Nişanı attım....

gamzeli-st

peki sen ne yapıcaksın şimdi. Yani babanla konuşacaksın kararını vermişsin. Baban nasıl biridir sana neler diyebilir zarar vermeyi deneyebilirmi yoksa anlayışla karşılarmı bence bunları konuşalım nasıl bir yol izlemelisin nasık konuşmalısın nerden başlamalısın burda bu kadar kişi var seninle yakından ilgilenen mutlaka doğru yolu tecrübe etmiş birinin fikrini görebiliriz. Şu dakikadan sonra sende kararını verdiğine göre kimin aradığı ne dediği değerverdiği değil ki önemli olan. Sen akşam konuyu konuştuğunda babanla neler yaşayacaksın şiddetli biridir demişsin çünkü, tutumuna kendini hazırladınmı cesarete mi ihtiyacın var fikirlere mi bence bunları konuşalım madem bitirdin kafanda bırak anasını danasını. Arayıp dursun soysuzlar boşver.

acma annesının tlf larını, oğlunu savuncak senınde işyerınde sinirin tavan yapıcak. kapat tlf unu. aksam babanla konusurlar. yesho nun dedıgı gıbı, gelinlik olayını fazla dillendirme, alsınlar ıstedıgın gelinliği evlen diyebilir. annesının senı ve annenı ezip gectiğini kendi basına senınle ilgili seylere iznin olmadan el attgını, oğlunun da ona arka cıkıp sana saygısızca ifadeler içeren msjlar attıgını falan söyle. benim artık sıtkım sıyrıldı bu adamla ve kadınla aynı evı paylaşamam de.

1) annesiyle senın arandaki dengeyi kuramıo, annesinin elinde kukla gibi oynatılıo
2) annesi sana ve annene sormadan danısmadan emri vaki yapar gibi kafasına göre eski giyilmiş gelinlik alıo sırf ucuz dıye. sen dul kadınmısın ayol. tertemız gıdıosun ona.
3) en ufak tartsımanızda bıle senı tehdıt edıo, bu evlenınce yarın obur gun dayaga dönüşür
4) tartısırken baban arasın babamı siz bitirin. babamın boynu eğilmesinde kimin eğilirse eğilsin dio. babana verilmeyen deger ortada. bunu soyle baban gaza gelsin
5)anamdan bulamam senden cok bulurum dio. sana deger vermedği ortada. sana deger vermeyen sana ve ailene saygısı olmayan bırıyle evlenmemelısın
6) daha once senı aldattı vs vs

bunları madde madde yazdım ki babana söylerken anlat boyle madde madde. ne sana ne de ailene deger verdiklerini söyle babana. yarın öbür gun evlenıp boşanırsan daha kötü olucagını söyle.
kaynanan falan eger babana yatak odası aldık evı tasıdık senn kızın ıcın derse eski evınıze tasının ozaman gene desin. bu konu tartısmaya acık degıl, benım kızım artık sizi istemıor desin bitsin. baban dermi bunları bılmıorum ama buyuk ıhtımal böyle sert konusmaz. onu boyle konusturmak ıcın sende onun msjlarını gosterırsın, babamın boynu eğilmesinde kimin eğilirse eğilsin falan yazmıs bak sizin degeriniz yok onun gözünde baba falan dersen belki ikna olabilir. sert konusabılır onlara

Babama açıklamayı yapmaya nerden bşlicam bilmiyorum ama başlarsam gerisi kolay.Onunda keyifli bi gününü beklerim böyle bişey için işte.Surat asık gelirse diyemem baktım keyfi yerinde derim baba olmuyo annesinin sözünden çıkmayan biri şu bu.Babamda ona acıyodu ben onlar taşındıktan sonra yeni bi fikirle ortya çıktığımda."yazık o çocuğada üzmeyin birbirinizi onlarda hazırlığını yapmış evlerinden taşınmışlar düzenleri bozulmuş düğün hazırlığı sıkıntısının içinde bide birbirinizi üzmeyin size kapım her zaman açık.O hayırlıysa eğer eşin olursa oda isterse bi süre orda denersiniz olmazsa gelin kapım size açık kendim kiraya çıkar sizi evime alırım"" diye düşüncelerini söylemişti bana. Bende derim baba hiç değer verdğin gibi biri değil annesi herşeye karıştı benim geleceğim bunlarla parlak değil.Babamda tamam kapat gitsin der içten içe kızar susar böyle olur

Babana şunu söyle;

Biliyorum baba nişandan ayrılmak çok zordur ama ben nişan boyunca gördüm ki ben bu çocukla evlenirsem mutsuz olucam ve Allah korusun bir iki yıl sonra kucağımla çocukla yine sana sığınmak zorunda kalıcam. O zaman hepimiz daha çok üzüleceğiz. Beni sevmeyen, bana değer vermeyen insanlarla sırf konu komşu ne der diye bir ömür geçirmek istemiyorum. Yaptığım hatadan henüz geç değilken dönmek istiyorum. Ben zaten çok konuşan, talepkar bir insan değilim, biliyorsun. Ama ben alttan aldıkça iyice ezmeye başladılar beni, görüşlerimin hiçbir önemi kalmamaya başladı.

Hala daha yok annemi aramadı,yok gelinlik yok cırttır,pırttır kendince bahaneler uydurup duruyorsun.

Bittiyse annende arayabilir biz nişanı bozuyoruz diye.Kayınvalidende arıyorsa ver annene annen konuşsun.

