın dıye yaptık dicek. hıc bı zaman olaya kendını katmıcak!! bu kız kaynanasını evıne sokmasa bıle tlfla oglunu arayıp her daim fişeklicek, evde olay cıkıcak. yok abi daha iflah olunmaz yaa bu kadar seyden sonra..

Bakın böyle durumlarda insanın ağzından herşey çıkabiliyor. Ben nişanlıyken eşimin ailesine kötü laf söylemiş biriyim. Şimdi bunlara gülüp geçiyorum. Karısını döven, öldüren adamları Allah ıslah etsin onlarınkisi sevgiden değil nefretten.

Burda da konu sahibinin nişanlısının sözleri sevgiden değil terkedilmenin kuyruk acısından. "Benim gibi birini nasıl terkeder", "benim annem gibi bir kadına nasıl böyle der" gibisinden. Ben zerre sevgi görmedim bu mesajlarda. Ayrıca esas böyle durumlarda insanlar birbirinin gerçek yüzünü tanır, diline sahip çıkan adama adam derim ben.

kesinlikle katılıyorum, adamın egosu butun msjlarına yansımış

Sizde böyle düşünüyorsunuz. Düşüncenize saygı duyarım. "Senın yuzunden ayrı eve cıktık, senın yuzunden ekstra masraflarımız var, annemlerle otursaydık bole olmıcaktı vs vs" deyip demeyeceğini konu sahibi daha iyi bilir. Ama eğer erkek kızın yanında olursa kaynananın susacağından adım gibi eminim.

İyi de dayanışma dayatmayla olmaz ki.

Tabi canım karşısındaki adamda tam bunu idrak edecek tıynetteydi zaten (!)

Laf lafı anlayana anlatılır, laf ola beri gele usulu dediğim laf bana gelip çarpacaksa ve karşısındaki adam kendi mahremiyetini sağa sola anlatırım gibi aba altı sopa göstererek laf sokup, sana neler ederim gibi tehdit içerikle dolu mesajlar atacaksa neyini affedip tekrardan deneyeyim der misin ? Erkek dediğinde onur olur...Sıkıştığında BELALTI ! vurmaz, vuramaz, vurmamalı..

Aynı şeyi temmeni ediyorum bende. Sonunu çok merak etmeye başladım buda bir gerçek. Umarım beni utandırır

Ay ayrılmıyacaksan bu yazdıklarımız ne olacak? Düğün hediyesimi? Bir vakit yine hamileyken kadın dayak yemişti,ne yazılar yazıldı ayrıl ,boşan diye ama kadın evine geri döndü

Ben konuyu açtım açalı hiç ayrılmicam demedimki.Kararım bitmesiydi hala öyle ve değişmezde.İnsan kendini bile bile sıkıntıya ateşe atarmı.En azından o kadar kör değilim.Evine işine giden biriyim sosyal bi ortamda çok bulunmadğım ve fikir alabilceğim ailemden başka biri olmadğı için sizlerle paylaştım.Çünkü tecrübe bilgi sahibi olanlardan da bi kaç nasihat almak istedim. Ben ona yanlış yapmadım Bu kadar kişide onayladığına göre içim dahada rahat.Tek başıma bile bunları düşünebilmişim burdada onaylandı haksızlık etmedim kimseye adalet yerini böyle buldu.Tek tek yorum yazan herkese saygım sonsuz

Marge canım, insan ağzından çıkacakları kontrol edebileceği zaman yeterli olgunluğa erişmiş oluyor o zaman evlenmeli. Sinirle ağızdan çıktı sakinleşince unutur bu geleceğin kötü habercisi. Sinirle söyledim af etti e birdaha af eder çakayım iki tane o zaman sinirle. Kişi tartışırkende konuşurkende saygınlığından asaletinden ödün vermemeli, sinirle söylenmiş, bunlar gerçek dışı şeyler.

Son düzenleme:

Babanla konuş lütfen

senin ayrılma nedenin neydi? Merak ettim yaz ki aramızda erkek yetiştiren anneler var okusunlar

yazdıklarımla yaşadıklarım birdir.Ve zaten oda babasıda dün gece öğrendi niyetimi ayrılmak istediğimi bittiğini.Babam çalışıyodu geç gelmişti 12ye doğru.Sabah kahvaltıda konuşurum dedim yada benden önce işe gitmiş olursa akşam ailece konuşuruz dedim.Babamla anında konuşmamamın sebebi Bilindik bi tip babam biraz şiddetci biridir.Her istediğimizi yapmış etmiştir iyidir hoştur ama sapıttığı zamanlar olur bazen.Aman bişey derde annemle gce gece kavga ederler benim yüzümden dedim bu akşama bıraktım.Yoksa gizlediğim ve açık kapı bıraktığım yok.Babamda annem gibi sakin biri olsaydı anında pat diye söylerdim bunuda görmezden gelmeyin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…