- 14 Eylül 2019
- 26
- 63
- 3
Bu ekonomik krizde ne nişanı ne adeti ne geleneği? madem nişan olsun istemiyorsunuz aile arasında takın yüzükleri olsun bitsin, eğer nişan isteyen bir taraf varsa o karşılar nişanın masrafını olur biter.Düğün masraflarını da %50 %50 karşılarsanız kimseye de evliliğiniz üzerine karar verme, laf etme hakkı vermezsiniz.Yarın öbürgün kayınvalideniz bizde gelin şöyle şöyle yapar böyle hizmet eder dediğinde tamam mı diyeceksiniz?Gerçekten kadınlar mı böyle sadece anlamıyorum gerçi hata da bende gerçek hayatta aynı ortamda dahi bulunmayacağım insanlar yorum yapma hakkına sahip burda.
Hanım efendi ekonomik sorunum yok keyfi olarak da canım böyle istiyor siz yapın nişanı da demiyorum kültürüm böyle geleneğim böyle.
Peki kv niz rüyayı görünce siz neden zayen sorun yok nişanı kız tarafı yapar diye cevap verdiniz. Sizin evde adetler günlük veya haftalık değişebiliyor demek ki. Malatyalı tanıdıklarımız var kadın kızlarına çok güzel nişan yaptı . Adetleri işinize geldiği gibi değiştiriyorsunuzHanım efendi kuzeninizin eşi aslanlar gibi yapmış tebrik ederim ben de diyorum ki benim tercihim değil böyle adet ben koymadım bu kuralı. Ekonomik sorun yda yapmak istememek değil gelenekle ilgili
Ben ne diyim üc oldu okuyali:)))))Bende iki kez okudum yanlış okudum sanıp
Ben öyle pek geleneksel bir insan değilim,. nişan falan da yapmadım ama bizim yörede de nişanı erkek tarafı yapar. Kınayı da erkek tarafı yapar. Hatta bazen büyük nişan yapılmayacaksa onun yerine fazladan bilezik yapar erkek tarafı. Evi ise kız tarafı dizer misafir salonu hariç ama erkek tarafınin taktıgi altın ev eşyalarını geçer masraf olarak. Ha bir de tüm bu masraflari.aileler yapar. Gelenek belli olduğu için durumu çok iyi olmayanlae bile yıllarca ufak ufak hazırlığıni yapar.Allah askina hangi yorede nisani erkek tarafi yapiyor cok merak ettim tabiki nisani kiz tarafi yapar ilk kez sizden duydum siz oyle dediniz diye sonucta erkek tarafi yapmazsada haklıdır yani adamlar hem nisan hem dugunmu yapacak
Ahh ah ablacım bende ailemden böyle gördüm insanlar kendi yaşadıklarına bildiklerine göre yorum yapıyor. Ve hiç bir şeyi bilmeden çok kolay suçlayıp kalp kırıyorlar genelde görücü usulü ve akraba içinde evlenen bi ailede büyüdüm ilk defa yabancı biriyle evlenecek olan benim anlayışlı bi ailem yok gerçi ben illa erkek yapacak demedim nasıl davranmam gerektiğini sordum fikir istedim sadece ama herkes bir değil işte.Nisan yapmadim, gereksiz buluyorum ama bizim yörede de nişanı erkek yapar. Ev eşyalarını kız tarafı alır. Misafir salonu hariç.altin işi konuşulur istemede. Genelde 10 bilezik ve set en azidir. Kiz-erkek aileleri yapar masrafı. Evlenen borçsuz evlenir.
Ben de mesela ev eşyasının erkege, nişanin kız tarafına ait olduğunu duyduğum da şaşırmıstim. Yıllar yıllar evvel
Ben sok malatya nin yerlisiyim esim de ben de buraliyiz nisannisan kiz tarafi yapar noktaMalatya
Malatyalıyım hanımlar. Benim tercihim değil bu adet böyle
Eee biz de diyoruz ki malatya da nisani kiz tarafi yapar hatta kinayi da yapar. Beyaz esyasi ve yatak odasini ve tum mutfak ve ev tekstilini alir arti damatlik ve damadin yuzugunu de alir. Malatya kesinlikle boyledir sizin aile degisikmis yada baska komsu illerden buraya yerlesenlerde oluyor onlardan olabilirsiniz. Ha cok fakir aileler yada yetim vs evlenen olursa ayri konu. Maddi durumum iyi diyorsunuz sorun olmasa gerekHanım efendi kuzeninizin eşi aslanlar gibi yapmış tebrik ederim ben de diyorum ki benim tercihim değil böyle adet ben koymadım bu kuralı. Ekonomik sorun yda yapmak istememek değil gelenekle ilgili
Oysa güzel hanımlar diye başlamıştıNiye sildi ki
?Teşekkür ederim fikirleriniz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?