Nişanlınada dürüstce derdini anlat.Ayrılmak istemenin temel nedenlerini anlat sakince.Ki inanması ve anlaması için bu gerekli olabilir.Geri dönüşü olmadığınıda anlamasını sağla.

ayy çok güzel bi hitap şeklin var içim bi tuhaf oldu

ah ah arada eniştemle teyzem olmasa size anlattığm gibi herşeyi anlatırdım babama

(eniştem onun annesiyle kardeş- teyzem öz teyzem ve biz onlarla çok samimiyiz babam eniştemi eniştemde babamı çok sever.Aracımız eniştem oldu)
Şimdi babam onlardanda soğumasın diye çok ince konuşamicam kimse kırılmadan kapanmalı babam benim yüzümden teyzemle ve eniştemle kırgın olmamlı.Çünkü beni istediklerinde enişteme " bacanak sen benim babam gibisin ben sana bırakıyorum sen tanıyosun" dedi öyle verdiler yani.

ayy çok güzel bi hitap şeklin var içim bi tuhaf oldu

Tuhaf olmasın canım, bir baba kalbi nasır bağlamadığı sürece güzellikle derdini anlatan kızını, canının parçasını bile bile ateşe atmaz. Yeter ki tatlı dille derdimizi anlatalım :)

Dilerim konu sahibinin babası da olması gereken iyi yürekli kız babalarındandır.

Aldığı yatak odası anasına kalsın ceza olarak

Ama olmadı ki iyi gününü beklerim filan. Ben beni birinci dereceden ilgilendiren olaylardan geç haberdar edildiğimde çok daha fazla kızarım. Canım benim bak babana bir an önce söylemen lazım bu durumu ertelemek gibi bir şansın yok ki. Varsayalım baktılar sizden ses çıkmadı ve onlar babanı aradı senin kıza bişey söyle bak kendi kafasına göre böyle böyle işler çeviriyor diye. Bütün ihtimalleri bir kenara koy güzelim. Ben dayak yiyeceğimi de bilsem her zaman dürüstçe anlatmayı söylemeyi yeğelerim. Sen durumunun farkında olmayabilirsin içinde yaşadığın ve cebelleştiğin için ama eğer evlenirken ailene danıştıysan ailenin bu konuyu babanın yani hemen öğrenmeye de hakkı var. Bilmiyorum belki de ben yanlış düşünüyorumdur ama ben ertelemenin senin başına büyük dertler açacağını düşünüyorum canım

böyle bir konuşmaya baban ağlar bile, kıyamaz

babam benim için çok değerli çok seviyo oda hiç bi zaman kırmadı üzmedi beni.Ne desem yapmıştır bana güveni sonsuz.Ama işte eskiden yaşanmış anne baba kavgaları pskolojimi bozmuş olsa gerekki bi tedirginliğim var yoksa babam bana kızıp bağırcak biri asla değil.Arkdaşlarım olsun ayrıldığım kişi olsun herkes özenir bize karşı ilgisine.O yönden sıkıntım yok sadece ufak bi pskoloji bozukluğunun etkisi.

böyle bir konuşmaya baban ağlar bile, kıyamaz

Kız babaları kızlarına zaten kıyamaz ki, ne kadar höt zöt olsalar da, katı görünseler de, taş kalpli olmadıkları sürece babalar kızlarını bir ömür koruyup kollamak ister. Ah ben bu yaşımda hala bir derdim olduğunda ilk babamı ararım, kızacağını bilsem de, sinirden köpüreceğini bilsem de söylerim. Çünkü bilirim ki ne kadar kızsa sövse de benim üzülmemi istemez.

tamam bu akşam mutlaka konuşmayı düşünüyodum zaten eve gitmek nasip olursa kesin konuşucam söylediklerinizde çok haklısınız zaten ben bugün sabah o babanı ariyimmi msjlarını görünce gece konuşmadığım için çok pişman oldum eve gidip hemen konuşmalıyımki isterse sonradan arasın selamda söylesin yeterki babam benden duysun

babandan korkma elin oğlundan kork bir akşam çay demle kek yap ve başla derdini anlatmaya biz ne için yaşıyoruz evladımız mutlu olsun diye

ama benim içim şişti baban madem bu kadar anlayışlı babandan neden çekiniyorsun ki canım. Geçmişte her çocuk anne baba arasında ki na hoş diyaloglara tanık olmuştur. Kimi daha fazla kimi daha az ama hepsi çocuklarda aynı yarayı açar canım benim. Babanla aran iyiyse ne bekliyorsun o zaman. Konun başında ve sonunda bu içerisinde bulunduğun durumun tamamen senin şahsi kanaatin ve kararın olduğunu annenin konuyla alakasının olmadığını söylersin. Senin meselenden dolayı baban annene neden saldırsın ki annen sana hayır kır kı.ını bekle nikah gününü dese kabul mü edecektin sanki kararı veren sensin al babanı tarafsız bir yerde konuş dışarı çıkın baba kız kahve ısmarla çay ısmarla içiyorsa bir duble rakı ısmarla ne bileyim. bu annenle babanın arasında ki mesele değil ki seninle nişanlının arasında ve babanı bilgilendireceksin. Ben senin duruşunla ilgili iyice kuşku sahibi olmaya başladım. Sürekli negatif hava içerisindesin. Neyi bekliyorsun ki güzelim. İçerisinde bulunduğun zor durumun senin geleceğin ve gelecekte ki hayallerin ile ilgili ne kadar da olumlu bir hareket olduğunun farkındalığı ile kendini telkin etmelisin canım

Son düzenleme:
babandan korkma elin oğlundan kork bir akşam çay demle kek yap ve başla derdini anlatmaya biz ne için yaşıyoruz evladımız mutlu olsun diye

Sözlere bak... Bal akıyor bal...
Bende kek de var börek de, gamzeli sen çayı demle ben gönderirim keki böreği

bütün yorumları baştan aşağı okudum
ve şu an çatlıyorum
konu sahibinin neler yapacağını çok
merak ediyorum
allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…